Jump to content

Un director de liceu şi o inspectoare şcolară, trimişi în judecată pentru luare de mită


dcp100168

Recommended Posts

Un director de liceu şi o inspectoare şcolară, trimişi în judecată pentru luare de mită

Directorul-adjunct al Liceului Teoretic „Dunărea” Viorel Ion şi inspectoarea şcolară Camelia Negoiţă au fost trimişi astăzi în judecată de către DNA pentru fraudarea examenului de bacalaureat.

Potrivit procurorilor DNA, directorul-adjunct de la „Dunărea” este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă, iar inspectoarea Camelia Negoiţă, care a fost preşedinta comisiei la a doua sesiune de bacalaureat din 2010, este acuzată de luare de mită.

Surse neoficiale susţin că cei doi au primit de la candidaţi bani şi alimente, în schimbul promisiunilor că le vor mări notele. Aceleaşi surse susţin că e vorba de sume de 500 de euro şi de curcani şi caş.

Faptele celor doi sunt cu atât mai surprinzătoare, cu cât în anul 2010 la prima sesiune a izbucnit un alt scandal în care alte cadre didactice au fost cercetate de DNA pentru aceleaşi fraude.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Bai frate, cata treaba au astia de la DNA.. Cre` ca nea Ivan inca-si admira curul in oglinda, de fericirea celor 500 de euro, a curcanilor si a cascavalului de la interlopii astia de profesori care fac si desfac totul in tara asta..

Edited by riaji
Link to comment
Share on other sites

Profesorii judecaţi pentru mită vor fi demişi din funcţiile de conducere

Directorul-adjunct al Liceului Teoretic „Dunărea”, Viorel Ion şi inspectoarea de fizică şi chimie Camelia Negoiţă au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Potrivit anchetatorilor anticorupţie, în cadrul celei de-a doua sesiuni de bacalaureat în 2010, aceştia au primit de la mai mulţi candidaţi sume de bani şi produse alimentare în schimbul obţinerii notelor de trecere. În rechizitoriu se consemnează că mita se ridică la 900 de euro şi 2270 de lei, plus curcani şi caş. „Grosul” mitei se pare că a fost luat de Viorel Ion care era profesor evaluator la matematică, în cadrul centrului zonal de evaluare de la Liceul cu Program Sportiv. Se pare că acesta ar fi intervenit pe lângă inspectoarea Camelia Negoiţă, care era preşedinta centrului, pentru un singur candidat, dându-i 500 de euro.

Totodată, procurorii susţin că au găsit pe tezele de examen ale elevilor respectivi semne care indică în mod clar că s-a încercat fraudarea bacalaureatului.

Dosarul, în care ambii figurează ca inculpaţi a ajuns la Tribunal pe 21 martie (se poate vedea site-ul Ministerului Justiţiei). Ei vor fi judecaţi în libertate şi au ca prim termen data de 11 aprilie 2012.

Cei doi nu vor să comenteze

Aşa cum era normal, am încercat să luăm legătura cu cei doi profesori dar aceştia nu au considerat că este necesar să discute cu presa. Inspectoarea Camelia Negoiţă ne-a declarat că nu este vinovată şi că nu are nimic în plus de comentat. La Viorel Ion am sunat, ne-a răspuns la telefon, dar a refuzat să vorbească, după care şi-a închis aparatul.

„Eu i-am numit, eu îi demit”

Inspectorul şcolar general, Doruleţ Rezmeriţă ne-a declarat că imediat ce va avea un document oficial că cei doi sunt trimişi în judecată, îi va elibera din funcţii: „Voi trimite la DNA o solicitare şi după ce voi primi răspuns îi voi demite din funcţii. Eu i-am numit, eu pot să-i demit, ambii fiind detaşaţi pe funcţii cu delegaţii. Nu pot contesta o decizie foarte clară a DNA, nu protejez pe nimeni. Acest lucru l-am cerut şi astă vară în cazul celorlalţi profesori acuzaţi de fraudă la bacalaureat”, declară şeful ISJ. Acesta susţine că şi-a avertizat colegii în repetate rânduri că nu este cazul să se implice în asemenea fapte, mai ales că se ştia că în 2010 au fost ordine de interceptare a telefoanelor celor implicaţi în desfăşurarea examenului de bacalaureat. „Mi-e ciudă pentru aceşti profesori care au căzut în plasă. Unii dintre ei nici măcar nu au intenţionat să ia mită. Au fost prinşi pentru că la fiecare examen presiunea este foarte mare asupra lor şi nu se pricep să refuze. Aici nici măcar nu e vorba de mită, ci de ciubucăreală. E păcat”, mai spune inspectorul general.

