Jump to content

Mallul Armonia de la Brăila, scos la licitaţie


dcp100168

Recommended Posts

RED inaugurează Armonia Brăila

Compania RED, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din România inaugurează maine centrul comercial Armonia Brăila, destinat locuitorilor din zona Brăila şi Galaţi. Centrul Comercial Armonia Brăila, al doilea parc de retail din ţară inaugurat de RED anul acesta după Armonia Arad, se va deschide marţi, 25 noiembrie 2008. Situat pe şoseaua Focşani nr. 127, la 10 minute de centrul oraşului Brăila şi 20 de Galaţi, Armonia se vrea a fi pentru locuitorii de aici, nu doar locul potrivit pentru a face shopping, ci şi modalitatea ideală de recreere ori de petrecere a timpului liber, combinând într-o manieră inspirată partea placută şi folositoare a vieţii fiecăruia. Armonia îmbină mărci naţionale şi internaţionale de prestigiu cu magazine locale de tradiţie, urmărind să păstreze spiritul comercial al regiunii Brăila Galaţi.

RED Communication Management

Link to comment
Share on other sites

Al 20-lea hipermarket Carrefour din Romania se deschide miercuri la Braila

Retailerul francez Carrefour deschide miercuri, 26 noiembrie 2008, la 20-lea hipermarket al retelei din Romania si al doilea din Braila, in centrul comercial Armonia, a anuntat marti compania. Noul hipermarket dispune de o suprafata de vanzare de 8.000 metri patrati si ofera o gama variata de aproximativ 55.000 articole. Centrul comercial "Armonia", care include hipermarketul Carrefour, se afla la 10 minute de condus din centrul Brailei si la 20 de minute de Galati.

Carrefour Romania a creat pentru noul magazin 300 de noi locuri de munca, iar de la infiintarea sa, compania a facut deja 9.200 angajari in hipermarketuri si are peste 1.000 de angajati in supermarketurile Carrefour Express. Carrefour este lider pe formatul de hipermarket in Romania, realizand in 2007 o cifra de afaceri de 866 milioane de euro, in crestere cu 42,2% fata de 2006.

http://www.dailybusiness.ro/stiri-compa ... at-1-19694

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Am si eu o intrebare. De la Braila la Armonia cu plata este un maxi-taxi 42. Iar Braicarul are niste trasee gratuite la 30 de minute. Din Galati catr Armonia a bagat si Transurbul cate ceva si particularii din Galati? Si nu ma intereseaza gratuit ca alea nu sunt decat pentru clienti. Ma intereseaza tot o linie noua obisnuita cu palata, (fie ea de autobuz sau maxi-taxi( nu conteaza. Insa as vrea sa fac o plimbare mai ocolita. ANL Lacul Dulce-Armonia-Galati) 42 duce de la cartierul ANL L.Dulce la Mall Armonia. insa de la Armonia pana la Galati am ceva?

In ultima vreme constat ca in alea gratuite te primeste doar daca are chef soferul. Cel putin asta e atiitudinea celor de la Braicar (valabila pentru toate 3 mall-urile: PIC, Carrefour si Armonia)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...
 • 3 months later...

Primul lacat pe un mall: Armonia Center din Braila se inchide pentru cel putin sase luni

