Jump to content

Elevi gălăţeni la olimpiadele şcolare 2012


dcp100168

Recommended Posts

Cei 19 olimpici pentru matematică

Lotul elevilor care vor reprezenta Galaţiul la olimpiada naţională de matematică este format din 19 elevi, dintre care şase sunt la clasele V-IV şi 13 de la clasele VII-XII. Dintre cei 19 olimpici, 16 sunt elevi de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”.

La clasele V-VI s-au calificat următorii olimpici de la CNVA: Călin Profir şi Radu Bălan (prof. Mihai Totolici), Dragoş Homner şi Oana Mangalea (prof. Romeo Zamfir) şi Dan Crai (prof. Laura Marin). Acestora li se adaugă Vicenţiu Palagă, de la Colegiul „Cuza”, profesoară Georgeta Balacea.

La clasele VII-XII, de la CNVA vor merge la naţională următorii: Alexandru Suru, Diana Tănase, Maria Ionescu (toţi trei elevi ai Laurei Marin), Iulia Cristian, Cristian Chirac şi Dan Dănăilă (elevi ai profesorului Romeo Zamfir), Cristian Ciucă şi Elena Nedelcu (prof. Mihai Totolici) Andrei Puiu (prof. Iuliana Duma), Vlad Rusu (prof. C. Ursu) şi Paul Cosma (prof. Radu Tătaru). S-au mai calificat şi Ioana Bouroş, de la Pedagogic, profesor Mitică Dudău şi Adrian Slătineanu, de la Şcoala Nr. 29, profesoară Rodica Matei. Mai sunt elevi care deşi s-au calificat la matematică, au cedat locul altora pentru că au ales să meargă la naţionala de fizică sau informatică.

Etapa finală a Olimpiadei de Matematică pentru elevii din clasele VII-XII se va desfăşura la Constanţa în perioada 2-6 aprilie, iar pentru elevii din clasele a V-a şi a VI-a se va desfăşura la Bistriţa-Năsăud, în perioada 3-6 aprilie 2012

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Cei opt pentru limba română

Pentru faza naţională a olimpiadei de limba şi literatura română, judeţul Galaţi n-a primit decât câte un singur loc pentru fiecare nivel de studiu, atât la gimnaziu, cât şi la liceu, conform noii metodologii.

Pentru olimpiada gimnaziştilor, care se va desfăşura la Tâgu Jiu, s-au calificat Sabina Chirilov – Şcoala Nr. 28 (prof. Stana Costianu), Bianca Ciuciu – Colegiul „C. Hogaş” Tecuci (prof. Ionelia Jalbă), Alina Cristea – Şcoala Nr. 29 (prof. Mariana Mihai), Cătălina Frâncu – CNVA (prof. Mariana Anton).

La liceu, faza naţională va avea loc la Piteşti, unde Galaţiul va fi reprezentat de Elena Popa – Liceul „E. Racoviţă” (prof. Elena Corcăcel), Ana Maria Dumitraşcu şi Anca Pocora, ambele de la CNVA, clasele profesoarei Mariana Anton şi Narcisa Codreanu, tot CNVA (prof. Elena Tudorache).

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Olimpicii Colegiului National "Spiru Haret"

Colegiul National "Spiru Haret" din Tecuci este una dintre unitatile scolare de prestigiu, cu elevi deosebiti, care se remarca in cadrul diverselor competitii scolare, indiferent de nivelul competitional.

In cadrul olimpiadelor scolare din acest an, la faza nationala s-au clasat nu mai putin de opt elevi din aceasta unitate scolara, printre acestia enumerandu-se: Cristina Ilie, clasa a X-a, limba fraceza, prof.Magda Miron; Elena Munteanu, clasa a X-a, chimie, prof.Veronica Ungan; Carmen Buzenche, clasa a IX-a, limba latina, prof.Dorina Poenaru; Alexandra Dragomir, clasa a V-a; Karina Cristian, clasa a VI-a, Educatie tehnologica, prof.Cornelia Melinte; Laura Arhire, clasa a IX-a, logica, prof.Doina Nicolau; Miruna Cosmin si Madalina Masgras, clasa a VIII-a, cultura civica, prof.Doina Nicolau.

