Jump to content

Deputatul Boldea, avocaţi şi judecători gălăţeni, implicaţi în mafia imobiliară


dcp100168

Recommended Posts

Deputatul Boldea, avocaţi şi judecători gălăţeni, implicaţi în mafia imobiliară

Procurorii DIICOT investighează o grupare implicată în vânzări ilegale de terenuri. Din această grupare fac parte 22 de persoane. Printre acestea se numără un deputat de Galați, un avocat și un arbitru din cadrul Curții de Arbitraj Galați.

.„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 22 de persoane, dintre care un deputat în Parlamentul României, un avocat din cadrul Baroului Galaţi şi un fost arbitru din cadrul Curţii de Arbitraj Galaţi, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

În fapt, se reţine că membrii grupării identificau terenuri şi imobile, situate în zone centrale ale municipiului Galaţi, proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului. În acest scop, învinuiţii au folosit hotărâri judecătoreşti falsificate sau pronunţate în baza unor acte false, respectiv hotărâri arbitrale, pronunţate în fals.

Membrii grupării înstrăinau ulterior imobilele către terţe persoane, cumpărători de bună credinţă, modalitate în care obţineau beneficii financiare substanţiale”, se arată într-un comunicat al DIICOT. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională depăşeşte suma de 1 milion de euro, prin raportare la un număr de 9 imobile.

În sarcina unora dintre membrii grupării se mai reţine că au încercat să obţină suma de aproximativ 5 milioane lei, prin inducere în eroare şi folosire de mijloace frauduloase, respectiv a unui contract de prestări servicii falsificat şi a unui bilet la ordin completat în fals.

Din această grupare fac parte 22 de persoane, care urmează să fie aduse la sediul DIICOT.

evz.ro

Link to comment
Share on other sites

Cine este Mihai Boldea, deputatul implicat în "tunurile" imobiliare de la Galaţi

Mihai Boldea, 36 de ani, este în prezent membru UNPR. A fost membru PDL până în octombrie 2011.

Boldea, de profesie avocat, s-a înscris în PD în 2002 pentru ca doi ani mai târziu să devină liderul organizaţiei judeţene de tineret a PD Galaţi. În 2008, este ales deputat din partea PDL şi devine membru al Comisiei juridice. A fost unul dintre membrii subcomisiei parlamentare speciale care au lucrat la elaborarea noului Cod Penal şi al celui de Procedură Penală.

Relaţia sa cu PDL a devenit tensionată, îndeosebi cu şeful său direct, Mircea Toader, lider de grup la Cameră şi preşedinte al PDL Galaţi. Concomitent, Boldea a început să devină din ce în ce mai critic faţă de măsurile de austeritate ale guvernului Boc, solicitând chiar demisia premierului în septembrie 2010.

Demisionează din partid în septembrie 2011, reclamând modul autoritarist în care este condus PDL pentru ca, o lună mai târziu, să activeze în grupul UNPR din Camera Deputaţilor.

Se pare că activitatea de la biroul de avocat îi asigură o viaţă prosperă. Potrivit, declaraţiei de avere a lui Boldea din mai 2011, deputatul este proprietarul a două terenuri la Şendreni, cu o suprafaţă însumată de 1250 m pătraţi. Avocatul locuieşte într-o casă de 140 de metri pătraţi, dar mai este proprietar a patru apartamente care, în 2010, i-au adus 15.300 de lei din chirii. A avut mai multe apartamente, dar trei i le-a donat fratelui său mai mic. Generozitate cumva surprinzătoare ţinând seama că aceluiaşi frate trebuie să-i returneze nu mai puţin de 500.000 de euro pe care George Ştefan Boldea i-a împrumutat deputatului. Balanţa de plăţi a lui Boldea este afectată şi de două credite bancare, unul de 45.000 de euro şi altul de 55.000 franci eleveţieni. Pe de altă parte, Boldea are de primit de la diverşi datornici nu mai puţin de 270.000 de euro.

Pentru zile negre, Mihail Boldea are depuşi în bancă 110.000 de euro şi 60.000 de lei. Indemnizaţia de deputat i-a mai adus, în 2010, 52.000 de lei, la care se adaugă 14.000 de lei primiţi în schimbul prestaţiilor ca asistent universitar. La capitolul bunuri de valoare, deputatul are două ceasuri cu o valoare cumulată de 18.000 de euro şi un tablou de 5.000 de euro.

rtv.net

Link to comment
Share on other sites

Contracandidatul fiicei preşedintelui, Bogdan Boza, audiat şi el în dosarul privind înşelăciunea cu terenuri din Galaţi

Bogdan Boza, fostul contracandidat al Elenei Băsescu la funcţia de secretar general al OT PDL, va fi audiat şi el în cazul privind înşelăciunea cu terenuri din Galaţi, în care sunt vizate 22 de persoane, printre care şi deputatul Mihail Boldea, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Bogdan Boza, fost membru PDL, a pierdut această calitate de membru de partid în Sectorul 1 în martie 2008.

Boza a candidat în februarie 2008 împotriva Elenei Băsescu pentru funcţia de secretar general al Organizaţiei de Tineret a PDL, acesta acuzând nepotismul din partid şi intrând în conflict deschis cu liderul PDL sector 1, Răzvan Murgeanu.

El a fost exclus din organizaţia PDL Sector 1 pentru "atingeri grave" ale imaginii partidului. Conducerea organizaţiei de tineret a PDL Sector 1 a decis atunci, în unanimitate, să îl excludă de Bogdan Boza din filiala PDL a acestui sector.

antena3.ro

Link to comment
Share on other sites

UPDATE 11:05- Deputatul UNPR Mihail Boldea este cercetat în cazul privind înşelăciunea cu terenuri din Galaţi, în care sunt vizate alte 21 de persoane, printre care un avocat şi un fost membru al Comisiei de Arbitraj, titrează MEDIAFAX, care citează surse judiciare.

UPDATE 11:30 - Fostul subprefect Aura Luchiniuc, care a ocupat la un moment dat şi funcţia de membru al Comisiei de Arbitraj este cercetată, la rândul ei, în cazul privind înşelăciunea cu terenuri din Galaţi, în care este vizat Mihai Boldea şi alte 21 de persoane, susţin surse judiciare.

UPDATE 12.10 - Deputatul Mihail Boldea a părăsit sediul DIICOT, refuzând să facă declaraţii.

UPDATE 13:00 - În acelaşi dosar mai sunt audiaţi avocata Mihaela Bolboceanu, care face parte din cabinetul de avocatură al lui Mihail Boldea şi secretara de la acelaşi birou, Elena Petrea.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

22 de persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 22 de persoane, dintre care 1 deputat în Parlamentul României, 1 avocat din cadrul Baroului Galaţi şi un fost arbitru din cadrul Curţii de Arbitraj Galaţi, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că membrii grupării identificau terenuri şi imobile, situate în zone centrale ale municipiului Galaţi, proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului.

