Jump to content

Telenovela adjuncţilor Poliţiei gălăţene


dcp100168

Recommended Posts

Adjuncţii Poliţiei Galaţi au fost demişi

De la sfârşitul săptămânii trecute, locul cms. şef Geru Doru, fost adjunct al IPJ Galaţi, a fost luat de comisarului şef Dorin Colidiuc, care vine de pe o funcţie similară de la Constanţa. Noul adjunct are mandat pe 6 luni şi apoi se va vedea dacă acesta se va prelungi sau va avea loc un concurs.

Comisarul şef Geru Doru a fost demis din funcţie alături de colegul său Daniel Miron, celălalt adjunct, în urma unui control al Ministerului de Interne.

Iniţial ambii au contestat decizia de demitere din funcţia de adjunct, iar comisarului şef Geru i-a fost deja respinsă contestaţia, pe când Daniel Miron aşteaptă încă răspunsul oficial de la minister.

monitoruldegalati.ro

Vezi şi Adjunct nou la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi?

Link to comment
Share on other sites

Motivele care au condus la destituirea adjuncţilor Poliţiei Galaţi

Cei doi adjuncţi ai şefului IPJ, comisarul Daniel Miron şi comisarul-şef Doru Geru au fost cercetaţi de Corpul de Control al MAI pentru că serviciile din subordinea lor ar fi obţinut rezultate slabe.

„Seismul" la vârful IPJ, care a început în vara acestui an, odată cu sosirea la Galaţi a Corpului de Control al ministrului de Interne în scopul efecturării unei verificări care au vizat activitatea comisarului Daniel Miron şi a comisarului-şef Doru Geru, şi-a găsit finalitate abia zilele acestea.

„În urma controlului tematic efectuat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi, Corpul de Control al ministrului a propus, iar conducerea ministerului a aprobat cercetarea prealabilă a celor doi adjuncţi ai I.P.J. Galaţi, pentru carenţe în coordonarea serviciilor operative privind planificarea şi evaluarea activităţilor şi obţinerea unor indicatori slabi de performanţă", se arată în comunicatul remis redacţiei „Adevărul" de către Direcţia de Informare şi Relaţii Publice a MAI.

Verificarea celor doi adjuncţi, care au fost trimişi în faţa Consiliului Superior de Disciplină al IGPR, a avut drept consecinţă demiterea acestora, în ordinele de destituire specificându-se că aceştia vor fi trecuţi pe funcţii inferioare.

Demiterile, bătute în cuie

Instanţa de judecată a repins contestaţiile formulate de Geru şi Miron.

„Am primit hârtiile prin care se resping contestaţiile, pentru ambii adjuncţi. Deciziile urmează să le fie comunicate. În ceea ce îl priveşte pe comisarul Miron, acesta va activa la Poliţia Municipiului Tecuci, la Ordine Publică, iar comisarul-şef Geru, la Serviciul Judiciar", ne-a declarat comisarul Dănuţ Lefter, inspectorul-şef al IPJ Galaţi.

Potrivit sursei citate, pe una dintre funcţiile rămase vacante va veni comisarul şef Dorin Colidiuc, nimeni altul decât fostul adjunct de la IPJ Constanţa, destituit în urma unui scandal iscat în jurul unui jaf armat la o casă de pariuri din Mangalia. Acuzat că a refuzat să ancheteze infracţiunea, Colidiuc a fost demis, el câştigând parţial procesul cu Ministerul de Interne. Instanţa a păstrat doar interdicţia aplicată ofiţerului de a fi avansat în grad în următorii doi ani.

„Nu pot să cred ce se întâmplă!"

Contactaţi ieri, cei doi adjuncţi demişi au avut reacţii diferite vizavi de situaţia în care se află.

Dacă Daniel Miron s-a mulţumit să ne declare că se aşteaptă să îi fie respinsă contestaţia şi să refuze a comenta pe marginea ordinului de demitere, comisarul şef Geru a fost mult mai vehement, susţinând că nu ştie nici măcar pentru ce motive a fost destituit.

