Jump to content

Restrângere de activitate în învăţământul gălăţean


dcp100168

Recommended Posts

Restrângere de activitate în învăţământul gălăţean

Pentru anul şcolar viitor s-au înregistrat 75 de restrângeri de activitate în şcolile din judeţul Galaţi. Cele mai multe posturi vor dispărea la educatoare, datorită trecerii grupei pregătitoare de la grădiniţe la şcoală. Dar cele 21 de cadre didactice afectate se vor putea transfera pe posturile nou înfiinţate în cadrul şcolilor, cele mai multe dintre ele având dublă specializare de învăţător-educatoare.

Cele mai multe probleme vor fi la limba şi literatura română, unde sunt afectate 12 cadre didactice şi la maiştrii instructori – unde sunt opt restrângeri. „Cu excepţia celor două specializări, nu vom avea probleme cu posturile oamenilor intraţi la restrângere. La română şi la maiştrii instructori, pentru oamenii care nu vor putea fi transferaţi pe posturi titularizabile se va apela la detaşare”, ne-a precizat inspectoarea care se ocupă de problemele de personal, Andra Ionescu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Zece profesori au rămas fără post

La restrângerile de activitate dintre cele peste 70 de cadre didactice care au rămas fără posturi, 10 nu a au avut, ieri, unde să se transfere. „Este vorba de două profesoare de franceză, una de limba română şi şapte maiştri de instruire practică. Aceştia vor fi nevoiţi să aştepte să vedem dacă le vom putea rezolva problema prin detaşare” a declarat inspectoarea care se ocupă de resursele umane, Andra Ionescu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.