Jump to content

Digi 24, noua televiziune de ştiri a RCS&RDS, are licenţă de Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Digi 24 cere licenţe şi pentru posturi locale

RCS&RDS a solicitat Consiliului Naţional al Audiovizualului licenţe pentru opt posturi locale în oraşele Braşov, Oradea, Cluj, Timişoara, Craiova, Iaşi,Constanţa şi Galaţi. Cererea va fi luată în discuţie în şedinţa CNA de mâine. Cele opt posturi locale fac parte din reţeaua Digi 24. Noul post de ştiri al RCS&RDS va fi lansat pe 1 martie.

paginademedia.ro

Prezentatorii şi studiourile televiziunii Digi 24

Pe 1 martie, o nouă televiziune de știri va începe să emită în România. Numele acesteia este Digi 24 și aparține trustului media RCS&RDS.

După un an de zile de probe, adunat materiale, format echipă și transmisii live cu circuit închis, Digi 24 se arată telespectatorilor.

Digi 24, este cel mai complex proiect tv din ultimii ani din România în care s-a investit până în prezent numai puțin de 7 milioane euro.

Echipa a fost formată prin racolarea altor vedete de la televiziunile concurente naționale dar și prin cooptarea unor nume noi care să crească alături de noua televiziune.

Jurnalele vor fi prezentate de nume conoscute precum, Emma Zeicescu, Adriana Muraru, Cosmin Prelipceanu, Cosmin Stan sau Liana Alexandru.

Însă din echipa Digi 24 vor face parte și nume noi precum: Anca Dumitrescu, Anamaria Gheorghe, Olivia Păunescu, Mircea Ivan sau Marius Pancu.

Grila de programe a Digi 24 va cuprinde emisiuni precum: Digimatinal, Ca-n filme, Digicult, România în direct, Revista presei, Pașaport diplomatic, Catalog imobiliar, Sănătatea în bucate, Jurnal pentru copii, 24 într-o oră, Tinerețe fără bătrânețe sau News Night.

Digi 24 va emite pre frecvența 10 Tv, care își va înceta activitatea ca și televiziune generalistă la 1 martie, odată cu lansarea televiziunii de știri.

exclusivnews.ro

Link to comment
Share on other sites

CNA a amanat decizia privind cererea RCS pentru opt posturile regionale Digi 24

Membrii CNA au decis sa amane o decizie privind cererea RCS&RDS de licente pentru opt statii regionale Digi 24 - canalul de stiri pe care operatorul il lanseaza la nivel national pe 1 martie - in orasele Brasov, Oradea, Cluj, Timisoara, Craiova, iasi, Constanta si Galati, solicitand noi discutii cu managementul companiei.

Mai multi membri CNA si-au manifestat retinerea fata de intentiile operatorului, aratand ca ar exista riscul ca, folosindu-se de aceste statii, RCS sa elimine alte televiziuni locale din grila sa de programe, avand in vedere neclaritatea prevederilor legislative privind regimul "must carry" in grilele regionale.

George Orbean, managerul de proiect Digi 24, a spus la CNA ca "oricat de important ar fi acest proiect pentru compania RCS, am rezerve mari ca planul RCS este sa-si distruga business-ul" prin eliminarea altor posturi locale din grila. "Ofertele vor ramane neschimbate, nu credem ca vom face modificari" de grila, a spus si un alt reprezentant al RCS.

Reprezentantii operatorului au spus la CNA ca spera ca aceste posturi sa fie gata pana la sfarsitul anului. Managerul proiectului de dezvoltare a statiilor locale Digi 24 este Cristina Popescu, aceasta precizand ca "in momentul de fata avem 15 echipe de corespondenti, oameni cu experienta care, impreuna cu statiile locale, vor furniza stiri pentru Digi 24". Programul posturilor locale Digi 24 ar trebui sa includa trei jurnale de cate 15 minute dimineata, doua jurnale de cate 15 minute la pranz, un jurnal principal de 45 de minute seara, inca un jurnal scurt si reluarea jurnalului de 45 de minute la sfarsitul zilei. In grila locala mai intra un talk-show in fiecare seara, un talk-show sportiv lunea, o emisiune de recrutare.

