Jump to content

Social-democraţii pregătesc excluderea lui Ciumacenco din PSD


dcp100168

Recommended Posts

Social-democraţii pregătesc excluderea lui Ciumacenco din PSD

Nicuşor Ciumacenco îşi va pierde poziţia de viceprimar al Galaţiului, dar şi mandatul de consilier local, în condiţiile în care deputatul Dan Nica şi senatorul Gheorghe Saghian trag sforile pentru excluderea acestuia din PSD. Pe lista neagră a greilor din PSD Galaţi se mai află consilierii locali Daniel Apetrăchioaie (aflat în barca lui Eugen Chebac), Stelian Lupu, dar şi Aurelian Constantin (apropiaţi ai lui Ciumacenco).

Şefii PSD-işti au încercat, încă din şedinţa de săptămâna trecută, să îl renege (oficial) pe Nicuşor Ciumacenco, pe ordinea de zi a Biroului Permanent Judeţean aflându-se şi acest punct. Neavând, însă, o bază legală, pe fondul căreia să se supună votului excluderea protejatului primarului Dumitru Nicolae, capii organizaţiei judeţene a PSD au spus „pas”.

Surse din mediul politic gălăţean susţin că decizia de excludere a lui Ciumacenco din PSD vine ca urmare a apelului liberalilor gălăţeni, în condiţiile în care deputatul Victor Paul Dobre şi compania sunt deranjaţi că viceprimarul PSD-ist se încăpăţânează să preia ştafeta de la părintele său spiritual şi politic, Dumitru Nicolae. Mai mult decât atât, primarul nu doreşte nici în ruptul capului să îl susţină pe Marius Stan, candidatul USL pentru fotoliul de edil-şef, la alegerile din luna iunie.

Apropiaţi ai şefilor PSD susţin că, deşi aceştia se vor supune cererii liberalilor de a scăpa din partid de viceprimar, Dan Nica nu va renunţa să îl susţină din umbră pe Ciumacenco. Şi asta în condiţiile în care sondajele de opinie, care circulă pe piaţă, îl dau favorit pe stomatolog.

„Ciumi” meditează din Italia la scaunul de şef peste municipiu

Viceprimarul PSD-ist (încă) se află, pentru o săptămână, în Italia, destinaţie de unde îşi va pune la punct strategia privind candidatura sa de independent la Primărie. Surse apropiate acestuia susţin că în luna aprilie, Ciumacenco va anunţa, oficial, intrarea sa în cursa pentru fotoliul de edil-şef.

Interesant este faptul că în timp ce greii din PSD se dau de ceasul morţii să îi facă vânt lui Ciumacenco din partid, preşedintele Consiliului Judeţului, Eugen Chebac, care va candida din partea UNPR pentru un nou mandat, este, în continuare, „tolerat” de social-democraţi. Şi asta după ce, încă din luna decembrie, Dan Nica ameninţă cu „excluderea de urgenţă” a lui Chebac.

nepasadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Oare pana cand or sa mai traga sfori acesti doi tartani obositi, parvenitii de Saghian si Nica, ce nu stiu decat sa linga pana la moarte si sa mulga pe rupte? Astia-s un fel de Toader & Necula sau Dobre & Cristea, neavand curajul sa vina in fata electoratului de atatia ani, desi stau cocotati in pozitiile caldute de partid de-o buna bucata de vreme.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.