Compania de dezvoltare imobiliara RED Management Capital, care a realizat doua centre comerciale Armonia pe piata locala, va inchide proiectul din Braila pentru a-l repozitiona, dupa ce vanzarile chiriasilor au fost mult sub asteptari, iar numarul vizitatorilor era de doar 2.000 de oameni in unele zile. Inchiderea centrului comercial Armonia Center din Braila, care va avea loc in urmatoarele saptamani, reprezinta cea mai drastica decizie luata de catre dezvoltatorii de centre comerciale de pe piata locala si probabil nu va ramane singura, atata timp cat jumatate din centrele comerciale din afara Capitalei au performante slabe. "Cu siguranta nu am facut suficienta analiza asupra pietei din Braila. Proiectul nu atrage suficient de multi oameni, iar nivelul preturilor practicat de retaileri nu corespunde puterii de cumparare a locuitorilor orasului. Vom inchide Armonia Center in luna august pentru a-l repozitiona drept un centru comercial regional cu profil de discount si speram ca in decurs de 6-9 luni sa il putem redeschide", a declarat pentru ZF Andrew Stear, managing director si actionar minoritar al companiei. Reprezentantii companiei, ai carei principali actionari sunt fondul american de investitii Warburg Pincus si cel spaniol GED, spun ca au anuntat chiriasii, dar si banca finantatoare de hotararea de a inchide temporar proiectul, astfel ca in urmatoarea perioada vor fi suspendate contractele de inchiriere, dar si ratele catre banca. Dezvoltarea proiectului a implicat fonduri totale de 45 de milioane de euro, din care aproape 30 de milioane de euro au provenit dintr-un credit bancar. Proiectul are o suprafata inchiriabila de 37.000 de metri patrati, iar suprafata galeriei comerciale se ridica la 14.000 de metri patrati, din care in prezent sunt deschise magazine pe doar 38% dintre spatii. Printre chiriasi se numara, alaturi de Carrefour, retaileri precum Flanco, Sephora, Samsonite sau Mondex. Armonia Center este al doilea centru comercial de mari dimensiuni deschis in Braila, dupa proiectul European Retail Park, finalizat in mai 2008 de catre compania belgiana BelRom. In cadrul proiectului Armonia mai lucreaza la ora actuala aproximativ 300 de oameni, circa 100 dintre acestia fiind angajati ai magazinului Carrefour.

http://www.zf.ro/companii/primul-lacat- ... i-4680688/

Link to comment
Share on other sites

Tot in Braila va ramane. Il vor muta in alta parte da tot in Braila. Si in plus tu ce ai? sti inversunat pe braileni? Galatiul oricum nu prea mai suporta mall-uri din cate am inteles.

Se pare ca nu mai suporta mall-uri nici Galatiul dar nici Braila. Pe de alta parte, ca si numar de locuitori, Galatiul e mai mare decat Braila.

Oricum, nu conteaza, sigur nu-l va muta la Galati... avand in vedere ca urmeaza sa se construiasca altele... mai e si criza...

http://www.wall-street.ro/articol/Real-Estate/68594/RED-Repozitionarea-Armonia-intr-un-centru-de-discount-va-costa-1-5-mil-euro.html

Link to comment
Share on other sites

Tot in Braila va ramane. Il vor muta in alta parte da tot in Braila. Si in plus tu ce ai? sti inversunat pe braileni? Galatiul oricum nu prea mai suporta mall-uri din cate am inteles.

Pai ce malluri sunt in Galati de nu mai suporta alte malluri? :lol:

Pe de alta parte, prostia de a amplasa "centrul comercial" la dracu-n praznic in loc sa-l construiasca la iesirea spre Galati se vede ce consecinte are. Eu is curios daca idiotii aia chiar se astepteau sa parcurga galatenii in masa vreo 30 de kilometri pentru ceva ce puteau gasi in mare si la Real de exemplu. Daca termina si Euromall-ul anul asta (si abia asta va fi primul mall din Galati) s-au lins de tot pe bot de clienti din Galati. :mrgreen:

Oricum, din cate vad la noi au mai mare cautare hypermarketurile decat mallurile :roll:

Link to comment
Share on other sites

Tot in Braila va ramane. Il vor muta in alta parte da tot in Braila. Si in plus tu ce ai? sti inversunat pe braileni? Galatiul oricum nu prea mai suporta mall-uri din cate am inteles.

Este vorba de puterea economica, si de cumparare dintre cele doua orase.

Personal, prea putin ma intereseaza, oricum nu am fost vreodata in Braila sa imi fac cumparaturile (fie ele de orice fel). Sa-l inchida, faliment placut le urez. ;)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 years later...

Mallul Armonia de la Brăila, scos la licitaţie

Brăila a ajuns la performanța de a avea un mall activ, la care se duc și gălățenii, și unul care a intrat în faliment şi urmează să fie scos la licitație peste o lună. Astfel, pe Armonia Mall, căci despre el este vorba, lichidatorul va cere în jur de 25 de milioane de euro. Asta pentru că mallul, care a funcționat doar șapte luni din momentul deschiderii, a acumulat datorii de circa 28 de milioane de euro numai către Volksbank, datoria totală fiind de circa 35 de milioane de euro. O primă licitație va fi organizată pe 19 aprilie, iar în cazul în care nu se va realiza vînzarea, vor mai fi organizate licitații pe 3 și 17 mai.