Două dosare de fraudă la bacalaureat, într-un singur an

Situaţia pare cu atât mai ciudată, cu cât în acelaşi an, în prima sesiune a izbucnit un alt scandal legat de fraudarea examenelor. În dosarul respectiv sunt inculpaţi Maria Elena Onu, fostă inspectoare de fizică şi consilier ministerial, cunoscuta profesoară de limba română de la CNVA, Mariana Lazanu, alte patru cadre didactice şi 11 elevi.

În prezent la DNA sunt ţinute pentru continuarea cercetărilor toate tezele de la examenul de bacalaureat din 2009, 2010, dar şi cele din 2011. La fel sunt „consemnate” la DNA şi tezele de la examenele de titularizare din anii trecuţi. Se pare că cercetările continuă şi în alte dosare referitoare la cele două examene naţionale.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Cei doi profesori şi-au prezentat demisia

Inspectorul general Doruleţ Resmeriţă ne-a declarat că atât Viorel Ion, directorul de la Liceul „Dunărea”, cât şi Camelia Negoiţă, inspectoarea de informatică şi fizică, şi-au prezentat astăzi, la prima oră, demisia din funcţiile de conducere pe care le deţineau. Viorel Ion s-a întors la catedra de matematică în cadrul aceluiaşi liceu, iar Camelia Negoiţă, la catedra rezervată de la Colegiul Naţional „M. Kogălniceanu”.

Şeful ISJ susţine că în locul inspectoarei Camelia Negoiţă va numi cu delegaţie pe jumătate de normă doi inspectori pentru cele două discipline.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

BULETIN DE PRESĂ

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

ION VIOREL, profesor de matematică și director adjunct la Liceul Teoretic „Dunărea” Galați, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență, în formă continuată (4 acte materiale) și

NEGOIȚĂ CAMELIA, profesor de fizică și inspector școlar de specialitate pentru disciplinele informatică și fizică la Inspectoratul Școlar Județean (I.Ș.J.) Galați, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

Cu ocazia desfășurării examenului de bacalaureat, sesiunea a doua august – septembrie 2010, inculpatul Ion Viorel, în calitate de profesor de matematică și profesor evaluator la Comisia de bacalaureat din Centrul Zonal de Evaluare Liceul cu Program Sportiv Galați, a pretins și primit de la mai multe persoane bani și produse alimentare în sumă totală de 900 de euro și 2.270 lei pentru ca mai mulți candidați să promoveze fraudulos examenul de bacalaureat la disciplina matematică.

În favoarea unuia dintre acești candidați, inculpatul Ion Viorel i-a dat suma de 500 de euro inculpatei Negoiță Camelia, președinte al Comisiei de bacalaureat din Centrul Zonal de Evaluare Colegiul Național „Al. I. Cuza” Galați, pentru a-i facilita elevului respectiv promovarea examenului la disciplina matematică în mod fraudulos.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui autoturism aparținând inculpatului Ion Viorel.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Galați.

pna.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Diplomele de bac obţinute cu şpagă, anulate de instanţă
* Tribunalul Galaţi a decis condamnarea fostului director de la „Dunărea”, Ion Viorel, şi a fostei inspectoare Camelia Negoiţă - implicaţi în „Afacerea curcan şi caş la bacalaureat” * Doi candidaţi la bacalaureat care au mituit comisia s-au ales cu tezele la matematică anulate, dar şi cu diplomele de la bacalaureat * În jocul traficului de influenţă şi al ilegalităţilor de la bacalaureat apar nume ale altor angajaţi de la ISJ, secretara şi contabilul-şef de atunci şi fostul primar al comunei Tudor Vladimirescu