hotnews.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

CNA a aprobat cererea RCS&RDS pentru opt statii regionale Digi 24
CNA a aprobat, joi, cererea RCS&RDS de licente pentru opt statii regionale Digi 24, in orasele Brasov, Oradea, Cluj, Timisoara, Craiova, Iasi, Constanta si Galati. Decizia vine la doua saptamani dupa ce Consiliul a amanat o decizie privind aceste statii, cerand discutii suplimentare cu managementul companiei RCS&RDS.
Pe 28 februarie, mai multi membri CNA isi exprimasera retinerea fata de intentiile operatorului, invocand riscul ca RCS, folosindu-se de statiile proprii, sa elimine alte televiziuni locale din grila sa de programe.
Reprezentantii Digi 24 si-au exprimat intentia de a lansa aceste posturi regionale pana la sfarsitul anului.
Dupa cum au prezentat responsabilii RCS/Digi 24, acum doua saptamani, proiectul de dezvoltare in teritoriu, managerul de proiect este Cristina Popescu. Exista deja 15 echipe de corespondenti, care impreuna cu statiile locale vor furniza stiri pentru postul central de stiri. Programul statiilor regionale va include trei jurnale de cate 15 minute dimineata, doua de cate 15 minute la pranz, un jurnal principal de 45 de minute seara, iar la sfarsitul zilei - inca un jurnal scurt si reluarea jurnalului de 45 de minute. Grila locala mai include un talk-show de seara, un talk-show sportiv lunea, o emisiune de recrutare.
hotnews.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 month later...

RCS&RDS primeşte verde de la CNA pentru cinci staţii regionale

CNA a aprobat transformarea a cinci staţii locale ale Digi 24 în televiziuni regionale, în ciuda faptului că unii membri ai Consiliului şi-au exprimat temerile că RCS&RDS va scoate din grilele sale din teritoriu alte posturi regionale pentru a-şi retransmite propriile canale.  
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, solicitarea societăţii RCS&RDS SA de modificare a licenţelor locale în licenţe regionale pentru Digi 24 Constanţa, Craiova, Iaşi, Oradea, Timişoara, Braşov, Galaţi şi Cluj. RCS a primit licenţe pentru aceste staţii locale în data de 15 martie 2012. CNA a aprobat, marţi, numai ca staţiile din Constanţa, Craiova, Iaşi, Oradea, Timişoara ale Digi 24 să se transforme din locale în regionale, întrucât staţiile de la Braşov, Galaţi şi Cluj nu au împlinit un an de emisie. Potrivit articolului 17, alineatul 1 din Decizia CNA numărul 277/ 2013, "modificări în licenţa audiovizuală pot fi aduse după minimum 1 an de la începerea difuzării serviciului de programe".

Pe de altă parte, potrivit dosarului depus la CNA, televiziunea Digi 24 Constanţa va deservi şi Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa şi Tulcea; Digi 24 Craiova va deservi Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Olt Teleorman; Digi 24 Iaşi va deservi Bacău, Botoşani, Neamţ, Vaslui, Suceava; Digi 24 Oradea va deservi Satu Mare, iar Digi 24 Timişoara va deservi Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara.

Televiziunile regionale Digi 24 vor difuza programe producţie proprie (90%), programe retransmise de la Digi Sport (5%) şi programe preluate de la Digi Sport (5%). Grila acesteor televiziuni regionale va include: programe de informare (85%), programe educative şi culturale (10%) şi programe de divertisment şi alte tipuri de programe (5%). Televiziunile nu vor difuza publicitate.

Monica Gubernat, membru al CNA, şi-a exprimat îngrijoarea că RCS&RDS va scoate din grilele sale din teritorii alte posturi regionale pentru a-şi retransmite propriile televiziuni regionale. Răzvan Frînculescu, şeful Biroului Licenţa-Autorizări din CNA, a spus însă că, în acest an, posturile Digi 24 nu pot fi incluse în lista televiziunilor "must carry", care sunt obligatorii la retransmisie pentru toţi operatorii de cablu din România.

zf.ro
 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Digi 24 Galaţi, pe ultima sută de metri dinaintea lansării

Ultimul regional din reţeaua Digi 24 se pregăteşte intens pentru lansarea ce se va petrece foarte curând. Se fac ultimele probe de platou, pentru compatibilizarea prezentatorilor cu sticla, o mână de ajutor importantă venind de la Constanţa, unde aceştia trag la perete, vorba profesioniştilor din domeniu.

