Jump to content

Ziua Poeziei 2012, la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Mod inedit de a combina poezia şi fotbalul

Ziua poeziei a fost sărbătorită într-un mod inedit la Galaţi de către Centrul Cultural ”Dunărea de Jos” (CCDJ). O caravană a pornit prin liceele de la malul Dunării pentru a aduce bucuria şi fascinaţia genului liric în inimile elevilor. Directorul CCDJ, Sergiu Dumitrescu, a adunat cei mai buni 11 poeţi din Galaţi şi ţară pentru a jongla cu mingea poeziei printre cei care se pregătesc pentru examenul maturităţii şi nu numai.

”Este un eveniment dedicat Zilei poeziei. Am adunat o echipă de poeţi, am adus şi stranieri, tocmai pentru a îmbunătăţii echipa. O echipă mixtă, care a mers prin trei licee, pentru a juca pe terenul poeziei. Suntem în stare să driblăm spiritul tânăr şi să-i atragem pe această cale. Am fost pregătiţi să primim toate sloganurile din fotbal, «jos mitică!», «la brutărie», dar unul care mi-a plăcut: «jos burta!»”, ne-a declarat, glumind, Sergiu Dumitrescu.

Dis de dimineaţă, echipa gata să participe oricând în Liga Campionilor şi să îl fenteze pe Messi cu magia rimelor a ajuns la Colegiul ”Mihail Kogălniceanu”, unde „jucătorii” au fost primiţi cu imnul Champhions League şi aplauze la scenă deschisă. Cei 11 au oferit o demonstraţie de fotbal cultural, recitând poezii pentru înţelesul tuturor şi cu mult umor pentru a-i atrage pe cei tineri în arta de a te juca cu rime şi cuvinte.

Cel mai bun 11

Ca la o echipă de fotbal adevărată, coordonatorul de joc şi căpitanul echipei a fost Florina Zaharia, cea care a pus bazele proiectului. ”Mă simt ca o poetă. Am urmat exemplul campionilor de la Oţelul Galaţi şi am zis să formăm o echipă care să atingă performanţele lor. Vrem să le împărtăşim elevilor această pasiune”, a declarat Florina Zaharia.

Impresionaţi de acţiunea celor de la CCDJ, tinerii liceeni şi-ar dori mai multe evenimente de acest gen. ”Sunt binevenite asemenea manifestări culturale. Îmbină perfect viaţa culturală cu cea sportivă, fapt ce ne determină să ne îndreptăm mai mult atenţia către acest domeniu”, a afirmat elevul Ştefan Spălătuleţ.

Echipa campioană a poeziei a susţinut trei meciuri în deplasare, pe terenurile celor de la Colegiul ”Mihail Kogălniceanu”, Colegiul ”Costache Negri” şi Colegiul ”Vasile Alecsandri”. Primul 11 a fost format din: numărul 1 - Adi Secară, numărul 2 - Diana Mărăndici, numărul 3 - Adrian Velea, numărul 4 - Nicoleta Onofrei, numărul 5 - Andrei Novac, numărul 6 - Vali Crăciun, numărul 7 - Peter Sragher, numărul 8 - Angela Ribinciuc, numărul 9 - Alina Cheşcă, numărul 10 - Florina Zaharia (căpitan), numărul 11 - Dan Mircea Cipariu şiantrenor Sergiu Dumitrescu.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.