Pe langa elevii calificati la faza nationala, alti 42 de elevi ai aceleiasi unitati de invatamant au obtinut premii la faza judeteana a olimpiadelor scolare 2011-2012.

radioiasi.ro

Link to comment
Share on other sites

Cei cinci pentru olimpiada naţională de biologie

Pentru faza naţională a olimpiadei de biologie, care se va desfăşura la Ploieşti, în perioada 2-6 aprilie, s-au calificat cinci elevi. Cei care ne vor reprezenta judeţul la această disciplină sunt: Ioan Roiniţă (Şcoala Nr. 11 Tecuci), Ana Lupan (Liceul Teoretic „E. Racoviţă”) şi Mădălina Munteanu, Nelu Nădejde, Monica Marcu, toţi trei de la CNVA.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

11 medalii pentru gălăţeni la olimpiada naţională de matematică

Dintre cei 19 elevi care au reprezentat Galaţiul la faza naţională a olimpiadei de matematică, 11 s-au întors medaliaţi. Deşi cinci dintre aceştia s-au calificat şi la barajele de selecţie pentru lotul lărgit pentru fazele internaţionale, doar Dan Dănăilă (deja multimedaliat la nivel internaţional) a reuşit să intre în lotul lărgit la seniori.

Cristian Chirac şi Cristian Ciucă au primit câte o medalie de argint de la Societatea de Ştiinţe Matematice din România (SSMR). Chirac s-a ales şi cu o menţiune de la MECTS. Dan Dănăilă, Paul Cosma, Andrei Bogdan Puiu, Ioana Bouroş, Profir Călin, Vicenţiu Palagă, Dan Crai, Dragoş Homner şi Oana Mangalea au primit câte o medalie de bronz de la SSMR.

„Ministerul Educaţiei a schimbat anul acesta sistemul de premiere. Potrivit noului regulament, se dau cel mult 3 premii şi menţiuni doar pentru 10 la sută din numărul participanţilor. Din 2002, se acordau 3 premii dacă erau mai puţin de 75 de participanţi şi 5 premii dacă erau mai mult de 75, iar menţiunile se dădeau la 25 la sută din numărul participanţilor. Acesta este motivul pentru care elevii s-au întors cu mai puţine premii şi menţiuni date de MECTS.

Noroc cu SSMR care nu a fost de acord cu premierea făcută de MECTS din anul 2002 şi a instaurat un regim dublu de premiere, identic cu cel folosit la Olimpiada Internaţională de Matematică. Aceste medalii sunt foarte importante, deoarece fiecare aduce un loc în plus la următoarea etapă naţională a olimpiadei de matematică”, ne-a explicat profesorul lor însoţitor, Romeo Zamfir.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Liceul de Artă scrie istorie: Şase premii întâi la olimpiadele naţionale

Elevii Liceului de Artă „D. Cuclin” din Galaţi s-au întors anul acesta, de la olimpiadele naţionale, încărcaţi de trofee: trei premii I la interpretare muzicală (plus un premiu al III-lea şi o menţiune) şi alte trei premii I la arte plastice, plus patru premii speciale.

„Sunt cele mai bune rezultate de până acum, din istoria liceului. Totodată, avem cele mai multe premii I pe ţară. Ne-am clasat chiar mai bine decât Bucureştiul care are trei licee de profil”, ne spune inspectorul de specialitate la învăţământul de artă, prof. dr. Eugen Dan Drăgoi.

La muzică, cei care au cucerit primele locuri sunt: Andra Andrei (vioară), profesor Marian Sava, George Vârban (canto), profesoară Rodica Koler şi Alexandru Duda (fagot), profesor Ilie Ranghilof. De la clasele profesorului Roland Andrei, Cristian Bortoş a primit o menţiune la corn şi Robert Radu, premiul al III-lea la trombon.

Datorită performanţelor lor la olimpiadele de anul acesta Andra Andrei şi Alexandru Duda au fost admişi direct la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, bineînţeles după ce vor obţine diplomele de bacalaureat.

