Jump to content

Meci de retragere pentru Ion Viorel

Recommended Posts

Posted

Moment unic pentru un jucător emblematic al Galaţiului

"Vioară" revine la Oţelul pentru retragere!

* Fostul atacant Viorel Ion, ultima dată "oţelar" acum şapte ani, va beneficia de o retragere oficială săptămâna viitoare înaintea meciului Oţelul ‑ Poli Iaşi, din ultima etapă a Ligii I * Tot atunci va avea loc şi o partidă distractivă între reprezentativele de artişti din România şi Anglia

Ultima dată a prestat la Buzău

A jucat la Oţelul în perioadele 1991‑92, 1995‑98, 1999‑2001 şi a fost printre marii favoriţi ai tribunei prin sprinturile sale de maşină de Formula 1. Cu toate că a jucat şi la Steaua, acolo unde a dat cu nasul de trofee, Viorel Ion a ţinut şi ieri să precizeze că nicăieri nu s‑a simţit mai bine decât la Galaţi: "Oţelul şi acest oraş au rămas în sufletul meu, deşi sunt buzoian. De asta m‑am şi stabilit aici!" Miercuri, 7 mai, fosta extremă dreaptă a trupei roş‑alb‑albastre va spune adio în mod oficial carierei de fotbalist. Nu mai joacă de aproape un an ‑ ultima dată a făcut‑o la Gloria Buzău, la o vârstă de invidiat, 40 de ani! ‑ dar n‑a avut încă parte de o retragere în adevăratul sens al cuvântului.

"Merită un buchet mare de flori"

Capii Clubului Oţelul vor să profite de faptul că "Vioară" şi‑a încheiat recent conturile cu gruparea buzoiană, unde îndeplinea, în ultima perioadă, funcţia de manager general, şi i‑au pregătit o festivitate specială. Aceasta va avea loc înaintea meciului Oţelul ‑ Politehnica Iaşi, de miercuri, din ultima etapă a Ligii I, ediţia 2007‑2008. "Viorel merită o retragere ca un mare fotbalist ce a fost. Este o emblemă a Oţelului şi i se cuvine un buchet mare de flori", a comentat directorul general al clubului dunărean, Marius Stan, cel care l‑a şi transferat prima dată la Galaţi. "Voi avea emoţii mari, mult mai mari decât în orice partidă oficială, dar trebuia să vină şi această clipă", a ţinut să mai spună Viorel Ion, angrenat în aceste zile într‑o competiţie juvenilă cu propria şcoală de fotbal.

Vor face spectacol Orac, Lupu, Belodedici...

Retragerea lui Viorel se va derula într‑un context inedit. Miercuri, de la ora 15.00, cu două ore înaintea partidei oficiale a Oţelului, se va produce pe arena din Ţiglina III un joc demonstrativ între "naţionalele" artiştilor din România şi Anglia, cântăreţul gălăţean Adrian Enache fiind, ca şi în anii precedenţi, iniţiatorul acestui eveniment. În echipa starurilor autohtone se vor afla, printre alţii, solistul Aurelian Temişan, "trupeţii" de la Alb‑Negru, actorul Jean Paler, dar şi foştii mari fotbalişti Costel Orac, Dănuţ Lupu, Cristian Dulca şi Miodrag Belodedici. La minge va intra, fireşte, şi Viorel Ion, iar lovitura de start a partidei de distracţie va fi dată de luptătorul K1 ‑ Daniel Ghiţă.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=23853

Posted

Meci 'artist' intre Romania si Anglia

Echipa Artistilor din Anglia, condusa de managerul lor Melville Jimmy Garber, va sustine un meci impotriva echipei artistilor romani, incepand cu ora 15:00, in cadrul unui show pregatit de clubul Otelul Galati. Echipa Artistilor englezi va fi formata din membrii trupelor Nicole Jane, Serotonin, Little Ghosts, KD Production si DJ Mike Messa.

Din echipa nationala a artistilor romani vor face parte Adrian Enache ( capitanul echipei), Aurelian Temisan, Andrei Stefanescu si Ghedi Camara ( formatia Alb-Negru), Mister M (Todomondo), Victor Yila (grupul Voua), Andrei Duban , Dani Otil (realizator Antena 1), Augustin Viziru (actor), Cristi Nistor (cantaret), Florin Moise (actor telenovela), Cristi Groza (moderator Tv), Mircea Branzei (trupa Blue Ice), Paul Gheorghe (coregraf, street dance trouble crew), Cristi Dascaliuc (cantaret), Robert Spirache (Music Impact), Jean Paler (actor).

De asemenea, in cele doua formatii , vor juca si fostele mari glorii ale fotbalului romanesc Viorel Ion, Danut Lupu, Costel Orac, Miodrag Belodedici si Cristi Dulca. Invitatul de onoare al meciului va fi luptatorul K1 Daniel Ghita, care va da lovitura de incepere.

Acest joc va fi urmat de ceremonia de retragere din cariera de fotbalist a jucatorului Ion Viorel, apoi de partida Otelul Galati – Poli Iasi, precum si de un show sutinut de artistii celor doua formatii intr-un mega-concert care va incepe la 19.30 si va fi gazduit de Galeriile Agro-Dunarea (Mariano) de langa Patinoar.

http://www.onlinesport.ro/stiri/fotbal/ ... anglia.htm

Posted

Vioara merita un meci de retragere.Multi l-au facut stelist, dar inainte de toate e otelist.

