Jump to content

"Apocalipsa" din decembrie 2012


dcp100168

Recommended Posts

"Apocalipsa" din decembrie 2012

Planeta Terra se manifesta ca un imens circuit electric. Intre suprafata si ultimul strat al ionosferei, la aproximativ 55 de km distanta de suprafata, exista un fel de cavitate electromagnetica. Proprietatile rezonante ale acestei cavitati magnetice au fost descoperite de fizicianul german W.O.Schumann, intre 1952-1957 si permit masurarea frecventei vibratorii medii a planetei Terra. Timp de mii de ani, Rezonanta Schumann, sau pulsul Terrei, a fost de 7,83 cicli pe secunda, constanta fiind folosita in domeniul militar. Insa, din 1980, rezonanta a inceput sa creasca incet, acum fiind de 12 cicli pe secunda. Acest lucru inseamna ca ziua are numai 16 ore, in loc de 24, cat era odinioara. De altfel, fiecare dintre noi si-a dat seama de accelerarea timpului. Multi se plang ca nu le ajunge ziua pentru tot ceea ce au de facut. In acest ritm in 2012, timpul va ajunge la 0. De asemenea in anul 2012, planul Sistemului nostru solar, se va alinia peste planul Galaxiei, Calea Lactee. Deci ciclul de 26.000 ani va fi complet.

''Apocalipsa'' prognozată de mayasi

Mayasii, civilizatie din America Centrala, au avut cele mai inalte cunostinte despre Timp si Spatiu. Calendarul Mayas este cel mai precis de pe Terra. In acest calendar, cea de-a 5-a Lume se sfarseste in 1987. A Sasea Lume incepe in 2012. Deci, acum suntem intre doua Lumi. Acest timp este numit ''Apocalipsa'' sau Revelatia si inseamna ca Adevarul ne va fi revelat, si NU '' Sfarsitul Lumii'' , asa cum multi considera in mod eronat. Mai inseamna si faptul ca exclusiv de NOI depinde cum vom construi aceasta Noua Lume si Civilizatie care va veni.

Ce mai spun Mayasii despre 2012:

- vom depasi tehnologia, asa cum o cunoastem noi azi.

- vom depasi cunostintele actuale despre Timp si Spatiu.

- vom depasi necesitatea Banului.

- dupa ce vom trece rapid prin Dimensiunea a 4-a, vom intra in Dimensiunea a 5-a.

- planeta Terra si intreg Sistemul Solar se vor sincroniza cu Galaxia si intregul Univers.

- ADN-ul uman va fi reprogramat si imbunatatit, si va avea 12 spirale in loc de 2.

Marea Schimbare

Marea Schimbare ne afecteaza ciclul veghe-somn, relatiile cu ceilalti, reglarea imunitara a organismului si perceptia asupra Timpului si Spatiului.

Alte posibile efecte ale Schimbarii ar mai fi:

- migrene, dureri de cap, oboseala.

- senzatia trecerii unui curent electric prin creier si coloana vertebrala.

- crampe musculare.

- simptome de gripa.

- vise intense.

- creste sensibilitatea corpului uman ca rezultat al vibratiilor noi, mult mai inalte.

- actualmente 16 ore echivaleaza cu 24 de ore, Timpul se contracta.

- corpul fizic a inceput sa se schimbe, se creaza un nou corp de Lumina.

- cresc abilitatile intuitive si de vindecare, dovada multimea de bioterapeuti aparuta in ultimul timp.

- structura interna a ochiului uman se transforma in functie de noua atmosfera planetara si cresterea luminozitatii.

- activarea capacitatilor latente a fiintelor, noi nascutii avand capacitate telepatica mult marita.

- toate bolile incurabile ale sec . XX vor disparea, inclusiv SIDA si cancerul.

Proiectul Montauk

Noi informatii despre anul 2012 ne sunt aduse la cunostiinta de Proiectul Montauk. In cadrul acestui proiect, s-a construit pe baza unor informatii din surse extraterestre, un dispozitiv cu ajutorul caruia diferite persoane puteau fi trimise in Timp si puteau descrie ceea ce vedeau. Cei care au fost relateaza ca anul 2012 este ca un zid abrupt peste care nu au putut trece pentru a vedea ce se va intimpla pana in anul 10.000 D.C.

Ceea ce se afla dincolo de 2012 este ascuns perceptiei noastre la ora actuala, desi nivelul constiintei umane se eleveaza pe masura ce ne apropiem de acel prag de trecere in a 4-a Dimensiune, adica o vibratie mult superioara. Acest lucru va revela tuturor fiintelor faptul ca nu suntem cu nimic separati de Creator. Crestinii numesc acesta ''Revenirea in Glorie'' , si este vorba mai mult de o stare interioara a constiintei, nu de o fiinta care vine in carne si oase.