După lansarea Digi 24 Galaţi, e de aşteptat să se treacă la extinderea grilelor tuturor posturilor din reţeaua de regionale a Digi 24.

constanteanul.com

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Un nou post de televiziune se lansează în Galaţi

Digi24 HD îşi continuă extinderea la nivel naţional cu lansarea, la Galaţi, a celei de-a opta staţii regionale. Postul care se va adresa telespectatorilor din Galați, Brăila, Buzău și Vrancea îşi începe emisia, luni, 23 iunie.

O echipă de jurnaliști tineri, frumoși și, mai ales, profesioniști vor aduce „pe sticlă” știri importante. Primul jurnal de știri al postuui va fi la ora 19.00, prezentat de Alina Dumitriu.  Staţia va transmite, de luni până vineri, şapte jurnale de ştiri şi două talk-show-uri pe teme de actualitate regională. Programul staţiei va fi completat de o emisiune pe teme din sport, precum şi una de turism. Potrivit PR-ului postului Digi 24, Mioara Radu, „Zi de zi, la Digi24 Galaţi, gălăţenii, brăilenii, vrâncenii şi buzoienii vor descoperi cea mai clară imagine a evenimentelor din regiune”. 

„Digi24 este singura televiziune de ştiri din România care emite full HD, iar calitatea imaginii impune de la sine o calitate pe măsură a reportajelor noastre. Sunt principiile pe care Digi24 le aduce şi la Galaţi”, spune Alex Hrincă, coordonator staţii locale Digi24 HD.

La Digi24 Galaţi ziua de ştiri începe cu jurnalul de la ora 6.30, prezentat de Alexandru Ichim. Tot el le va aduce informaţii relevante telespectatorilor în jurnalele orelor 7.30, 8.30 şi 13.00. Ştafeta ştirilor va fi predată, de la ora 16.30, Alinei Dumitriu, care va prezenta şi principalul jurnal de ştiri al zilei, de la ora 18.30 şi va încheia ziua de ştiri cu Jurnalul orei 21.00.

„Vocile Galaţiului”, un talk-show echilibrat, prezentat de Ionuţ Negru, este în direct de luni până vineri, de la ora 19.00. De la 20.00, Raluca Ardean sondează piaţa forţei de muncă, la „Recrutat în Galaţi”. Tot ce este nou în sportul regional va fi dezbătut, în fiecare marţi, de la 20.30, în „Divizia Locală”, emisiune moderată de Marius Ţuca. Georgiana Dediş prezintă, luni, de la 20.30, „Turist acasă”,  o emisiune turistică dedicată tuturor celor care cred că regiunea lor mai are multe de arătat.

În grila Digi24 Galaţi se vor regăsi, zilnic, şi emisiuni ale Digi24 HD: „Jurnalul de seară”, „24 într-o oră”, „Business Club”, „Digicult” sau „Din interior”.

De luni, 23 iunie, de la ora 19.00, Digi24 Galaţi porneşte la drum cu un scop ambiţios - să devină, în cel mai scurt timp, un etalon de calitate în presa din sud-estul Moldovei.

presadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Digi24 Galaţi sărbătoreşte primul an de emisie

Încă din primul an de existenţă, Digi24 Galaţi a adus în casele telespectatorilor săi sute de reportaje, mii de interviuri, corespondenţe în direct din mijlocul evenimentelor, jurnale de ştiri corecte şi emisiuni de calitate.

Pe 23 iunie, postul regional al Digi24 împlineşte un an de emisie, primul an de reportaje transmise în direct, dar şi primul an de informaţii livrate corect telespectatorilor.

