Jump to content

Deputatul Mircea Toader a inventat modelul de escrocherie imobiliară Boldea


dcp100168

Recommended Posts

Deputatul Mircea Toader a inventat un gen de escrocherie imobiliară din cauza căreia a căzut Boldea

Deputatul Mircea Toader s-a folosit de un certificat de moştenitor fals pentru a da un tun de câteva milioane de euro • În complicitate cu un văr de-al său, acesta a încercat să pună mâna pe un imobil din buricul Capitalei • În afacerea imobiliară apare şi numele primarului Traian Băsescu • Escrocheria a fost stopată doar după intervenţia procurorilor • Aceştia au uitat să-l mai ancheteze însă pe Toader pentru fals, uz de fals, mită sau asociere în vederea comiterii de infracţiuni

Deputatul Mircea Toader, „părintele politic" al infractorului fugar Mihail Boldea este implicat în mafia imobiliară, practicând acelaşi gen de infracţiuni precum parlamentarul fugar. Potrivit documentelor aflate în posesia ZIUAnews, Mircea Toader, liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, a corupt judecători, a mituit notari, a întocmit certificate de moştenitor false, pentru a pune mâna pe o casă la care nu avea dreptul legal.

ZIUAnews vă dezvăluie modul în care deputatul PDL de Galaţi Mircea Toader, împreună cu vărul său Octavian Creci, au vrut să fure un imobil aflat în buricul Bucureştiului, în valoare de aproximativ două milioane de euro. Practic, au vrut să îşi însuşească un imobil aflat pe strada Biserica Amzei, nr. 27, Sector 1, Bucureşti. Infracţiunile au fost comise de Mircea Toader chiar în timpul mandatului de primar general al actualului preşedinte Traian Băsescu, cel cu care deputatul PDL se află în relaţii foarte apropiate, ambii absolvind Institutul de Marină „Mircea cel Bătrân" din Constanţa şi lucrând la Navrom.

Din anul 2000, de când Băsescu a venit la Primăria Capitalei, lui Mircea Toader i-a fost înlesnit procesul de obţinere a imobilului din strada Biserica Amzei, fiind ajutat de fiul lui Octavian Creci, Andrei. Acesta din urmă era consilier juridic şi a fost avansat de Băsescu în funcţia de director al Serviciului Juridic din cadrul Primăriei Bucureşti. Noua funcţie obţinută de Andrei Creci, conexiunea cu PDL şi în special cu deputatul Mircea Toader au reprezentant începutul unei activităţi imobiliare de proporţii care a fost blocată doar de procurori.

Cuiul lui Pepelea: un televizor

Afacerea pe care v-o prezentăm mai jos, un adevărat model pentru escrocheriile imobilare ale parlamentarilor Toader şi Boldea, a început în anul 1999. Deputatul Mircea Toader împreună cu vărul său Octavian Creci au obţinut, cu ajutorul lui Andrei Creci, dosarul nr. 1986/2001 în care Nicolae Mihai Diamandescu şi Maria-Olga Tereza Iovănescu, moştenitorii de drept ai imobilului din strada Biserica Amzei nr. 27, Sector 1, în baza certificatului de moştenitor nr. 258/30.11.1961, îşi revendicau casa. Când au văzut că acţiunea moştenitorilor legali a fost retrasă, cei doi au profitat de ocazie şi au contactat-o pe Francisca Machedon, una dintre persoanele care apăreau în dosar ca şi moştenitor a altor bunuri aparţinând lui Alexandru Zisu, şi care nu avea la rândul ei urmaşi. După mai multe intervenţii pe lângă Francisca Machedon, aceasta i-a numit legatari cu titlu particular, lăsându-le moştenire bunuri mobile, mai exact un televizor.

De la acel televizor, Mircea Toader şi Octavian Creci s-au considerat moștenitori cu titlu universal pe toate bunurile Franciscăi Machedon şi mai mult decât atât au mers pe linia înaintaşilor acesteia, ajungând în final la Margareta Zisu, soţia defunctului Alexandru Zisu. Margareta Zisu specificase însă după moartea soţului său că nu doreşte să beneficieze de bunurile lui Alexandru Zisu, astfel că pentru obţinerea imobilului Mircea Toader s-a ocupat de întocmirea unui certificat de moştenitor. Şi nu oriunde, ci în Galaţi, unde avea relaţiile solide pentru realizarea unor astfel de documente. Acolo a făcut certificatul de moştenitor nr. 82/29.03.2001, din care reieşea că el şi Octavian Creci sunt cei care trebuie să beneficieze de o parte din averea lui Alexandru Zisu.

