Jump to content

Parcările supermarketurilor, transformate în autohausuri


dcp100168

Recommended Posts

Parcările supermarketurilor, transformate în autohausuri

Zeci de maşini scoase la vânzare de gălăţeni ocupă abuziv locurile de parcare aferente magazinului Billa din Micro 13. Asta în ciuda faptului că la o aruncătură de băţ distanţă de acesta se află Talciocul

Alungaţi din parcările publice, samsarii auto s-au cuibărit de ceva vreme în parcările unor supermarketuri din oraş. Este şi cazul ambelor magazine Billa, atât cel din Micro 13, cât şi cel din Micro 19, ale căror parcări pot rivaliza cu celebrele "Autohaus"-uri nemţeşti. Au mirosit ei bine, pentru că gazdele nu prea au cum să-i trimită la plimbare, deşi nu se bucură deloc de prezenţa lor acolo. O dovedeşte faptul că deşi reprezentanţii magazinului din Micro 13 au depus cel puţin două sesizări către secţia de Poliţie din zonă, oamenii legii le-au transmis faptul că nu se pot lega de proprietarii maşinilor pentru nu au cu ce să-i "agaţe".

Vorbim despre un spaţiu privat de utilitate publică, fără semnalizare rutieră care să interzică parcarea sau oprirea, şi fără barieră care să limiteze accesul în parcare în anumite intervale orare. Dacă ar fi existat aceste semnalizări, iar samsarii ar fi insistat să-şi parcheze maşinile de vânzare în acea parcare, atunci oamenii legii i-ar fi putut acuza de tulburare de posesie. Şi şeful Poliţiei Locale, Cristian Gâscă, susţine ipoteza poliţiştilor de la Secţia 4 şi spune că reprezentanţii magazinului trebuie să-şi facă singuri ordine în ogradă.

"Dacă pun însemne cu staţionatul interzis pe timpul nopţii şi acestea nu sunt respectate, atunci putem interveni noi cu amenzi, care nu sunt deloc mici şi nu ştiu dacă le convine să scoată atâţia bani din buzunar", spune Cristian Gâscă. Amenda în acest caz pleacă de la 100 de lei şi poate ajunge chiar şi la 1.000 de lei.

Ce este de remarcat - la numai o aruncătură de băţ de magazinul din Micro 13 este Talciocul oraşului - plin la sfârşit de săptămână şi de vânzători de maşini. Cu maşinile parcate lângă Billa, oamenii nu trebuie să-şi mai mute maşinile în zi de târg.

Fenomenul se repetă, e-adevărat la o scară mai redusă, şi la celălalt magazin Billa din oraş. Acolo, Poliţia Locală a aplicat zeci de amenzi, dar nu celor care îşi ţineau maşinile în parcarea magazinului, ci celor care le aveau urcate pe trotuar.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Pai bine bre, nene Gasca, tii tu la ma-ta in odaie restul masinilor pe care nu au oamenii unde sa le parcheze ca sa nu mai incasati amenzile bine-merci? Ce altceva mai stiti sa faceti decat sa sugeti tot de la amaratii astia de cetateni care oricum platesc impozite de rup si nu au unde sa-si lase rablele? Lasandu-i la o parte pe samsari, unde sa-si parcheze oamenii masinile, cand supermarketurile sunt singurele 'oaze' de spatii de parcare, mai ales fara taxa (daca nu luam in calcul faptul ca oricum cotizam la ei din greu in mod indirect)?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.