În acest scop, învinuiţii au folosit hotărâri judecătoreşti falsificate sau pronunţate în baza unor acte false, respectiv hotărâri arbitrale, pronunţate în fals.

Membrii grupării înstrăinau ulterior imobilele către terţe persoane, cumpărători de bună credinţă, modalitate în care obţineau beneficii financiare substanţiale.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională depăşeşte suma de 1 milion de Euro, prin raportare la un număr de 9 imobile.

În sarcina unora dintre membrii grupării se mai reţine şi faptul că au încercat să obţină suma de aproximativ 5 milioane lei, prin inducere în eroare şi folosire de mijloace frauduloase, respectiv a unui contract de prestări servicii falsificat şi a unui bilet la ordin completat în fals.

Procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează 14 percheziţii domiciliare în mun. Galaţi, în vederea identificării şi ridicării de mijloace de probă.

La sediul D.I.I.C.O.T. vor fi aduse 22 de persoane faţă de care urmează a fi dispuse măsurile legale, după finalizarea audierilor.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul IPJ Galaţi şi lucrători din cadrul IJJ Galaţi.

politiaromana.ro

Link to comment
Share on other sites

UPDATE 14:20 - EXCLUSIV - BOLDEA: Mi s-au adus la cunoştinţă învinuirile

După ce a ieşit de la audieri, Boldea a fost contactat telefonic şi a acceptat să dea o declaraţie scurtă pe care Viaţa liberă o prezintă în exclusivitate.

"Mi-au adus la cunoştinţă că sunt pus sub învinuire pentru instigare la fals şi uz de fals şi pentru tentativă la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Nu am dat nici o declaraţie şi sunt multe nereguli, una dintre ele fiind că interceptările şi autorizaţiile de percheziţie au fost date de Tribunal şi Curtea de Apel. Legal trebuiau cerute de la Înalta Curte", a declarat Boldea.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

UNPR: Deputatul Mihail Boldea nu mai activeaza in grupul progresist din Camera Deputatilor

UNPR anunta, vineri, printr-un comunicat de presa, ca deputatul Mihail Boldea nu mai face parte din grupul progresist. "In cele 45 de zile cat a facut parte din acest grup, Mihail Boldea nu a avut nicio luare de cuvant, nicio declaratie politica, nu a semnat nicio initiativa legislativa si nu a forumulat nicio intrebare sau interpelare. In prezent, Mihail Boldea este parlamentar neafiliat", se arata in comunicatul de presa, remis Hotnews.ro.

hotnews.ro

Link to comment
Share on other sites

Mihail Boldea: „Să mi se dovedească implicarea. Sunt nevinovat”

Deputatul UNPR Mihail Boldea, audiat de DIICOT după ce procurorii susţin că ar fi capul unei reţele specializate în afaceri imobiliare, susţine, într-o declaraţie acordată exclusiv Q Magazine, că este nevinovat şi că îşi va apăra drepturile în faţa instanţei.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională depăşeşte un milion de euro, prin raportare la un număr de nouă imobile. „Ei fac acuzaţii, ei trebuie să demonstreze vinovăţia şi implicarea mea. Eu sunt nevinovat şi îmi voi susţine nevinovăţia”, a precizat, pentru Q Magazine, deputatul care a intrat în Parlament pe listele PDL, dar în prezent este membru UNPR. Fiind deputat, Mihail Boldea poate fi percheziţionat, reţinut sau arestat doar cu acordul Parlamentului.

qmagazine.ro

Link to comment
Share on other sites

Numele deputatului Mihail Boldea, vehiculat în cazul unor afaceri imobiliare controversate

Numele deputatului Mihail Boldea a fost vehiculat în mai multe scandaluri imobiliare şi tranzacţii controversate cu terenuri şi imobile din Galaţi, o parte din aceste afaceri fiind mai vechi, din perioada când Boldea era doar avocat în Baroul Galaţi şi nu ocupa o funcţie publică.

În schimb, o altă parte a acestor afaceri în care apare numele lui Boldea au ajuns să fie cunoscute după ce acesta a fost ales deputat.

Primul scandal de răsunet în care a fost vehiculat numele lui Boldea a fost intitulat de presa locală "Afacerea Aviasan". În acest caz, aproximativ 40 de hectare care aparţinuseră unui aeroport utilitar din Galaţi au intrat în proprietatea unor personaje controversate care ar fi avut legături şi cu liderul PC Galaţi, Eugen Durbacă.

Un alt caz controversat în care apare numele deputatului şi care a fost mediatizat este cel al unui imobil situat în centrul municipiului Galaţi care nu fusese revendicat şi care se afla în proprietatea Primăriei Galaţi. În acest caz, intervine un cetăţean care susţinea că a locuit în acel imobil peste 30 de ani şi care cerea ca imobilul să fie trecut în proprietatea sa după principiile uzucapiunii. Se găsesc şi doi martori care să confirme acest lucru, iar Primăria pierde imobilul. Reprezentanţii Primăriei Galaţi au reclamat atunci implicarea lui Mihail Boldea şi au făcut sesizări către procurori.

În acest context trebuie amintit şi cazul "Eroilor". Astfel, potrivit presei, imobilul, situat pe strada Eroilor colţ cu strada Domnească, din municipiul Galaţi, este revendicat de către un bărbat din judeţul Constanţa, care a fost reprezentat de Mihail Boldea. În dosar au apărut documente vechi, din 1936, care ar fi trebuit să susţină că imobilul a aparţinut familiei constănţeanului. Numai că în acel document se arată că imobilul se regăseşte pe strada Eroilor, iar strada a fost denumită astfel după anul 1990. În perioada din care datează documentul acea stradă purta denumirea Codreanu.

Acestea nu sunt singurele cazuri în care deputatul Mihail Boldea, audiat, vineri, de către procurorii DIICOT, într-un caz privind înşelăciuni cu terenuri din Galaţi, este implicat. În cazul "Morilor", care face referire la tranzacţionarea unui imobil din Galaţi, deputatul este cercetat de către Parchetul ICCJ, după cum relatează în luna februarie cotidianul local "Viaţa liberă". Boldea ar fi cercetat pentru implicarea într-un dosar în care mai multe persoane, cunoscute ca apropiaţi ai săi, au încercat prin diverse metode să convingă un bătrân să le vândă un imobil cu un preţ aflat cu mult sub cel al pieţei. Pentru că, de frică, bătrânul s-a refugiat, ajungând să trăiască pe străzi, aceştia au încheiat la un notar din Târgu Bujor o procură prezentând un alt bătrân din comuna Suceveni, cu o situaţie socială dificilă ca fiind proprietarul imobilului. Casa urma să fie vândută către un consilier municipal din Galaţi, însă tranzacţia a fost întreruptă deoarece acesta din urmă, vecin de multă vreme cu proprietarul real, a realizat că vânzătorii nu aveau nicio legătură cu persoana ştiută de el.

Cazul a fost instrumentat de către procurori şi mai multe persoane au fost condamnate, ulterior, acestea susţinând că Boldea este capul afacerii. În acest caz, pe numele deputatului a fost formulată o sesizare către Parchetul ICCJ.

