Jump to content

Mai cumpără cineva bilet în autobuzele din Galaţi?

dcp100168

Recommended Posts

La Transurb,

Cu obrăznicie se face norma la amenzi!

* Tratează călătorii ca şi cum s-ar afla într-un autobuz plin de infractori periculoşi, ţipă, înjură, şi toate astea chiar şi când n-au dreptate. Este cazul unor controlori Transurb care afişează un comportament tot mai “sălbatic“ faţă de călători. O explicaţie pentru atitudinea lipsită de bun simţ a unora dintre angajaţii societăţii de transport public ar putea fi ”targetul” pe care fiecare controlor îl are de îndeplinit: 35 de amenzi pe lună.

Deşi sunt doar 30, cei mai mulţi dintre ei nu au minimele cunoştinţe de bun-simţ. Este vorba de controlorii Transurb, cu a căror limbaj tendenţios şi comportament vulgar călătorii s-au obişnuit deja. Ai bilet sau nu, în viziunea lor eşti un potenţial infractor gata să împingă bugetul local în faliment. Toate astea, în condiţiile în care fiecare dintre ei este încurajat într-un fel sau altul de faptul că trebuie să dea nu mai puţin de 35 de amenzi pe lună... ca ”target”! ”O parte dintre ei i-am moştenit şi o parte sunt agenţi de pază care au făcut cursuri profesionale pentru a însoţi controlorii pe mijloacele de transport. Pe lângă asta, au făcut şi cursuri cu psihologul nostru pentru a învăţa cât de cât cum să se comporte”, a declarat Genica Totolici, directorul Transurb Galaţi. Degeaba, ar spune unii, şi asta se vede din efectele demne de o lume sălbatică, regăsite zi de zi în autobuzele din Galaţi. ”Deşi era duminică şi niciodată n-am văzut să fie controale în această zi, nu-mi place să merg cu stres, aşa că mi-am cumpărat bilet. Numai cât am apucat să mă aşez pe scaun, abia plecase autobuzul din staţie, iar eu mi-am scos biletul din poşetă gata să-l compostez. A venit controlorul foarte intrigat la mine şi mi-a tras mâna să nu bag biletul în compostor. După ce s-a lămurit că abia mă urcasem m-a lasat în pace, după care a început să ţipe la cine apuca din autobuz, cred că dacă prindea pe cineva fără bilet sau abonament îl şi bătea”, povesteşte uluită de cele întâmplate Elena, o tânara de 21 de ani. În acelaşi timp, reprezentanţii Transurb spun că vina aparţine de multe ori şi călătorilor. "Toţi controlorii au un salariu tarifar de încadrare. Fiecare om are propria educaţie, noi mai mult de atât nu putem face. În plus, fiecare dintre ei are 35 de amenzi pe care este obligat să le dea, ca target, la nivel de o lună. Iar scuza celor care spun că se aşează pe scaun după care caută biletul este foarte des întâlnită. În orice ţară civilizată, omul când se urcă, mai întâi prezintă biletul sau abonamentul şoferului", a continuat Genica Totolici. Aceasta spune că are cunoştinţă de numeroasele “ieşiri“ ale unor controlori, iar aceştia sunt sancţionaţi destul de des. “Aceştia trebuie să facă faţă la toate autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele de pe 84 de trasee. Avem şi noi reclamaţii de la diverşi călători şi am dat destule sancţiuni pentru cei care au vorbit urât cu călătorii“, a adăugat Genica Totolici. Totuşi, şi cei pentru care suma de 1,5 lei pe bilet este prea mare, sau pur şi simplu preferă să rişte o amendă usturătoare sunt nemulţumiţi atât de atitudinea controlorilor, cât şi a unor şoferi. “Problema e că prind tot mai mult curaj în faţa celor care nu comentează nimic, şi mai mult, şi unii şoferi au început să le “preia“ din gesturi, în speţă cei de pe “Isuzu“. De multe ori nici nu deschid uşile din spate, decât pe cele din faţă, să fii silit să urci pe lângă ei. Mi s-a întâmplat acum vreo două săptămâni, am urcat pe lângă şofer şi recunosc că nu aveam bilet. Dacă urcau controlorii n-aveau decât să îmi dea amendă. Dar a început şoferul să mă înjure ca la uşa cortului, de parcă vorbea cu cine ştie ce ucigaş“, ne-a declarat un tânăr revoltat de cele întâmplate.