A 4-a Dimensiune e plina de Viata, acolo predominand Compasiunea, Intelegerea si Iubirea. La nivel de planeta asistam in primul rand la inceputul inversiunii Polilor magnetici, ceea ce se intimpla o data la 13.000 de ani, deci de doua ori intr-un Mare Ciclu Cosmic de 26.000 de ani. In ultimii mii de ani, liniile de camp magnetic ieseau din Polul Sud si intrau pe la Polul Nord. Oamenii de stiinta au observat insa ca acest camp magnetic stabil incepe sa se schimbe, sa slabeasca. In ultimul secol, slabirea a fost de 10-15%, dar in ultimii ani s-a accelerat tot mai mult.

Slabirea campului magnetic

Geofizicianul francez Gauthier Hulot afirma ca acest camp, in Atlanticul de Sud si in America de Sud, este cu 30% mai slab. Dr. Garry Glatzmaier, profesorul de Fizica Pamantului la Universitatea California din Santa Cruz, afirma ca miezul metalic lichid al planetei se misca continuu, pentru a se putea raci. Aceste miscari genereaza campul magnetic terestru. Dar miezul se misca si in directii opuse campului majoritar care pot creste in intensitate, ducand in cele din urma la o inversare a Polilor magnetici ai planetei. Acesta inversare e precedata intotdeauna de o slabire a campului magnetic.

Pentru satelitii care se afla deasupra atmosferei , campul magnetic planetar este singurul scut protector impotriva particulelor din vantul solar. Ei se defecteaza cand trec printr-un camp magnetic slab. Iminenta inversare a Polilor ar putea fi aratata si de extinderea Aurorei Polare care se observa numai la Polul Sud. Aceasta urmeaza sa se extinda si asupra Atlanticului de Sud. Slabirea campului magnetic duce, de asemenea, la sporirea cazurilor de cancer.

Dupa cum se stie, si pasarile folosesc pentru orientare campul magnetic terestru. In Suedia au disparut mii de porumbei, in S.U.A. a disparut o intreaga specie de pelicani, iar in Carolina de Sud egretele zboara de la est la vest in loc de nord-sud.

Columbofilii aradeni au trimis la Atena, pentru deschiderea Jocurilor Olimpice, 850 de porumbei, dintre care nu s-au mai intors decat 50. Ungaria a trimis 1500 de porumbei si s-au reintors 40.

Transformari cosmice

Alte efecte ale marilor transformari cosmice la care asistam sunt atmosferele planetelor Sistemului Solar.

- atmosfera lui Marte creste rapid; acum e dubla si a dus la defectarea lui Mars Observer in anul 1997. Luna, isi '' fabrica'' atmosfera proprie care acum se intinde pe o suprafata de 6.000 de km, fiind compusa din compusi ai sodiului, dupa cum declara Alexei Dimitriev, cercetator rus.

- atmosfera Terrei se schimba si ea, in straturile superioare formandu-se un nou gaz, care pana acum nu exista.

- Venus ne arata o crestere marcanta de intensitate luminoasa.

- Jupiter sufera o modificare atat de puternica incat s-a format un tub de radiatie ionizata, intre el si un satelit al sau, Io. De asemenea, campul lui magnetic a crescut in intensitate de 2 ori.

- Uranus si Neptun au suferit recente inversari de poli si acum isi intensifica campul magnetic si devin tot mai stralucitoare.

Activitatea vulcanica pe Terra a crescut cu 500% din 1875 incoace, iar campul magnetic al Soarelui a crescut cu 230% din 1901. Conform Academiei Nationale de Stiinte din Siberia, aceste multiple schimbari se datoresc intrarii Sistemului Solar intr-o zona cosmica cu o energie mult mai intensa. Plasma stralucitoare de la marginea Sistemului Solar a crescut recent de 10 ori in intensitate.

Soarele are un camp magnetic numit heliosfera, care inglobeaza intregul Sistem Solar. Cercetatorii rusi au studiat partea frontala a heliosferei si au observat acolo plasma stralucitoare, ca si cum intregul Sistem Solar a intrat intr-o zona cu o energie mult mai inalta, numita Centura Fotonica. Acesta energie aprinde plasma heliosferei in partea frontala, care devine mai luminoasa, mai stralucitoare. Acesta energie patrunde apoi in Soare, care o raspandeste in intregul Sistem Solar, saturand spatiul interplanetar, astfel ca toate planetele vor primi un supliment mare de energie.

Din ce în ce mai des am întâlnit teoria asta în ultima vreme. Ce părere aveţi? Este posibilă vreo "schimbare"?

Link to comment
Share on other sites

Timp de mii de ani, Rezonanta Schumann, sau pulsul Terrei, a fost de 7,83 cicli pe secunda, constanta fiind folosita in domeniul militar. Insa, din 1980, rezonanta a inceput sa creasca incet, acum fiind de 12 cicli pe secunda. Acest lucru inseamna ca ziua are numai 16 ore, in loc de 24, cat era odinioara.

Dacă a crescut acea constantă, înseamnă că şi timpul ar trebui să se accelereze. Un calcul simplu ne va arăta că ziua ar trebui să aibă 36 de ore, nu 16.

