Jump to content

Vânzarea hotelului "Turist", din nou în instanţă


dcp100168

Recommended Posts

Vânzarea fostului hotel Sofin (Turist), din nou în instanţă

Administratorul All Seasons SRL Galaţi, Soltana Cioc, şi Sorin Cantemir, inspector cadastral la OCPI Galaţi, au ajuns în boxa acuzaţilor, după ce zilele trecute au fost trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, pentru fals în declaraţii şi neglijenţă în serviciu.

Povestea cu iz penal a început în 1997, atunci când fosta societate Sofin SA Galaţi a contractat un împrumut de 3,2 milioane de mărci germane de la Anglo Romanian Bank, pe care l-a garantat cu o ipotecă asupra hotelului. Ipoteca a fost înscrisă în vechiul Registru de Inscripţiuni şi Transcripţiuni, dar nu şi în noul sistem al cărţilor funciare. Procurorii susţin că astfel a fost posibilă înstrăinarea hotelului de SC Sofin SRL Galaţi către SC All Seasons SRL Galaţi. Pentru că împrumutul nu a mai fost restituit, Anglo Romanian Bank a încercat să execute silit firma care deţine hotelul, însă a aflat că imobilul fusese vândut.

Au înstrăinat hotelul ipotecat

Banca a cerut în instanţă anularea contractului de vânzare-cumpărare, iar pentru anchetatori lucrurile erau cât se poate de clare. „Frauda SC Sofin a fost demonstrată prin aceea că, în contractul de împrumut garantat cu ipotecă, s-a obligat să nu înstrăineze imobilul ipotecat până la rambursarea integrală a creditului. De asemenea, nu a solicitat notarea ipotecii inscripţionate, iar în contractul de vânzare-cumpărare se menţionează expres declaraţia debitoarei SC Sofin, din care reiese că imobilul nu este ipotecat în favoarea unui terţ. S-a demonstrat şi că preţul vânzării a fost unul derizoriu, fiind echivalentul contravalorii a cinci apartamente cu două camere în Galaţi, la acel moment”, constată, în rechizitoriu procurorul, de caz.

Aviz pentru o contrucţie ilegală

Complexul hotelier Sofin şi-a schimbat de mai multe ori proprietarii, în ultimii ani, după ce Anglo Romanian Bank s-a folosit de contractul de ipotecă pentru a vinde imobilul. Prima pe listă a fost firma Stelmar Invest SRL, din Brăila, care, pe 18.08.2008 i-a evacuat din sediu pe reprezentanţii All Seasons.

Nouă zile mai târziu, societatea brăileană vindea hotelul lui Mario Aloi, care nu a stat prea mult pe gânduri înainte să îi reclame penal pe toţi administratorii SC All Seasons SRL Galaţi. Asta după ce a descoperit că aceştia au extins una dintre încăperile exterioare ale hotelului cu 109 metri pătraţi, iar Primăria Galaţi a avizat intrarea în legalitate a construcţiei. Anchetatorii au aflat că All Seasons a obţinut de la municipalitate o nouă autorizaţie de construcţie, care legaliza practic întabularea dreptului său de proprietate asupra extinderii construcţiei de la fostul hotel Sofin, în suprafaţă de 258 de metri pătraţi.

Prejudiciu de 4,2 milioane de euro

Procurorii au concluzionat că toate aceste lucruri nu ar fi fost posibile fără complicitatea celor de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Galaţi, care au avizat o schiţă neconformă cu realitatea, iar Mario Aloi susţine că a fost păgubit cu 4,2 milioane de euro, din cauza problemelor juridice în care a fost angrenat. Astfel, s-a ajuns în situaţia ca inspectorul cadastral Sorin Cantemir să avizeze în aceeaşi zi documentaţia depusă de All Seasons SRL Galaţi, deşi aceasta conţinea greşeli grave, cea mai flagrantă fiind aceea că imobilul prezentat în documentaţia cadastrală se suprapunea în bună măsură peste parterul fostului hotel Sofin. Nici administratorul All Seasons SRL Galaţi, Soltana Cioc, şi nici Sorin Cantemir, inspector cadastral la OCPI Galaţi, nu recunosc acuzaţiile care li se aduc. Procesul urmează să fie judecat de Judecătoria Galaţi, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi riscă să stea după gratii până la doi ani.

nepasadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Procesul „Sofin” se apropie de final

Procesul administratorului All Seasons SRL Galaţi, Soltana Cioc, şi al lui Sorin Cantemir, inspector cadastral la OCPI Galaţi, a intrat pe ultima sută de metri, cei doi fiind judecaţi pentru fals în declaraţii şi neglijenţă în serviciu.

Povestea a început în 1997, când fosta societate Sofin SA Galaţi a contractat un împrumut de 3,2 milioane de mărci germane de la Anglo Romanian Bank, pe care l-a garantat cu o ipotecă asupra hotelului Sofin (fost Turist). Ipoteca a fost înscrisă în vechiul Registru de Inscripţiuni şi Transcripţiuni, dar nu şi în noul sistem al cărţilor funciare. Procurorii susţin că astfel a fost posibilă înstrăinarea hotelului de SC Sofin SRL Galaţi către SC All Seasons SRL Galaţi.

Pentru că împrumutul nu a mai fost restituit, Anglo Romanian Bank a încercat să execute silit firma care deţine hotelul, însă a aflat că imobilul fusese vândut. Banca a cerut în instanţă anularea contractului de vânzare-cumpărare, iar pentru anchetatori lucrurile erau cât se poate de clare. „Frauda SC Sofin a fost demonstrată prin aceea că în contractul de împrumut garantat cu ipotecă s-a obligat să nu înstrăineze imobilul ipotecat până la rambursarea integrală a creditului. De asemenea, nu a solicitat notarea ipotecii inscripţionate, iar în contractul de vânzare-cumpărare se menţionează expres declaraţia debitoarei SC Sofin, din care reiese că imobilul nu este ipotecat în favoarea unui terţ. S-a demonstrat şi că preţul vânzării a fost unul derizoriu, fiind echivalentul contravalorii a cinci apartamente cu două camere în Galaţi la acel moment”, constata în rechizitoriu procurorul de caz.
Prejudiciu de 4,2 milioane de euro
Complexul hotelier Sofin şi-a schimbat de mai multe ori proprietarii în ultimii ani după ce Anglo Romanian Bank s-a folosit de contractul de ipotecă pentru a vinde imobilul. Prima pe listă a fost firma Stelmar Invest SRL din Brăila, care pe 18.08.2008 i-a evacuat din sediu pe reprezentanţii All Seasons. Nouă zile mai târziu societatea brăileană vindea hotelul lui Mario Aloi, care nu a stat prea mult pe gânduri înainte să îi reclame penal pe toţi administratorii SC All Seasons SRL Galaţi. Asta după ce a descoperit că aceştia au extins una dintre încăperile exterioare ale hotelului cu 109 metri pătraţi, iar Primăria Galaţi a avizat intrarea în legalitate a construcţiei. Procurorii au concluzionat că toate aceste lucruri nu ar fi fost posibile fără complicitatea celor de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Galaţi, care au avizat o schiţă neconformă cu realitatea, iar Mario Aloi susţine că a fost păgubit cu 4,2 milioane de euro din cauza problemelor juridice în care a fost angrenat. S-a ajuns în situaţia ca inspectorul cadastral Sorin Cantemir să avizeze în aceeaşi zi documentaţia depusă de All Seasons SRL Galaţi, deşi aceasta conţinea grave greşeli, cea mai flagrantă fiind aceea că imobilul prezentat în documentaţia cadastrală se suprapunea în bună măsură peste parterul fostului hotel Sofin. Nici administratorul All Seasons SRL Galaţi, Soltana Cioc, şi nici Sorin Cantemir, inspector cadastral la OCPI Galaţi, nu recunosc acuzaţiile care li se aduc. Judecătoria Galaţi a audiat mai mulţi martori din dosar şi a cerut fişele de cazier ale celor doi acuzaţi, urmând ca în perioada următoare să pronunţe o decizie în acest caz.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Proprietarul fostului hotel „Sofin” a rămas cu paguba

Mario Aloi, proprietarul fostului hotel „Sofin”, nu a primit nimic din daunele pe care le solicitase în instanţă, după ce Judecătoria Galaţi a finalizat procesul în care sunt implicaţi administratorul All Seasons SRL Galaţi, Soltana Cioc, şi Sorin Cantemir, inspector cadastral la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Galaţi.