Trai greu pentru cei fără bilet

Dacă mijloacele Transurb erau până de curând destinate celor mai puţin avuţi, în prezent, nu oricine îşi poate permite să plătească amenda în cazul nedeţinerii unui bilet sau abonament. Astfel, dacă cel care călătoreşte ilegal nu are 25 de lei pentru a plăti pe loc în cazul în care este prins “cu mâţa-n sac“, acesta riscă să scoată din buzunar 80 de lei. “Suprataxa este de 25 de lei. Asta înseamnă să se plătească în mijlocul de transport în momentul în care este prins aceşti bani. Este vorba despre o decizie care a fost aprobată printr-o hotărâre a Consiliului Local. Dacă cel care călătoreşte fără bilet sau abonament nu are bani să plătească această suprataxă i se va da o invitaţie să vină la sediul Transurb, unde mai poate plăti aceşti bani un anumit termen. În caz contrar, i se va încheia proces verbal cu datele de pe buletin care se va trimite către Primăria Galaţi, la “Taxe şi Impozite“. Asta înseamnă să plătească până la 80 de lei“, a afirmat Genica Totolici. La cel mai simplu calcul, dacă un controlor aplică 50 de amenzi lunar, depăşind astfel “targetul“ impus, 1.500 de gălăţeni sunt amendaţi lună de lună în autobuze, troleibuze şi tramvaie. Şi dacă punem în calcul şi faptul că nu sunt prea mulţi care îşi permit să plătească pe loc suma de bani mai sus menţionată, aceeaşi 1.500 de gălăţeni umplu (teoretic!) vistieria Primăriei cu mult peste un miliard de lei vechi ... tot lunar.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... articol=12

• 1 year later...

Încasările Transurb au crescut după limitarea numărului de microbuze

După mişcorarea numărului de microbuze şi modificarea traseelor de maxi-taxi, încasările din biletele Transurb au crescut cu aproximativ 64%. Conform viceprimarului municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumaenco, reorganizarea transportului în comun a dus la creşterea veniturilor pentru societatea publică de transport. "Au crescut încasările companiei Transurb, fapt ce înseamnă că în perspectivă ar putea scădea presiunea asupra bugetului local. De exemplu, în perioada 10-14 mai s-a încasat 140.901 lei din vânzarea de bilete, faţă de 85.474 lei cât s-a încasat în perioada 3-7 mai”, a declarat viceprimarul Ciumacenco.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Incasarile_Transurb_au_crescut_cu_64-_dupa_limitarea_numarului_de_microbuze_private_0_268773435.html

• 2 months later...

Gălăţenii cumpără mai multe bilete de la Transurb. Încasările au crescut cu 20%

Conform viceprimarului Nicuşor Ciumacenco, în primele două luni în care a operat în noul sistem s-au strâns în plus, din vânzarea biletelor, peste 140.000 de lei, creşterea procentuală înregistrată fiind de aproape 20%. Astfel, în lunile martie şi aprilie sumele încasate de Transurb din vânzarea biletelor au fost 380.000, respectiv 370.000 de lei. Odată cu modificarea traseelor, în luna mai s-au vândut bilete de transport în valoare de 460.000 de lei, iar în luna iunie, de 430.000 de lei. “Pe lângă faptul că în prezent transportul public acoperă mult mai bine majoritatea zonelor din municipiul Galaţi, se dovedeşte că modificarea traseelor aduce şi un plus la bugetul local, care se va putea regăsi în viitor în modernizarea sistemului”, a mai spus Ciumacenco.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Modificarea_traseelor_de_transport_in_comun_a_dus_la_marirea_incasarilor_Transurb_cu_20_0_307169394.html