Dar timpul nu se măsoară pe baza a tot felul de observaţii terestre ci pe observarea aştrilor ...

Părerea mea? Simple speculaţii ale unui vraci semidoct.

Totuşi, de o viitoare inversare a polilor magnetic s-a tot vorbit în ultima vreme. Se pare că acest proces a început ...

Link to comment
Share on other sites

Din ce în ce mai multe articole pe tema asta

Sfarsitul lumii vine in 2012

Pentru civilizatia Maya, anul 2012 va marca trecerea la o epoca spiritula, intr-un domeniu al unui nou element pe care l-am putea traduce prin "eter"

Potrivit calendarelor marii civilizatii meso-americane, recunoscute ca fiind cele mai precise de pe Terra, de sfarsitul lumii nu ne mai despart decat patru ani. Formidabili observatori in stele, mayasii au descoperit in urma cu 3.000 de ani oscilatia axei terestre care, cu cicluri de 26.000 de ani, schimba continuu pozitia aparenta a astrelor. In prezent, ne apropiem de finalul unui asemenea mare ciclu, care, in conceptia mayasa, coincide cu sfarsitul lumii, prezis pentru decembrie 2012. Lawrence E. Joseph, un cercetator american, a verificat aceasta teorie cu metoda galileiana, noteaza "La Stampa". In 2012, a observat el, vom asista intr-adevar la o aliniere extraordinara. In plus, tot atunci, activitatea petelor solare va atinge un apogeu, iar schimbarea polilor magnetici ai pamantului urmeaza sa se produca in jurul aceleiasi perioade semnalate de mayasi ca fiind sfarsitul lumii.

Profetia maya privind anul 2012 este dintotdeauna un best-seller in cultura New Age. Pentru civilizatia Maya, anul 2012 va marca trecerea la o epoca mai spiritula, intr-un domeniu al unui nou element pe care l-am putea traduce prin "eter'". Interpretarile privind felul in care va arata acest sfarsit difera, insa multi considera ca fi o trecere traumatizanta si ca nu este exclus sa implice sfarsitul intregii umanitati. Nimic nou, numai ca un om de stiinta american, Lawrence E. Joseph, deosebit de pragmatic fiindca este si un intreprinzator de succes, a verificat aceasta teorie cu metota galileiana si si-a prezentat descoperirile in cartea intitulata "Apocalipsa 2012. O ancheta stiintifica cu privire la sfarsitul civilizatiei", recent tradusa in Italia si aparuta la editura Corbaccio.

Joseph - care a studiat, intre altele, fizica si literatura - s-a dus in jungla guatemaleza pentru a cauta urme ale documentelor maya ce descriau miscarile ciclice. Cu putinul ramas dupa distrugerile sistematice comise de spanioli in secolul al XVI-lea, Joseph a legat data de 21 decembrie 2012 de un eveniment astronomic: pozitia Terrei fata de Soare si inclinatia sa vor face invizibil centrul Caii Lactee, ocupat, dupa cum se stie, de o uriasa gaura neagra. Pentru Maya, evenimentul ar marca sfarsitul unui flux de energie vitala pentru fiintele umane. Desi stiinta nu poate sa ne spuna prea multe despre misteriosul flux de energie invocat de mayasi, cautarea pe cer a destinului nostru nu este ceva irational, noteaza "La Stampa", amintind ca fizica moderna ne-a permis calatorii in spatiile interstelare infinite, la bordul navetei Terra, in interiorul unui sistem solar ce se roteste in jurul unei galaxii ce se indeparteaza cu o viteza ametitoare de celelalte. Faptul ca aceasta calatorie poate fi presarata cu accidente ne-o dovedesc cele cinci mari disparitii in masa. Ultima a fost provocata in urma cu 65 de milioane de ani de coliziunea cu un asteroid.

Desi este putin probabil ca Maya sa fi fost la curent cu sfarsitul dinozaurilor, ei au calculat ciclurile alinierii planetelor cu o precizie absoluta. In 2012 - observa Joseph - vom asista la o aliniere extraordinara. Fapt ciudat, activitatea petelor solare va atinge un apogeu tocmai atunci. Fapt si mai ciudat, in sectorul magnetic terestru au fost semnalate "gauri" asemanatoare celor de ozon: se pare ca polii magnetici sunt pe punctul de a se schimba, un alt eveniment ciclic ce slabeste campul magnetic si, deci, apararea noastra impotriva bombardarii cu particule grele (pe termen lung letale) ce provin din spatiu.

Joseph avanseaza totusi o ipoteza. Nu cumva alinierea planetelor va contribui la o exacerbare a activitatii solare, care, la randul ei "distruge" campul magnetic terestru? Alinierea planetara ar putea provoca atunci o furtuna solara ingrozitoare. Joseph - printre primii sustinatori ai lui James Lovelock, inventatorul "teoriei Gaia", Terra Vie - considera ca si exploziile ciclice ale supervulcanilor cum ar fi acela din lacul Toba din Sumatra - care in urma cu 74 mii de ani a provocat cu stratul de cenusa o indelungata iarna si a redus populatia umana la cateva mii de suflete - pot fi un fel de autoreglare: daca energia in circuit devine excesiva, Mama Terra are grija sa raceasca sistemul.