Cei doi au fost trimişi în judecată pentru fals în declaraţii şi neglijenţă în serviciu, în urma unei acţiuni începute în 1997, când fosta societate Sofin SA Galaţi a contractat un împrumut de 3,2 milioane de mărci germane de la Anglo Romanian Bank, pe care l-a garantat cu o ipotecă asupra hotelului. Ipoteca a fost înscrisă în vechiul Registru de Inscripţiuni şi Transcripţiuni, dar nu şi în noul sistem al cărţilor funciare. Procurorii susţin că astfel a fost posibilă înstrăinarea hotelului de SC Sofin SA Galaţi către SC All Seasons SRL Galaţi. Pentru că împrumutul nu a mai fost restituit, Anglo Romanian Bank a încercat să execute silit firma care deţine hotelul, însă a aflat că imobilul fusese vândut. Primul cumpărător al complexului hotelier a fost firma Stelmar Invest SRL din Brăila, care pe 18.08.2008 i-a evacuat din sediu pe reprezentanţii All Seasons. Nouă zile mai târziu societatea brăileană vindea hotelul lui Mario Aloi, care i-a reclamat penal pe toţi administratorii SC All Seasons SRL Galaţi.
Daune morale de 10.000 de lei
S-a descoperit că administratorii SC All Seasons SRL Galaţi au extins una dintre încăperile exterioare ale hotelului cu 109 metri pătraţi, iar Primăria Galaţi a avizat intrarea în legalitate a construcţiei. Anchetatorii au aflat că All Seasons a obţinut de la municipalitate o nouă autorizaţie de construcţie, care legaliza practic intabularea dreptului său de proprietate asupra extinderii construcţiei de la fostul hotel Sofin în suprafaţă de 258 de metri pătraţi. Procurorii au concluzionat că toate aceste lucruri nu ar fi fost posibile fără complicitatea celor de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Galaţi, care au avizat o schiţă neconformă cu realitatea, iar Mario Aloi susţine că a fost păgubit cu 4,2 milioane de euro din cauza problemelor juridice în care a fost angrenat, motiv pentru care a atacat cu recurs decizia primei instanţe.

Judecătoria Galaţi a condamnat-o la două luni de închisoare cu suspendare pe Soltana Cioc pentru fals în declaraţii, iar inspectorul cadastral Sorin Cantemir a scăpat cu o amendă penală de 500 de lei pentru neglijenţă în serviciu. Instanţa a mai stabilit ca „inculpata Cioc Soltana în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. All Seasons SRL, iar inculpatul Cantemir Sorin în solidar cu partea responsabilă civilmente Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Galaţi, să plătească câte 10.000 lei cu titlu de daune morale”. Nici cei doi inculpaţi nu sunt mulţumiţi cu decizia instanţei şi au atacat-o la Curtea de Apel Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Oficiul de Cadastru, obligat să plătească daune morale în procesul vizând fostul hotel Sofin

