Jump to content

Strada Democraţiei n-a mai fost refăcută de 100 de ani


dcp100168

Recommended Posts

Strada Democraţiei n-a mai fost refăcută de 100 de ani

Strada este într-o stare deplorabilă. Carosabilul n-a mai fost refăcut de 100 de ani, trotuarele sunt praf, canalizare înfundată, iar în timpul iernii trecute deszăpezirea s-a făcut de către locuitorii zonei, pe banii lor.

Strada Democraţiei se află în plin centrul Galaţiului, dar imediat ce îţi îndrumi paşii (sau automobilul) de-a lungul ei, simţi că te întorci în timp cu câteva secole. Nu este într-o zona locuită de „protipendadă", ci undeva în cartierul de case dintre Piaţa Centrală şi bulevardul Brăilei, însă rămâne una dintre puţinele artere rutiere care mai amintesc - printre ruine şi gunoaie - de Galaţiul de altădată.

Din păcate, strada Democraţiei nu pare să fie considerată de edilii Galaţiului ca fiind o parte a oraşului. Pe circa 40% din lungimea străzii (către Piaţa Centrală), carosabilul - caldarâm din piatră cubică - este acelaşi de acum 100 de ani, iar între timp au apărut în el găuri, denivelări mari, în vreme ce sitemul de canalizare a cedat de mult. Fiecare ploaie şi topirea zăpezilor aduc în zonă un peisaj dezolant, plin de bălţi mocirloase şi gunoaie.

Locuitorii străzii au doar cuvinte „de laudă" pentru primarul oraşului.

„Toată strada e numai gropi. Dezastru! Degeaba plătim impozite şi taxe. Primarul ar trebui să ne plătească nouă impozite, nu noi lui. Ne usucă buzunarele facturile la service, că ne rupem maşinile aici", spune localnicul Rică Stratulat.

„Nici măcar deszăpezire n-au făcut pe la noi pe stradă. A trebuit să plătim o wolă particulară ca să putem ieşi la străzile principale", spune şi Gheorghe Preda.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Oricum la cat de bine se fac astfel de lucrari (in mod intentionat, bineinteles, aici nu e vorba de incompetenta, lucrurile sunt mai atent calculate decat credem) este indicat sa ne gandim de 2 ori inainte sa ne dorim ceva. Cine stie, poate se va indeplini si urmatorul secol il petrecem numai in lucrari si sapaturi in Piata Centrala. Imi cer scuze pt. ironie. Cert este ca zona pare, cel putin, a fi uitata de factorul decident al autoritatilor, iar acest lucru, in timp se simte. Poate pe viitor.....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.