Aici drumul devine mai accidentat. Bazandu-se pe teoriile vizionarului rus Alexii Dimitriev, Joseph extinde teoria Gaia la sistemul solar si la intreaga galaxie. Dimitriev, fizician ecologist, este sigur ca sistemul solar abia a intrat intr-un nor interstelar cu o foarte puternica energie si activitate electromagnetica. Intregul sistem solar reactioneaza, incercand sa se adapteze la noua situatie. Punctul culminant va fi atins in 2012. Daca ciocnirea va fi deosebit de violenta, activitatea electromagnetica va descarca o imensa cantitate de energie asupra planetei noastre. Comete si asteroizi ar putea suferi oscilatii in orbita lor iar riscul de coliziuni ar creste.

Cercetatorul american nu exclude, insa, nici o alta interpretare a profetiei maya: 2012 ar putea insemna si intrarea intr-o noua era de constiinta mai ridicata, dar bazata pe stiinta. Iar cercetarea lui Joseph se incheie cu o alta intalnire: inceputul experimentului LISA (The Laser Interferometer Space Antenna), una dintre cele mai cutezatoare tentative de descoperire a legilor Universului. Prin experimentul LISA, NASA isi propune sa capteze, in sfarsit, misterioasele unde gravitationale cu ajutorul unei "triangulatii de sateliti". Primii vor fi lansati in 2012.

Link to comment
Share on other sites

Am căutat şi eu şi iată ce am găsit:

Civilizatia Maya si anul 2012

Mayasii erau un popor avansat. Exceptionali matematicieni si astronomi, ei au conceput unul din cele mai precise calendare cunoscute de om. Calendarul lor a fost alcatuit in urma observarii minutioase a soarelui, a planetelor si a stelelor din Calea Lactee. Astronomii maya cunosteau - inca nu se stie cum - locatia exacta a centrului galaxiei, dand o importanta deosebita nasterii si disparitiei stelelor din acest spatiu.

Mayasii intelegeau diferit timpul fata de omul modern de azi. Noi vedem timpul ca fiind linear; el poate fi incetinit, dupa cum chiar a demonstrat teoretic Albert Einstein, insa “curge” intr-o singura directie. Prin contrast, mayasii credeau ca timpul “curge” in cicluri care se repeta periodic, la finele fiecaruia incepand unul nou, si ca ciclurile temporale isi au originea in Centrul Cerului, denumit de ei Hunab Ku, un fel de “pantece cosmic” care a dat nastere lumii noastre si care o va distruge pentru a face loc alteia. Hunab Ku, pentru care mayasii aveau in scrierea lor si o ideogramaera asimilat zeului suprem, Creatorul.

De altfel, Calendarul Lung maya, care se va incheia la 21 decembrie 2012, este intemeiat pe acest principiu al ciclicitatii.

Mayasii, in plus, posedau cunostintele necesare privind fazele solare, ceea ce este vital pentru calcularea unui calendar precis. Magnificele piramide maya sunt perfect aliniate dupa solstitii si echinoctii. Spre exemplu, piramida de la Chichén Itzá a fost construita in asa fel incat, in timpul echinoctiilor, soarele in apus arunca o umbra semanand perfect cu cea a unui sarpe, coborand pe treptele dinspre nord ale ale constructiei. Sarpele acesta este reprezentarea alegorica a zeului Kukulcan - la mayasi sau Quetzalcoatl - la azteci (nume insemnand “sarpele cu pene”asimilat ulterior de populatiile Americii Latine lui Iisus Hristos.

Un asemenea efect poate fi obtinut doar posedand cunostinte arhitecturale si astronomice exceptional de precise. Acestea au fost mostenite de poporul maya, de la o inca si mai veche si mai misterioasa civilizatie: aztecii. Aztecii au ridicat la Teotihuacán (”Orasul Zeilor”), langa Mexico City, Piramida Soarelui, inchinata aceluiasi zeu Quetzalcoatl. Piramida este aliniata cu constelatia Pleiadelor, pe care si egiptenii au luat-o in calcul la constructia ansamblelor de la Gizeh. De altfel, s-a constatat ca exista o legatura intre credintele religioase stravechi ale mayasilor, egiptenilor si sumerienilor, in special in modul in care acestia se raportau la creatia universului, a rasei umane si la viitor.

Mayasii au calculat data incheierii actualului ciclu temporal bazandu-se pe cunoasterea matematicilor, studiind indeaproape periodicitatea ciclurilor astronomice si sincronicitatea acestora cu evenimentele din natura si din viata umana. Ei acordau mare atentie spiritualitatii, intelegand bine rolul pe care constiinta umana il joaca in schimbul de informatii cu natura. Astfel, credeau ca ingerand anumite plante, in timpul rugaciunilor rituale, li se vor deschide usile perceptiei si se va ridica valul care impiedica omul sa comunice direct cu Creatorul. Bazandu-se pe aceasta combinatie intre divinatii si calcule matematice, ei au aflat, in mod incredibil, inca de acum 4.000 de ani, ceea ce noi stim de doar cateva decenii: anume, ca pe 21 octombrie 2012 va incepe alinierea soarelui nostru cu stelele din centrul Caii Lactee!