Punctaj maxim la arte plastice

Nici colegii lor de la arte plastice nu s-au lăsat mai prejos şi s-au întors tot cu trei premii I, patru premii speciale, dar şi cu primele locuri la prima etapă a concursului, cea de desen artistic. De la clasele profesorului David Sava, doi elevi au fost recompensaţi cu premiul I: Georgiana Ghidersa la artă monumentală şi Aida Ursu la artă textilă. Tot la artă monumentală, a primit aceeaşi distincţie şi Bogdan Gabără, profesoară Gabriela Georgescu. Cei trei au mai primit câte un premiu special şi din partea municipiului Ploieşti, unde s-a desfăşurat olimpiada. Tot premiu special a fost acordat şi elevului Bogdan Rusu, la artă ceramică, profesor Mugurel Vrânceanu.

„Am luat cele trei premii I cu punctaj maxim, de 100 de puncte, ceea ce nu se prea întâmplă aşa des”, ne spune mândru, profesorul David Sava.

Şi mai au artiştii plastici şi alte motive de mândrie: „La prima etapă care este eliminatorie, cea de desen artistic, primele locuri au fost ocupate de doi elevi de-ai noştri. E vorba de primele locuri din peste 400 de candidaţi. Ar trebui să se dea şi pentru aceştia diplome şi premii””, spune directorul liceului Ioan Tudor. Cei mai buni desenatori din ţară s-au dovedit a fi anul acesta Ionuţ Rusu, la clasa a XI-a, profesor Ioan Tudor şi Aida Ursu, la clasa a XII-a, profesor Cornel Corcăcel.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Răcoreanu - olimpicul internaţional doi în unu

Mihai Răcoreanu este pentru al doilea an consecutiv calificat în lotul lărgit pentru olimpiadele internaţionale de fizică şi astrofizică. Deşi la faza naţională a celor două olimpiade a reuşit să obţină doar câte o menţiune, Răcoreanu a reuşit să se califice în loturile lărgite cu mult înaintea altora care iniţial au avut punctaje mai mari decât el. Reamintim că tânărul de la CNVA a reuşit anul trecut performanţa să obţină patru medalii la concursuri internaţionale, lucru care a intrat în istoria olimpiadelor gălăţene. A fost medaliat cu aur la internaţionala de Astronomie din Kazahstan, a luat argint la Olimpiada Pluridisciplinară din Iakuţia, şi alte două medalii la Olimpiada de Astrofizică din Polonia, una de bronz şi una de aur. După cum a ponit, suntem convinşi că este hotărât şi are toate şansele să reediteze şi anul acesta succesul de anul trecut. Parte din rezultatele frumoase i le datorează profesorului său Mihai Vasiliu.

Tot o calificare în lotul lărgit pentru juniorii astrofizicieni a obţinut şi Angelica Popa de la Şcoala Nr. 9, pregătită de profesoara Elena Seciu.

Premiul I la clasa a V-a

Rezultate frumoase au obţinut şi ceilalţi elevi din lotul care a reprezentat Galaţiul la naţionala de fizică. Cea mai frumoasă surpriză a fost Alexandru Halip, elevul de clasa a V-a de la Şcoala Nr. 5, care a primit premiul I şi o medalie de aur. Eniceicu Ştefan de la CNVA a fost recompensat tot cu o medalie de aur, dar a obţinut premiul al III-lea. Câte o menţiune şi o medalie de argint au fost acordate lui Vlad Şoltuz şi Mihai Răcoreanu, ambii de la CNVA. Cu medalii de bronz s-au întors: Ştefan Nedelcu şi Adriana Tufă, ambii de la CNVA, Bogdan Serea de la Şcoala Nr. 29 şi Dorin Clisu de la Pedagogic.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Gălăţenii - cei mai buni din ţară la geografie

Cei cinci elevi care au reprezentat Galaţiul la olimpiada naţională de geografie au reuşit împreună să obţină cele mai bune rezultate pe ţară. Ei au primit două premii I şi trei menţiuni şi, deşi nu s-au calificat în lotul lărgit pentru faza internaţională, au obţinut de departe cele mai bune rezultate dintre loturile venite din toată ţara.

Patru dintre cei cinci componenţi ai lotului gălăţean la această disciplină sunt elevi de la Colegiul Naţional „C. Negri” (Pedagogic) şi sunt pregătiţi de profesoara Gina Burghiu, ai cărei elevi au adus şi alte premii în anii anteriori.