În anul 2000, deputatul Mircea Nicu Toader împreună cu Octavian Creci au acţionat în judecată Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Cei doi au cerut atunci să li se restituie întregul imobil, naţionalizat prin decretul nr. 92/1950, din strada Biserica Amzei nr. 27, care cuprindea demisolul, parterul şi o parte din mezanin, precum şi exproprierea locuitorilor, motivând că sunt moştenitori ai lui Alexandru Zisu.

Acţiunea celor doi a format obiectul dosarului nr. 4815/1999 al Tribunalului Bucureşti - Secţia a IV-a Civilă. Prin sentinţa nr. 420/11.04.2000, Tribunalul Bucureşti a admis cererea deputatului Mircea Toader şi a lui Octavian Creci, iar în acest fel cei doi au devenit proprietarii imobilului din strada Biserica Amzei nr. 27. „Admite acţiunea precizată formulată de reclamanţii Creci Octavian (...) şi Toader Mircea Nicu (...) în contradictoriu cu pârâtul Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Obligă pe pârât să lase în deplină proprietate şi posesie imobilul parter situat în Bucureşti str. Biserica Amzei nr. 27, sector 1, reclamantului". În urma deciziei Tribunalului Bucureşti, primarul general de la acea vreme, Traian Băsescu, a emis Dispoziţia nr. 930/2.05.2001 prin care „se restituie în proprietate domnilor Creci Octavian şi Toader Mircea Nicu apartamentul nr. 2 de la parterului imobilului". Restul proprietăţilor lui Alexandru Zisu, respectiv apartamentele de la demisol, o parte din parter şi mezaninul au fost vândute în baza legii nr. 112/1995, celor care iniţial închiriaseră spaţiile locative.

Moştenitorii legali şi-au cerut drepturile

La scurt timp după decizia Tribunalului Bucureşti, moştenitorii legali ai imobilului din strada Biserica Amzei nr. 27, Nicolae Mihai Diamandescu şi Maria-Olga Tereza Iovănescu, au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. În baza certificatului de moştenitor nr. 258/30.11.1961, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a formulat cererea de revizuire împotriva sentinţei nr. 420/11.04.2000 pronunţată de Tribunalul Bucureşti, înscrisurile noi dovedind că moştenitorii lui Alexandru Zisu au fost Zisu Stănescu Nicolae, frate, şi Diamandescu Maria, soră, şi nu Mircea Toader cu Octavian Creci, care nu au dovedit că sunt moştenitorii fostului proprietar, nedobândind astfel dreptul de proprietate asupra casei din strada Biserica Amzei nr. 27.

Prin decizia nr. 854F/3.02.2002 Tribunalul Bucureşti - Secţia a IV-a Civilă „admite cererea formulată de revizuentul Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti împotriva sentinţei civile nr. 420/11.04.2000 pronunţată de Tribunalul Bucureşti - Secţia a IV-a Civilă în dosarul nr. 4819/1999, în contradictoriu cu intimaţii-reclamanţi Creci Octavian (...) şi Toader Mircea Nicu (...) şi cu intimatul-pârât Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Schimbă în tot sentinţa atacată în sensul respingerii acţiunii ca neîntemeiată".

Blat la Curtea de Apel Bucureşti

Hotărârea dată de Tribunalul Bucureşti nu a fost deloc pe placul deputatului Mircea Toader şi a vărului său Octavian Creci, iar cei doi au făcut apel, cauza ajungând astfel pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti. Interesant este că aici, magistraţii au manifestat o atitudine cel puţin complice cu Mircea Toader şi Octavian Creci, ignorând practic certificatul de moştenitor 258/30.11.1961, care demonstra că cei doi nu pot fi proprietarii imobilului. Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au admis apelul formulat de parlamentarul Mircea Toader şi Octavian Creci, constatând că cererea de revizuire formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti este inadmisibilă pentru lipsa legitimării procesuale active a Parchetului. "Admite apelul formulat de apelanţii Creci Octavian (...) şi Toader Mircea Nicu (...) în contradictoriu cu intimaţii Consiliul General al Municipiului Bucureşti (...) şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi drept consecinţă: Schimbă în tot sentinţa civilă nr. 854/3 iunie 2002 a Tribunalului Bucureşti - Secţia a IV-a Civilă şi în fond respinge cererea de revizuire formulată de revizuentul Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti împotriva sentinţei civile nr. 420/11.04.2000 a Tribunalului Bucureşti Secţia a IV-a Civilă", se arată în decizia nr. 158/2.04.2003 pronunţată în dosarul nr. 2694/2002.

