Jump to content

Sandu Pascu a filmat Galaţiul 40 de ani


Recommended Posts

Sandu Pascu a filmat Galaţiul 40 de ani

Alexandru Pascu, sau nea’ Sandu cum îi spunem noi, jurnaliştii, a împlinit, în februarie, 40 de ani de când este cameraman angajat al Televiziunii Române. Astăzi este prima zi în care nu va mai sări ca ars când va auzi vreo sirenă şi nu va mai pune mâna imediat pe telefon. Pentru că de astăzi este pensionar.

S-a născut la Corabia, în judeţul Olt, pe 12 ianuarie, acum 64 de ani. De profesie tehnician energetic, a descoperit „microbul” televiziunii împreună cu regretatul Ion Mărinaş, corespondentul local al TVR, cu care a făcut echipă din 1972 până în 1991. Au fost perioade în care a lucrat singur, fiind şi cameraman şi reporter, şi perioade în care a colaborat cu Claudiu Brânzan sau cu Elena Fătu.

Nea’ Sandu iubeşte camera de filmat şi este convins că „în televiziune nu rezişti dacă nu ai entuziasm. Leafa nu e mare, iar dacă îţi pierzi entuziasmul, nu ai cum să rezişti 40 de ani în acelaşi loc”, spune. În tot acest timp s-au schimbat 15 preşedinţi ai TVR şi peste 20 de redactori şefi.

Tudor Vornicu i-a spus în 1975: „Continuă să cauţi, să înveţi. Iar când simţi că ştii tot, caută-ţi altceva”. Şi a învăţat Nea’ Sandu cât de mult a putut în cei 40 de ani. „Televiziunea m-a făcut alt om, altfel privesc viaţa. E imposibil, când stai de vorbă cu atâţia oameni deştepţi, să nu prinzi ceva de la ei”.

De azi înainte, va face tot ce nu a făcut în ultimii 40 de ani: va merge pe jos, va sta sâmbetele şi duminicile cu soţia, Rodica, şi cu fiica, Alexandra, compensând astfel sutele de weekenduri în care a fost plecat pe teren.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.