Mallul Armonia Brăila a fost inaugurat în noiembrie 2008, iar șapte luni mai tîrziu a fost închis. Centrul comercial a intrat în insolventa în noiembrie 2010, iar la sfîrșitul anului trecut Tribunalul București a decis intrarea în faliment. Armonia Mall are o suprafață totală de 41.850 metri pătrați, structurată pe două etaje.

antidotul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Aia care au facut studiul de piata pentru mall-ul ala ar trebui, sau probabil au fost deja, concediati!

Locatia a fost, probabil, caria lui. Mult mai bine ar fi fost pozitionarea lui pe dig-ul dintre Galati si Braila...

Dar poate vom avea si la Galati un mall si ceva investitii mai consistente daca scapam de actualul primar!

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Armonia Mall Brăila, în faliment, nu a atras niciun investitor la prima licitaţie de vânzare

Niciun investitor nu a fost interesat să participe la prima licitaţie de vânzare a mall-ului Armonia Brăila, în faliment, programată pentru joi, astfel că lichidatorul judiciar, Casa de Insolvenţă Transilvania, va organiza o altă licitaţie, pe 3 mai, pornind de la acelaşi preţ, 25 milioane euro.

"Nu s-a înscris nimeni la prima licitaţie, deşi există investitori interesaţi de achiziţia activului. Vom organiza o nouă licitaţie pe 3 mai", au declarat agenţiei MEDIAFAX reprezentanţii lichidatorului judiciar.

Centrul comercial este dezvoltat de firma Red Project Three, din grupul Red, şi a intrat în faliment la sfârşitul anului trecut. Investiţia pentru dezvoltarea proiectului a fost de 45 milioane de euro, iar Volksbank are o expunere de circa 28 milioane de euro. Datoriile mall-ului se ridicau la 35 de milioane de euro, către 33 de creditori, potrivit raportului Casei de Insolvenţă Transilvania.

În cadrul licitaţiei sunt scoase la vânzare terenul de 197.554 metri pătraţi, mall-ul cu o suprafaţă închiriabilă de 29.500 de metri pătraţi, precum şi mai multe bunuri mobile (mobilier, birotică, sistem de încălzire ventilaţie, generator electric).

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Armonia Mall, în faliment, a fost scos din nou la vânzare, cu 15 mil.euro, preţ cu peste 30% mai mic

Creditorii centrului comercial Armonia din Brăila, în faliment, au scăzut cu peste 30% preţul la care vor să valorifice mall-ul, la 14,85 milioane euro, în condiţiile în care Volksbank, banca creditoare, are de recuperat 28 de milioane de euro.

Casa de Insolvenţă Transilvania, lichidatorul judiciar al dezvoltatorului Red Project Three, intrat în faliment în 2011, a schimbat strategia de vânzare a proiectului Armonia Brăila, după ce în primăvara anului nu a reuşit să găsească investitori dispuşi să plătească 25 de milioane de euro pe proiect. Astfel, după mai multe licitaţii competitive organizate pentru vânzarea mall-ului cu o suprafaţă închiriabilă de 29.500 metri pătraţi, în toamna trecută CITR a trecut la vânzarea prin negociere directă, pornind de la acelaşi preţ. Cum nici prin această procedură nu au fost atraşi cumpărători, creditorii au decis să reducă preţul, investitorii fiind aşteptaţi să depună ofertele de participare până pe 10 mai.

Armonia Brăila, investiţie de 45 milioane de euro, a fost închis în vara anului 2009, iar firma Red Project Three, dezvoltatorul proiectului, a intrat în faliment. Mall-ul este situat pe un teren de 20 de hectare, situat la marginea oraşului Brăila.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Armonia Brăila, fără cumpărător şi la 15 milioane euro

Centrul comercial Armonia din Brăila, în faliment, nu şi-a găsit cumpărători nici la un preţ redus până la 15 milioane de euro, astfel că adunarea creditorilor trebuie să se gândească la altă strategie de vânzare a mall-ului, fiind posibilă încă o scădere a preţului. "La ultima sesiune de negociere directă organizată pentru vânzarea Armonia Mall nu au fost depuse oferte de preluare a afacerii", au declarat agenţiei MEDIAFAX reprezentanţii Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR), lichidatorul judiciar al mallului.