mda... au crescut incasarile si atat. dar nu-i nimic, las ca o sa cumpere (sau deja le-au cumparat) niste autobuze sh (adica in care au scuipat altii) si o sa schimbe situatia 24.gif24.gif24.gif, o sa avem si noi transport cilivizat. ca tot am adus vorba, sa va povestesc o intamplare traita de mine azi intr-un mijloc de transport (ISUZU 31.gif). ajung in statia de pe strada Traian c/c str. Prundului in statia numita "prundului". e ora 13.40. si stau... stau... stau... la ora 14.01(!!!!) vine un mijloc de transport in comun, de ala cilivizat, isuzu adica, (am un mesaj pt sustinatorii transurbului: ciocu' mic!!). ma urc in el si dau sa platesc soferului beletul. surpriza: apare in fata mea un nene trecut (cred) de 60 de ani ce purta in chept o legitimatie pe care scria numele, functia (controlor sau asa ceva) si numele societatii, in speta Transurb SA Galati. buuun... scot banutul, imi rupe beletul si mi-l inmaneaza. iau loc in mod cilivizat (cu genunchii la gura) si astept statia Metro. tronc... poc... bum... fasss... astea erau singurele zgomote care se auzeau in minunatul autobuz (caruta fratee!!) pe care multi dintre voi il sustineti. nu bag in seama zgomotele, constient fiind ca nu ma voi mai urca in asa ceva niciodata, si astept linistit sa ajung la destinatie. cu o statie inainte de destinatie se urca un nene la vreo 60 de ani, cu multe sarsanale in spinare, cam jigarit si tras la fata, vai mama lui. pune sarsanalele intr-un colt si ia loc. controlorul cu legitimatia in chept se apropie de el si il ia in primire:

- ai bilet?

- nu, raspunde amaratul.

- ai abonament?

- nu

- ai bani?

- nu

- da' boletin ai?

- nu.

- pai asa se urca in autobuz?

- domle, sunt trecut prin viata... am vazut multe la viata mea...

- pai si ce daca? trebuie sa platesti biletul

- am 60 de ani, sunt om batran

- nu te-am intrebat cati ani ai, ti-am spus doar ca trebuie sa ai bilet sau abonament.

discutia se stinge incet in zgomotul infernal produs de pivotii, rulmentii si capetele de bara care ar fi trebuit schimbate cu vreo 300 de mii de km in urma. si totul era frumos daca nu intervenea un calator cu spirit civic de platitor de taxe si impozite:

- pai e frumos domle? noi platim bilet si dumneata nu?

- ce treaba ai tu ma? racni amaratul catre cetateanul bun-platnic. vezi-ti de treaba ta!!

la auzul acestor cuvinte mangaietoare controlorul cu legitimatie in chept striga la sofer sa opreasca tigaia. soferul opreste, deschide usa si amaratul e luat pe sus cu tot cu sarsanale si poftit sa coboare. vizibil iritat de cele intamplate, amaratul ajuns pe scari il trimite in origini pe controlor si apoi ca sa fie tacamul complet ii trimite pe pantaloni niste probe biologice tinute pana in acel moment sub limba. controlorul cu legitimatie in chept coboara dupa el si aici incepe circul: si da-i si lupta, mai un pumn in figura, mai un pumn in ochi, mai un picior in fudulii (oricum nu mai erau de folos niciunuia)... o lupta ca in "praslea cel voinic si merele de aur" din care un pic mai sifonat a iesit amaratul. si toate astea s-au intamplat la 10 metri de poarta unitatii de jandarmi sub privirile a 2 jandarmi ce se aflau in anexa de vis-a-vis si care se hlizeau de mama focului.

incasarile au crescut. asta e cel mai important.

Edited by mambo

incasarile au crescut. asta e cel mai important.

Pai capitolul " investitii " s-a incheiat! mai strang si ei niste banisori acolo!

Foarte interesanta povestea. Cred ca atunci cand te-ai urcat la tine in masina ti-ai facut de 3 ori cruce si ai zis: LUXUL DE PE LUME =))

• 3 months later...

Inflaţie de călători fără bilete în mijloacele de transport Transurb

Peste 500 de călători au fost depistaţi fără bilet de lucrătorii Biroului Siguranţa Circulaţiei şi Control Călători din cadrul Transurb Galaţi. Controlul s-a desfăşurat pe parcursul a patru zile.

În data de 04.11.2010 acţiunea de control a avut loc în zona General, între orele 14:00 – 15:00, şi în zona Mondial, între orele 15:00 – 16:00, în urma căreia au fost amendate 89 de persoane, din care 15 au plătit amenda de 25 de lei pe loc, iar pentru ceilalţi călători fiind întocmite 74 de procese verbale de constatare.