„Nu pot să cred ce se întâmplă! Sancţiunile care mi-au fost date au fost clasificate ca secrete, pentru ca eu să nu le pot lua la cunoştinţă! Eu nu am avut până la acest control nicio sancţiune şi nu mi se pare normal ca un om care a avut două avansări la excepţional şi 30 de recompense în carieră să fie dat la o parte în acest mod. Aceasta sancţiune mi-a fost dată pentru perioada septembrie 2010 - martie 2011, în primele şase luni în care am fost adjunct, şi legal eram în perioada de acomodare pe funcţie. Eu mi-am făcut întotdeauna treaba, am prins zeci de grupări şi toată lumea ştie că nu se poate negocia cu mine", ne-a declarat comisarul-şef Doru Geru.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Retrogradarea comisarul-şef Doru Geru a fost anualtă!

Comisarul-şef Doru Geru a contestat la Curtea de Apel Galaţi dispoziţia de sancţionare nr. S/7009 emisă de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) în data de 31 octombrie 2011, dispoziţie prin care adjunctul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Galaţi era trecut într-o funcţie inferioară. Potrivit site-ului Curţii de Apel, magistraţii gălăţeni au amânat de două ori cauza, iar la al treilea termen, cel de pe 9 ianuarie, au admis cererea formulată de Doru Geru.

Conform deciziei luate de judecătorii Curţii de Apel Galaţi, afişată pe http://portal.just.ro, Curtea de Apel Galaţi „dispune suspendarea efectelor Dispoziţiei de sancţionare nr. S/7009 din 31.10.2011 emisă de către IGPR prin care reclamantul Geru Doru a fost sancţionat cu trecerea într-o funcţie inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut, respectiv funcţia de ofiţer specialist I”.

Altfel spus, fostul adjunct al IPJ trebuie, cel puţin din punct de vedere juridic, repus în funcţie. În aceeaşi decizie, magistraţii spun că efectele dispoziţiei de sancţionare sunt suspendate până la „soluţionarea în fond a contestaţiei formulate împotriva Dispoziţiei de mai sus”. Cauza a rămas în continuare pe rolul Curţii, primind un nou termen pe data de 20 februarie. Decizia magistraţilor poate fi atacată cu recurs în termen de cinci zile de la comunicare.

Am încercat să aflăm cum va fi tratată problema la IPJ Galaţi, dar am fost îndrumaţi către IGPR. Contactat telefonic în cursul zilei de ieri, purtătorul de cuvânt al IGPR Christian Ciocan ne-a declarat că nu deţine informaţii cu privire la decizia instanţei, dar, cu titlu general, Poliţia Română pune în aplicare deciziile judecătoreşti.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hora demisiilor la IPJ se joacă în două părţi. Şeful Poliţiei are, teoretic, nu doi, ci trei adjuncţi!

Daniel Miron şi Doru Geru, adjuncţii demişi de IGPR pe motive de incompetenţă au obţinut victorii surprinzătoare la Curtea de Apel, care le-a suspendat ordinele de destutuire din funcţii. Dacă Geru poate reveni la serviciu, Miron nu are cum, pentru că pe scaunul lui stă acum Dorin Colidiuc, fostul adjunct de la IPJ Constanţa!

Situaţie fără precedent la vârful poliţiei gălăţene. Conducerea principalei instituţii care asigură siguranţa publică în judeţ trece în această perioadă prin tensiuni generate de o neaşteptată răsturnare a situaţiei celor doi adjuncţi demişi la finele anului trecut.

În decembrie, ca urmare a sentinţelor date de Tribunalul Galaţi, destinul comisarului-şef Doru Geru şi cel al comisarului Daniel Miron, daţi jos de pe funcţii pe motiv de incompetenţă, păreau bătute în cuie.

Magistraţii le respinseseră acestora contestaţiile depuse împotriva deciziilor de destituire emise de IGPR, iar pe funcţia comisarului Miron, rămasă astfel vacantă, a fost numit comisarul-şef Dorin Colidiuc, fost adjunct al IPJ Constanţa.

Pe funcţii şi nu prea

Deşi Bucureştiul s-a grăbit să ocupe funcţiile vacante, cei doi adjuncţi demişi au ţinut de posturi cu dinţii, nevrând să se dea plecaţi din scaunele pe care le-au ocupat un an de zile. Ei au uzat de calea de atac la Curtea de Apel Galaţi și au reuşit să zdruncine liniştea care se instalase, cel puţin aparent, la vârful instituţiei.

Cel care a dat tonul a fost comisarul-şef Doru Geru, căruia instanţa i-a admis cererea şi a dispus suspendarea efectelor dispoziţiei de destituire emisă de IGPR, până la soluţionarea pe fond a contestaţiei formulate împotriva actului.

