Jump to content

Faceţi curăţenie în justiţie!


dcp100168

Recommended Posts

Faceţi curăţenie în justiţie!

Afacerea Boldea deschide la Galaţi o discuţie mai amplă decât simpla cercetare a unui avocat-deputat într-un caz de crimă organizată. Este vorba despre problemele grave cu care se confruntă întreg sistemul de justiţie local, aspecte despre care toată lumea vorbeşte dar pe care nimeni nu a avut curajul să le expună şi, împlicit, să le regleze. Asta până acum, din câte se pare.

Aşa cum reiese din referatul DIICOT prin care se cerea ridicarea imunităţii parlamentarului şi din motivarea deciziei de arestare a celor şase din „lotul Boldea”, ancheta în cazul Boldea scoate la iveală o caracatiţă care îşi întinde tentaculele la aproape orice nivel. O întreagă listă de nume ale unor avocaţi, grefieri, simpli funcţionari, judecători, alături de alte persoane publice din Galaţi, apar în documentele procurorilor. Mulţi dintre aceştia au fost deja convocaţi la DIICOT, unde „au dat cu subsemnatul”.

Tocmai de aceea, este necesar ca, odată cu acest caz, să se facă şi mult aşteptata curăţenie în justiţia gălăţeană. O cer cititorii noştri, o cere opinia publică în general şi, nu în ultimul rând, o cer toţi oamenii oneşti din sistemul asupra căruia planează acum nenumărate suspiciuni. Breasla magistraţilor este singura în măsură ca, pe lângă ancheta procurorilor, să ia atitudine şi să încerce să cureţe propria ogradă.

Teamă şi vorbe pe la colţuri

În ultimele zile, mai exact de vineri încoace, la Palatul de Justiţie a fost agitaţie mare. Pe holurile clădirii de pe strada Brăilei s-a discutat încontinuu despre iminenta arestare a avocatului Mihail Boldea şi mai ales despre efectele pe care ancheta procurorilor DIICOT le-ar putea avea asupra multor nume importante din Palatul de Justiţie. Şi nu numai. Se vorbeşte întruna despre dosarele în care a fost implicat cabinetul lui Mihail Boldea, despre avocaţii care i-au fost parteneri de-a lungul timpului şi mai ales despre o serie de judecători care ar fi dat soluţii favorabile în speţe în care era implicat avocatul-deputat. De asemenea, mulţi se aşteaptă ca ancheta procurorilor, fie ei de la DIICOT, fie de la DNA, să se răsfrângă şi asupra unora dintre persoanele apropiate lui Mihail Boldea din Palatul de Justiţie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.