Curtea de Apel Galaţi a finalizat la sfârşitul săptămânii trecute dosarul ce vizează fostul hotel „Sofin”. Judecătorii instanţei superioare au menţinut pedeapsa aplicată de Judecătoria Galaţi, respectiv două luni de închisoare cu suspendare în cazul Soltanei Cioc, judecată pentru fals în declaraţii, iar inspectorul cadastral Sorin Cantemir a scăpat cu o amendă penală de 500 de lei pentru neglijenţă în serviciu. Instanţa a mai stabilit ca „inculpata Cioc Soltana, în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. All Seasons SRL, iar inculpatul Cantemir Sorin, în solidar cu partea responsabilă civilmente Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Galaţi, să plătească câte 10.000 lei cu titlu de daune morale”.
Povestea a început în 1997, când fosta societate Sofin SA Galaţi a contractat un împrumut de 3,2 milioane de mărci germane de la Anglo Romanian Bank, pe care l-a garantat cu o ipotecă asupra hotelului. Ipoteca a fost înscrisă în vechiul Registru de Inscripţiuni şi Transcripţiuni, dar nu şi în noul sistem al cărţilor funciare. Procurorii susţin că astfel a fost posibilă înstrăinarea hotelului de SC Sofin SA Galaţi către SC All Seasons SRL Galaţi.

Prejudiciu estimat la câteva milioane de euro

Pentru că împrumutul nu a mai fost restituit, Anglo Romanian Bank a încercat să execute silit firma care deţine hotelul, însă a aflat că imobilul fusese vândut. Primul cumpărător al complexului hotelier a fost firma Stelmar Invest SRL din Brăila, care pe 18.08.2008 i-a evacuat din sediu pe reprezentanţii All Seasons. Nouă zile mai târziu societatea brăileană vindea hotelul lui Mario Aloi, care i-a reclamat penal pe toţi administratorii SC All Seasons SRL Galaţi. S-a descoperit ulterior că administratorii SC All Seasons SRL Galaţi au extins una dintre încăperile exterioare ale hotelului cu 109 metri pătraţi, iar Primăria Galaţi a avizat intrarea în legalitate a construcţiei. Anchetatorii au aflat că All Seasons a obţinut de la municipalitate o nouă autorizaţie de construcţie, care legaliza practic intabularea dreptului său de proprietate asupra extinderii construcţiei de la fostul hotel Sofin în suprafaţă de 258 de metri pătraţi. Procurorii au concluzionat că toate aceste lucruri nu ar fi fost posibile fără complicitatea celor de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Galaţi, care au avizat o schiţă neconformă cu realitatea, iar Mario Aloi susţine că a fost păgubit cu 4,2 milioane de euro din cauza problemelor juridice în care a fost angrenat, dar, în final, judecătorii nu i-au acordat niciun leu din suma amintită.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Hotelul "Turist" s-a transformat în centru de afaceri

* Hotelul Turist a murit, trăiască noul Coşbuc Business Center, aşa s-ar putea caracteriza noul drum pe care a pornit, începând din decembrie anul trecut, unul dintre cele mai cunoscute (foste) hoteluri ale Galaţiului

Începând cu ultima lună a anului 2014, Hotelul Turist din Galaţi nu mai este nici hotel şi nici… Turist. S-a transformat în centru de afaceri, iar noul său nume este Coşbuc Business Center. Este cam al cincilea nume pe care hotelul de lângă Casa de Cultură a Sindicatelor l-a primit după 1989. A fost mai întâi „Turist”, apoi „Regina”, o scurtă perioadă de timp s-a numit „Valeologia”, după numele firmei din Republica Moldova care îl deţinea la acea vreme, s-a transformat în „Sofin”, după care a redevenit „Turist”, pentru ca de lună trecută să fie botezat Coşbuc Business Center.

La fel ca în cazul numelui său, şi istoria din ultimii 25 de ani a hotelului gălăţean a fost una cu numeroase… evenimente şi cu mai mulţi proprietari. „Turistul” a fost înstrăinat de mai multe ori, se pare că uneori chiar şi ilegal, a adus procese, condamnări şi amenzi penale, a fost ipotecat, scos la executare silită, iar la un moment dat s-a vorbit chiar şi de propunerea ca el să devină sediu pentru Primăria Galaţi. În final, a rămas hotel doar cu numele şi cu un interior dezolant, ieşind practic din circuitul turistic.