Fostul director-adjunct al Liceului Teoretic „Dunărea”, Ion Viorel, a fost condamnat la cinci luni închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă la bacalaureatul din 2010. Camelia Negoiţă, fosta inspectoare de fizică, a fost şi ea condamnată pentru luare de mită, la un an de închisoare, cu suspendare, dar şi cu interzicerea dreptului de a profesa timp de doi ani. Precizăm că decizia Tribunalului mai are de trecut de încă două instanţe.
Despre acest caz de fraudare a bacalaureatului ziarul nostru a mai scris în materialul „Afacerea curcan şi caş la bacalaureat”, în care arătam că procurorii DNA Galaţi îi acuzau pe cei doi profesori de trafic de influenţă şi luare de mită. Conform datelor din dosar, sumele primite de aceştia pentru a facilita promovarea frauduloasă a bacalaureatului pentru patru candidaţi se ridică la 900 de euro, 2.000 de lei şi produse alimentare, respectiv curcan şi caş.
Cei care au dat mită, pedepsiţi
Mai mult decât atât, judecătorii au cerut şi anularea tezelor la matematică pentru doi dintre candidaţii care au încercat să cumpere notele la bacalaureat. Este vorba despre Marius Sorin Sănduc, absolvent al Liceului Teoretic „Mircea Eliade” (fostul Grup Şcolar „Asachi”), profil matematică-informatică şi pentru Mihai V. Neamţu, absolvent al Colegiului Tehnic „Paul Dimo”, specializarea tehnician în automatizări. Totodată, instanţa a dispus anularea diplomelor lor de bacalaureat.

Directorii celor două unităţi de învăţământ ne-au confirmat faptul că li s-a cerut de către Tribunal câte o copie a diplomelor respective, dar ne-au spus că nu ştiu nimic mai mult. Decizia nu a fost deocamdată pusă în practică, deoarece este atacabilă. Oricum, ne-am interesat la secretariatul Inspectoratului Şcolar Judeţean şi am aflat că este pentru prima dată când o instanţă decide anularea unor diplome de bacalaureat la Galaţi, deşi mai este pe rol şi un alt proces de fraudă la bacalaureat, unde sunt inculpaţi 11 elevi.
„Va fi eliminat de la facultate”
Conform informaţiilor de pe site-ul Universităţii „Dunărea de jos”, Marius Sănduc este student cu taxă al Facultăţii de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică încă din anul 2011. De la rectorul Iulian Bârsan am aflat că, imediat ce va primi o decizie a instanţei, studentul respectiv va fi eliminat: „Nu contează că este student cu taxă, el va fi eliminat, pentru că nu putem avea studenţi fără diplomă de bacalaureat. El va fi nevoit să susţină din nou bacalaureatul”. Rectorul nu ne-a putut spune însă dacă Marius Sănduc va primi banii pe taxă înapoi sau dacă după susţinerea bacalaureatului va fi reînmatriculat în anul în care a fost exmatriculat sau va trebui să dea iar admitere. „Nu ne-am mai întâlnit cu o asemenea situaţie. Vom vedea la momentul oportun ce este de făcut”, a mai precizat Iulian Bârsan.
Semne pe teza de matematică
