Jump to content

Firma Nalba, executată silit de către Fisc


dcp100168

Recommended Posts

Firma Nalba, executată silit de către Fisc

Firma Nalba SA are datorii care se ridică la peste 26 de milioane de lei (circa 6 milioane de euro), însă doar o parte dintre aceastea sunt către stat, restul fiind către furnizori şi bănci. Bunurile executate de Fisc au o valoare de aproape un milion de lei.

Încă un nume „greu" al mediului de afaceri gălăţean a intrat în colimatorul organelor fiscale. Este vorba despre Nalba SA - cel mai important dealer auto (Dacia-Renault), prin prisma vânzărilor, din judeţ - ale cărei bunuri sunt scoase la licitaţia publică marţi, 27 martie.

Printre altele, sunt scoase la vânzare nu mai puţin de opt autovehicule: şapte Dacii Logan cu preţuri cuprinse între 19.000 şi 26.000 de lei, precum şi un Ford Tranzit evaluat la 47.759 lei.

De asemenea, cei de la Fisc au sub sechestru şi oferă spre vânzare generatoare, compresoare, centrale termice, instalaţii de aer condiţionat, testere, elevatoare, calculatoare şi tot felul de scule specifice unui service. Interesant este că sunt executate silit inclusiv sistemele de siguranţă împotriva incendiilor, precum şi sistemul de supraveghere şi... bariera automată de la intrarea în service!

Valoarea totală a bunurilor scoase la vânzare se apropie, cu tot cu TVA, de un milion de lei.

La sfârşitul anului 2010, Nalba SA avea (potrivit bilanţului contabil - cel mai recent accesibil) datorii totale de 26.119.773 de lei, adică în jur de şase milioane de euro. Gradul de îndatorare (raportat la valoarea activelor societăţii) depăşea 80%.

De altfel, anul 2010 a fost primul în care Nalba SA a simţit criza. După ce ani de-a rândul a obţinut doar profituri, în 2010 compania a avut pierderi de 2,9 milioane de lei, iar cifra de afaceri a fost în declin.

Totuşi, în ciuda problemelor, în anul respectiv Nalba a reuşit să fie pe primul loc între întreprinderile mijlocii gălăţene, prin prisma mărimii cifrei de afaceri.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.