Renaşterea, etaj cu etaj

De câteva luni încoace, însă, fostul hotel Turist a început să renască, iar uşile sale sunt deschise tot mai des. Nu de turişti, ci de cei care au închiriat birouri, precum şi de clienţii lor. Este ca o implozie controlată, numai că în sens invers. Renaşterea hotelului a început cu parterul şi continuă, etaj cu etaj, în sus. S-a modernizat mai întâi holul de la intrare, care nu mai arată ca o criptă, rece şi întunecoasă. S-a ajuns chiar să se organizeze aici vernisaje şi expoziţii de artă fotografică şi nu numai. S-a continuat cu modernizarea pe verticală. Pe măsură ce un etaj a fost gata, camerele de pe el au fost închiriate.

„Avem cam 45 de birouri închiriate până acum, până la etajul trei inclusiv. Dar mai avem destule cereri, aproape pentru tot atâtea camere. Pe măsură ce vom moderniza alte etaje, le vom introduce în circuit”, ne-a spus cel care ţine acum „hăţurile” fostului hotel, italianul Mario Aloy. Chiriaşii noului Coşbuc Business Center sunt din toate domeniile, pornind de la avocaţi sau notari şi ajungând până la studiouri foto sau saloane de cosmetică. Chiriile, de 600 de lei lunar, nu sunt cele mai mici din oraş şi nici din zonă, dar faptul că există o cerere consistentă înseamnă că ideea unui centru de afaceri în Galaţi chiar este o afacere.

L-am mai întrebat pe Mario Aloy de ce a decis să schimbe numele clădirii. „În primul rând, nu mai era hotel de mult timp. Iar în al doilea rând, numele Turist nu mi-a plăcut niciodată. În plus, noul nume al clădirii reflectă exact ceea ce se acum întâmplă în el”, ne-a mai spus proprietarul Coşbuc Business Center.

„Oaza” de la etajul zece

În vâltoarea numeroaselor schimbări prin care a trecut fostul hotel Turist în aceşti ani, când a găzduit la parter restaurante, sedii de televiziuni sau cazinouri, există, însă, şi o relativă oază de stabilitate: etajul zece, ultimul al hotelului, care este ocupat încă din decembrie 1991 de Radio Galaţi, primul post privat de radio local apărut după revoluţie în România. Am spus „relativă stabilitate” pentru că şi radioul gălăţean a „plecat” vreo doi-trei ani din hotel, când şi-a mutat emisia la studioul din strada Basarabiei. Radioul a reveni apoi la Turist dar, în urmă cu câţiva ani, a trecut şi el printr-un proces de rebranding, luând numele de ProFM LiderFM.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Hotel Sofin (Turist), scos la licitaţie pentru 6.000.000 lei

Lungul şir al proceselor privind fostul hotel Turist ajunge la capăt, în prezent imobilul fiind scos la licitaţie pentru suma de 6.092.640 lei, adică circa 1.333.000 euro.

Povestea proceselor a început în 1997, când proprietarul de atunci, Sofin SA, a făcut un împrumut de 3,2 milioane de mărci germane de la Anglo Romanian Bank, creditul fiind garantat cu ipotecă asupra hotelului. Ipoteca a fost înscrisă în vechiul Registru de Inscripţiuni şi Transcripţiuni, dar nu şi în noul sistem al cărţilor funciare. Aşa s-a creat oportunitatea ca hotelul să fie vândut către SC All Seasons SRL Galaţi. În momentul în care împrumutul nu a mai fost restituit, Anglo Romanian Bank a procedat la executarea silită a societăţii Sofin, însă a descoperit că imobilul fusese vândut. Administratorul All Seasons SRL Galaţi, Soltana Cioc, şi Sorin Cantemir, inspector cadastral la OCPI Galaţi, au ajuns în boxa acuzaţilor, după ce Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a intrat pe firul ingineriilor financiare, şi au fost acuzaţi de fals în declaraţii şi neglijenţă în serviciu care au dus la înstrăinarea imobilului ipotecat. Banca a cerut în instanţă anularea contractului de vânzare-cumpărare, care, conform rechizitoriului întocmit la acea vreme, a fost vîndut la un preţ derizoriu (echivalentul contravalorii a cinci apartamente cu două camere în Galaţi, la acel moment).