Cosmina Albulescu, clasa a X-a la Pedagogic, a fost unul dintre participanţii care s-au clasat în fruntea listei şi a primit premiul I. De la acelaşi liceu, rezultate frumoase au obţinut Ioana Ciofu (locul al V-lea la clasa a VIII-a) şi Georgiana Dediu (locul al IV-lea la clasa a XII-a), ambele răsplătite cu câte o menţiune. De la clasa a XI-a, Mădălina Popa a primit o menţiune specială.

Lista premiilor a fost frumos întregită de Şerban Bratu de la Colegiul Naţional „V. Alecsandri” care a primit premiul I la clasa a IX-a. El a fost pregătit de profesorul Ion Cioroiu.

„Avem şanse în lotul lărgit pentru anul viitor”

Profesoara Gina Burghiu este şi cea care a însoţit lotul la Craiova, acolo unde s-a desfăşurat competiţia. „Au fost condiţii foarte bune, elevii fiind cazaţi la hotel. La baraj, elevii noştri s-au clasat printre primii, pe locul al VII-lea şi al VIII-lea, dar au ratat calificarea. Oricum rezultatele sunt foarte bune, sunt mulţumită şi avem şanse foarte mari pentru lotul lărgit de anul viitor”, ne spune Gina Burghiu.

Acelaşi lucru l-a întărit şi inspectorul de geografie Marius Puţanu, care a făcut parte din comisia naţională: „Avem elevi foarte buni, iar doamna Burghiu a reuşit să creeze un lot de geografie foarte puternic, acesta nefiind primul an când elevii săi obţin premii. Este clar că gălăţenii prin rezultatele obţinute de întreaga echipă s-au clasat anul acesta pe primul loc”, mai spune Marius Puţanu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Adrian Murariu, calificat în lotul lărgit la internaţionala de Ştiinţele Pământului

Dintre cei trei candidaţi care au reprezentat Galaţiul la faza naţională a Olimpiadei de Ştiinţele Pământului, doi au obţinut rezultate foarte frumoase. Andrei Florea, elev în clasa a XII-a la CNVA, s-a clasat al doilea din peste 100 de elevi din toată ţara. Adrian Murariu, deşi este doar în clasa a IX-a (şi a concurat cu elevi de clasele IX-XII), s-a clasat al paisprezecelea şi a fost recompensat cu o menţiune. Deşi în mod normal, Andrei Florea s-a calificat automat în lotul lărgit pentru faza internaţională, conform regulamentului, acesta nu mai are voie să participe, deoarece depăşeşte vârsta de 18 ani. Acelaşi lucru s-a mai întâmplat şi cu alţi trei concurenţi clasaţi pe primele zece locuri. Ca urmare, au fost consideraţi acceptaţi în lotul lărgit, următorii patru elevi, printre care şi mezinul Adrian Murariu.

Având în vedere că a candidat cu elevi mult mai mari decât el, la un concurs destul de dificil, cu opt probe, câte una teoretică şi una practică la chimie, biologie, fizică şi geografie, performanţa lui Adrian Murariu este una notabilă. Mai ales că este pentru a doua oară când se califică în lotul lărgit la acest concurs, prima dată fiind în urmă cu doi ani, când era în clasa a VII-a.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Peste 40 de distincţii la olimpiade pentru elevii gălăţeni

* Colegiul „Vasile Alecsandri” a adunat 16 premii şi menţiuni, Liceul de Artă - 11, iar Colegiul „C. Negri” - 6 * Cinci calificări în loturile lărgite pentru fazele internaţionale *

Elevii care au reprezentat Galaţiul au adunat în această primăvară 43 de premii şi menţiuni la fazele naţionale ale olimpiadelor la diferite discipline. E de aşteptat ca bilanţul final să fie şi mai bun, având în vedere că în luna mai se vor mai desfăşura o serie de alte concursuri. Având în vedere că regulamentele de anul acesta au permis acordarea de mai puţine premii şi menţiuni, comparativ cu anii anteriori, putem concluziona că „recolta” este destul de bogată.

Cei 11 pentru primul loc

Dintre cele 11 premii I obţinute anul acesta, şase aparţin elevilor de la Liceul de Arte: Georgiana Ghidesa, Aida Ursu şi Bogdan Gabără (la arte plastice) şi Andra Andrei, George Vârban şi Alexandru Duda (la muzică). Aceştia au mai primit şi patru premii speciale. „Elevii de la „Cuclin” au obţinut cele mai bune rezultate din ţară, anul acesta”, a declarat inspectorul Eugen Dan Drăgoi.