Pe 09.11.2010 acţiunea de control s-a desfăşurat în zona fostei benzinării MHC, între orele 06:30 – 08:30, în urma căreia au fost amendate 84 de persoane, din care 10 au plătit amenda pe loc, fiind întocmite 74 de procese verbale de constatare pentru cei care nu au putut prezenta o legitimaţie de călătorie.

Pe de 10.11.2010 controlorii şi jandarmii au acţionat în zona General, între orele 15:00 – 17:00, când au amendat 68 de persoane, din care şase au plătit amenda pe loc, de asemenea fiind întocmite 62 de procese verbale de constatare.

Pe data de 18.11.2010, între orele 06:30 – 08:30, s-a acţionat pe strada Frunzei, controlorii depistând 121 de persoane care călătoreau fără bilete pe mijloacele de transport în comun, acestea fiind amendate, din care 16 au plătit sancţiunea în momentul primirii acesteia, întocmindu-se 105 procese verbale.

La această acţiune a participat Jandarmeria Galaţi: „Numai controlorii au aplicat amenzi asupra călătorilor surprinşi fără bilete de călătorie, rolul jandarmilor fiind de sprijin şi protecţie, de legitimare a călătorilor care nu aveau acte de identitate asupra lor şi de sancţionare a persoanelor care aveau un comportament neadecvat faţă de organele de control”, a declarat Costin Barbu, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Inflatie_de_calatori_fara_bilete_in_mijloacele_de_transport_Transurb_0_376762832.html

la un salariu de 600 lei (brut!) nu prea iti mai arde sa dai 1 leu pe o calatorie cu autobuzul. inainte de revolutie era parca 1.25 lei biletul cu 2 calatorii la un salariu minim de 1000 de lei. ma insel sau nu? corectati-ma.

Ca si date statistice nu te inseli, ai dreptate insa ce ar trebui facut? Poate ca totul sa fie gratis... !? 1.gif

Oriunde te duci iti trebuie bani, nimeni nu-ti da degeaba.

Oricum 1 leu e cel mai ieftin transport din tara. Cat ar trebui sa fie pretul pentru ca oamenii sa-si cumpere un bilet? 70 bani? 50? In plus nimeni nu-i obligat sa mearga cu autobuzul.

Facand o paralela - la maxi-taxi - soferii nu-i ia moaca pe calatori si nici nu-ti da bilet.

• 1 month later...

Gălăţenii cumpără mai multe bilete de la Transurb după limitarea numărului de microbuze private

După micşorarea numărului de microbuze şi modificarea traseelor de maxi-taxi, încasările din biletele Transurb au crescut considerabil. Dacă în anul 2009 Transurb a strâns 4.728.000 de lei, în 2010 compania a obţinut 5.163.000 de lei.

Cel mai bine se observă cât a contribuit modificarea traseelor printr-o analiză lunară comparativă.

Înainte de sfârşitul lunii aprilie 2010, când au fost deviate unele trasee de maxi-taxi, încasările Transurb erau în cădere liberă, după cum se poate vedea din următoarele date: încasări ianuarie (2009 – 441.000 de lei; 2010 – 331.000 de lei); încasări februarie (2009 – 458.000 de lei; 2010 - 315.000 de lei); martie (2009 – 491.000 de lei; 2010 – 391.000 de lei); aprilie (2009 – 442.000 de lei; 2010 – 379.000 de lei).

În schimb, odată cu schimbarea rutelor, încasările au crescut spectaculos, chiar şi cu 60-70% lunar, după cum se poate vedea din datele următoare: mai (2009 – 417.000 de lei; 2010 – 483.000 de lei); iunie (2009 – 386.000 de lei; 2010 – 452.000 de lei); iulie (2009 – 349.000 de lei; 2010 – 401.000 de lei); august (2009 – 318.000 de lei; 2010 – 386.000 de lei); septembrie (2009 – 391.000 de lei, 2010 – 464.000 de lei); octombrie (2009 – 386.000 de lei; 2010 – 498.000 de lei); noiembrie (2009 – 351.000; 2010 – 576.000 de lei); decembrie (2009 – 298.000; 2010 – 487.000).

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galatenii-Transurb-Incasarile-Transur-crescut_0_412159326.html

• 3 months later...