Ulterior, decizia Curţii de Apel Bucureşti a fost atacată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti cu recurs, iar astfel dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Magistraţii de aici au constatat că nu au compentenţa necesară pentru judecarea cauzei şi au retrimis dosarul la Curtea de Apel Bucureşti.

De această dată, Curtea de Apel a decis în favoarea moştenitorilor legali, admiţând recursul formulat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi casând totodată decizia prin care apelul lui Toader şi Creci era admis. Curtea de Apel Bucureşti a trimis cauza spre rejudecarea apelului la Tribunalul Bucureşti.

Mircea Toader a cerut anularea certificatului de moştenitor autentic

Între timp, Mircea Toader şi Octavian Creci au continuat să facă demersurile pentru a rămâne cu imobilul de pe strada Biserica Amzei. Deputatul şi vărul său au înregistrat la judecătoria Sectorului 1 o cerere în care au atacat certificatul de moştenitor nr. 258/30.11.1961, ai cărui beneficiari erau Nicolae Mihai Diamandescu şi Maria-Olga Tereza Iovănescu, cerând să se constate nulitatea absolută a acestuia, iar în schimb să se declare valabil certificatul de moştenitor deţinut de ei, nr. 82/29.03.2001, pe care îi confecţionase deputatul la Galaţi.

În fapt, Mircea Toader şi Octavian Creci s-au legat de faptul că soţia lui Alexandru Zisu ar fi avut toate drepturile asupra bunurilor acestuia, iar ei ca şi moştenitori trebuie să le dobândească. Tupeul celor doi a fost maxim atunci când au cerut ca certificatul de moştenitor nr. 258/30.11.1961 să fie declarat absolut nul, întrucât ar fi emis cu încălcarea dispoziţiilor legale. Aceştia au prezentat anumite documente care arătau că nu s-ar fi dezbătut succesiunea lui Alexandru Zisu şi din acest motiv a fost necesară eliberarea certificatului de la Galaţi, din care rezulta că unica moştenitoare legală şi testamentară era Zisu Margareta.

La rândul lor, Nicolae Mihai Diamandescu şi Maria-Olga Tereza Iovănescu au formulat cererea reconvenţională în care solicitau să se constate nulitatea absolută a certificatului de moştenitor nr. 82/29.03.2001. Principala motivaţie a acestei cererii a fost că certificatul de moştenitor pe care Mircea Toader îl flutura cu atâta dezinvoltură în faţa magistraţilor a fost eliberat cu fraudarea dispoziţiilor legale. Totodată, pe baza unor documente, moştenitorii legali au demonstrat că Zisu Margareta a ales să rămână străină de moştenirea soţului său, astfel că orice acţiunea întreprinsă de Mircea Toader şi Octavian Creci în vedere obţinerii imobilului din strada Biserica Amzei era neîntemeiată. În cele din urmă, certificatul de moştenitor al lui Toader, emis de BNP Mariana Dumitru din Galaţi a fost anulat.

Pentru ca mişcarea să îi iasă, deputatul Mircea Toader ar fi trebuit ca înainte de măsluirea certificatului de moştenitor pe numele soţiei lui Alexandru Zisu, Margareta Zisu, să anuleze certificatul pe care îl deţineau Nicolae Mihai Diamandescu şi Maria-Olga Tereza Iovănescu. Potrivit legii, pentru o moştenire nu pot exista două certificate, iar în cazul unor modificări nu se poate întocmi un alt certificat până când primul nu este anulat prin hotărâre judecătorească.