Cu alte cuvinte, Geru, care ca adjunct coordona direct serviciile de Ordine Publică, Circulaţie şi poliţiile orăşeneşti, se poate întoarce la serviciu pe acest post, numai că ofiţerul nu pare că moare de nerăbdare să se reapuce de treabă pe funcţia pentru care trage atât de mult.

"Eu sunt în concediu medical, vreau să mă internez în spital. Nu mă interesează că suntem trei adjuncţi. Prefer să stau în banca mea şi să aştept. Sunt foarte liniştit, ştiu că nu am făcut nimic", ne-a declarat comisarul-şef Doru Geru.

O altă decizie a Curţii se Apel i-a adus zilele trecute zâmbetul şi comisarului Daniel Miron, care însă nu ar trebui să aibă destule motive de fericire deoarece funcţia sa de adjunct coordonator al serviciilor de Investigaţii Criminale, Investigare Fraude şi Arme a fost ocupată de Dorin Colidiuc.

"Am obţinut o suspendare a dispoziţiei de demitere, iar decizia este executorie. Aş putea să revin pe funcţie, numai că acum nu am unde să mă întorc, postul meu fiind ocupat. Voi vedea ce se întâmplă până la soluţionarea pe fond a procesului în care am cerut anularea dipoziţiei de destituire emisă de IGPR", a spus şi comisarul Daniel Miron.

Cu un ochi pe poliţişti şi cu celălalt pe adjuncţi

Prins între ordine de destituire şi sentinţe judecătoreşti, şeful IPJ Galaţi, comisarul Dănuţ Lefter va mai avea, se pare, de aşteptat până va şti cine îi va sta alături la conducerea instituţiei.

Miza, până la urmă, este coordonarea serviciilor Poliţiei şi trasarea unor direcţii după care munca poliţiştilor să fie una eficientă.

"Tot ce pot să spun este că în ceea ce îl priveşte pe Geru, până când hotărârea va fi definitivă, va rămâne pe funcţie. Bucureştiul va decide ce se va întâmpla cu funcţia lui Miron", ne-a declarat comisarul Dănuţ Lefter.

Soarta conducerii Poliţiei Galaţi şi implicit a siguranţei locuitorilor din judeţ va fi decisă în lunile următoare de instanţele de judecată.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Doru Geru, prea bolnav ca să fie şef în Poliţie!

Dacă până de curând șeful IPJ Galați avea, teoretic, trei adjuncți dintre care doar unul venea efectiv la serviciu, comandantul polițiștilor gălățeni a aflat, zilele trecute, că unul dintre ajutoarele sale este, oficial, prea bolnav ca să mai activeze în cadrul structurii.

Unul dintre foștii adjuncți ai șefului IPJ Galați, comisarul-șef Doru Geru, nu s-a bucurat prea mult de decizia Curții de Apela Galați care suspenda măsura destituirii din funcție emisă în urma controlului ministerial de anul trecut.

Ofițerul, în vârstă de 44 de ani, care din toamna trecută, adică de când a fost dat jos de pe funcție, a stat mai mult în concediu medical, a aflat zilele trecute că este prea bolnav pentru a mai putea lucra în poliție.

Surse din cadrul IPJ Galați ne-au confirmat faptul că Doru Geru are la activ mai mult de 90 de zile de concediu medical, fapt care l-a trimis direct în fața comisiei de specialitate. Medicii au decis că afecțiunile fostului adjunct al Poliției l-ar împiedica să își exercite corespunzător atribuțiile și l-au declarat incompatibil cu munca în Poliție.

În aceste condiții, comisarul-șef Geru, care este în continuare în concediu medical, așteaptă ordinul de demitere din Poliție semnat de ministrul Administrației și Internelor, Gabriel Berca.

Deși am încercat să aflăm chiar de la Doru Geru mai multe detalii despre starea de sănătate care îl împiedică să își continue cariera de 20 de ani în Poliție precum și despre planurile de viitor, acesta a închis telefonul imediat după ce redactorul "Adevărul" s-a recomandat.