Ion Viorel şi-a schimbat de mai multe ori declaraţiile în timpul cercetărilor. În primă instanţă nu a recunoscut nimic, după care a povestit cum s-au întâmplat lucrurile. Printre altele, Ion Viorel susţine că în a doua sesiune de bacalaureat a primit prin intermediul fostului primar al comunei Tudor Vladimirescu - Gheorghe Costel - 2.000 de lei, un curcan şi un caş, pentru a interveni ca Marius Sănduc să obţină notă de trecere la examenul de matematică. Fostul director-adjunct de la „Dunărea” a povestit şi strategia pe care a aplicat-o: i-a transmis candidatului ca pe prima pagină a tezei la matematică să facă un semn pentru identificare, formula matematică tgx=sinx/cosx.
De la Vasile Neamţu - tatăl lui Mihai Neamţu, profesorul de matematică recunoaşte că a primit 500 de euro pe care i-a dat mai departe fostei inspectoare de fizică, profesoara Camelia Negoiţă, aceasta fiind preşedinta comisiei de bacalaureat la centrul de evaluare de la Colegiul „Cuza”, unde se corecta teza lui Neamţu. Contactată telefonic, fosta inspectoare susţine că nu este mulţumită de sentinţă şi că a atacat deja decizia Tribunalului.
Alţi doi angajaţi ISJ, implicaţi în scandal
Ion Viorel mai declară: „Am pretins suma de 400 de euro de la martora - denunţătoare Cornelia Felea - secretara ISJ, promiţându-i că prin intervenţiile mele un candidat al cărui nume nu a putut fi identificat va promova examenul cu o notă de peste 6,00 cât avea nevoie”. Pare ciudat că Ion Viorel susţine că nu-şi mai aminteşte numele candidatului, deşi ştie cu siguranţă că acesta a promovat examenul.
De altfel, profesorul a „uitat” şi cum se cheamă alt candidat, pentru care a intervenit la cererea fostului contabil-şef al ISJ, Gheorghe Dumitru, de la care, însă, nu a mai primit ulterior niciun ban, deşi i se promisese că va primi. Ion Viorel a recunoscut că a intervenit pentru patru candidaţi, dar numai doi au fost pedepsiţi cu anularea diplomelor, deoarece profesorul susţine că nu-şi mai aminteşte numele celorlalţi doi.
Ce spune inspectoarea generală
Inspectoarea generală Laura Marin susţine că nu va lua nicio măsură împotriva secretarei Cornelia Felea, întrucât instanţa nu a condamnat-o, deci nu a găsit-o vinovată, la fel şi Gheorghe Dumitru, care nici nu mai lucrează la ISJ, fiind pensionat. În legătură cu anularea celor două diplome, şefa învăţământului gălăţean ne-a spus că nu va întreprinde nimic până când hotărârea instanţei nu e definitivă şi irevocabilă.
Două dosare de fraudă la bacalaureatul din 2010
Tot în 2010, în prima sesiune a izbucnit un alt scandal legat de fraudarea examenelor. În dosarul respectiv sunt inculpaţi Maria Elena Onu, fostă inspectoare de fizică şi consilier ministerial, cunoscuta profesoară de limba română de la CNVA, Mariana Lazanu, alte patru cadre didactice şi 11 elevi. Deşi acest dosar a ajuns mai repede pe masa judecătorilor, aceştia nu au dat încă o soluţie, următorul termen fiind săptămâna viitoare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Amânare în dosarul "curcan şi caş la bac". Un gălăţean rămas fără diplomă a atacat decizia