De atunci, hotelul Sofin şi-a schimbat de mai multe ori proprietarii. Anglo Romanian Bank, în baza contractului de ipotecă, a vândut hotelul societăţii Stelmar Invest SRL Brăila. În 2008, această societate i-a evacuat din sediu pe cei de la All Seasons. La doar câteva zile după evacuare, Stelmar a vândut hotelul italianului Mario Aloi. Acesta a descoperit alte nereguli, pentru care a făcut plângere penală împotriva administratorilor SC All Seasons SRL Galaţi, deoarece a descoperit că una dintre încăperile exterioare ale hotelului a fost extinsă cu 109 metri pătraţi, iar Primăria Galaţi a avizat intrarea în legalitate a construcţiei. Ca urmare a cercetării penale, procurorii au aflat că All Seasons a obţinut de la Primărie o autorizaţie de construcţie care legaliza intabularea dreptului său de proprietate asupra extinderii construcţiei de la fostul hotel Sofin, în suprafaţă de 258 de metri pătraţi. Procurorii au constatat că a existat complicitatea unui inspector cadastral de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Galaţi, care a avizat o schiţă neconformă cu realitatea. Mario Aloi susţine că a fost păgubit cu 4,2 milioane de euro, din cauza problemelor juridice în care a fost angrenat.

De atunci, procesele în instanţă s-au ţinut lanţ şi au luat fel de fel de întorsături, însă la începutul acestui an magistraţii au decis că e timpul să finalizeze procesele şi au hotărât că Aloi Mario este debitor, deoarece nu şi-a achitat debitele şi cheltuielile de executare datorate ca urmare a proceselor cu firma All Seasons, drept pentru societatea a apelat la un executor pentru recuperarea creanţelor datorate prin vânzarea la licitaţie a hotelului.

Valoarea imobilului a fost stabilită prin raport de evaluare de către un expert evaluator judiciar la suma de 6.092.640 lei, care reprezintă şi preţul de începere a licitaţiei care va avea loc pe data de 7 iulie 2017.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

S-a vândut fostul hotel ”Turist”. Tranzacție surprinzătoare pe piața imobiliară

Fostul hotel "Turist", clădirea cu una dintre cele mai zbuciumate istorii din Galațiul ultimilor 30 de ani, are un nou proprietar. Acesta este omul de afaceri Dan Neicu, patronul celei mai mari firme de jocuri de noroc din oraș. Acesta ne-a declarat că vrea ca fostul "Turist" să devină "cel mai bun hotel din Galați".

Istoria hotelului gălăţean în ultimele trei decenii a fost una cu numeroase evenimente şi cu mai mulţi proprietari. "Turistul" a fost înstrăinat de mai multe ori, se pare că uneori chiar şi ilegal, a adus procese, condamnări şi amenzi penale, a fost ipotecat, scos la executare silită, iar la un moment dat s-a vorbit chiar şi de propunerea ca el să devină sediu pentru Primăria Galaţi. În final, a rămas hotel doar cu numele şi cu un interior dezolant, ieşind practic din circuitul turistic.

La sfârșitul anului 2014, a fost transformat în centru de afaceri de unul dintre foștii săi proprietari, Mario Aloi, decedat săptămâna trecută. A primit atunci numele de "Coșbuc Business Center", iar camerele primelor trei etaje au fost transformate în birouri și au fost închiriate.

Și numele clădirii s-a schimbat de foarte multe ori în anii de după decembrie 1989. A fost mai întâi "Turist", apoi "Regina", o scurtă perioadă de timp s-a numit "Valeologia", după numele firmei din Republica Moldova care îl deţinea la acea vreme, s-a transformat în "Sofin", după care a redevenit "Turist", apoi "Coşbuc Business Center", iar astăzi pe frontispiciul său stă scris "Ada Business Center". Rămâne de văzut ce nume îi va da noul proprietar, care este hotărât ca fostul "Turist" să redevină hotel.