Tot pe primul loc pe ţară s-au clasat şi olimpicii de la geografie, disciplină la care s-au obţinut două premii I de către Şerban Bratu (CNVA) şi Cosmina Albulescu (Pedagogic). Şi inspectorul de la această disciplină, Marius Puţanu, s-a lăudat că cele două premii I au clasat Galaţiul pe primul loc între echipele din ţară.

O surpriză frumoasă a fost mezinul lotului de la fizică - Alexandru Halip (Şcoala Nr. 5), care a luat premiul I la clasa a VI-a, dar şi Andreea Călimănescu (Colegiul „Spiru Haret" Tecuci) care s-a întors cu locul I la limba şi literatura română. Iustina Ghimbăşanu de la Pedagogic a adus primul loc la limba franceză.

Pe locul al II-lea s-au clasat elevii Alina Cristea (Şc. 29) la română şi Marian Enache (Seminarul Teologic) la artă iconografică. Colegul său Valentin Seciu a primit premiul al III-lea, la aceeaşi specializare, iar Ştefan Eniceicu de la CNVA a primit aceeaşi distincţie la fizică.

24 de menţiuni şi premii speciale

În afară de cele patru premii speciale de la Arte, s-au mai obţinut 24 de menţiuni şi premii speciale: la limba română – Cătălina Frâncu şi Anca Pocora (ambele de la CNVA), Diana Constantin (Şc. 13) şi Sabina Chirilov (Şc. 28); la engleză – Teodora Manea şi Alexandru Grigoraş (ambii de la CNVA); la ştiinţe sociale – Cristiana Hulea (CNMK), Simona Chiriac (Pedagogic) şi Laura Avram (CNVA); la matematică – Cristian Chirac (CNVA); la fizică – Mihai Răcoreanu (CNVA), la chimie - Robert Cristian Raclea, Iulia Enache, Cristiana Bănilă şi Adrian Murariu, toţi de la CNVA, şi Mirel Neagu („Cuza”); la geografie – Ioana Ciofu, Georgiana Dediu şi Mădălina Popa (de la Pedagogic), la astronomie – Angelica Popa (Şc. 9) şi Mihai Răcoreanu (CNVA); la informatică Tudor Profir şi Ştefan Eniceicu (de la CNVA) şi la teatru - premiul special pentru opţiune repertorială – Nicoleta Zaharia (Liceul de Artă).

CNVA, Arte şi Pedagogic în topul olimpicilor

Aşa cum se poate observa, sunt trei licee care au strâns cele mai multe premii anul acesta: CNVA cu 16 distincţii, Liceul de Arte cu 11 şi Pedagogicul cu 6.

Ar mai fi de adăugat că avem deocamdată cinci calificări în loturile lărgite pentru fazele internaţionale: Mihai Răcoreanu la fizică şi astronomie, Angelica Popa – la astronomie, Dan Dănăilă – la matematică şi Andrei Murariu – la ştiinţele Pământului.

Menţionăm că au mai fost acordate, de către societăţile de profil, medalii la disciplinele matematică şi fizică, dar acestea nu sunt incluse în listele cu distincţii acordate de minister. Numele olimpicilor menţionaţi mai sus au fost obţinute de pe site-ul www.olimpiade.ro, deoarece reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean nu ne-au pus la dispoziţie o listă completă cu rezultatele din acest an.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Olimpice de aur la italiană şi germană

* Deşi sunt doar în clasa a IX-a, Elena Lovin şi Veronica Mihăilescu au demonstrat că sunt cele mai bune * Ambele declară că au ajuns la aceste rezultate din pasiune *

Italiana şi germana nu se numără printre limbile străine la care se înghesuie de obicei elevii la olimpiade. Cu toate acestea, Elena Lovin şi Veronica Mihăilescu, ambele eleve în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza”, s-au întors anul acesta încununate de lauri de la olimpiadele naţionale la limba italiană şi limba germană.