Miron, repus pe funcție, Colidiuc, la dispoziție

Daniel Miron, celălalt adjunct demis în urma verificărilor Corpului de Control din vara anului trecut, a avut ceva mai mult noroc. Și el declarat câștigător temporar de către instanța de judecată, a fost repus zilele trecute în funcția din care a fost dat jos: cea de adjunct pe linie de Investigare Fraude, Investigații Criminale și Arme, în ciuda faptului că acest post fusese ocupat de comisarul-șef Dorin Colidiuc, de la Constanța.

"Într-adevăr, Daniel Miron a fost repus pe funcția sa, iar comisarul șef Colidiuc a fost pus la dispoziție, urmând probabil să i se găsească o altă funcție similară, la un inspectorat unde există loc vacant", ne-a confirmat comisarul Dănuț Lefter, șeful IPJ Galați.

În aceste condiții, Ordinea Publică rămâne în continuare sun coordonarea directă a comisarului Lefter, noul ministru de interne urmând să ia o decizie pentru ocuparea funcției de adjunct în cel mai scurt timp.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Comisarul şef Doru Geru este oficial destituit din funcţie

Curtea de Apel Galaţi a respins acţiunea intentată de comisarul şef Doru Geru, prin care acesta cerea reîncadrarea în funcţia de adjunct al şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi.Doru Geru a fost destituit, la sfârşitul anului trecut, prin ordin emis de Inspectoratul General al Poliţiei Române şi retrogradat într-o funcţie inferioară, dar a contestat decizia în justiţie.

În locul său a fost numit, din decembrie 2011, comisarul-şef Dorin Colindiuc, transferat de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa. Într-o primă fază, Doru Geru părea că va avea câştig de cauză şi va reuşi să le dea peste nas şefilor din Ministerul Administraţiei şi Internelor, mai ales după ce a reuşit să suspende dispoziţia de sancţionare, până la judecarea pe fond a procesului la Curtea de Apel Galaţi. Ieri, aceeaşi instanţă i-a respins acţiunea pe fond, ceea ce înseamnă că ordinul de destituire din funcţie îşi produce din nou efectele.

La un pas să fie dat afară din Poliţie

Poliţistul are dreptul să atace hotărârea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în termen de 15 zile, dar rămâne de văzut dacă o va fi şi face. Cum un necaz nu vine niciodată singur, ofiţerul a aflat, în urmă cu 10 zile, că este posibil să fie şi dat afară din Poliţie, la doar 44 de ani. Asta pentru că a stat în concediu peste 90 de zile, iar legea prevede că o comisie medicală trebuie să analizeze în astfel de situaţii dacă persoana în cauză mai este aptă să activeze în Poliţie. Afecţiunile de care suferă comisarul şef Doru Geru au fost apreciate de medici ca fiind suficient de grave pentru a-l împiedica să-şi exercite atribuţiile de serviciu. Prin urmare, în perioada imediat următoare, este posibil ca ministrul Administraţiei şi Internelor să îl treacă în rezervă, iar fostul adjunct al şefului IPJ Galaţi să spună adio muncii de poliţist.

nepasadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Telenovela adjuncţilor Poliţiei gălăţene

* Un control al Ministerului de Interne derulat în vara anului trecut la IPJ Galaţi s-a soldat cu destituirea celor doi adjuncţi ai şefului instituţiei * Comisarul-şef Doru Geru a părăsit definitiv structura, în timp ce comisarul Daniel Miron a revenit spectaculos

Situaţie inedită la vârful celei mai importante instituţii abilitate să asigure liniştea şi ordinea publică în judeţul Galaţi. De circa o jumătate de an, conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie suferă din lipsă de coordonatori, doar comandantul instituţiei, comisarul Dănuţ Lefter, fiind singurul care a asigurat neîntrerupt şefia instituţiei.

Cum s-a ajuns aici? Aparent simplu: în urma unor verificări făcute la instituţia gălăţeană de Corpul de Control al ministrului Administraţiei şi Internelor de la acea vreme, Traian Igaş.

Un control, două decapitări

Verificările oficialilor de la Bucureşti au fost cele care au declanşat seismul, Corpul de Control susţinând că a depistat la nivelul activităţii celor doi adjuncţi de atunci, comisarul şef Doru Geru şi comisarul Daniel Miron, nereguli suficient de grave încât să recomande măsuri extreme.