Dan Neicu, patronul rețelei sălilor de jocuri de noroc "Royale" și "Lisboa", ne-a confirmat că el este noul patron al "Turistului", tranzacție finalizată zilele trecute. "Vreau ca Turistul să devină cel mai bun hotel din Galați", ne-a spus Dan Neicu. Surse din piața imobiliară vorbesc de un preț de două milioane de euro pe care acesta l-ar fi achitat foștilor proprietari, turcii de la All Seasons, însă Dan Neicu a refuzat să confirme. "Am uitat suma!", ne-a spus el. Noul proprietar ne-a precizat că imobilul va avea în continuare şi spaţii de birouri.

Neidan SRL, firma patronată de Dan Neicu, este cel mai mare organizator de jocuri de noroc din Galaţi şi a patra din România dintre toate firmele cu profil similar. Conform ultimelor trei ediții ale Topului IMM-urilor, Neidan SRL a ocupat - în anii 2016, 2017 și 2018 - locul 3 la categoria întreprinderi mijlocii pe toate domeniile de activitate, în Galați. Numai în anul 2018, firma lui Dan Neicu a avut o cifră de afaceri netă de 25,3 milioane de lei, un profit brut de 11 milioane de lei, cu un număr mediu de 58 de salariați.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Galeriile Romarta şi fostul Hotel Turist au un nou proprietar

Vechile şi binecunoscutele Galerii Romarta de pe str. Domnească, nr. 17 şi-au schimbat proprietarul şi numele, acum numindu-se Galeriile Royale. Noul proprietar al acestor galerii a decis să le renumească, reflectând astfel noul angajament de a oferi experienţe premium pentru clienţii săi.

În acelaşi spirit, noul proprietar a anunţat că va moderniza şi fostul Hotelul Turist, care face parte din portofoliul său de afaceri. Modernizarea va include modernizarea totală a clădirii, renovarea camerelor, actualizarea tehnologiei şi adăugarea de noi facilităţi pentru a îmbunătăţi experienţa oaspeţilor sub un brand internaţional renumit în domeniul hotelier care va fi o adevărată surpriză pentru gălăţeni, potrivit declaraţiilor lui Dan Neicu, reprezentantul firmei Neidan SRL în proprietatea căruia se află acum cele două imobile.

„În paralel cu investiţiile pe care le voi face pentru a moderniza Galeriile Romarta care acum se numesc Galeriile Royale, decizia schimării numelui am luat-o tocmai pentru a marca un nou început, vor fi făcute astfel încât să întinerească şi să dea un aer modern centrului Galaţiului. Aceleaşi planuri le pun în aplicare şi pentru fostul Hotel Turist, care va beneficia de un facelift pe măsura locaţiei impozantei clădiri care, ca şi Galeriile Romarta, sunt emblematice pentru oraşul nostru. Sunt convins că va fi o surpriză plăcută pentru gălăţeni, dar şi pentru cei care ne vizitează oraşul”, ne-a declarat noul proprietar al celor două imobile, Dan Neicu.

De remarcat este faptul că omul de afaceri Dan Neicu a decis să investească şi să-şi dezvolte afacerile în municipiul Galaţi şi, potrivit celor spuse de acesta, va continua să-şi extindă portofoliul de afaceri aici pentru că - spre deosebire de alţii care au preferat să-şi desfăşoare afacerile în alte oraşe sau ţări - are încredere că municipiul Galaţi are potenţial de expansiune economică şi că este o datorie a oricărui om de afaceri care şi-a început cariera în business aici, să continue să se dezvolte tot aici, oferind cât mai multe locuri de muncă şi impuls economic oraşului în care şi-a pus bazele afacerii.

De altfel, după ce aceste două investiţii vor fi finalizate în cursul acestui an, firma Neidan SRL va demara construirea unui ansamblu rezidenţial care va revoluţiona piaţa imobiliară din Galaţi. Noul ansamblu rezidenţial, un adevărat nou cartier al Galaţiului, va avea 30.000 mp suprafaţă construită.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.