Jump to content

Cinci hectare de stufăriş în flăcări


dcp100168

Recommended Posts

Cinci hectare de stufăriş în flăcări

Incendiu de proportii in apropierea orasului, langa Gara Larga si o statiune de cercetari piscicole. Cinci hectare de stufaris au ars, flacarile si fumul fiind vizibile de la kilometri distanta. Unii soferi au intors masinile din drum, speriati de fumul gros, si voiau sa sune la pompieri. Flacarile au inconjurat si o teava de gaze, existand la un moment dat pericol de explozie, dar din fericire focul a fost stins in timp util. Cinci masini de pompieri s-au luptat cu focul care a fost pus in cinci locuri deodata; de aceea pompierii cred ca la mijloc e o mana criminala.

Incendiile la miristi au inceput sa devina din ce in ce mai frecvente, odata cu venirea primaverii. In general, primavara au loc actiuni de curatare a gradinilor si curtilor de resturile vegetale uscate, iar gospodarii se grabesc sa-si igienizeze curtile dand foc acestor resturi, fara a respecta distantele minime de siguranta fata de constructiile existente. Astfel se pot crea conditiile favorabile dezvoltarii incendiilor.

Impotriva celor vinovati se vor lua urmatoarele masuri: amenda de pana la 2.500 lei pentru nerespectarea normelor in domeniul apararii impotriva incendiilor, sanctionarea pana la suspendarea subventiilor acordate de APIA si amenzi aplicate de Garda de Mediu, in valoare de 3.000-6.000 lei persoanelor fizice si 25.000-50.000 lei persoanelor juridice.

radioiasi.ro

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.