Jump to content

Aparatul RMN de la Judeţean stă degeaba din cauza lipsei de specialişti


dcp100168

Recommended Posts

Aparatul RMN de la Judeţean stă degeaba din cauza lipsei de specialişti

A costat peste un milion de euro, a fost lansat cu mare fast anul trecut, dar de atunci doar consuma curent, heliu ori freon si nu a investigat niciun pacient. Este povestea unui aparat de rezonanta magnetica achizitionat printr-un program european in Ambulatoriul Spitalului de Urgenta Galati dar care nu este utilizat deoarece nu exista personal specializat.

Super performant, dotat cu rezonanta magnetico nucleara pentru investigatii de mare precizie, utilajul se umple doar de praf pentru ca personalul nu e instruit - adica nu stie boaba de engleza. Conducerea spitalului se disculpa si spune ca este in cautarea unui translator. In tot acest timp aparatul conectat la retea consuma energie, freon si heliu. Numai un schimb de heliu pe an costa 100.000 lei.

In alte situatii, asa cum e si normal, specializarea s-a facut inainte sau in timp ce utilajul se monta. Cu surprindere aflam ca investigatiile cu RMN-ul nici nu sunt de urgenta, iar in ce priveste consumul, nici acesta n-ar fi prea mare. In martie ar putea incepe un training cu un translator. Pana atunci aparatul functioneaza… a paguba.

a1galatibraila.ro

Link to comment
Share on other sites

Solutia ar fi sa se angajeze un medic specialist care a mai efectuat RMN, venit de la Bucuresti si care stie engleza. Asa ce training sa faci? le intra la medicii galateni engleza pe o ureche si le iese pe cealalta si de aici pana la un accident cu aparatul ala nu mai e decat un pas. Mare atentie, este Super performant, dotat cu rezonanta magnetico nucleara. Cu energia NUCLEARA nu e de JOACA!!!

Edited by George
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

nici macar nu stiam ca spitalul judetean are aparat pt. RMN ,........, cand am fost pe acolo la un neurochirurg "vestit" de la noi , "marele Marinescu",......., mi-a recomandat centrul medical Medimage unde,......., ghiciti,........, de fapt era sotia lui ca medic radiolog .

Norocul meu este ca m-am interesat de calitatea aparaturii de acolo la niste prieteni de-ai mei, care mi-au zis clar, "este cel mai vechi aparat din Galati" ,......., asa ca m-am dus la alt centru c-un aparat mai nout !

cand m-am reintors la vestitul neurochirurg ,........, nu numai ca a inceput sa urle( de draci ca m-am dus la alt centru) dar mai jenant a fost cand a inceput sa vorbeasca foarte urat (chiar porcos) in fata sotiei mele ! cand aud si acum de Marinescu ,....., zau parca mi se urca sangele la cap !

Edited by Nirol
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.