Alinierea culmineaza, conform calculelor mayase - confirmate de savantii moderni - in ziua solstitiului de iarna, 4 Ahau 3 Kankin (13.0.0.0.0) sau 21 decembrie 2012, in calendarul nostru. La aceasta data, lumina si umbra il vor proiecta pe “Sarpele cu pene” coborand pe treptele piramidei Chichén Itzá, care la baza au un cap mare de sarpe sculptat in piatra. Acest fenomen se petrece de doua ori in fiecare an, insa la solstitiul de iarna al lui 2012, ceva special se va intampla. La apus, umbra marginii de N-V a piramidei va proiecta un tipar de lumina care imbratiseaza si ilumineaza capul de sarpe sculptat de la baza scarilor. Intr-o perioada de 32 de minute, sarpele, alcatuit din aceasta alternanta de lumina si umbra, va cobori pe pamant, pe masura ce soarele paraseste fiecare treapta, mergand din varf pana la baza. Pe langa aceasta, pe 21 decembrie 2012 in jurul orelor 11:11, coada sarpelui proiectata din varful piramidei va tinti exact inspre constelatia Pleiadelor, intr-o aliniere asemanatoare celei pe care o au piramida lui Quetzalcoatl din Teotihuacán sau piramidele egiptene de la Gizeh.

Atunci, cred mayasii, odata cu revenirea pe pamant a lui Quetzalcoatl, lumea noastra se va sfarsi prin foc, iar “pantecele cosmic” Hunab Ku va da nastere unui nou soare, numit de mayasi “Cel de-al Saselea Soare”, o alta lume mai evoluata urmand sa se nasca.

Ce spun savantii moderni?

Indiferent cat de reticenti am fi, e imposibil sa nu tinem seama de cosmogonia vechilor popoare mezoamericane. Asta pentru ca, pe langa exceptionalele dovezi de acuratete si precizie furnizate de calendarul maya si de constructiile lasate mostenire de civilizatiile disparute, unele descoperiri ale ultimilor ani ne pun pe ganduri.

In primul rand, oamenii de stiinta au confirmat ceea ce mayasii stiau de mult: anume ca la data solstitiului de iarna 2012, soarele se va afla in “aliniamentul galactic”, adica va fi pe aceeasi linie cu Ecuatorul Galactic (linia care imparte in doua calea Lactee, divizand-o in 2 hemisfere sau lobi.

Aliniamentul apare ca rezultat al precesiunii echinoctiilor. Precesiunea este cauzata de faptul ca pamantul “se clatina” foarte incet pe axa sa, schimband astfel pozitia echinoctiilor si solstitiilor cu cate un grad la fiecare 71,5 ani. Intrucat soarele la solstitiu are o largime de doar o jumatate de grad, rezulta ca soarelui la solstitiul de iarna ii sunt necesari 36 de ani pentru a trece prin Ecuatorul Galactic. Alinierea exacta intre centrul soarelui, asa cum este vazut de pe pamant, si Ecuatorul Galactic, a avut loc in 1998 (dupa Jean Meeus in Mathematical Astronomy Morsels, 1997); la un calcul simplu, adunand 1998 cu +/- 18 (jumatatea lui 36), rezulta ca soarele este aliniat cu Ecuatorul Galactic la fiecare solstitiu de iarna intre 1980 si 2016.

Daca asemenea aliniamente au mai aparut in anii 3000 I. C. si 1500 I. C., deosebirea este ca, de aceasta data, la 21 decembrie 2012, centrul soarelui nu doar ca se va afla pe aceeasi linie cu Ecuatorul Galactic, dar el se va suprapune chiar peste Centrul galaxiei (vezi imaginea).

In plus, cu ocazia aceleiasi alinieri, Taietura Neagra (regiune de praf interstelar de la nordul Centrului Galactic pana dincolo de constelatia Acvilei, marcata in imagine ca “Dark Rift”) pe care mayasii o cunosteau si o numeau “Drumul Negru” (Xibalba be), se intinde exact peste Ecuatorul Galactic, in locul in care soarele se va afla in 2012. Aceasta zona este vizibila cu ochiul liber la munte sau acolo unde aerul este curat, ca o panza alba pe cerul noptii.