Judecata în dosarul “curcan şi caş la bac” va fi reluată abia în toamnă, pe 12 septembrie. Pe 25 iunie, judecătorii Curţii de Apel au decis amânarea cauzei penale prin care au fost trimişi în judecată fostul director al Liceului “Dunărea”, Ion Viorel, şi ex-inspectoarea de fizică, Camelia Negoiţă, fiind condamnaţi de Tribunal la cinci luni, respectiv un an de închisoare cu suspendare. Cei doi sunt acuzaţi de procurorii gălăţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de trafic de influenţă, respective luare de mită, mai exact că în schimbul banilor şi a produselor alimentare ar fi ajutat mai mulţi tineri să promoveze examenul de bacalaureat.

Tribunalul a anulat astfel şi două diplome care ar fi fost obţinute ca urmare a acestor presupuse fapte de corupţie. Unul dintre cei care s-a trezit cu diploma anulată, Mihai Neamţu, a atacat şi el decizia.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Proces de corupţie finalizat în cazul unui profesor şi al unui inspector şcolar

Procurorii DNA Galaţi îi trimiteau în judecată anul trecut pe Ion Viorel, profesor de matematică la Liceul Teoretic „Dunărea” Galaţi, şi Camelia Negoiţă, inspector şcolar la Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, pentru trafic de influenţă şi, respectiv, luare de mită. Procurorii susţin că profesorul Ion Viorel a pretins şi primit de la mai multe persoane bani şi produse alimentare în sumă totală de 900 de euro şi 2.270 lei pentru ca mai mulţi candidaţi să promoveze fraudulos examenul de bacalaureat la disciplina matematică în sesiunea din vara anului 2010. Pentru promovarea unuia dintre candidaţi profesorul Ion Viorel ar fi dat suma de 500 de euro inspectoarei Camelia Negoiţă, care era preşedinte al Comisiei de bacalaureat din Centrul Zonal de Evaluare Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” Galaţi.
În februarie 2013 Tribunalul Galaţi a finalizat procesul, condamnându-l pe Ion Viorel la cinci luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă, iar pe Camelia Negoiţă la un an de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, cele două diplome de Bacalaureat obţinute de elevii care dăduseră bani fiind anulate.
Judecătorii nu vor reanalizarea probelor
Dosarul se află pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Galaţi, care au refuzat vineri, 20 septembrie, să admită vreuna din cererile făcute de inspectorul şcolar Camelia Negoiţă. Este vorba de efectuarea unei expertize asupra lucrării de Bacalaureat susţinute de unul dintre elevii denunţători, dar şi realizarea unei expertize tehnice asupra înregistrărilor audio/video originale. Magistraţii consideră că nu ar mai fi necesară nici reaudierea celor doi elevi denunţători, dar şi a altor martori din dosar, şi nu consideră relevante nici subiectele date la Bacalaureat în vara anului 2010. Procesul a intrat astfel în linie dreaptă, o decizie în acest caz fiind aşteptată la sfârşitul lunii octombrie 2013, până atunci fiind menţinut sechestrul pe un autoturism, marca Opel Astra, aparţinând profesorului Ion Viorel, în condiţiile în care acesta a fost obligat să restituie banii primiţi de la elevi pentru promovarea Bacalaureatului, fiind vorba în total de peste 6.000 de lei.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Diplomele obţinute cu mită sunt legale!

În dosarul „curcan şi caş la bac”, Curtea de Apel Galaţi a înlăturat din hotărârea Tribunalului dispoziţiile prin care examenul şi diplomele rezultate din acest examen au fost anulate. Ceea ce înseamnă că acestea sunt absolut legale, în ciuda faptului că cei doi profesori au fost găsiţi vinovaţi de luare de mită şi trafic de influenţă şi au fost condamnaţi pentru asta.

Ion Viorel a fost condamnat de Curtea de Apel la şapte luni de închisoare cu suspendare, iar Camelia Negoiţă, la un an cu suspendare, după ce Tribunalul le stabilese inculpaţilor pedepse de cinci luni, respectiv un an cu suspendare. De asemenea, Curtea de Apel a anulat şi dispoziţiile primei instanţe prin care Negoiţă nu mai avea voie timp de doi ani după executarea pedepsei să ocupe vreo funcţie sau să-şi facă profesia în baza căreia a luat mită. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată la Înalta Curte.
Procurorii anticorupţie au stabilit, în urma anchetei, că la examenul de Bacalaureat din 2010 fostul director al Liceului Teoretic „Dunărea”, prof. Ion Viorel, ar fi intervenit, contra cost, pentru ca unii dintre elevi să treacă examele. Procurorii au stabilit că în timpul „negocierilor” se acceptau nu doar bani, ci şi produsele alimentare, caşul şi curcanul fiind primite în acest context. În timpul anchetei, Ion Viorel a recunoscut că a primit de la părinţii unui elev 500 de euro, pe care i-ar fi dat mai departe Cameliei Negoiţă, aceasta fiind preşedinta comisiei de bacalaureat la centrul de evaluare de la Colegiul „Cuza”, unde se corecta teza celui pentru care se intervenise.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Scadalul corupţiei de la Bac-ul din 2010: un singur dascăl nemulţumit de pedeapsa primită

După ce Curtea de Apel Galaţi a finalizat procesul de corupţie în care sunt implicaţi Ion Viorel, profesor de matematică la Liceul Teoretic „Dunărea” Galaţi, şi Camelia Negoiţă, inspector şcolar la Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, doar aceasta din urmă a decis să îşi încerce norocul la instanţa supremă, în speranţa obţinerii unei achitări.

Cei doi dascăli au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie pentru pentru trafic de influenţă şi, respectiv, luare de mită. Procurorii susţin că profesorul Ion Viorel a pretins şi primit de la mai multe persoane bani şi produse alimentare în sumă totală de 900 de euro şi 2.270 lei pentru ca mai mulţi candidaţi să promoveze fraudulos examenul de bacalaureat la disciplina matematică în sesiunea din vara anului 2010. Pentru promovarea unuia dintre candidaţi profesorul Ion Viorel ar fi dat suma de 500 de euro inspectoarei Camelia Negoiţă, care era preşedinte al Comisiei de bacalaureat din Centrul Zonal de Evaluare Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” Galaţi.