Activitatea politică a lui Mihail Boldea a început în anul 2002, atunci când s-a înscris în PD. El a devenit liderul organizaţiei judeţene de tineret a PD Galaţi în 2004, iar în anul 2008 a fost ales deputat din partea PDL. Ulterior, relaţiile sale cu partidul au devenit tensionate, acuzând de mai multe ori lipsa de democraţie din partid şi cerând chiar demisia premierului Emil Boc.

La finele lui 2011, Boldea a demisionat din PDL, iar după ce a activat o scurtă perioadă ca independent în Parlament, el activează în grupul parlamentar UNPR.

Într-o scurtă declaraţie acordată, vineri, la ieşirea din sediul DIICOT Galaţi, unui cotidian local, deputatul Mihail Boldea a spus că i-au fost aduse la cunoştinţă învinuirile şi a reclamat faptul că procurorii nu au respectat procedurile care se aplică parlamentarilor în astfel de situaţii.

"Mi-au adus la cunoştinţă că sunt pus sub învinuire pentru instigare la fals şi uz de fals şi pentru tentativă la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Nu am dat nici o declaraţie şi sunt multe nereguli, una dintre ele fiind că interceptările şi autorizaţiile de percheziţie au fost date de Tribunal şi Curtea de Apel, când, legal, ar fi trebuit cerute de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", a spus Mihail Boldea.

Deputatul Mihail Boldea, audiat în cazul privind înşelăciunile cu terenuri din Galaţi, a părăsit, vineri, după ora 12.00, sediul DIICOT Galaţi, plecând cu un taximetru şi refuzând să facă declaraţii.

Potrivit unor surse judiciare, în acest caz ar mai fi cercetate alte 21 de persoane, între care Aura Luchiniuc, fost membru al Comisiei de Arbitraj şi fost subprefect de Galaţi, Bogdan Boza, fost membru PDL, avocata Mihaela Bolboceanu, care face parte din cabinetul de avocatură al lui Mihail Boldea, şi secretara aceluiaşi birou, Elena Petrea.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a anunţat, vineri, că un deputat, un avocat, un fost membru al Curţii de Arbitraj Galaţi şi alte 19 persoane sunt cercetaţi pentru înşelăciune, fals în înscrisuri şi uz de fals, într-un caz privind terenuri ce erau indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale şi apoi trecute în proprietatea membrilor grupării.

Procurorii DIICOT au făcut 14 percheziţii domiciliare în municipiul Galaţi, în vederea identificării şi ridicării de mijloace de probă, iar la sediul DIICOT urmau să fie aduse aduse 22 de persoane faţă de care urmează a fi dispuse măsurile legale, după finalizarea audierilor.

Potrivit procurorilor, membrii grupării identificau terenuri şi imobile situate în zone centrale ale municipiului Galaţi, proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului. Membrii grupării înstrăinau ulterior imobilele către terţe persoane, cumpărători de bună credinţă, modalitate în care obţineau beneficii financiare substanţiale. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională depăşeşte un milion de euro, prin raportare la un număr de nouă imobile, potrivit procurorilor DIICOT.

În sarcina unora dintre membrii grupării se mai reţine că au încercat să obţină suma de aproximativ cinci milioane de lei prin inducere în eroare şi folosire de mijloace frauduloase, respectiv a unui contract de prestări servicii falsificat şi a unui bilet la ordin completat în fals.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Galaţi, IPJ Galaţi şi lucrători din cadrul IJJ Galaţi.

Deputatul Mihail Boldea are, potrivit declaraţiei sale de avere, o casă, patru apartamente şi două terenuri, iar în 2011 i-a donat lui George Ştefan Boldea trei apartamente şi a acordat împrumuturi în valoare de 270.000 de euro.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

Mihail Boldea despre dosarul DIICOT: Procurorii au facut presiuni asupra martorilor sa dea declaratii mincinoase care sa ma incrimineze

Deputatul Mihail Boldea a declarat pentru HotNews.ro ca procurorii DIICOT Galati au facut presiuni psihice asupra martorilor din dosarul in care este acuzat pentru inselaciune in domeniul imobiliar. “15 persoane au povestit la DNA ca se fac presiuni asupra lor sa dea declaratii mincinoase care sa ma incrimineze pe mine”, a declarat Boldea. Mihail Boldea a mentionat ca a cerut sa fie anchetat de structura centrala a DIICOT si ca a trimis sesizari la CSM, Ministerul Justitiei si chiar presedintelui Traian Basescu.

Potrivit unor surse judiciare citate de mass-media, Mihail Boldea este cercetat de DIICOT pentru inselaciune intr-un dosar privind infractiuni in domeniul imobiliar. Intr-un comunicat public, DIICOT arata ca a destructurat o retea care se ocupa cu savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave. Potrivit unor surse citate de mass-media, din grupul infractional ar face parte si deputatul UNPR Mihail Boldea. "In fapt, se retine ca membrii gruparii identificau terenuri si imobile, situate in zone centrale ale municipiului Galati, proprietatea Consiliului Local Galati sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate in vederea confiscarii speciale in cauze penale, pe care le treceau in proprietatea altor membri ai grupului", mentioneaza DIICOT.

Mihail Boldea a declarat ca nu a fost implicat in afaceri imobiliare si ca toate acuzatiile vizeaza activitatea sa de avocat din 2006-2007. Boldea a mai declarat ca procurorii au audiat fosti clienti ai sai. Deputatul a mentionat ca nu poate fi tras la raspundere pentru actiunile clientilor sai.

Vezi mai jos declaratia lui Mihail Boldea:

 • “Este un abuz al pocurorilor DIICOT Galati tolerat de structurile centrale care vor sa dovedeasca in fata forurilor politice ca au activitate. Eu sunt cercetat pentru situatii juridice din anii 2006-2007.
 • De un an si jumatate se fac presiuni formidabile la Galati. Acest lucru l-am comunicat CSM-ului, procurorului general, procurorului Codrut Olaru, ministrului justitiei si primului ministru. Am comunicat asta si presedintelui Traian Basescu pentru a-i aduce la cunostinta, nu ca sa intervina.
 • Am adus la cunostinta ca procurorii DIICOT cheama persoane de care trag, efectiv trag de ei, fac presiuni fizice, presiuni psihice pentru ca acestia sa declare ce doresc domnii procurori.
 • 15 din persoanele care au fost duse la DIICOT astazi au dat declaratii la DNA Galati in dosarul 244/2011. Cei 15 au povestit la DNA ca se fac presiuni asupra lor sa dea declaratii mincinoase care sa ma incrimineze pe mine.
 • Cei de la DIICOT fac asta pentru ca la TV da bine sangele de deputat. Pot sa spuna: <<Uite, am destructurat un grup organizat cu deputatul Boldea>>.
 • In tot dosarul asta au fost luati clientii mei, au fost chemati la audieri si li s-a spus sa scrie declaratiile asa cum au dorit cei de la DIICOT.
 • Un exemplu este Borza Bogdan care este vehiculat cu acel prejudiciu de 40 de miliarde. Borza Bogdan s-a prezentat la mine si mi-a cerut sa-l apar. I-am spus ca nu pot sa-l apar ca sunt in incompatibilitate si i-am recomandat o colega avocata. A fost actionata in instanta compania care ii datora banii lui Borza. Si ne-am judecatat. A venit apoi o cerere de chemare in judecata. Eu nu m-am dus sa fac prostii. Eu nu raspund de actele clientilor. Eu nu am cum sa raspund de actele clientului. Si asta se considera tentativa de inselaciune? Eu nu am fost implicat in aceste afaceri imobiliare.
 • Nu am dat nici o declaratie la DIICOT. Refuz sa ma apar in fata acestor procurori care comit abuzuri. Astept sa termine dosarul cum doresc ei, sa il trimita in judecata, sa ma apar in conditii de legalitate.
 • In august 2010 am facut cerere ca dosarul sa fie preluat de la DIICOT Galati de structura centrala. Le-am spus: <<Cercetati-ma! Dar sa nu ma cerceteze Galatiul, vreau sa ma cerceteze oameni obiectivi>>.
 • Daca DIICOT va solicita aviz din partea Parlamentului, le voi spune colegilor mei sa voteze cum le dicteaza constiinta. Nu le voi cere sa ma apere. Dar vreau sa se inteleaga ceva. In Romania, a da in judecata pe cineva este echivalent cu inselaciunea.
 • Pana acum cei de la DIICOT nu mi-au prezentat probele, nu erau obligati in acesta faza. Nu mi-au fost prezentate interceptari. Ceea ce este formidabil este ca toate autorizatiile de perchezitie au fost date de Curtea de Apel Galati in conditiile in care eu sunt deputat si asta atrage competenta ICCJ chiar daca perchezitiile nu m-au vizat pe mine.”

hotnews.ro

Link to comment
Share on other sites

Valentina Toniţă, o victimă a parlamentarului Mihail Boldea, susţine: Deputatul ăsta m-a ţepuit!

Potrivit anchetatorilor, deputatul UNPR Mihail Boldea, fost membru PDL până în octombrie 2011, ar fi comis ilegalităţile ajutat de alte 22 de persoane, printre care şi un avocat. Acuzaţii ar fi vândut locuinţe şi terenuri, deşi nu le aparţineau. Printre păgubiţi se numără şi familia Toniţă, care a cumpărat, în 2004, un apartament în Galaţi de la un cunoscut de-al lui Boldea, care pe vremea aceea era avocat.

“Am dat atunci 100.000 de lei, iar după ce am terminat renovările, am primit o citaţie pentru că un cetăţean moldovean a contestat vânzarea, spunând că e casa lui”, ne-a declarat Valentina Toniţă, în locuinţa căreia au avut loc descinderi ieri, chiar de ziua fiului ei. Potrivit femeii, cel care a pretins că e proprietar i-a dat în judecată şi pe ea, şi pe vânzător, acesta din urmă fiind reprezentat în instanţă chiar de deputatul Mihail Boldea. Valentina a aflat în timpul procesului că ar fi implicat şi Boldea, căruia a mers să-i ceară socoteală. Fără succes însă: “Mi-a spus că el e mână în mână cu DNA, iar eu sunt un nimeni!”. Acum, gălăţeanca se teme că îşi va pierde casa: “O să rămân pe drumuri pentru că parlamentarul ăsta m-a ţepuit”, ne-a declarat ea. Deputatul a fost audiat, ieri, la Galaţi, dar a negat toate acuzaţiile care i se aduc. Ba mai mult, Boldea a acuzat DIICOT Galați că i-ar fi presat pe foștii lui clienți să dea declarații împotriva sa.

libertatea.ro

Link to comment
Share on other sites

Morilor 130 - o adresă care poate punct carieriei de politician a tânărului Boldea

Imobilul din strada Morilor 130 a fost motivul pentru care patru oameni au fost sau sunt în continuare după gratii. În urmă cu doi ani, presa aducea la vedere un dosar făcut public de Parchetul gălăţean. Gheorghe Bălănuţă, în vârstă de 82 de ani, a fost nevoit să fugă de acasă din cauza unor indivizi ce doreau să-i vândă proprietatea. De frica lor, omul a stat pe străzi până când a fost internat la un aşezământ social, iar de acolo a fost recuperat de familie. După ce Bălănuţă nu a mai putut fi folosit, a fost înlocuit cu Ion Dorobăţ. S-au întocmit acte false şi au încercat să-i vândă casa consilierului local Gheorghe Radu, cu 155.000 de euro. Tranzacţia a fost întreruptă chiar de acesta din urmă. Între timp, Gheorghe Bălănuţă, a decedat.

Pentru această „afacere” plătesc: Maricel Harabagiu – care s-a ales cu şase ani de puşcărie, Sorin Balaban – cu cinci ani, Georgică Virginel Bulete – cu cinci ani de închisoare şi George Timofte – trei ani cu suspendare. Toţi sunt acuzaţi de tentativă la înşelăciune deosebit de gravă şi, după caz, de fals în înscrisuri, instigare la această infracţiune şi uz de fals. Ei au trecut deja de două instanţe, acum aflându-se la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Prin rechizitoriu s-au făcut două declinări: una la Parchetul General pentru deputatul Mihail Boldea şi alta la Serviciul Investigaţii pentru Costică Caranfil.

„Suntem victimele sale, prin faptul că Boldea a început cu mine, Bulete Virginel şi Caranfil Costel şi a terminat cu Balaban Sorin şi Timofte George, persoane pe care nu le-am văzut şi nu le-am cunoscut decât în Penitenciarul Galaţi”, ne-a scris Maricel Harabagiu. Toţi trei au punctat acelaşi lucru: se tem de presiunile care se fac asupra instanţelor „când sunt implicate personalităţi de rang înalt”. Acesta este un pasaj din scrisoarea trimisă din Penitenciar pe adresa redacţiei. De aici am plecat şi noi la drum.