„Italia este a doua mea patrie”

Elena Lovin a învăţat timp de cinci ani în Italia, unde a făcut un an de grădiniţă şi clasele primare. Acesta este motivul pentru care, consideră ea, a obţinut premiul I la italiană. „Am avut noţiunile de bază bine fixate. Am insistat pe gramatică şi pe compunerea eseurilor. Pentru mine întâlnirea cu doamna profesoară Roznivschi este exact ceea ce aveam nevoie, pentru a putea discuta în italiană, limbă de care m-am îndrăgostit”, mărturiseşte fata. Dacă punem în balanţă faptul că locuieşte singură, întrucât părinţii săi muncesc în Italia, performanţa ei e cu atât mai uimitoare. Nu orice copil lăsat singur acasă se întoarce cu primul loc de la o olimpiadă naţională. Cum anii cei mai frumoşi ai copilăriei şi i-a petrecut în ţara lui Dante spune deschis: „Italia e a doua mea patrie. După terminarea liceului voi face facultatea acolo”, ne-a mărturisit Elena Lovin.

„Iubesc limba germană”

Şi această dragoste a fost mai mult decât suficientă ca Veronica Mihăilescu să depună toate eforturile pentru a se întoarce acasă cu premiul I la proiect în limba germană: „A fost destul de obositor. Am avut cinci zile în care am muncit pentru acest premiu. În prima zi ni s-au dat trei probe. Apoi am primit o carte, am fost împărţiţi în echipe de câte şapte şi ni s-a cerut ca pe marginea cărţii să compunem şi să interpretăm o piesă de teatru în limba germană. Echipa noastră a punctat foarte mult la originalitate”, consideră Veronica. Deşi se va ocupa în continuare de limba germană, are de gând să studieze medicina în România. Oana Iordache este profesoara care a ajutat-o să-şi atingă visul de a se întoarce premiată la olimpiadă.

La germană, au mai câştigat câte un premiu al II-lea şi Bristena Mantu de la CNVA (profesoară Roxana Gogoaşă) şi Diana Toader de la Colegiul „C. Negri” (profesoară Roxana Apostol).

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

De trei ori premiul I pentru „Elena Doamna”, la olimpiada naţională

Este pentru a nu ştiu câta oară când elevii de la Colegiul „Elena Doamna” demonstrează că sunt cel mai bine pregătiţi dintre toţi concurenţii din ţară.

Anul acesta, la trei din patru secţiuni, elevii gălăţeni au obţinut premiul I la olimpiada disciplinelor tehnice la industrie alimentară. Două dintre premiante sunt din Republica Moldova: Ana Olteanu şi Corina Cegodari. Nu este primul an când elevii bursieri din Basarabia de la acest liceu urcă pe podium: „Am venit aici pentru că avem nişte vise de împlinit. Ne ţinem de treabă, dacă tot învăţăm la atâţia kilometri distanţă de casă, să înfăptuim ceea ce ne-am propus”, îmi spun amândouă, completându-se reciproc. Fetele recunosc faptul că succesul se datorează şi profesorilor buni pe care i-au avut la şcoală.

Laurenţiu Lupu, deja student

Cel de-al treilea olimpic cu locul I, Laurenţiu Lupu, este deja admis la facultatea pe care şi-o doreşte, cea de industrie alimentară, din Galaţi. El a mai obţinut o menţiune la olimpiada de anul trecut şi consideră că a reuşit deoarece îi place foarte mult ceea ce face. „Şi dotarea liceului, şi profesorii m-au ajutat să ajung acolo unde mi-am dorit”, crede el.

Un renume care trebuie menţinut

Directoarea colegiului, Luminiţa Nichita, susţine că tot colectivul de profesori munceşte foarte mult pentru că au un renume de menţinut. „De la începutul anului şcolar selectăm un lot cu care se munceşte mult după ore. Elevii noştri nu sunt de excepţie, ca la liceele teoretice. Dar reuşim an de an să ne mândrim cu rezultatele lor. Este un rezultat de echipă, de aceea, noi întotdeauna ne-am întors cu premii”, spune directoarea.

Ioana Brânzaru, Ana Cristea, Gina Marinescu, Dana Ion, Raluca Anton, Viviana Bujeniţă şi Carmen Popescu sunt profesorii care i-au ajutat pe aceşti elevi să-şi vadă visele cu ochii.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Cristian Chirac a luat Marele premiu la Concursul de Matematică "V. Vâlcovici"

Elevul de la CNVA, Cristian Chirac a obţinut Marele premiu şi premiul I la clasa a X-a, la Concursul Interjudeţean de Matematică „Victor Vâlcovici”, desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute la Brăila.