Creditorii centrului comercial Armonia din Brăila, în faliment, au scăzut cu peste 30% preţul la care doreau să valorifice mall-ul, la 14,85 milioane euro, în condiţiile în care Volksbank, banca creditoare, are de recuperat 28 de milioane de euro.

"Următorul pas în valorificarea Armonia Mall va fi decis de către Adunarea Creditorilor. În perioada următoare va fi convocată o nouă Adunare Generală a Creditorilor, în care se va decide strategia de continuare a valorificarii. După aceea, acţiunile de valorificare a mall-ului vor urma strategia adoptată", au adăugat reprezentanţii CITR.

Armonia Brăila, investiţie de 45 milioane de euro, a fost închis în vara anului 2009, iar firma Red Project Three, dezvoltatorul proiectului, a intrat în faliment. Mall-ul este situat pe un teren de 20 de hectare, la marginea oraşului Brăila.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 years later...

Mall falimentar transformat de chinezi în fabrică de becuri!

 • Brăilenii marchează prin această investiţie o premieră. Iată că şi centrele comerciale nerentabile pot fi transformate în fabrici

După povestea cu Yazaki, Brăila a reuşit să mai „sufle” Galaţiului un investitor străin care căuta să dezvolte o afacere în regiune. Mai exact, administraţia locală brăileană s-a făcut luntre şi punte pentru a convinge o companie chineză să achiziţioneze fostul mall Armonia, intrat în faliment în 2009, pentru a înfiinţa acolo o fabrică de echipamente electrice şi corpuri de iluminat destinate locuinţelor.

Desigur, existenţa unui spaţiu în care să se poată desfăşura o activitate de producţie a cântărit destul în alegerea făcută de chinezii de Liting Universal Group, companie cu o cifră de afaceri anuală de peste 80 de milioane de dolari. Firma caută să se extindă pe piaţa europeană, iar fostul spaţiul comercial poate fi „reciclat” în scopurile propuse. Dincolo însă de asta, autorităţile brăilene au venit cu un foarte consistent pachet de facilităţi. Astfel, brăilenii au demarat procedurile pentru acordarea statutului de Parc Industrial, ce presupune o serie de facilităţi fiscale, inclusiv la plata taxelor şi impozitelor locale. În plus, autorităţile le-au promis chinezilor reabilitarea unor străzi şi facilităţi în materie de transport public, pentru a permite deplasarea angajaţilor şi manipularea mărfurilor, precum şi sprijin în relaţiile cu furnizorii de utilităţi publice. Toate acestea vor permite investitorilor de la Liting Universal Group realizarea centrului zonal de producţie a corpurilor de iluminat, echipamentele ce vor fi vândute în magazinele din toată Europa.

„Se va realiza producţie, iar sediul societăţii este în Brăila. Au existat discuţii privind atragerea unor parteneri din zona asiatică. Vor fi angajaţi directori, ingineri, tehnicieni şi lucrători”, a precizat primarul Marian Dragomir, în cadrul unei conferinţe cu presa locală, fiind pus accent pe faptul că e vorba de o unitate de producţie, adică o floare destul de rară în peisajul economic autohton. Potrivit municipalităţii brăilene, fabrica va începe producţia la sfârşitul acestui an, în iarnă, cu aproximativ 200 de angajaţi, urmând ca în trei ani numărul angajaţilor să ajungă la 600. Primele locuri de muncă vor fi oferite în toamna acestui an.

Brăilenii marchează prin această investiţie o premieră. Dacă, până în urmă cu câţiva ani unităţile de producţie dezafectate erau transformate în centre comerciale, iată că şi centrele comerciale nerentabile pot fi transformate în fabrici. Armonia Mall, investiţie a britanicilor de la Grupul Red, a eşuat la scurt timp de la deschidere pe fondul schimbării trendurilor comerciale şi a obiceiurilor de consum induse, din 2008, de criza financiară.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.