Ion Dorobăţ a declarat, în exclusivitate pentru Viaţa Liberă, că el este omul care s-a dat drept Gheorghe Bălănuţă, proprietarul din Morilor 130 Ieri bătrânul se afla încă în Bârlad. Bătrânul abia îşi duce traiul de zi cu zi dintr-o pensie de 400 de lei. Pentru a se da drept Bălănuţă a primit 40 de milioane de lei vechi, din care a trăit o vreme. După cum ne-a mărturisit nimeni nu l-a chemat niciodată pentru vreo anchetă penală până în noiembrie 2011, când a fost dus la Parchetul General în calitate de învinuit. El ne-a povestit că a fost luat din Bârlad de Costică Caranfil, despre care Boldea avea să ne declare că este cel care a venit la el cu actele casei din Morilor 130. A mers la un notariat şi în faţa unui bărbat a semnat nişte hârtii. Radu Gheorghe, care este şi consilier local, ne-a spus că acum imobilul este cumpărat de el. Îl cunoştea pe bătrân şi a avut suspiciuni în momentul în care a înţeles că nu aveau nicio legătură cu cei pe care îi ştia. Casa i-a fost însă oferită spre vânzare de colegul său de partid, pe atunci, Mihai Boldea. Deputatul s-a apărat atunci spunându-ne că a verificat nişte acte şi i-a spus consilierului local că există cineva care vinde, nimic altceva. Povestea se pare că din punctul de vedere al procurorilor nu este aşa cum o a spus-o parlamentarul.

viata-libera.ro

"Cuza 43" - o poveste reluată de DIICOT

În dosarul legat de Cuza 43, deputatul Mihail Boldea, a primit NUP din partea Parchetului Înaltei Curţi. Şi acolo ca şi în Morilor 130, povestea este halucinantă. Casa a fost naţionalizată, iar vechea proprietară a locuit până la moartea sa acolo. Imobilul era catalogat ca monument istoric, dar a fost declasat de autorităţi, începând o întreagă nebunie. O persoană decedată în anul 2000, Letiţia Bârlădeanu, apare în 2007 ca parte într-un proces în care a cerut printr-un intermediar, Manole Relu, să i se acorde lui Tudorache Postelnicu dreptul de proprietate prin uzucapiune (folosinţa îndelungată a unui bun dă drept de proprietate). Numele de Manole Relu apare şi în cazul soţilor Tonitza, iar în dosarul Cuza 43, procurorii arată într-o ordonanţă de declinare a competenţei că acesta nu a fost identificat niciodată şi că şi-a dat ca adresă Spitalul Municipal. Procesul prin care Tudorache Postelnicu a devenit proprietar a început în februarie 2007 şi s-a finalizat în acelaşi an în august. Aici au fost folosiţi martori, care mai târziu aveau să le declare procurorilor că au fost plătiţi şi învăţaţi să spună că Postelnicu a locuit zeci de ani pe Cuza 43, care era şi este o ruină. Abia în decembrie 2008, poliţiştii se sesizează că un avocat, Laurenţiu Chiper, a apărat interesele Letiţiei Bârlădeanu, decedată încă din 2000. Avocatul este cel care avea să le spună anchetatorilor „Manole Relu nu mi-a spus de cine a fost trimis, dar bănuiesc că a fost trimis de avocatul părţii adverse”, referindu-se la Mihai Boldea. Aşa intră în scenă deputatul, dosarul fiind astfel preluat de parchetul Înaltei Curţi, primind ca soluţie în ianuarie 2011 – NUP (neînceperea urmăririi penale). La acest moment Primăria se află în litigiu cu fiica lui Postelnicu, mort în septembrie 2009. Omul a apucat să vândă casa Lenţei Floratos, care se judecă acum cu municipalitatea. A pierdut la două instanţe, acum dosarul ajungând la Curtea de Apel. Frumos este că deşi au dat câştig de cauză Primăriei, două instanţe au păstrat contractul de vânzare cumpărare ca fiind perfect legal. Din studiul dosarului s-a putut vedea că actele apărării lui Floratos au fost făcute de cabinetul avocatului Mihai Boldea. Este un dosar cu NUP, dar obiectul „studiului” anchetatorilor, se pare că face obiectul cauzei DIICOT-ului.

viata-libera.ro

Un dosar cu 4 milioane de lei despăgubiri

Bogdan Alexandru Boza este un om de afaceri, care, în urma unui litigiu comercial, a câştigat în instanţă un proces prin care firma Arcada Company SA Galaţi a fost obligată de Tribunalul Galaţi, pe calea unei acţiuni civile având ca obiect somaţie de plată, să-i fie plătită suma de 4.000.000 lei ca urmare a unui contract de management. Boza a ajuns să lucreze cu Arcada după ce deputatul Boldea a fost jurist la această firmă. Potrivit surselor noastre, deputatul a încercat în repetate rânduri să îl implice pe administratorul firmei în acţiuni ilegale, dar a fost refuzat de fiecare dată.

La un moment dat, Boldea i-a adus la cunoştinţă administratorului că are de achitat un ordin de plată de aproximativ 40 de miliarde de lei vechi, ordin de plată ce purta ştampila firmei Arcada, pentru presupuse servicii de management prestate de Bogdan Boza. Administratorul firmei Arcada Company SA a negat semnătura de pe contractul lui Boza, acuzând că i-a fost furată ştampila, însă în urma expertizei grafologice depuse la dosar, care a atestat în mod indubitabil că semnătura de pe contract îi aparţine administratorului, Tribunalul Galaţi i-a dat câştig de cauză reclamantului-creditor Bogdan Alexandru Boza. În momentul de faţă, dosarul se află încă pe rolul instanţelor. Ulterior, povestea s-a repetat, având în prim-plan o altă firmă, caz despre care vom reveni într-una din ediţiile viitoare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Opt persoane au fost reţinute în cazul Boldea

Opt persoane din lotul Boldea au fost reţinute în baza unor mandate de 24 de ore emise de către procurorii DIICOT. Urmează ca sâmbătă, în jurul orelor prânzului, aceştia să fie prezentanţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Cei reţinuţi sunt Aura Luchiniuc, fost subprefect de Galaţi, Mihaela Bolboceanu, care face parte din cabinetul de avocatură al lui Mihail Boldea şi secretara aceluiaşi birou, Elena Petrea, alături de Alexandru Bogdan Boza cunoscut ca om de afaceri care a activat şi în politică, Tudorel Vrânceanu, Mirică Sava Lucian, Mirică Carmen şi Lazăr Ştefan.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Cine este Aurica Luchiniuc?

De profesie jurist, Aurica Luchiniuc şi-a început cariera în administraţia publică în anul 1976. În anul 1997 a devenit secretar general al Prefecturii Galaţi, fiind astfel primul înalt funcţionar public din cadrul instituţiei. În 2006 a fost numită prima oară subprefect, pentru ca, în 2008, la schimbarea sa din funcţie, să devină inspector guvernamental. La finele lui octombrie 2009 a fost numită din nou subprefect, funcţie din care, la scurt timp, a fost schimbată.

Deşi prefectul Paul Florea a confirmat că Aurica Luchiniuc este consiliera lui, pe site-ul Prefecturii gălăţene nu am găsit date în acest sens şi nici vreo declaraţie de avere.

Ultima declaraţie de avere oficială a Auricăi Luchiniuc datează din 22 iulie 2009. Conform documentului, la acel moment Aurica Luchiniuc deţinea două terenuri agricole (unul cumpărat la Lepşa de 320 mp şi unul moştenit la Suceveni de 2,6 ha) şi două terenuri intravilane, moştenite, în Galaţi (351 mp şi 500 mp). Tot la capitolul imobiliare, declara două apartamente, o casă de locuit şi o alta în construcţie pe terenul de 351 mp. Aurica Luchiniuc avea de plătit până în 2013 şi, respectiv, 2014 două credite la bancă în valoarea totală de 144.000 de lei. Jurista obţinuse 30.000 de lei din vânzarea unui teren şi un venit anual încasat din salariu de 82.082 de lei, plus 1.200 de lei din arendarea unui teren agricol.