Tupeul lui Mircea Toader nu s-a oprit însă aici. Chiar şi după ce Tribunalul Bucureşti a decis că certificatul de moştenitor deţinut de deputat este nul şi ilegal, Mircea Toader împreună cu vărul său Octavian Creci au făcut recurs la data de 9 decembrie 2004 la Curtea de Apel Bucureşti, solicitând din nou anularea certificatului de moştenitor nr. 258/30.11.1961. Probabil atunci şi-a dat seama Mircea Toader că sărise calul, iar la termen nu s-a mai prezentat.

Nu s-a stabilit însă cum a fost posibil ca deputatul Mircea Toader să intre în posesia unui certificat de moştenitor. Procurorii aveau obligaţia de a ancheta condiţiile în care a fost emis acest document, în condiţiile în care certificatul a fost anulat de instanţă. Este cât se poate de evident că certificatul de moştenitor cu ajutorul căruia Mircea Toader a încercat să dea un tun de câteva milioane de euro a fost emis printr-un fals, fapt pentru care însă deputatul PDL nu a fost tras la răspundere.

ZIUAnews precizează că a încercat să stea de vorbă cu deputatul Mircea Toader, dar acesta nu a putut fi contactat.

ziuanews.ro

Link to comment
Share on other sites

Mircea Toader s-a spovedit pentru ZIUA despre tunul imobiliar: „Nu eu, văru-miu!"

• Mircea Toader susţine că nu este interesat să aibă case, deşi a vrut să pună mâna pe un imobil din centrul Capitalei, folosindu-se de un certificat de moştenitor fals • Liderul PDL pretinde că nu ştie când a fost anchetat de Parchet • Toader neagă iubirea dintre fiica sa şi fugarul Mihail Boldea

Deputatul PDL Mircea Toader a acordat un interviu pentru ZIUA după dezvăluirile privind tunul de milioane de euro pe care a încercat să-l dea, prin metoda folosită de colegul său de Parlament, Mihai Boldea. Liderul PDL din Camera Deputaţilor nu îşi mai aminteşte dacă a fost audiat de procurori, după ce a încercat să intre în posesia unui imobil din centrul Capitalei, folosindu-se de un certificat de moştenitor fals. Toader dă vina pe un văr de-al său şi susţine că el nu este interesat să aibă case.

În ceea ce-l priveşte pe copilul său politic Mihail Boldea, Mircea Toader se disociază de acesta. Mai mult, deputatul se enervează la culme atunci când este întrebat despre legăturile amoroase dintre fiica sa şi Boldea. Liderul PDL susţine că fata sa este oripilată după ce presa a scris că deputatul fugar Mihail Boldea urma să-i devină soţ.

Prezentăm în continuare interviul realizat cu Mircea Toader:

Am publicat un material în legătură cu acţiunea dumneavoastră de a intra în posesia unei case de pe strada Biserica Amzei.

(Mircea Toader râde şi se bâlbâie). Da, da, bun, am vrut să... Da, ce-i cu ea?

Cum aţi intrat în posesia certificatului de moştenitor care a fost declarat nul de către instanţă?

Păi foarte simplu, de la rudele mele. Cele mai multe amănunte le ştie vărul meu (n.r. - Octavian Creci).

Dar ştiaţi că mai exista deja un certificat?

De unde să ştiu? Eu ce-am am primit la vremea aia, m-a trecut în certificatul de moştenitor. Am un văr din Bucureşti care ştie foarte bine, restul nu m-am ocupat în mod special, că nu ţin eu în mod special la aşa ceva.

Tot dumnealui a intrat în legătură şi cu Francisca Machedon?

Păi Francisca Machedon este mătuşa mea. Este mătuşa la amândoi.

De ce nu aţi mai continuat procesul?

Fiindcă n-am chef să mă lupt eu cu o treabă de genul ăsta, nu mă pasionează ceva de genul ăsta şi am o părere personală: nu cred în moşteniri de tipul ăsta. Faci cu mâna ta, bine, nu ţiu neapărat să mă omor pentru nişte case.

Şi atunci de ce aţi intrat în această acţiune? De ce nu l-aţi lăsat doar pe vărul dumneavoastră?

Fiindcă am mers solidar cu el, ce are una cu alta?

Aţi fost chemat la vreo audiere la Parchet, în condiţiile în care instanţa a anulat certificatul de moştenitor?