Astronomii moderni, cu instrumente avansate, au descoperit in centrul Caii Lactee o imensa “gaura neagra” care emite radiatie gamma de inalta energie si care, periodic, inghite stele si respectiv naste altele. Publicatia The Journal of Astronomy and Astrophysics ofera mai multe amanunte. Folosind date primite de cele la patru telescoape ale complexului High Energy Stereoscopic System (H.E.S.S.) localizate in Namibia (Africa), savantii au concluzionat: “centrul galaxiei gazduieste un numar de potentiale surse de raze gamma, inclusiv o masiva gaura neagra cu masa de circa 10.000 de ori mai mare decat a soarelui, ramasite ale exploziilor unor supernove si posibil o acumulare de particule de ‘materie neagra’”.

Daca descoperirea in sine nu este una exceptionala – se pare ca multe galaxii au asemenea gauri negre in centru – alte dovezi sunt de natura sa furnizeze noi elemente pentru descifrarea misterului. Sau dimpotriva, pentru adancirea lui…

In martie 2005, astronomul dr. Scott Hyman de la Sweet Briar College (SUA) a facut un anunt tulburator in prestigioasa revista stiintifica Nature. Analizand semnalele radio de joasa frecventa provenite din centrul Caii Lactee, captate cu telescoapele de la Socorro (New Mexico), dr. Hyman si colegii au detectat un semnal clar, pe care l-au calificat drept “emisie coerenta”. Acesta se compunea din 5 emisii radio de energie egala, care durau cate 10 minute fiecare si se repetau la intervale de 77 de minute, pe o perioada de 7 ore, intre 30 septembrie si 1 octombrie 2002. Descoperirea i-a facut pe Scott Hyman si intreaga comunitate astronomica “sa se scarpine in cap”, dupa expresia autorului articolului.

Ar putea fi ciudatele “murmure”, detectate de dr. Hyman in centrul galaxiei noastre, o cauza a schimbarilor climatice abrupte pe care le resimtim azi? Deocamdata nu s-a putut stabili asa ceva. Insa catastrofele naturale se inmultesc cu viteza exponentiala, modificarile climei sunt evidente pentru oricine. Savantii au detectat comportamente extreme si stranii in soare, avand efecte asupra atmosferei pamantului si efecte masurabile asupra altor planete ale sistemului nostru solar.

Sa fim mai degraba sceptici sau…

Exista intr-adevar legaturi intre “alinierea galactica” din 2012 si intensificarea fenomenelor naturale extreme? Va fi 21 decembrie 2012 data la care un eveniment de proportii cataclismice va distruge civilizatia umana? Nu avem inca de unde sa stim acest lucru, iar pe internet sustinatorii si adversarii teoriei poarta dezbateri intense, cu argumente solide si dintr-o tabara, si din cealalta.Totusi, majoritatea celor pe care intr-adevar ii intereseaza subiectul se pot consola la gandul ca vor trai acele clipe pentru a confirma sau infirma, ei insisi, profetiile.

Pentru crestini, contactul cu spiritualitatea unui popor stravechi poate fi interesant, fara sa schimbe insa modul in care este privit finalul civilizatiei umane. Ascultand de spusele Scripturii, crestinul se afla intr-o stare de veghe, de alerta spirituala, care nu poate fi tulburata. De altfel, ideea de a incerca prezicerea unei date exacte a sfarsitului lumii contrazice Sfanta Scriptura. “Iar ziua Domnului va veni ca un fur”, ne spune Apostolul Petru in a sa a 2-a Epistola Soborniceasca (3:10), iar din Evanghelia dupa Matei aflam ca “de ziua si de ceasul acela nimeni nu stie, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal.” (24:36). Mantuitorul Insusi il indeamna pe crestin sa vegheze asteptand a doua Sa venire, precum fecioarele intelepte din pilda (Matei, 25).

Insa orice am fi, credinciosi crestini, ai altor religii sau atei, conditia actuala a lumii in care traim e de ajuns sa traga un semnal de alarma. De ce multi dintre noi nu-l aud? Aceasta depinde de cat de astupate ne sunt urechile…

Sursa: http://klaustrophobya.blogspot.com/2008 ... -2012.html

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Recently I received information about a new theory launched by two galations, Ilie Ghetu & Ioan Farcas, about imminent changing of our Solar System, Galaxy and Earth, everything related to the fatidic year of 2012. Allegedly this theory is well known, even Discovry TV contacted the authors to explain their theory. Can anybody provide some more detailes?.

Thank you, Val.

P.S. Sper ca pe acest forum se vorbeste si romaneste. Nu-mi pot inchipui ca cineva care se considera galatean nu stie limba romana.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

NASA lanseaza o campanie de informare pentru a combate profetiile legate de sfarsitul lumii in 21 decembrie 2012

NASA a lansat o campanie de informare menita sa combata profetiile iminentei apocalipse din 2012, in conditiile in care aceasta noua prevestire, care pretinde ca se bazeaza pe fapte reale, se propaga tot mai mult in randul publicului larg, in special prin intermediul internetului, anunta AFP.

Chiar si Hollywood s-a lasat antrenat in acest scenariu catastrofic producand "2012", un film cu buget mare realizat de Roland Emmerich. Acest film relateaza sfarsitul omenirii in timpul solstitiului de iarna din 2012, in 21 decembrie, in urma unei serii de catastrofe naturale.

