Jump to content

Unde mergem de 1 Mai?


dcp100168

Recommended Posts

Unde mergem?

De 1 Mai... stăm şi calculăm

Având în vedere că în Galaţi posibilităţile de petrecere a timpului liber undeva, la iarbă verde, sunt limitate, am căutat pentru dumneavoastră variante pe o temă dată. Desigur, 1 Mai!

Ieri, pe drumul către Pădurea Gârboavele, două perechi de tineri mergeau, veselie, spre locul de recreere. În Pădure, acolo unde cu emfază se spune că s‑au amenajat locuri speciale, am găsit câteva băncuţe şi măsuţe din fier (ce‑i drept, proaspăt vopsite) şi o minicascadă artificială. Alături deja grătarele ardeau în voie, iar oamenii aşteptau, la soare, să se aleagă jarul numai bun de sfârâit mici. Marian şi Petrica Severin se instalaseră, împreună cu cumnaţii, la câţiva paşi de ceea ce a fost odinioară Complexul Căprioara - acum un spaţiu părăsit, cu geamuri sparte şi firmă ruginită... "Am venit să sărbătorim în avans, că am citit pe internet că mâine plouă. Şi aşa de Paşti a plouat, a fost jale! Măcar acum să ieşim puţin", ne‑a spus domnul Severin, care bea "bere fără alcool, că sunt de serviciu diseară". Alte locuri de distracţie în afară de Pădurea Gârboavele? "Păi, nu prea sunt. Aici nu am plătit nicio taxă de intrare, deşi cred că o să introducă, am văzut bariera" În rest, unde? "La Lacul Partidului este un preţ extraordinar de mare, te ustură bugetul, mai bine stai lângă plopi, iar la Valuri vor fi anul acesta conducte, cred că plaja o facem tot aici", ne spune, cu regret, gălăţeanul.

Sfârâie bugetul pe grătare

Într‑adevăr, oferte puţine. Însă, în lipsă de altceva, iată care sunt variantele de distracţie: la Plaja Dunărea, că tot se va deschide oficial pe 15 iunie, iar până atunci intrarea este liberă. Chiar dacă bazinele nu au apă, sunt câteva grătare amenajate pentru un mic sau o friptură. Dacă vreţi neapărat un peisaj mai frumos, puteţi merge astăzi la Lacul Vânători. Intrarea este 3 lei/persoană, pentru adulţi şi 2,30 lei pentru elevi, studenţi, militari sau pensionari, iar taxa de parcare auto este 2,30 lei/autovehicul. Dacă vreţi să vă plimbaţi pe lac, cu barca, sau cu hidrobicicleta, vă costă şase lei pe oră. Iar dacă sunteţi pescar şi v‑aţi pregătit şi o undiţă, asiguraţi‑vă că aveţi portofelul la dumneavoastră: pentru pescuit sportiv se plăteşte şase lei/undiţă, pentru şase ore. Deşi nu este recomandabil, cei cu nervii (şi nu numai) tari pot închiria o căsuţă cu 32,40 lei/24 de ore, însă nu vă sfătuim; ca şi anul trecut sau acum doi ani, la Lacul Vânători nu există electricitate, apă curentă sau sistem de canalizare, motiv pentru care căsuţele nici nu au primit aviz sanitar de funcţionare. Puteţi, în schimb, să închiriaţi foişorul, cu 17 lei pentru 12 ore, sau, mai simplu, să vă instalaţi într‑un cort: taxa - 9,60 lei/12 ore. Toate aceste tarife ne‑au fost comunicate de către reprezentanţii SADP, care au în administrare aceste zone de agrement.

Cât priveşte lipsurile de la Lacul Vânători, acestea ne‑au fost confirmate chiar de şeful SADP, Eduard Grosu: "De când am venit eu la SADP, se tot dalează malul lacului, spre pădure. Şi acum se dalează, de aceea şi nivelul lacului e scăzut". Măcar are balta peşte, am aflat.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=23839

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.