Razie la călători fără bilet în autobuze şi tramvaie

* 150 de gălăţeni au fost amendaţi în numai câteva minute

Jandarmii au avut o acţiune în comun cu lucrătorii de la Biroul Control Călători şi Siguranţa Circulaţiei din cadrul Transurb Galaţi cu scopul de a descuraja călătoria fără bilet pe mijloacele de transport. Surprizele nu au întârziat să apară. Acţiunea a fost organizată în zona Casei Roşii de pe strada Siderurgiştilor unde controlorii au oprit tramvaiele de pe liniile 7 şi 39, dar şi autobuzele de pe liniile 11, 17, 19, 20 şi 22. Jandarmii au verificat peste 150 de persoane care nu au putut prezenta lucrătorilor din cadrul Biroului Control Călători şi Siguranţa Circulaţiei biletele de călătorie. Controlorii au întocmit astfel 137 de procese verbale constatare care dacă nu sunt plătite în 48 de ore vor fi transformate în procese verbale de contravenţie în valoare de 100 de lei, alte 15 persoane care nu au putut prezenta legitimaţia de călătorie au plătit pe loc suprataxa de 25 de lei.

În anul 2011 au mai fost organizate şapte astfel de acţiuni în zonele Mondial şi General, două dintre acestea vizând chiar cursele convenţie Mittal, unde au fost descoperite 150 de persoane care nu deţineau legitimaţie Mittal, deci călătorind ilegal. Acestor persoane li s-au întocmit procese verbale de constatare, din care 38 din cei prinşi în neregulă au plătit pe loc cei 25 de lei. Procesele verbale de constatare aplicate în urma acţiunilor desfăşurate în comun de Transurb şi Jandarmeria Galaţi în primele 4 luni ale anului 2011 au fost de 938, din care 132 au fost achitate de contravenienţi pe loc.

adevarul.ro

• 2 months later...

2.000 de „blatişti” prinşi cu ajutorul jandarmilor

De la începutul acestui an lucrătorii gălăţeni din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Galaţi şi-au înteţit acţiunile de sprijin a lucrătorilor Biroului Control Călători şi Siguranţa Circulaţiei de la Transurb pentru a-i prinde pe călătorii fără bilet. Sprijinul jandarmilor era necesar pentru a limita accesele de furie şi nu numai pe care le aveau de suportat cei care controlau biletele. „În primele 6 luni ale anului 2011, jandarmii gălăţeni au executat misiuni specifice în comun cu lucrătorii de la Biroul Control Călători şi Siguranţa Circulaţiei din cadrul Transurb Galaţi cu scopul de a descuraja călătoria fără bilet pe mijloacele de transport în comun în municipiul Galaţi. Au fost organizate 15 astfel de acţiuni, în diferite zone ale municipiului Galaţi, şi anume cum ar fi zona Casei Roşii de pe strada Siderurgistul, Mondial şi General, strada Frunzei, unde controlorii au oprit mijloacele de transport în comun, dar au executat controale şi pe cursele convenţie. Jandarmii au verificat peste 2.000 de persoane care nu au putut prezenta lucrătorilor din cadrul Biroului Control Călători şi Siguranţa Circulaţiei biletele de călătorie. Controlorii au întocmit, astfel, 1.711 procese verbale de constatare, care, nefiind plătite în 48 de ore, au fost transformate în procese verbale de contravenţie în valoare de 100 de lei. 327 de călători care nu au putut prezenta legitimaţia de călătorie au plătit pe loc suprataxa de 25 de lei”, a declarat lt. Costin Barbu, purtătorul de cuvânt al IJJ Galaţi. Şi în semestrul II acţiunile vor continua pentru a descuraja călătoria fără bilete.

monitoruldegalati.ro

• 2 months later...

Inflaţie de călători fără bilete în mijloacele de transport Transurb

Peste 2.500 de călători au fost depistaţi fără bilet de lucrătorii Biroului Siguranţa Circulaţiei şi Control Călători din cadrul Transurb Galaţi.

De la începutul acestui an, lucrătorii Transurb au executat misiuni specifice în comun cu jandarmii gălăţeni cu scopul de a descuraja călătoria fără bilet pe mijloacele de transport în comun în municipiul Galaţi. Au fost organizate acţiuni în diferite zone ale municipiului Galaţi şi anume: zona Casei Roşii de pe strada Siderurgistul, Mondial şi General, strada Frunzei, Micro 40 unde controlorii au oprit mijloacele de transport în comun, dar au executat controale şi pe cursele convenţie.