Data ar corespunde si unei alinieri a planetelor sistemului solar, considerata nefasta in credinta populara.

Sustinuta de mii de site-uri internet, aceasta predictie isi afla originea intr-o legenda potrivit careia o planeta care ar fi fost descoperita de sumerieni - denumita Nibiru sau "planeta X" - se indreapta spre Terra, de care se va ciocni in 2012, explica NASA. O coliziune a Pamantului a fost deja prezisa in 2003 de profetii apocalipsei. De la acel moment, data a fost 'reportata' pentru 21 decembrie 2012, care corespunde sfarsitului unui ciclu al calendarului Maya.

Anumite site-uri acuza insa NASA ca ascunde adevarul despre existenta planetei Nibiru, dar agentia este ferma: este vorba despre o simpla fantasma. "Niciun om de stiinta demn de crezut din lume nu vorbeste despre o amenintare legata de decembrie 2012", insista NASA, care reaminteste ca Terra exista de peste patru miliarde de ani.

In ceea ce priveste calendarul Maya, acesta nu se opreste in 21 decembrie 2012. Este vorba doar despre sfarsitul unui ciclu ce este urmat de un altul, explica agentia.

NASA combate si al treilea argument - alinierea planetelor - afirmand ca un astfel de fenomen nu va avea loc inainte de cateva decenii. Si chiar cand acest lucru se intampla, efectele sale sunt neglijabile, precizeaza NASA.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-64 ... e-2012.htm

Link to comment
Share on other sites

Ultima peliculă care aduce nimicirea planetei, "2012", va ajunge pe 13 noiembrie pe marile ecrane din România. Previziunile apocaliptice au însă o istorie îndelungată.

Dezastrul regizat în care joacă John Cusack, precum şi recenta dezbatere în jurul calendarelor Maya şi a previziunilor apocaliptice sunt suficiente motive pentru a trece în revistă scenariile care au indus ce-a mai mare panică de-a lungul timpului. Live Science a făcut un top al acestora.

Găina profet din Leeds

Întoarcerea iminentă a lui Isus a fost prezisă de multă lume, însă ce s-a petrecut în 1806 în Leeds le bate pe toate. Se pare că la acea vreme, o găină ar fi început să facă ouă pe care era inscripţionat mesajul "Isus vine". Mulţi oameni au crezut că nu suntem departe de sfârşit, până când un localnic a descoperit că ouăle erau înscripţionate de către stăpânul găinii.

Armaghedonul mormon

Joseph Smith, fondator al Bisericii Mormone, a făcut o întrunire cu membrii cultului în 1835 pentru a-i informa că sfârşitul lumii se va petrece în 1891. A ajuns la concluzia asta după ce ar fi stat de vorbă cu Dumnezeu, care l-a asigurat că după a doua venire a Mântuitorului lumea va fi nimicită.

Cometa Halley

Prin 1881, un astronom care urmărea cu interes celebra cometă a ajuns la concluzia că coada acesteia conţine un gaz numit cianogen, format, evident, din cianidă. Când s-a aflat că cometa va trece pe lângă Terra în 1910, multă lume a fost convinsă că vom pieri de pe urma gazului toxic. Panica a fost întreţinută inclusiv de reputatul ziar New York Times.

Nostradamus

Scrierile metaforice ale lui Michel de Nostradame intrigă oamenii de mai bine de 400 de ani. Două dintre versurile profetului au fost semănat cea mai puternică panică: "În anul 1999 şi 7 luni / Din cer va coborî un mare Rege al Terorii".

Y2K

Spre sfârşitul secolului trecut, tot mai multă lume era îngrijorată că sfârşitul va fi adus de computere. Multe dintre acestea, s-a descoperit încă din anii '70, nu erau capabile să facă trecerea la anul 2000, încăpăţânându-se să arate anul 1900. Deşi nimeni nu ştia sigur ce va însemna asta pentru omenire, mulţi au fost de părere că inclusiv un holocaust nuclear ar fi posibil. Vânzările de arme au crescut, iar oamenii mai slabi de înger au început să-şi pună problema adăpostirii în buncăre.

http://www.realitatea.net/5-profetii-ap ... 57392.html

Link to comment
Share on other sites

Hm, eu unul stiu si sunt convins ca si voi stiti ca durata unei zile este data de viteza de rotatie a planetei nu de ce inventeaza astia...

Eu zic ca 21 decembrie 2012 va fi o zi normala si ca dupa aceasta va fi totul la fel de normal ca si acum.

Despre schimbare: Hm, poate ca totusi ar fi o sansa sa trecem in dimensiunea 5 dar vom trai la fel de normal ca si pana acum. Nu va nici o catastrofa sa genereze vreo apocalipsa in masa.

Slabirea campului magnetic duce, de asemenea, la sporirea cazurilor de cancer.

:)) Asta e cea mai mare prostie ce mi-a fost data sa aud. Campul magnetic si cancerul nu au nici o legatura intre ele :))

Link to comment
Share on other sites

Slabirea campului magnetic duce, de asemenea, la sporirea cazurilor de cancer.