O poza pentru cei ce isi mai aduc aminte de una din generatiile de aur ale Otelului

otelulgalati1998cj8.th.jpg

Posted

Artiştii români i-au bătut pe cei englezi

* Romanii si englezii s-au luptat pentru suprematie, artistii autohtoni reusind sa reediteze celebrele succese ale nationalei de fotbal de la CM 1998 sau CE 2000 * Echipa nationala a muzicienilor si actorilor Romaniei a jucat impotriva echipei similarea Angliei, in deschiderea partidei Otelul - Poli Iasi

Edilii orasului Galati au organizat o partida amicala intre actorii si muzicieni din Romania si Anglia, in deschiderea meciului Otelul - Poli Iasi. Adrian Enache, Aurelian Temisan, Andrei si Kamara (Alb Negru), Dani Otil (Antena 1), Victor Yila (Grupul Voua), Vali Savadovschi (Parlament) si Augustin Viziru au aparat culorile Romaniei. Invitati de onoare au fost Costel Orac, Ion Viorel (care, cu aceasta ocazie, si-a facut si retragerea oficiala din fotbal) si fostul jucator de Liga I, actualmente agent FIFA, Cristi Buturuga. Pentru englezilor au jucat Nicole Jane, Little Ghost, Serotonin, DJ Mike Messa, Bollywood Star-Jordan si Mohamed Ali, la care s-au adaugat si doi fosti fotbalisti profesionisti, Helios Gueirrado, care a jucat pentru Benfica Lisabona, si Whitty Colm, care a evoluat la Fulham. Romanii au incalzit atmosfera, atat la propriu, cat si la figurat, cantand si jucand fotbal pentru publicul galatean. Scorul a fost 3-1 pentru Romania, pentru castigatori au marcat Ion Viorel, Adrian Enache si Augustin Viziru, iar pentru invinsi Gueirrado. Dupa meci, in Piata Mare din Galati, cele doua tabere si-au etalat talentul de artisti, iar petrecerea de final a fost la hotelul Continental.

http://www.infoportal.ro/presa~info-506250.html

Posted

Viorel Ion: Am activat la multe cluburi, dar inima mi-a ramas la Galati

"Am activat la mai multe cluburi în cariera mea de fotbalist, dar inima mi-a rămas aici, la Otelul Galaţi", a declarat fotbalistul Viorel Ion, 40 ani, după ceremonia de retragere oficială din cariera de fotbalist, organizată miercuri de clubul Oţelul Galaţi.

Atacantul Viorel Ion, născut la 2 noiembrie 1967, a activat la FC Oţelul în perioadele 1991-1992, 1995-1998 şi 1999-2001, fiind unul dintre principalii marcatori ai echipei. El a mai evoluat în cariera sa la Gloria Buzău, Steaua, Rapid Bucureşti, VfL Bochum, Rulmentul Alexandria şi Dunărea Galaţi. A jucat 251 meciuri în prima divizie şi a marcat 53 de goluri.

Înainte de ceremonia de retragere, Viorel Ion a jucat şi a marcat un gol pentru Naţionala Artiştilor din România, care a învins Naţionala Artiştilor din Anglia cu 3-1 într-un meci demonstrativ desfăşurat înaintea meciului Oţelul Galaţi-Politehnica Iaşi, din ultima etapă a Ligii I de fotbal.

http://www.sport365.ro/Viorel_Ion_Am_ac ... 57595.html

Posted

Adio, “Vioara”!

Fosta mare glorie a Otelului, Ion Viorel, a spus miercuri, oficial, adio carierei de fotbalist. “Vioara” a avut parte la Galati de o spectaculoasa ceremonie de retragere, asa cum ii sta bine unui adevarat campion.

Ultima partida din acest sezon a Otelului a fost prefatata de un meci demonstrativ intre nationalele artistilor din Romania si Anglia, dar si de ceremonia de retragere a lui Ion Viorel care, desi a evoluat la Steaua, Rapid, Gloria Buzau, pentru echipa nationala a Romaniei, dar si in strainatate, a tinut mortis sa joace ultimul sau meci pe terenul de la Galati, unde s-a simtit mai bine decat acasa. Viorel si-a agatat ghetele in cui in stilul sau caracteristic, printr-un gol.

“Intotdeauna am avut mari emotii cand am jucat pe «Otelul». Desi de-a lungul carierei mele am jucat in mai multe locuri, atat in tara, cat si in strainatate, trebuie sa recunosc ca aici m-am simtit cel mai bine. Este o mare cinste si onoare pentru ca cei de aici s-au gandit sa-mi organizeze retragerea si as vrea sa le multumesc tuturor, dar in primul rand publicului galatean care m-a incurajat la fiecare meci”, a declarat cel care a imbracat timp de sapte sezoane tricoul cu numarul 7 in formatia fanion din orasul de la Dunare. Artistii si intreg stadionul au scandat inca o data deja arhicunoscutul slogan: ”Vioara, Vioara, cel mai bun din tara”.

Din partea clubului galatean Viorel a primit un imens buchet de flori si trofeul pentru intreaga cariera de fotbalist, iar nationala artistilor din Romania i-a cantat “La multi ani!”. Ion Viorel a jucat la Otelul in perioadele 1991 1992, 1995 1998, 1999 2001 si a fost printre marii favoriti ai tribunei.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=13

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.