Tot premiul I a fost cucerit şi de o altă gălăţeancă, Ioana Bouroş, de la Colegiul Naţional „C. Negri”.

Ionuţ Stan şi Alexandru Crăciun de la CNVA au primit câte un premiu al III-lea, în timp ce colegii lor Vlad Rusu, Ciprian Focşăneanu, Narcisa Codreanu, Bianca Leonte, Alexandru Pană şi Alexandru Grigoraş au obţinut menţiuni.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Dragoş Homner - campion la ştiinţe exacte şi karate

Pentru Dragoş Homner, elev în clasa a VI-a la CNVA, necazul cel mai mare este faptul că ziua are numai 24 de ore şi faptul că toate concursurile naţionale şi internaţionale se desfăşoară cam în aceeaşi perioadă, motiv pentru care este nevoit să se prezinte doar la unul singur.

Dragoş face sport de performanţă de la vârsta de şase ani. Este înscris la clubul Kodo de karate din Galaţi. La numai un singur an de la începerea antrenamentelor, a ajuns să participe la campionate europene, unde a obţinut locul al V-lea şi în 2006, în Italia, şi în 2007, la Praga. De atunci, s-a menţinut în fiecare an pe podium la competiţiile de nivel naţional, dar a fost nevoit să renunţe la cele europene pentru că se desfăşurau în aceeaşi perioadă cu olimpiadele naţionale.

„Mi-a fost greu să aleg, dar am vrut să încerc şi altceva”

Începând din clasa a V-a s-a calificat la fazele naţionale ale olimpiadelor de matematică şi informatică, de unde s-a întors medaliat. La informatică a primit o menţiune şi o medalie de bronz, iar la matematică a luat încă o medalie de bronz. Rezultatele foarte bune l-au consolat pentru faptul că a trebuit să renunţe la campionatul european de karate: „Mi-a fost greu să aleg, dar am vrut să încerc şi altceva. Medalii la karate mai obţinusem. Voiam şi premii naţionale la disciplinele de la şcoală”, spune cu seriozitate şi simplitate băiatul.

Anul acesta a ales la fel. A mers la olimpiada de matematică, de unde s-a întors cu o altă medalie de bronz. Necazul său a fost că a trebuit să renunţe să participe şi la naţionala de fizică, deşi obţinuse premiul I pe judeţ: „Nu ni s-a mai dat voie anul acesta să participăm la două olimpiade naţionale, am fost obligat să renunţ la una, deşi tata s-a oferit să mă ducă cu maşina în cele două oraşe unde se desfăşurau concursurile”, spune, un pic amărât, olimpicul multiplu.

Siguranţa variantelor multiple

Faptul că uneori este nevoit să aleagă, nu-l descurajează prea mult. Dragoş continuă să-şi petreacă fiecare zi ca şi cum ar fi într-o permanenţă competiţie cu sine. Are deja centură maro la karate şi în toamnă va da examen pentru cea neagră. Visează să devină antrenor. La olimpiadele naţionale de anul viitor şi-a propus să schimbe registrul şi să meargă la limba română şi chimie: „Îmi place să am mai multe variante. Chiar dacă alegerile sunt uneori dificile, îmi place să ştiu că am de unde alege, îmi oferă siguranţa că pot face mult mai multe”, vorbeşte el, ca şi cum ar citi dintr-o carte.

Secretul său este munca susţinută, voinţa şi uneori sacrificiul. Recunoaşte că ajunge să doarmă de multe ori doar de la ora 12 noaptea, dar nu se plânge pentru că toate disciplinele sunt o provocare pentru el. A început să cânte şi la orgă şi, când are timp, joacă tenis de masă. Nu ştie deocamdată unde i-ar plăcea să lucreze mai târziu, dar ştie că facultatea o va face în Anglia şi că nu va renunţa la sport: „Cred că antrenamentele m-au disciplinat şi m-au ajutat să-mi organizez mai bine timpul”, spune el, arătându-mi teancul de diplome şi mănunchiul de medalii.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Premiul I pentru Colegiul „Elena Doamna” la Concursul "Petru Poni"

Mariana Chetroi de la Colegiul de Industrie Alimentară “Elena Doamna” Galaţi a participat la etapa naţională a Concursului de chimie “Petru Poni”, unde a obţinut premiul I.