Peste 2.500 de persoane nu au putut prezenta lucrătorilor din cadrul Biroului Control Călători şi Siguranţa Circulaţiei biletele de călătorie. Controlorii au întocmit astfel 2.159 procese verbale de constatare care nefiind plătite în 48 de ore au fost transformate în procese verbale de contravenţie în valoare de 100 de lei. Alţi 404 călători care nu au putut prezenta legitimaţia de călătorie au plătit pe loc suprataxa de 25 de lei.

Astfel de acţiuni vor continua şi în zilele următoare pentru descurajarea călătoriei fără bilete.

adevarul.ro

La un calcul simplu (de pe 3 Ianuarie-cu indulgenta- in toate cele 7 zile ale saptamanii in care functioneaza transportul in comun in Galati-in care ar trebui sa se efectueze controale-si pana ieri), 8,5 (rotunjit) calatori fara bilet pe zi si 1,5 (iar rotunjit) calatori fara abonament la purtator. Cand te gandesti ca sunt cu miile in maxi taxi (aici...nu cred ca am dreptul sa vorbesc despre calator, el plateste, soferul circula fraudulos), zilnic...si cu sutele in transportul in comun, aceasta "actiune" in care sunt prinsi 10 calatori fraudulosi pe zi, este egala cu 0!!!! Poi ia sa se faca cum era la inceputuri, dupa Revolutie...Coada tata, de autobuze, troleibuze si tramvaie (cu usile inchise) la duba "hingherilor". Dupa aceea, prin sondaj. Asta e, daca avem doar controloare grase si cu gura mare, nu facem nimic...ia sa bage niste "negri" d-aia, cu ceafa lata, care zambesc politicos cu tonfa-n coaste si tazer-ul in gat la cea mai mica ridicare a vocii asupra "organului" de control...asa, sa urce in statii in mod incognito si sa ia prin sondaj pe cate unu' la intrebari...Abia atunci o sa vedem cum sta lumea cu biletul in mana la urcarea in mijlocul de transport in comun. ATENTIE!!!! Astfel de actiuni vor continua si in zilele urmatoare pentru descurajarea calatoriei frauduloase =)) =)) =)) =)) =))

Edited by AdiTZA

100 de gălăţeni prinşi fără bilet în numai două ore

Razia de ieri a Jandarmeriei (venită în ajutorul controlorilor Transurb) a schimbat planurile de drum a 100 de gălăţeni. Nu de alta, dar oamenii circulau lejer cu autobuzul şi tramvaiul, adică fără bilet. „Timp de două ore, jandarmii plasaţi la General (intersecţia 1 Decembrie 1918 cu Basarabiei) au verificat 50 de autobuze şi tramvaie, amendând 100 de persoane care circulau fraudulos”, explică căpitanul Costin Barbu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi şi continuă: „Cei care plătesc pe loc amenda dau 25 de lei. Pentru cei care nu au bani la ei, se face proces verbal de constatare şi plătesc tot 25 de lei, dacă vin în termen de 48 de ore. Dacă nu plătesc nici în 48 de ore, atunci procesul verbal de constatare devine proces verbal de contravenţie, iar amenda creşte la 100 de lei. Jandarmii au dat şi patru amenzi pentru refuz de legitimare şi tulburare a liniştii publice, fiecare amendă fiind în valoare de 100 de lei”, încheie reprezentantul Jandarmeriei Galaţi.

viata-libera.ro

• 4 months later...

as vrea sa stiu daca pot sa fac reclamatie.. in cursul zile de 24.01.2012 la ora 06:33 am urcat in tramvai din bariera traian .. am inceput sami caut biletul si in mai putin de 2 minute lam gasit .. si in momentul in care vroiam sal compostez nu ma lasat ca cica de ce nu lam compostat la urcare .. si mia dat amenda la ora 6:35 ca nu aveam biletul compostat. se poate asa ceva? :-W si inca ceva are voie sa dea amenda si sa se comporta urat cu tine ca si cum ai fi un om al strazii sau mai rau ?> eu nu prea cred.. am nevoie de un raspuns imediat