Domne, nu-mi aduc aminte. Parcă-mi aduc aminte că m-a întrebat o dată, că am avut o plângere penală sau ceva. Nu ştiu, nu-mi aduc aminte, da' prin 2002 ceva de genul ăsta, restul nu ştiu.

Care este situaţia acum?

Situaţia... am pierdut tot. Şi am şi renunţat, era o garsonieră nu ştiu cum câştigată, era un balamuc acolo, am şi declarat că nu mă mai interesează, am plătit vreo doi ani de zile impozite p-acolo şi am renunţat la tot.

La un moment dat, dumneavoastră v-aţi aflat în posesia casei, v-a dat-o domnul Băsescu, prin dispoziţie de primar.

Nu-mi aduc aminte, nu ştiu ce dispoziţii de primar au fost. V-am spus că s-a ocupat vărul meu, că el e bucureştean, pe mine mai puţin m-a interesat.

Are vreo legătură faptul că Andrei Creci (n.r. - fiul lui Octavian Creci) lucra la primărie?

Nu cred.

Adică, v-a facilitat în vreun fel...

În niciun caz. La vremea aia nu era, nu avea niciun fel de treabă, după câte ştiu eu, nu. Vărul meu s-a ocupat de toate. Că el, băiatul lui... mai puţin contează.

Dumneavoastră aţi fost dat în judecată şi pentru plata unor datorii pe care le aveţi.

Păi da, mi se pare că le-am şi plătit. Noi apăream acolo ca proprietari, m-am şi scos din registrul fiscal de acolo, că tot plăteam, era un chiriaş care nu-şi plătea datoriile, am făcut intervenţie, deci a făcut vărul meu, eu i-am dat împuternicire...

Cazul acesta seamănă din punctul dumneavoastră de vedere cu cel al deputatului Mihail Boldea?

Habar n-am. Deci probabil că prin Bucureşti sunt multe de astea... tot proprietăţi de tipul ăsta (Mircea Toader se bâlbâie).

Domnul Boldea, în multe situaţii, tot la fel acţiona, pe certificate de moştenitor...

Vă gândiţi că eu fac acelaşi lucru ca Boldea?

Vă întreb.

În niciun caz.

Vă întreb, mai ales că dumneavoastră şi domnul Boldea aţi fost destul de apropiaţi.

N-am fost deloc apropiat cu Boldea. Nu mă asociaţi pe mine cu Boldea, că nu avem nicio legătură unul cu altul. A fost un candidat al nostru, în judeţul Galaţi e destul de dificil să găseşti oameni capabili să intre într-o bătălie electorală, el era un avocat de succes, aşa era văzut. Nu avea niciun fel de, hai să spunem anchetă penală, mi-a arătat vreo două de alea cu NUP-uri (n.r. - neînceperea urmăririi penale) şi mai mult nu ştiu. Ce a făcut el nu are nicio legătură cu poziţia lui politică sau cea de deputat, e o escrocherie pe care poate să o facă oricine, fără să fie neapărat parlamentar sau cât de cât într-o demnitate publică.

Citisem la un moment dat că exista posibilitatea ca să devină chiar şi ginere al dumneavoastră.

Aiurea! (Mircea Toader se enervează). Este o calomnie groaznică şi pentru asta o să dau în judecată. Deci aşa ceva... Fiică-mea este oripilată de povestea asta, eu nu am avut nicio tangenţă, nici familială, nici nimic. A fost un avocat, ca încă câţiva tineri avocaţi, care am încercat să-i atrag în politică. El a fost ceva mai dibaci. Nu mă poate acuza nimeni, am încercat să deschid organizaţia (n.r. - PDL Galaţi) spre avocaţi, spre oameni tineri, care pot să... până la urmă viitorul e a lor nu al meu.

ziuanews.ro

Link to comment
Share on other sites

S-a trezit el lider maximo sa faca judecati de valoare: "în judeţul Galaţi e destul de dificil să găseşti oameni capabili să intre într-o bătălie electorală"

Hot imbecil! Impins in fata ca sa se faca de ras cu prostia nemarginita si ranjetul prostesc pe care-l afiseaza in orice imprejurare!

Securisti, hoti si nesimtiti care din pacate au puit si conform dictonului "ce iese din pisica soareci mananca!"

Sa va ia dracu pe toti!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.