Aurica Luchiniuc este căsătorită şi are un copil.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Boldea, atac la Toader: El este în spatele acuzaţiilor care mi se aduc

Deputatul Mihail Boldea este acuzat de înşelăciune, fals şi uz de fals de procurorii DIICOT într-o afacere cu imobile şi terenuri. El susţine că este nevinovat şi toate aceste acuzaţii i se trag de la Mircea Toader, pe care îl acuză că îşi foloseşte influenţa din Galaţi pentru o răzbunare personală. Parlamentarul, fost membru PDL, făcea parte dintr-un grup infracţional organizat, compus din 22 de persoane, consideră procurorii DIICOT.

"Toader Mircea Nicu este cel care conduce Galaţiul şi el ar putea fi în spatele a ce mi se întâmplă mie. Motivele pentru care ar facea asta sunt pentru că eu am plecat din partid, aş putea să lovesc foarte puternic în campania PDL la locale. Dar n-am nici o problemă, mă lupt cu el până dovedesc adevărul. Susţin foarte ferm acest lucru şi dacă nu-i convine, să mă dea în judecată (Mircea Toader - n.r.), că are soţia avocat", a declarat Mihail Boldea, în ediţia de vineri a emisiunii Subiectiv, de la Antena 3.

Toader neagă toate acuzaţiile. "Aşa gândeşte domnul Boldea. N-am niciun fel de amestec în problemele lui judiciare (ale lui Mihail Boldea - n.r.). Probleme lui din partid i s-au datorat, el a candidat la biroul judeţean şi n-a reuşit să câştige o funcţie şi de acolo a început ruptura dintre noi", a spus Mircea Toader.

dcnews.ro

Link to comment
Share on other sites

Profilul lui Mihail Boldea, făcut de presa locală: „Un celibatar de top, însurat cu tribunalul”

Avocatul Mihail Boldea, deputat independent de Galați, și-a făcut în oraș o imagine de băiat cuminte. Acum câțiva ani, jurnaliștii îl descriau ca fiind „un celibatar de top, însurat, din păcate, cu tribunalul”. Astăzi însă, Boldea a fost adus la DIICOT Galați, făcând parte dintr-un grup acuzat de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Afacerile se făceau cu terenuri.

Ziarul „Viața liberă” din Galați a descoperit, în urmă cu câțiva ani, latura „fermecătoare” a deputatului Mihail Boldea. În cuvinte mari, ziariștii scriu că avocatul are o viață tihnită: „Unii spun că ar fi copilul minune al baroului gălăţean, alţii îl cred apărătorul interlopilor. Cert este că, la numai 29 de ani, a apărat cu succes nume grele cu tinichele penale legate de coadă. Mihai Boldea, căci despre el este vorba, nu se consideră nici una, nici alta, ci pur şi simplu un avocat care îşi face treaba.

În rest, trage zilnic de fiare, are pistol cu gaze, deşi nu ştim la ce-i foloseşte fiindcă are centura neagră la Aikido; nu fumează, nu bea cafea, în timpul liber colindă munţii, se azvârle în cascade îmbrăcat în neopren şi aspiră la brevetul de scufundător. Este, fără îndoială, unul dintre celibatarii de top ai oraşului, însurat din păcate, aşa cum singur spune, cu tribunalul”, scria cotidianul „Viața Liberă”.

În același articol, Mihail Boldea preciza că vine din „clasica familie comunistă de intelectuali”. Mama lui este profesoară, iar tatăl inginer la Combinat. Deputatul mai are doi frați, ambii fiind medici.

„Ponderea clienţilor mei erau oameni acuzaţi de diverse fapte grave şi se spunea că sunt avocatul lumii interlope. Era vorba lumii, nu a mea! E impropriu spus lume interlopă. E o lume specială a lor, a băieţilor... Nu am avut astfel de legături. În momentul în care vine la tine, indiferent de statutul lui socio-economic, e un client ca toţi clienţii. Îi spun ce soluţii există. Dacă eşti fair-play de la început, n-are de ce să-ţi fie teamă, pentru că el ştie la ce să se aştepte. Nu-i convine, merge la altul! În dosarele în care erau probe clare de vinovăţie am preferat să stau în banca mea şi să-i las pe alţii. Acum mi-am diversificat activitatea, am intrat şi pe civil şi pe comercial”, a mai declarat Boldea în același material.

„Şi totuşi este imposibil să nu bănuim măcar că Mihai Boldea e ţinta sigură a domnişoarelor, mai ales că nu mai are verighetă, e tinerel, simpatic şi cu «muşchiul lucrat» la sală şi nici nu-i lipsesc banii: «Sincer, nu ştiu dacă sunt vânat, am ajuns la faza la care nu-mi mai dau seama dacă sunt vânat sau nu, fiindcă sunt greu de prins. Pot fi găsit foarte uşor la Tribunal, Parchet, Poliţie sau cabinet. Unde e maşina mea, sunt şi eu. Ca să mă prindă trebuie să mă găsească într-un moment în care să pot să stau de vorbă şi despre altceva decât de drept. Nu că nu-mi plac femeile, că ce e frumos şi lui Dumnezeu îi place, dar nu mai am timpul material! În facultate era altceva când aveai timp, plimbări lungi, vorbeai subiecte, făceai capul mare, curte... acum nu mai am timp. Nu sufăr, dar îmi este bine aşa!»”.

Link to comment
Share on other sites

Cum se poate pierde imunitatea parlamentară?

Potrivit regulamentului Camerei Deputaţilor, deputatul Mihail Boldea nu poate fi reţinut, arestat şi nici percheziţionat (el sau domiciliul) fără a i se ridica imunitatea. Tot regulamentul spune că urmărirea şi trimiterea în judecată penală se pot face numai de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Acelaşi regulament arată că Boldea şi-ar putea pierde imunitatea parlamentară în maxim 20 de zile, ceea ce înseamnă apropierea Paştelui (pe 13 aprilie).

Conform procedurii, ministrul Justiţiei adresează Camerei Deputaţilor cererea de reţinere, arestare sau percheziţie.

În calitate de preşedinte al Camerei, Roberta Anastase aduce la cunoştinţă deputaţilor cererea, în şedinţă publică, după care o trimite de îndată Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi. În maxim cinci zile, comisia va stabili (prin vot secret), în raportul său, dacă există sau nu există motive temeinice pentru aprobarea cererii. Ulterior, raportul comisiei şi cererea ministrului se înaintează grupului parlamentar al deputatului în cauză, grup care, în maxim cinci zile, îşi exprimă un punct de vedere.

Cum Boldea este acum repudiat şi de UNPR, raportul comisiei va fi înaintat Biroului Permanent al Camerei. Ulterior, raportul comisiei şi al Biroului permanent se vor supune dezbaterii şi aprobării Camerei Deputaţilor. Decizia se va lua cu votul majorităţii celor prezenţi.