:)) Asta e cea mai mare prostie ce mi-a fost data sa aud. Campul magnetic si cancerul nu au nici o legatura intre ele :))

Sa te vad cum te vei "bronza" fara efectele campului magnetic. :)) Cred ca glumesti. Eu zic sa te mai informezi de legatura pe care o are campul magnetic al Pamantului cu Cancerul si cu viata in general. ;) Banuiesc ca stii sau ar fi trebuit sa stii ca, campul magnetic este ca un scut impotriva radiatiilor cosmice si mai ales impotriva exploziilor solare violente si ca el ne protejeaza pe noi, viata in general, impotriva lor, a radiatiilor solare. Si unul din efectele scaderii efectelor campului magnetic este si aparitia cancerului de piele.

Oricum interesanta reactia ta....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 years later...

Oracolul Shambalei din Tibet prezice un eveniment major pe 21 decembrie 2012

Un calugar tibetan de la manastirea Gyandrek de langa Kailas, cunoscut drept Oracolul Shambalei, a trimis un mesaj uluitor catre NASA, in care afirma ca pe 21 decembrie 2012 Pamantul, impreuna cu sistemul solar, va trece prin asa-zisa "zona zero". Tibetanul considera ca riscul producerii unei catastrofe este unul destul de mare la sfarsitul lunii decembrie 2012, potrivit Earth-chronicles.ru, citat de Info Peregud.

"Aceasta este o stare speciala a spatiului, in care nu va exista niciun fel de energie. Va fi intuneric total si liniste. Fara energie electrica si comunicatii. Intunericul va fi insotit de fulgere de lumina, ca un joc de lumini si umbre. Uneori Pamantul se va cutremura. Unele cladiri pot fi distruse", a avertizat calugarul.

10% din populatie va disparea

Animalele vor presimti pericolul inainte de venirea intunericului cosmic si se vor ascunde in vizuini. Oamenii din orase nu vor simti asta si multi isi vor pierde mintile. Aproximativ 10% din populatie va pieri", a spus tibetanul.

Oracolul Shambalei a dat cateva sfaturi pentru locuitorii de pe Pamant:

1. Trebuie sa va pregatiti pentru aceasta schimbare de cicluri si sa finalizati toate treburile din 2012, sa nu incepeti altele noi si sa va achitati datoriile.

2. Pe 20 decembrie 2012 luati-va copiii, documentele, banii, plecati din oras si mergeti undeva in mediul rural. Procurati-va alimente pentru doua luni, pentru ca retelele electrice vor fi restabilite dupa o lunga perioada de timp.

3. Este necesar sa aveti rezerve de apa, lemne de foc si lumanari pentru iluminat, deoarece dupa 21 decembrie 2012 nu va mai fi energie electrica.

4. Comunicatiile si televiziunea nu vor mai functiona. In timpul "zilelor intunericului" trebuie sa astupati ferestrele si sa nu iesiti afara. Daca aveti nevoie, nu mergeti prea departe.

5. Dupa aparitia luminii, nu va intoarceti in graba in orase, mai bine ramaneti o perioada in mediul rural.

Iesirea din "zona zero"

Dezastrele vor dura doua saptamani si acestea vor fi resimtite cateva luni, pana la inceputul lunii februarie. Iesirea deplina din "zona zero" se prevede a avea loc pe 7 februarie 2013, potrivit tiibetanului. Pana la sfarsitul lunii martie, lumea isi va reveni complet.

Aceste momente vor schimba radical conceptia oamenilor despre lume, sustine Oracolul Shambalei. Aceasta va deveni mai spirituala. "Acest lucru va fi cel mai important impuls spre progresul omenirii, pentru o lunga perioada de timp", a concluzionat calugarul.

ziare.com

Link to comment
Share on other sites

Ce se întâmplă de fapt pe 21 decembrie 2012

In aceasta zi, planetele din sistemul nostru solar se vor alinia si se vor suprapune peste centrul galaxiei Calea Lactee. Ecuatorul galactic va fi pentru prima data expus, iar aceasta este zona de pe cer pe care mayasii o considerau a fi extrem de importanta, fiind legata de mitologia renasterii spirituale.

Alinierea va avea loc pe 21 decembrie, la ora 11:11 pm. Un asemenea fenomen astronomic are loc o data la 26.000 de ani.

Speculatiile privind Apocalipsa care ar avea loc 21 decembrie 2012 au inceput odata cu descoperirea unui calendar mayas, care se termina cu aceasta data. Calendarul mayasilor cuprindea 5 cicluri, fiecare durand aproximativ 5.200 de ani, iar la finalul unui ciclu creatia este distrusa, ca sa renasca ulterior.

Actualul ciclu calendaristic mayas ia sfarsit pe 21 decembrie 2012. In mitologia Maya, ciclurile incepeau si se sfarseau cu schimbari de clima.

stirileprotv.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.