Concursul este organizat cu subiecte de olimpiadă şi a constat într-o probă teoretică și una practică, eleva din Galaţi reușind să se claseze pe locul I la ambele.

O parte dintre merite îi revin şi profesoarei de chimie Ștefania Florentina Rusu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Elevii romani au adus doua medalii de aur de la Olimpiada Internationala de Astronomie

Lotul olimpic al Romaniei a obtinut doua medalii de aur si doua de bronz, precum si o mentiune la cea de-a sasea editie a Olimpiadei Internationale de Astronomie si Astrofizica, desfasurata in perioada 4-14 august la Rio de Janeiro, in Brazilia, potrivit organizatorilor competitiei.

Medaliile de aur au fost castigate de Mihai Racoreanu de la Colegiul National "Vasile Alecsandri" din Galati si de Catalina-Ana Miritescu de la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Medaliile de bronz au fost adjudecate de Iustina Craciun si Ana-Maria Constantin, ambele de la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Mentiunea i-a fost acordata lui Paul Draghis de la Colegiul National "Vasile Lucaciu" din Baia Mare.

Cu medaliile obtinute, echipa Romaniei s-a clasat pe locul trei in competitie in clasamentul pe natiuni. La olimpiada au luat parte elevi din 32 de tari.

ziare.com

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Familia unui olimpic gălăţean a primit un premiu de 20.000 de lei

Singurul elev gălăţean premiat anul acesta de MECTS pentru rezultatele la olimpiadele internaţionale este, de fapt, din Brăila. Din septembrie, s-a mutat chiar în Marea Britanie, la Oxford, unde a fost admis ca student. Aşa cum ne-a obişnuit, şi anul acesta Mihai Răcoreanu - absolvent de CNVA - s-a întors cu medalie de aur de la faza internaţională a Olimpiadei de Astronomie şi Astrofizică, ce s-a desfăşurat în Brazilia. MECTS a publicat noile cuantumuri pentru premierea olimpicilor. Pentru medalia de aur, atât candidatul, cât şi profesorul său şi şcoala primesc aceeaşi sumă - 9.430 de lei.

Cum astronomia şi astrofizica nu sunt discipline care se fac la liceu, Mihai Răcoreanu a trecut-o la profesorul cu care s-a pregătit pe mama sa, Antonela Răcoreanu, care predă fizică la o şcoală din Brăila. În repetate rânduri, în interviurile acordate, tânărul a menţionat că, pe lângă faptul că l-a ajutat foarte mult să înţeleagă fenomenele fizicii, mama sa este cea care l-a determinat să gândească liber şi să iubească fizica.

Familia Răcoreanu se va alege astfel cu două premii în valoare de aproape 20.000 de lei. Chiar şi aşa, suma este destul de modestă, în raport cu meritele pe care le au amândoi. Dar înseamnă totuşi ceva.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

O elevă din Galaţi a reuşit "să ia crema" la un concurs de matematică în Brăila

Eleva de la Pedagogic, Ioana Bouroş a câştigat Marele premiu şi premiul I la clasa a IX-a la Concursul Interjudeţean de matematică „Petru Moroşan - Trident”, desfăşurat la Brăila, la sfârşitul săptămânii trecute. Ea a obţinut şi anul acesta cel mai mare punctaj la secţiunea pentru liceu, după ce, anul trecut, atinsese aceeaşi performanţă la gimnaziu, ne-a informat profesorul său de matematică, Mitică Dudău.

De altfel, putem spune că gălăţenii au dominat întrecerea la cunoştinţe matematice din Brăila, întrucât au obţinut nu mai puţin de 12 distincţii, dintre care patru premii I. Alături de Ioana Bouroş au mai urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului Cristian Chirac, Robert Haret şi Elena Huţanu, toţi de la CNVA. Pe locul al II-lea s-au clasat: Liviu Şoimu, Andrei Puiu, Ştefan Nedelcu, Narcisa Codreanu, Octavian Guzu – de la CNVA şi Mihai Hău de la Şcoala Nr. 29. Diana Tănase şi Maria Teodor, ambele tot de la CNVA, au fost răsplătite cu premiul al III-lea.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.