Parlamentarii pot fi reţinuţi şi supuşi percheziţiei numai în cazul unui flagrant. Chiar şi atunci, ministrul Justiţiei informează Camera, iar aceasta, în cazul în care constată că nu a existat temei pentru reţinere, poate dispune revocarea măsurii.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Notarii gălăţeni colaborează cu DIICOT în cazul Boldea

În ancheta procurorilor DIICOT au fost audiaţi mai mulţi notari. Conform declaraţiilor preşedintelui Camerei notarilor publici Galaţi, Bogdan Ciucă, notarii colaborează cu procurorii în vederea clarificării situaţiilor. „În ultima perioadă procurorii DIICOT au cerut acte de la mai multe birouri notariale. Procurorii s-au adresat direct notarilor la care au fost întocmite anumite acte, considerate suspecte. Ieri, la audieri, nu a fost însă nici un notar. Nu am cunoştinţă că vreun notar de la Camera Galaţi ar fi învinuit sau cercetat în acest dosar.

Ştiu că toţi colaborează cu procurorii pentru clarificarea situaţiei. Vă spun sigur faptul că notarii au întocmit acte legal, pe bază de documente de la cadastru, primărie şi de la Curtea de Arbitraj. Toţi notarii care au avut suspiciuni că actele nu sunt în regulă au făcut cercetări suplimentare la Direcţia de Finanţe, la primărie şi la toate celelalte instituţii la care se pot verificări”, ne-a spus Bogdan Ciucă. Întrebat despre situaţia colegului de parlament, deputatul gălăţean ne-a spus că nu ştie să existe vreo cerere la camera deputaţilor privind aprobarea cercetării lui Mihai Boldea.

„Nu ştiu să existe aşa ceva. Vă pot spune doar că luni avem Biroul Permanent şi este posibil să se discute şi acest aspect, după care să fim sesizaţi şi noi cei de la Comisii. Avizul Parlamentului este necesar, dar, până în acest moment (n.r. vineri după-amiază) nu am fost înştiinţat desper acest lucru”, a conchis Bogdan Ciucă.

viata-libera.ro

Martori de la cadastru la audierile DIICOT

Directorul de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Galaţi, Romeo Scarlat ne-a confirmat că mai multe persoane de la instituţia pe care o conduce au trecut în ultima vreme pe la DIICOT. „Au fost puse la dispoziţia procurorilor acte şi documente. Nu cunosc ca cineva să fie fost chemat vineri la audieri, dar ştiu că angajaţi de la noi au fost audiaţi ca martori în această cauză”, ne-a spus Romeo Scarlat.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Şase dintre cele opt persoane reţinute în cazul Boldea au fost arestate

Şase dintre cele opt persoane care primiseră madante de reţinere de 24 de ore în dosarul în care este implicat deputatul Mihail Boldea au primit mandate de arestare pentru 29 de zile.

Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au decis ca pentru două dintre cele pentru care s-a cerut arestarea, Aura Luchiniuc, fost subprefect de Galaţi, şi Mihaela Bolboceanu, care face parte din cabinetul de avocatură al lui Mihail Boldea, măsura arestăriii să fie înlocuită cu interdicţia de a părăsi localitatea.

Deciziile pot fi atacate de către părți.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Deputatul Mihail Boldea vrea sa fuga din tara

Deputatul Mihail Boldea vrea sa-si lichideze afacerile si sa plece din tara. Trebuie inainte sa scape de acuzatiile de inselaciune. Astazi, 8 membrii din gruparea lui Boldea au ajuns la Curtea de Apel din Galati cu propunere de arestare preventiva. Si tot astazi au curs zvonurile legate de cererea procurorilor de ridicare a imunatatii lui Boldea. Ar fi primul pas pentru o posibila arestare.

a1.ro

8-}

Boldea vrea să plece în Papua Noua Guinee

Deputatul Mihail Boldea se simte nerespectat în România. A decis să părăsească ţara după încheierea dosarului pe care procurorii îl instrumentează împotriva sa şi să se mute într-o ţară din Oceania, anume Papua Noua-Guinee. Boldea crede că maimuţele ar putea să-i arate mai multe respect decât primeşte pe meleagurile natale.

"Este o zi în care am ajuns să regret că sunt român. Este o zi în care am luat decizia ca, după ce se termină acest dosar, să vând şi să plec. Părăsesc România şi mă duc în Papua-Noua Guinee, unde cred că voi fi respectat de maimuţe mai mult decât în România", a declarat Mihail Boldea pentru România TV.

rtv.net

Link to comment
Share on other sites

Prefectul renunţă la serviciile Auricăi Luchiniuc după "scandalul Boldea"

Prefectul judeţului Galaţi, Paul Florea, va renunţa la serviciile Auricăi Luchiniuc, după ce numele acesteia a fost pe lista persoanelor audiate de procurori în cazul terenurilor şi clădirilor vândute ilegal, dosar în care este implicat şi deputatul Mihail Boldea.

Cu toate că în România funcţionează prezumţia de nevinovăţie, prefectul Paul Florea spune că nu mai poate avea încredere în consilierul Aurica Luchiniuc. "Am avut încredere în dânsa sută la sută, i-am dat pe mână toate hârtiile din Prefectură... Mă ia cu durere de stomac acum când mă gândesc la asta. Sigur, instanţa nu s-a pronunţat, dar, în lumina ultimelor evenimente, mi s-a zdruncinat încrederea în dânsa... Să ştiţi că după ce îţi pierzi credibilitatea, cu greu o mai recâştigi. Este vorba şi de imaginea publică dar, repet, şi de încredere", a declarat ieri prefectul Paul Florea. "Voi vorbi cu dânsa şi îi voi explica motivele pentru care renunţ la serviciile ei. A fost o mare surpriză să aflu că este implicată în acest dosar. Rămân la părerea că nu a greşit cu bună ştiinţă, o ştiu o persoană corectă", a adăugat prefectul.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Curiozităţi şi poveşti din ancheta procurorilor în dosarul caselor luate prin fals

Ancheta în cazul Boldea, despre care deputatul spune că este una „politică”, a scos la iveală o serie de maşinaţiuni folosite de o grupare pentru a subtiliza imobile sau terenuri, care se vindeau extrem de profitabil pe piaţa imobiliară. Prezentul dosar a adus în discuţie modul în care au fost luate case şi pământuri din Cuza 43, Morilor 130, Tunelului 4 şi 95, Domnească 55, dar şi modul în care s-a dorit a se intre în posesia unui milion de euro, în cazul Arcada.

Pe holurile Tribunalului s-au vehiculat sâmbătă foarte multe aspecte legate de modalitatea în care au fost făcute aceste lucruri.