Tribunalul Galaţi la condamnat pe Ion Viorel la cinci luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă, pedeapsă ce a fost majorată de Curtea de Apel la şapte luni de închisoare.

Poate ocupa funcţii de conducere în învăţământ

Camelia Negoiţă a rămas cu un an de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, dar magistraţii au ridicat interdicţia ca profesorul să ocupe funcţii de conducere în învăţământ.

Cea mai controversată parte a hotărârii luate de Curtea de Apel vizează cele două diplome de Bacalaureat obţinute de elevii care dăduseră bani. Acestea au fost anulate iniţial de Tribunal, dar judecătorii instanţei superioare au decis că ele rămân valabile, chiar dacă magistraţii i-au condamnat pe profesorii care luaseră bani pentru obţinerea lor. Curtea de Apel Galaţi a refuzat să dea curs cererilor făcute de inspectorul şcolar Camelia Negoiţă, ce viza efectuarea unei expertize asupra lucrării de Bacalaureat susţinute de unul dintre elevii denunţători, dar şi realizarea unei expertize tehnice asupra înregistrărilor audio/video originale. Magistraţii au considerat că nu ar mai fi necesară nici reaudierea celor doi elevi denunţători, dar şi a altor martori din dosar, şi nu au apreciat ca relevante nici subiectele date la Bacalaureat în vara anului 2010.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

La Înalta Curte, s-a pus punct dosarului "caş şi curcan la bac"

S-a finalizat dosarul de corupţie, supranumit „caş şi curcan”, după ce inculpata care a atacat decizia Curţii de Apel Galaţi, Camelia Negoiţă, a renunţat la acţiunea de la Înalta Curte. Magistraţii bucureşteni au luat act de faptul că profesoara a renunţat la calea de atac şi au păstrat decizia colegilor gălăţeni.
În urmă cu doi ani, scandalul mediatic a fost unul de proporţii, cu atât mai mult cu cât venea după un altul, legat tot de bacalaureatul din 2010, când mai mulţi profesori şi elevi au picat pe interceptările DNA, în vreme ce „negociau” tarifele pentru admiterea unor candidaţi.
În dosarul care tocmai s-a finalizat, procurorii DNA au arătat în rechizitoriu că doi profesori, fosta inspectoare de fizică Camelia Negoiţă şi ex-directorul Liceului „Dunărea”, Ion Viorel, au acceptat bani şi produse alimentare pentru ca unii elevi să treacă de examenul de bacalaureat din 2010. În acest context s-a vorbit despre curcanii şi caşul care s-ar fi dat pentru ca unii concurenţi să termine liceul cu bine. Tot în acest context s-a spus că Ion Viorel a primit 500 de euro, pe care i-ar fi dat Cameliei Negoiţă, pentru ca aceasta să intervină în favoarea unui licean. Ea era şefa comisiei de bacalaureat la centrul de evaluare de la Colegiul Cuza, unde se corecta teza celui pentru care intervenise.
Prima instanţă i-a condamnat pe profesori cu suspendare, pe Ion Viorel, la cinci luni, iar pe Camelia Negoiţă, la un an, fiind, în acelaşi timp, anulate şi două diplome de bac, pe considerentul că au fost obţinute prin fraudă. Curtea de Apel a urcat condamnarea lui Ion Viorel la şapte luni cu suspendare, dar a anulat dispoziţiile primei decizii prin care Negoiţă nu mai avea voie să ocupe vreo funcţie sau să-şi exercite profesia timp de doi ani, precum şi pe cele referitoare la anularea diplomelor de bac. Chiar şi aşa Camelia Negoiţă a atacat decizia la Înalta Curte, pentru ca luna aceasta să renunţe la recurs. Magistraţii Curţii Supreme nu au putut decât să constate renunţarea la judecată şi să o oblige pe Negoiţă să achite cheltuieli de judecată de 400 de lei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.