„În urma controlului tematic efectuat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi, Corpul de Control al ministrului a propus, iar conducerea ministerului a aprobat cercetarea prealabilă a celor doi adjuncţi ai I.P.J. Galaţi, pentru carenţe în coordonarea serviciilor operative privind planificarea şi evaluarea activităţilor şi obţinerea unor indicatori slabi de performanţă", precizează, printr-un comunicat, Direcţia de Informare şi Relaţii Publice a MAI.

În toamna anului trecut, Geru şi Miron au ajuns în faţa Consiliului Superior de Disciplină al IGPR, verificările soldându-se cu demiterea celor doi, în ordinele de destituire precizându-se că vor fi trecuţi pe funcţii inferioare. Ofiţerii destituiţi au contestat deciziile în instanţă, dar au pierdut, fapt care a deschis un lung şir de procese presărat cu numiri neaşteptate şi reveniri spectaculoase.

Geru, în medical, Colidiuc, şef de „import”

Coordonator, până la destituire, al serviciilor de Ordine Publică, Circulaţie şi al poliţiilor orăşeneşti, cms. şef Doru Geru a ales să poarte bătălia dintr-un concediu medical prelungit. Hotărârile Tribunalului Galaţi, prin care se menţineau deciziile de destituire date de minister, păreau să limpezească oarecum apele.

Bucureştiul s-a grăbit chiar ca pe una dintre funcţiile rămase astfel vacante să-l numească pe comisarul şef Dorin Colidiuc, fost adjunct al IPJ Constanţa, rămas fără funcţie în urma unui scandal similar cu cel de la Galaţi. Viaţa în scaunul de adjunct al Poliţiei Galaţi al controversatului ofiţer constănţean avea să fie zbuciumată, la finele lunii ianuarie Geru şi Miron obţinând victorii surprinzătoare la Curtea de Apel. Instanţa a suspendat deciziile de destituire până la soluţionarea pe fond a proceselor intentate de cei doi împotriva MAI şi IGPR.

Aflat în continuare în concediu medical, Doru Geru nu s-a grăbit să vină la serviciu pe funcţia pentru care luptase, în vreme ce Miron s-ar fi întors, dar nu avea unde. "Am obţinut o suspendare a dispoziţiei de demitere, iar decizia este executorie. Aş putea să revin pe funcţie, numai că acum nu am unde să mă întorc, postul meu fiind ocupat de domnul Colidiuc ", declara atunci comisarul Daniel Miron.

Colidiuc, alungat de zăpadă şi de… minister

Iarna grea care a lovit sud-estul ţării în februarie a fost de rău augur pentru Dorin Colidiuc, adjunctul care abia începuse să se acomodeze cu noua funcţie. „Comisarul şef Colidiuc este acum din nou pe funcţia de adjunct, pe perioadă determinată de trei luni. În ceea ce îl priveşte pe domnul comisar Miron, acesta îşi poate ocupa funcţia până la pronunţarea pe fond a instanţei", ne-a declarat comisarul Dănuţ Lefter, şeful IPJ Galaţi.

Geru, inapt pentru Poliţie

Aflat mai bine de 90 de zile în concediu de boală, comisarul-şef Doru Geru a fost trimis în faţa Comisiei medicale. Medicii au apreciat că ofiţerul în vârstă de 44 de ani, cu peste 20 de ani de carieră în Poliţie, este prea bolnav pentru a mai putea lucra în structură şi i-au semnat retragerea. Din sursele noastre, Doru Geru s-a îndreptat, la fel ca mulţi alţi foşti colegi ai săi care au purtat uniformă, spre o profesie liberală şi mult mai flexibilă, avocatura.

Miron merge mai departe

Daniel Miron duce în continuare o interminabilă bătălie cu ministerul şi Inspectoratul General.

Potrivit listei de şedinţe a Curţii de Apel Galaţi, următoarea înfăţişare a lui Miron în procesul declanşat împotriva MAI pentru anularea actului de destituire va avea loc pe 28 iunie. Până atunci, doar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îl mai poate da jos de pe funcţie. „IGPR şi MAI au făcut recurs împotriva deciziei Curţii de Apel care mă menţine pe funcţie. Până la soluţionare, conform legii contenciosului administrativ, hotărârea Curţii rămâne valabilă”, ne-a declarat comisarul Daniel Miron.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Retrogradarea comisarului şef Doru Geru a fost anulată de judecători

Curtea de Apel Galaţi i-a dat zilele trecute câştig de cauză comisarului şef Doru Geru, fost adjunct al şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, dispunând reinstalarea pe funcţia deţinută anterior, conform gradului său profesional. Asta după ce Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) l-a sancţionat disciplinar pe 31.10.2011 cu trecerea într-o funcţie inferioară, până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut, respectiv funcţia de ofiţer specialist I.

