Jump to content

Comisia Europeană - arbitru în trocul politic pe fonduri UE


dcp100168

Recommended Posts

Comisia Europeană - arbitru în trocul politic pe fonduri UE

Respingerea mai multor proiecte europene pe fundalul unor jocuri de culise cu substrat politic din şedinţele Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi va ajunge în atenţia Comisiei Europene.

Societatea Jurnaliştilor „Dunărea de Jos" a notificat ieri conducerea CJ Galaţi că se retrage din calitatea de partener în cadrul Proiectului „MEDIA LINK - noi abordări în comunicarea transfrontalieră la Dunărea de Jos", propus spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Comun România - Ucraina - Republica Moldova 2007-2013, retragerea fiind motivată de şantajul practicat pe finanţări europene.

Din asociaţie fac parte aproximativ 60 de jurnalişti din presa scrisă, televiziune şi radio, corespondenţi ai principalelor televiziuni, agenţii de presă, posturi de radio şi cotidiane naţionale, redactori şi reporteri din presa locală şi membri ai compartimentelor tehnice şi de publicitate din presa din Galaţi, Brăila şi Tulcea. În acest proiect, jurnaliştii gălăţeni urmau să realizeze împreună cu jurnalişti din Cahul (Republica Moldova) şi Odesa (Ucraina) un portal care să funcţioneze ca o agenţie de ştiri a euroregiunii.

Seria de scandaluri a început la şedinţa CJ de pe 30 ianuarie, când consilierii PSD, PNL şi PC au votat respingerea a 7 din cele 16 proiecte cu finanţare europeană, majoritatea în cadrul Programului Operaţional Comun România-Ucraina-Moldova, 2007-2013. Printre proiectele respinse era şi „MEDIA LINK".

Atunci, preşedintele PC Galaţi, Eugen Durbacă a dezvăluit că a fost o acţiune premeditată a liderilor USL: „S-a hotărât să votăm împotrivă, aşa am votat. Întrebaţi la USL de ce s-a votat aşa!".

Pe 16 februarie a fost organizată o şedinţă extraordinară a CJ, pe a cărei ordine de zi s-au aflat şi proiectele transfrontaliere, care a fost respins şi a doua oară tot prin votul consilierilor PSD, PNL şi PC. Pentru ieri, 21 februarie, a fost convocată o nouă şedinţă extraordinară a CJ, pe ordinea de zi aflându-se din nou proiectele transfrontaliere respinse. Jurnaliştii gălăţeni vor notifica şi Comisia Europeană în legătură cu acest incident.

romanialibera.ro

Link to comment
Share on other sites

„Am refuzat să fim parteneri la un troc politic”

Şedinţă extraordinară de ieri a Consiliului Judeţului a debutat prin scoaterea unui proiect de pe ordinea de zi. Societatea Jurnaliştilor „Dunărea de Jos” a anunţat că se retrage din cadrul Proiectului „MEDIA LINK - noi abordări în comunicarea transfrontalieră la Dunărea de Jos”, datorită „atitudinii consilierilor judeţeni USL”, care au votat împotrivă la două şedinţe de CJ. Conform comunicatului primit, Societatea Jurnaliştilor reclamă o serie de imixtiuni politice.

„Facem şi precizarea că în perioada în care aprobarea proiectului a fost pe ordinea de zi a celei de a doua şedinţe a Consiliului Judeţului, de pe data de 16.02.2012, ni s-a transmis, prin intermediari, că ar trebui să contactăm pe unii dintre liderii organizaţiilor PSD şi PNL şi reprezentanţi ai grupurilor politice PSD şi PNL din Consiliul Judeţului pentru a negocia şi probabil pentru a accepta anumite condiţii care ne sunt puse pentru ca doamnele şi domnii consilierii judeţeni ai PSD, PNL şi PC, să voteze pentru aprobarea proiectului la care suntem parteneri. Am refuzat să fim parteneri la un astfel de troc politic”, au anunţat membrii societăţii.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.