Punga cu ştampile şi multe suspiciuni

S-a vorbit că de la avocata Bolboceanu s-ar fi ridicat la percheziţie o pungă cu ştampile, iar în calculator i s-ar fi găsit trei decizii judecătoreşti lucrate în fals. Zilele trecute, pe holurile Tribunalului s-a spus că mulţi dintre avocaţii care se aflau în cercul lui Mihail Boldea au fost audiaţi la DIICOT, dar şi faptul că ştampilele Baroului au fost cerute de anchetatori pentru a putea fi comparate, existând suspiciuni că până şi acestea ar fi fost falsificate.

De asemenea, s-a vorbit mult despre modul în care se falsificau hotărârile judecătoreşti. Astfel se vehiculează varianta potrivit căreia, odată luate deciziile la prima instanţă, erau învestite cu formulă executorie deşi mai aveau căi de atac. Astfel că până se epuiza judecarea recursului şi apelului, omul se trezea fără casă.

Curtea de Arbitraj, folosită la maximum

Se vorbeşte că pe actele în fals se puneau apostile, iar hotărârile era investite de către Elena Petrea la birou. S-a amintit şi despre Ştefan Lazăr, condamnat în 2007, la zece ani de închisoare pentru proxenetism, punându-i-se sub sechestru două case. Din puşcărie, Lazăr i-ar fi cerut lui Boldea să-i scoată măcar un imobil la vânzare pentru că nu mai avea bani.

Este contactat un tip cu care se face un antecontract, acesta îl semnează, la fel face şi Lazăr, care era în puşcărie, şi aşa s-ar fi ajuns la Curtea de Arbitraj, unde Aurica Luchiniuc le-a dat o decizie fără citarea părţilor. În proces, ca avocaţi ai părţilor ar fi intrat Mihail Boldea şi Mihaela Bolboceanu. Luchiniuc a motivat că a dat termen fără citare deoarece părţile erau reprezentate de apărători.

Cert este că această decizie de la Arbitraj nu a fost de ajuns pentru a scoate imobilul de sub sechestru, solicitându-li-se o hotărâre a unei instanţe de drept comun. S-a luat decizia de la Arbitraj, s-a pus numele unui judecător, al unui grefier, după care s-a mers şi s-a scos casa de sub sechestru. Sigur, toate acestea trebuie luate sub rezerva faptului că sunt variante vehiculate de cei care au avut într-un fel sau altul de-a face cu acest dosar. Rămâne de văzut cum va arăta finalul acestei anchete, a cărei amploare este dată şi de prejudiciul care depăşeşte un milion de euro, dar mai ales de numele unui parlamentar gălăţean. Vom încerca să descâlcim iţele tuturor acestor dosare, pentru a vedea în ce măsură informaţiile vehiculate în prezent se confirmă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Doar imunitatea îl mai apără pe Boldea

* În timp ce şase persoane au primit deja mandat de arestare, Mihail Boldea e liber pentru că e protejat de imunitatea parlamentară

* O eventuală cerere de arest se adresează ministrului Justiţiei, care face o cerere către Camera Deputaţilor

* Până ieri nu fusese făcut un astfel de demers

Imunitatea parlamentară este principalul “apărător” al deputatului Mihai Boldea. Acesta a fost chemat vineri dimineaţă la DIICOT pentru a i se aduce la cunoştinţă învinuirile în mai multe cauze penale. Boldea a refuzat să dea declaraţii procurorilor gălăţeni şi a părăsit sediul DIICOT.

După plecarea sa de la parchet, zvonurile au început să circule, discutându-se chiar şi despre o posibilă plecare din ţară a acestuia, ipoteză pe care chiar Boldea a expus-o în direct la un post de televiziune. Procurorii au făcut audieri ore în şir, dar, înainte de a emite primele mandate de reţinere, au disjuns cauza în ceea ce-l priveşte pe Boldea. Surse judiciare ne-au confirmat că au făcut acest lucru pentru că anchetarea unui parlamentar poate fi făcută doar de Parchetul General.

Nu există, deocamdată, o cerere de ridicare a imunităţii

Am luat legătura cu procurorul şef Ramona Bulcu, de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care ne-a spus că «în urma verificărilor pe care le-am făcut la Parchetul General, nu există nicio cerere de ridicare a imunităţii parlamentare a deputatului Mihail Boldea». Bulcu ne-a precizat că a făcut verificările şi sâmbătă, când s-a înregistrat aceeaşi realitate.

După ce cauza va ajunge la parchetul bucureştean, procurorii de aici ar trebui să trimită o adresă către Ministerul Justiţiei, prin care să solicite ridicarea imunităţii. Conform procedurii, ministrul adresează Camerei Deputaţilor cererea de reţinere, arestare sau percheziţie.

După sesizarea Parlamentului, cererea ajunge la Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi. În maximum cinci zile, comisia va stabili (prin vot secret) dacă există sau nu motive temeinice pentru aprobarea cererii. Ulterior, raportul comisiei şi cererea ministrului se înaintează grupului parlamentar al deputatului în cauză, grup care, în alte cinci zile, trebuie să îşi exprime un punct de vedere. Cum Boldea este acum renegat de UNPR, raportul comisiei va fi înaintat Biroului Permanent al Camerei. Ulterior, raportul comisiei şi cel al Biroului Permanent se vor supune dezbaterii şi aprobării Camerei Deputaţilor. Decizia se va lua cu votul majorităţii celor prezenţi.

Conform regulamentului, această procedură poate dura cel mult 20 de zile. Cum zvonurile susţin că există posibilitatea ca Boldea să plece din ţară, sursele judiciare se abţin în a face declaraţii. Întrebată despre acest subiect, Nadina Spânu, purtătorul de cuvânt de la DIICOT Bucureşti, ne-a răspuns sec: „Nu pot să răspund la această întrebare. Dacă se vor face astfel de cereri vor apărea pe site-ul instituţiei”.

Cu toate acestea, mai multe surse ne-au confirmat, direct sau indirect, faptul că procedurile au fost demarate. Cel mai probabil, în cursul zilei de astăzi, vom reuşi să aflăm dacă dosarul a ajuns în sfârşit la Parchetul General şi va fi declanşată procedura pentru ridicarea imunităţii lui Mihai Boldea.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Au început demersurile pentru arestarea lui Boldea

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au solicitat procurorului general al României, Codruţa Kovesi, să facă demersurile necesare pentru obţinerea avizului în vederea formulării cererii de percheziţie domiciliară, reţinere şi arestare a deputatului Mihail Boldea, informează Mediafax.

"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi au solicitat Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispoziţiilor art. 72 din Constituţia României şi art. 24 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, să întreprindă demersurile necesare pentru obţinerea avizului necesar în vederea formulării cererii de percheziţie domiciliară, reţinere şi arestare pentru învinuitul Boldea Mihail, având calitatea de deputat în Parlamentul României", se arată într-un comunicat de presă de luni al DIICOT.

"Activitatea infracţională a fost desfăşurată în perioada 2006-2010, dar a continuat şi în perioada 2010 - 2011, ulterior dobândirii de către învinuit a calităţii de deputat în Parlamentul României. Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale", a precizat sursa citată.

romanialibera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.