Comisarul şef obţinuse anterior suspendarea deciziei, iar acum IGPR este obligată să îi plătească lui Doru Geru şi diferenţele salariale rezultate din retrogradarea într-o funcţie inferioară. Doru Geru se judecă de luni bune cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, acesta intentând mai multe acţiuni în justiţie împotriva instituţiei. Comisarul şef a fost destituit la sfârşitul anului trecut de Inspectoratul General al Poliţiei şi retrogradat într-o funcţie inferioară, dar a contestat decizia la Curtea de Apel.

Una caldă, alta rece

În locul său a fost numit din decembrie 2011 comisarul-şef Dorin Colindiuc, transferat de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa. Într-o primă fază, Doru Geru părea că va avea câştig de cauză şi va reuşi să le dea peste nas şefilor din Ministerul Administraţiei şi Internelor, mai ales după ce a reuşit să suspende dispoziţia de sancţionare până la judecarea pe fond a procesului la Curtea de Apel Galaţi. Până la urmă, aceeaşi instanţă i-a respins acţiunea pe fond, ceea ce înseamnă că ordinul de destituire din funcţie şi-a produs finalmente efectele. Ofiţerul a fost şi la un pas să fie trecut în rezervă la doar 44 de ani. Asta după ce a stat în concediu peste 90 de zile, iar legea prevede că o comisie medicală trebuie să analizeze în astfel de situaţii dacă persoana în cauză mai este aptă să activeze în Poliţie. Afecţiunile de care suferea comisarul şef Doru Geru au fost apreciate la acel moment de medici ca fiind suficient de grave pentru a-l împiedica să-şi exercite atribuţiile de serviciu, însă până la urmă situaţia s-a clarificat, iar ofiţerul a rămas în Poliţie.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Un adjunct mai puţin pentru Poliţia Galaţi! Vezi cum a ajuns comisarul-şef Miron să-şi piardă funcţia

* Printr-o decizie a Curţii Supreme, adjunctul şefului IPJ Galaţi, comisarul-şef Daniel Miron, a fost trecut pe o funcţie de execuţie până când se vor finaliza procesele prin care încearcă să îşi păstreze scaunul de coordonator al serviciilor de investigare a fraudelor, investigaţii criminale şi circulaţie

Comisarul-şef Daniel Miron, singurul din „garnitura” de adjuncţi rămas pe poziţie în urma controalelor făcute în toamna anului trecut la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Galaţi, nu vrea să lase din mână cu una cu două poziţia secundă la comanda instituţiei. Fost şef al IPJ până în urmă cu doi ani, Miron, împreună cu fostul său coleg, comisarul-şef Doru Geru, a început luptele prin instanţe imediat ce superiorii de la Bucureşti au decis ca, din cauza deficienţelor manageriale constatate în activităţile lor, să fie destituiţi din funcţii şi mutaţi pe poziţii inferioare. Dacă Geru a preferat să se judece din postura de „bolnav”, fiind, pe parcursul proceselor cu IGPR şi Ministerul Administraţiei şi Internelor, mai mult prin concedii medicale, care în cele din urmă i-au atras declararea ca inapt pentru munca în poliţie, Miron îşi susţine cu insistenţă cele două cereri prin care să-şi asigure continuitatea la cârma Poliţiei Galaţi.

Miron, destituit de Înalta Curte

Ofiţerul nu vrea doar să obţină anularea dispoziţiei de destituire nr. 5171 din 11 noiembrie 2011 emisă de IGPR, ci să rămână pe funcţie până la definitivarea procesului pe fond. Cu cât procesele ajung la instanţe mai înalte, cu atât şansele adjunctului par să fie mai mici. Dacă la Galaţi a avut deocamdată sorţi de izbândă în ambele cereri, magistraţii Înaltei Curţi, la care au ajuns dosarele, par să nu fie de acord cu deciziile date de colegii de la Curtea de Apel.

Solicitarea de desfiinţare a actului care îl dă jos din scaunul de adjunct pe Daniel Miron, înregistrată sub numărul 1574/44/2011, s-a bucurat de succes la Curtea de Apel Galaţi, care a hotărât, conform deciziei emise pe 24 mai 2012, să admită cererea de anulare.

