Jump to content

Paul Florea şi Mircea Toader - candidaţii PDL pentru alegerile locale


dcp100168

Recommended Posts

Paul Florea şi Mircea Toader - candidaţii PDL pentru alegerile locale

Paul Florea - candidatul PDL Galaţi la primăria municipiului şi Mircea Toader - candidatul democrat-liberalilor gălăţeni la preşedinţia CJ Galaţi. Aceasta a fost informaţia care a tulburat ieri apele politicii locale, chiar în ziua în care s-a anunţat oficial că Guvernul urmează să stabilească data alegerilor locale. Sursele noastre spun că este vorba despre o decizie luată de conducerea centrală a partidului, care ar fi constatat, nu cu mare surpriză, că actualii candidaţi ai PDL Galaţi la alegerile locale (Marius Necula şi Iulian Aramă) nu întrunesc suficient capital electoral pentru a garanta dacă nu o victorie, măcar obţinerea cât mai multor mandate de consilieri locali şi judeţenei.

Cum în astfel de privinţe concluzia logică şi firească este că trebuie să răspundă şeful organizaţiei judeţene, s-a luat decizia ca liderul democrat-liberalilor gălăţeni să intre în lupta electorală. Alte informaţii indică drept responsabil pentru această decizie pe însuşi preşedintele ţării, Traian Băsescu, cel care ar fi stabilit clar ca în plan local liderii filialelor judeţene – în calitatea de cei mai cunoscuţi – să candideze pe post de „locomotivă” la alegerile locale. O decizie absolut logică şi normală, dacă am accepta ideea că preşedintele ţării ia deciziile de greutate din PDL, lucru carte însă, cel puţin teoretic, nu se întâmplă.

Florea - preocupat, Toader - gata de luptă

Cât priveşte alegerea prefectului Paul Florea drept candidat la Primăria Galaţiului, se pare că decizia a fost luată în urma lipsei conotaţiilor negative ale acţiunilor de până acum ale reprezentantului Guvernului în teritoriu. Ceea ce nu înseamnă că ar avea o imagine publică extrem de bună, dar nici deosebit de rea… Deşi nu a putut fi contactat telefonic, petrecându-şi aproape în totalitate ziua alături de ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, prefectul a afişat, multe ore, o privire preocupată şi deseori absentă, dovadă a oboselii unei şedinţe lungi, de noapte, sau a unei misiuni dificile primite.

„Nici vorbă!”, a parat, telefonic, deputatul Mircea Toader informaţiile neoficiale, însă liderul PDL Galaţi a nuanţat ulterior: „Nici vorbă că nu va fi cazul să fie desemnat candidat domnul Florea. Ce treabă are dânsul? Pe de altă parte, dacă sondajele vor indica faptul că avem alţi colegi care sunt mai bine cotaţi, nu va fi nici o problemă schimbarea candidaţilor. Iar eu, să ştiţi, nu fug de nici o bătălie!”. Potrivit lui Toader, o posibilă reevaluare a actualilor candidaţi oficiali ai PDL - Marius Necula şi Iulian Aramă - ar putea avea loc în luna martie, când se vor analiza rezultatele sondajelor interne.

De altfel, atitudinea lui Mircea Toader, afişată ieri, în periplul său prin Matca şi Tecuci, alături de ministrul Fuia, ar putea fi un bun argument la afirmaţia sa că nu se dă în lături de la nici o bătălie electorală; toate nemulţumirile şi cererile legumicultorilor sau utilizatorilor de sisteme de irigaţii din judeţ şi-au găsit rezolvarea verbală din partea deputatului care a manifestat o disponibilitate de adevărat preşedinte CJ.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Prefectul Paul Florea nu vrea la Primărie, poate la Parlament

„Nu mi-a propus nimeni să candidez ca primar din partea PDL şi nici nu aş accepta o astfel de propunere”, a declarat pentru "Viaţa liberă" prefectul Paul Florea, reacţionând la informaţia neoficială potrivit căreia candidatul PDL pentru primăria Galaţiului, Marius Necula, ar fi fost înlocuit cu reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Pe de altă parte însă, prefectul Paul Florea nu exclude posibilitatea să candideze pentru Parlament, la alegerile generale. „Dacă mi s-ar propune să candidez la primărie nu aş fi de acord, pentru că am început ceva proiecte la Prefectură pe care aş vrea să le duc la bun sfârşit”, a spus Paul Florea. Întrebat dacă va avea timp să finalizeze proiectele până la finele anului când, dacă USL va câştiga alegerile şi va forma viitorul guvern, ar putea fi schimbat din funcţie - pe principiul prefecţilor „apolitici” dar numiţi de partidele care formează coaliţia de guvernământ – Paul Florea a spus: „Nu este neapărat obligatoriu să fiu schimbat. Pe de altă parte, voi avea ce face dacă voi fi schimbat, am planuri pentru viitor chiar şi în politică… Am luat în calcul şi varianta de a candida pentru o funcţie publică, pentru Parlament. Aş putea face asta, dacă aş constata, în urma unui sondaj, că am şanse şi sunt cunoscut de gălăţeni”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Iulian Aramă, candidatul oficial al PDL la şefia Consiliului Judeţului

Deşi preşedintele organizaţiei judeţene a UNPR, Dan Dobrea, declara în cadrul conferinţei de presă susţinute marţi că Eugen Chebac va fi susţinut atât de către UNPR, cât şi de către PDL pentru un nou mandat de preşedinte al CJ, lucrurile se pare că stau cu totul altfel. Astfel, în urma discuţiilor purtate miercuri la Bucureşti în prezenţa deputatului PDL Mircea Nicu Toader, care este şi şeful organizaţiei judeţene a partidului, s-a decis ca PDL să aibă propriul candidat la şefia Consiliului Judeţului, şi anume pe consilierul judeţean al PDL, Iulian Aramă.

„Aceasta a fost decizia luată în urma discuţiilor purtate miercuri la Bucureşti, iar în ceea ce priveşte alegerile locale, cele două partide vor avea liste separate atât la consilierii locali cât şi la consilierii judeţeni. În ceea ce priveşte candidatura la Primărie nu s-a decis nimic, dar nu este exclus ca cele două partide, UNPR Galaţi şi PDL, să susţină acelaşi candidat. Acest lucru se va decide probabil în cel mai scurt timp posibil”, ne-a declarat Iulian Aramă.

Dacă luăm în considerare declaraţia oficială făcută de Aramă, care este şi directorul Electrica Galaţi, până la ora actuală în cursa pentru şefia CJ Galaţi se pare că sunt înscrişi 3 candidaţi, şi anume Nicolae Bacalbaşa, candidatul USL, Eugen Chebac, care va candida ca independent dar cu susţinerea UNPR, şi Iulian Aramă, care va fi candidatul din partea PDL.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

PDL pariaza DOAR pe cai necastigatori??? Orice candideaza contra lui Arama are sanse de castig - datorita faptului ca acesta vine de la Elecrocentrale - societatea care era sa ne lase fara caldura asta iarna, la -15 grade.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.