În doar 365 de zile, postul de televiziune a reuşit să devină un etalon de profesionalism în presa din regiune. „Primul an de Digi24 Galaţi a însemnat o promisiune şi o provocare, aceea că vom oferi telespectatorilor ştirile care contează. Pentru mine, primul an de emisie a însemnat mai mult decât sutele de reportaje, interviuri şi transmisiuni. A fost mai importat să păstrăm valorile în care noi am crezut de la început: echidistanţă şi profesionalism”, menţionează Cristina Costache, producătorul Digi24 Galaţi.

În ziua aniversară, Digi24 a pregătit un program cu ediţii speciale ale emisiunilor „Turist acasă”, „Vocile Galaţiului”, „Recrutat în Galaţi”. Invitaţii speciali la emisiunea „Vocile Galaţiului” vor fi primarul Marius Stan, Lucian Sabados, directorul teatrului „Maria Filotti” din Brăila şi Adrian Lungu, prorector al Universităţii „Dunărea de Jos”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Digi 24 Galaţi îşi reduce programul local

RCS&RDS a primit, joi, permisiunea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru a reduce programul local difuzat de staţiile regionale ale televiziunii sale de ştiri Digi 24, reprezentanţii companiei susţinând că vor să adapteze programul "obiceiurilor de consum ale telespectatorilor".

CNA a analizat, în şedinţa de joi, două solicitări ale companiei RCS&RDS, care deţine televiziunea de ştiri Digi 24.

Astfel, RCS&RDS a solicitat CNA să aprobe transformarea staţiei locale Digi 24 Galaţi în staţie regională, care va emite în judeţele Galaţi, Brăila, Vrancea şi Buzău.

Totodată, RCS&RDS a solicitat CNA modificarea unitară a structurii de programe difuzate de toate staţiile sale regionale. Astfel, până în prezent, Digi 24 Galaţi difuza 70% programe producţie proprie locală, iar celelalte staţii regionale ale Digi 24 difuzau 60% programe locale. În cadrul acestor programe locale erau incluse şi programele de tip infotext. Acum, RCS&RDS a solicitat CNA să aprobe ca Digi 24 să difuzeze 10% programe locale pentru toate staţiile sale regionale, să renunţe la programele de tip infotext şi să retransmită în restul timpului programe de la staţia centrală a Digi 24, de la Bucureşti.

"În privinţa Galaţiului, vă rugăm să fiţi de acord să existe o staţie regională. Toate celelalte pe care le avem în ţară sunt regionale. Noi, de când am lansat staţia de la Galaţi, ne ocupăm de zonă, de regiunea care este acolo (...) În privinţa tuturor staţiilor noatre, vă rugăm să fiţi de acord să ne adaptăm programul cerinţelor obiceiurilor de consum ale telespectatorilor noştri. Avem studii care ne arată orele la care există apetenţă pentru informaţie locală. Jurnalele noastre sunt cele mai consistente, avem cele mai mari, puternice echipe de jurnalişti din ţară, vrem să ne ocupăm de telespectatorii noştri acolo şi când ei îşi doresc să primească informaţie locală, în rest, ştiri naţionale", a spus Cosmin Prelipceanu, redactorul-şef al televiziunii de ştiri Digi 24, joi, în faţa membrilor CNA.

Membrul CNA Radu Herjeu a remarcat faptul că Digi 24 vrea să îşi extindă aria de acoperire în ţară şi, în loc să crească programul local oferit telespectatorilor săi din respectivele regiuni, îl scade. "O să constat ironia scriptică. Cereţi mărirea suprafeţei acoperite, în paralel cu micşoarea programului. Ceea ce e uşor ironic", a spus Radu Herjeu, precizând că staţiile regionale ale Digi 24 vor rămâne cu doar o oră şi jumătate pe zi de program local.

În schimb, reprezentanţii Digi 24, în frunte cu Cosmin Prelipceanu, au susţinut că programul local va continua să fie difuzat la staţiile regionale ale Digi 24 şi vor continua să fie difuzate programe locale realizate de la Bucureşti. De asemenea, potrivit lui Prelipceanu, se va elimina infotextul de la staţiile regionale ale Digi 24, care era considerat tot program local.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.