IGPR şi MAI au atacat cu recurs sentinţa la Înalta Curte, instanţă care, pe 21 septembrie 2012, a dat o decizie în defavoarea adjunctului IPJ. Magistraţii Curţii Supreme au admis recursurile şi au casat decizia magistraţilor gălăţeni prin care aceştia dispuneau suspendarea dispoziţiei 5171 din 11 noiembrie 2011, trimiţând dosarul spre rejudecare la Curtea de Apel - secţia contencios administrativ şi fiscal.

Decizia Înaltei Curţi, care este irevocabilă, prevede totodată trecerea comisarului Miron pe o funcţie de execuţie până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a proceselor.

Problema este că, momentan, la IPJ nu sunt funcţii vacante de ofiţeri specialişti gradul I. „Domnul Miron va fi pus la dispoziţie, ceea ce presupune că funcţia pe care a ocupat-o până acum, cea de adjunct pe probleme de investigaţii criminale, investigare fraude şi circulaţie, va rămâne vacantă. Atribuţiile sale vor fi preluate de mine”, ne-a declarat cms. Dănuţ Lefter, inspectorul şef al IPJ Galaţi.

Ce presupune punerea la dispoziţie

Punerea la dispoziţie a unui inspector şef adjunct presupune că acesta nu doar că va pierde indemnizaţia de conducere, urmând să primească drepturile băneşti de la data intrării în vigoare a acestei măsuri, dar şi că va executa numai sarcini şi atribuţiuni stabilite în scris de inspectorul şef. Potrivit Legii 360 din 2002 cu modificările şi completările ulterioare, această măsură se poate dispune pentru o perioadă de cel mult trei luni. În cazuri excepţionale, acest termen poate fi prelungit o singură dată, cu cel mult trei luni. Cât timp va fi pus la dispoziţie, comisarul-şef Daniel Miron va putea participa, in condiţiile legii, la concursuri sau examene pentru ocuparea unei funcţii vacante.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Fostul adjunct al IPJ Galaţi îşi vrea funcţia înapoi

Comisarul şef de Poliţie Daniel Miron a deschis un nou proces la Curtea de Apel Galaţi împotriva Inspectoratului General de Poliţie (IGPR), cerând reîncadrarea pe postul deţinut anterior, de şef adjunct pe linie de investigaţii criminale din cadrul IPJ Galaţi. Daniel Miron se judecă cu conducerea Poliţiei Române după ce a fost pus la dispoziţia Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, pierzându-şi astfel indemnizaţia de conducere, dar şi alte drepturi salariale de care beneficia. Comisarul susţine că IGPR refuză să pună în executare mai multe decizii ale Curţii de Apel Galaţi, prin care fusese reîncadrat pe funcţia anterioră, dar şi că nu mai este posibilă atribuirea unei funcţii de specialist gradul II, ce nu ar fi compatibilă, potrivit legii, cu cea de comisar şef de Poliţie, pe care o deţine în prezent. „Îmi sunt afectate iremediabil imaginea şi prestigiul profesional, pe care le-am construit de-a lungul anilor atât în cadrul IPJ Galaţi, cât şi în afara acestei instituţii”, a precizat în instanţă Daniel Miron.
Instanţa supremă nu îi dă dreptate
Interesant de amintit este parcursul proceselor deschise de comisarul Daniel Miron în justiţie. Acesta a câştigat toate procesele cu IGPR şi IPJ Galaţi la Curtea de Apel Galaţi, dar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fie a decis finalmente să respingă cererile poliţistului, fie a retrimis dosarele în rejudecare la instanţele gălăţene. De altfel, reprezentanţii IGPR au făcut un scurt „istoric” al proceselor deschise de comisarul Daniel Miron, pentru ca instanţa să nu aplice, din eroare, o decizie desfiinţată ulterior de către Înalta Curte. Aceştia susţin şi că ar exista în momentul de faţă funcţii de execuţie pentru ofiţerii specialişti gradul II prevăzute pentru poliţiştii care sunt comisari şefi de Poliţie. Rămâne de văzut ce se va întâmpla şi în acest nou dosar deschis de fostul adjunct al şefului IPJ Galaţi, următorul termen de judecată fiind stabilit pentru 7 februarie 2013.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.