Jump to content

Eugen Chebac a fost exclus din PSD


dcp100168

Recommended Posts

Eugen Chebac a fost exclus din PSD

Preşedintele Consiliului Judeţului, Eugen Chebac, nu mai este membru al PSD Galaţi.

Şeful CJ a rămas, oficial, fără sprijin, după ce organizaţia de cartier din care făcea parte a hotărât excluderea acestuia din partid. Informaţia ne-a fost confirmată de către Claudiu Brânzan, purtătorul de cuvânt al PSD Galaţi, care a precizat că hotărârea PSD-iştilor „de cartier” a fost luată în urmă cu o lună de zile. „Chebac nu mai este membru PSD. Din clipa asta, este o domnişoară care se poate mărita cu oricine doreşte. Nu am ştiut de acest lucru până acum câteva zile, din cauză că organizaţia de cartier a anunţat târziu această decizie”, ne-a declarat Brânzan.

Excluderea lui Eugen Chebac din PSD, chiar de către băieţii de cartier, a fost posibilă în condiţiile în care şeful CJ nu mai deţinea nicio funcţie de conducere în partid. Şi asta pentru că Eugen Chebac şi-a dat demisia din toate funcţiile de conducere pe care le deţinea în PSD, încă din anul trecut, atunci când a anunţat că va candida pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi.

Excluderea, din formaţiunea politică păstorită de Dan Nica, nu îl va afecta pe Chebac, în condiţiile în care acesta îşi va putea duce la capăt mandatul de preşedinte al CJ, fiind ales, în 2008, prin vot uninominal. „Statutul prevede ca atunci când o persoană devine membru, acest lucru este posibil prin organizaţia de cartier de care aparţine. Totodată, excluderea unui simplu membru este hotărâtă tot de către această organizaţie”, a mai spus Claudiu Brânzan.

Eugen Chebac nu a mai beneficiat de sprijinul social-democraţilor gălăţeni, încă din toamna anului trecut, odată cu anunţul acestuia potrivit căruia se va înscrie în cursa pentru şefia CJ, ca independent. De atunci, Chebac a fost pus la zid de către USL-işti în toate şedinţele ordinare şi extraordinare ale consilierilor judeţeni. Ba mai mult, PSD-iştii, PNL-iştii şi PC-iştii au blocat şi au anulat, prin voturi „împotrivă”, mai multe proiecte de investiţii iniţiate de către Eugen Chebac.

nepasadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Si acum cui ii va spune madam Chebac "E periculos ca un viitor presedinte sa faca raliu! Daca face buba?". Ce se mai lingusea pe langa "minusculul Titulescu" la congresul fumeilor PSD iste. Cum mai dadea ochii peste cap si-si umezea buzele.

Link to comment
Share on other sites

Excluderea lui Eugen Chebac din PSD Galati, doar la nivel declarativ?

In timp ce purtatorul de cuvant al PSD Galati, Claudiu Branzan, a anuntat excluderea din sanul partidului a lui Eugen Chebac, presedintele Consiliului Judetului Galati, acesta din urma se arata sceptic in ceea ce priveste faptul ca nu mai este membru al partidului.

Reamintim ca Branzan a declarat ca Eugen Chebac ar fi fost exclus in urma cu cateva saptamani de catre organizatia de cartier a PSD al carei membru era, sustinand ca decizia putea fi luata deoarece presedintele CJ era simplu membru de partid. Claudiu Branzan nu a putut oferi detalii clare legate de data cand a avut loc sedinta in cadrul careia Eugen Chebac ar fi fost exclus si nu a putut nominaliza nici organizatia de cartier care ar fi luat decizia respectiva.

Presedintele CJ Galati si-a exprimat indoiala in privinta faptului ca ar fi fost exclus din PSD Galati, asa cum a anuntat Branzan: "Habar nu am despre acest lucru. Bineinteles ca este un regret despartirea de colegi, daca asa s-a intamplat. Eu nu cred insa ca este asa, pentru ca nu am primit nimic pana acum. Daca te inscrii intr-un partid, semnezi o adeziune. Daca esti exclus, trebuie sa fii instiintat printr-o hartie, in care sa fie precizate si motivele. Astept...".

Surse din cadrul PSD ne-au declarat ca in realitate nu ar fi avut loc nicio excludere a lui Chebac din partid si ca totul ar fi de fapt o strategie de imagine. Potrivit declaratiei presedintelui UNPR Galati, Dan Dobrea, Eugen Chebac va fi sustinut pentru obtinerea unui nou mandat de presedinte al CJ Galati de catre alianta progresista care va fi constituita la nivel local si din care vor face parte reprezentantii PDL si UNPR.

radioiasi.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.