Jump to content

Protest cu mărunţiş la Direcţia de Taxe şi Impozite Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Protest cu mărunţiş la Direcţia de Taxe şi Impozite Galaţi

Un galatean a ales o metoda inedita de protest fata de o amenda primita de la autoritatile locale. Astazi, omul a venit cu un kilogram de monede la agentia Directia de Taxe si impozite ale Primariei Galati pentru a-si plati datoriile catre municipalitate. Barbatul s-a chinuit mai multe luni sa adune banii.

Nedumerire mare pentru casieritele de la Directia de Taxe si impozite ale Primariei Galati.

Angajatele municipalitatii si-au pierdut cateva ore pentru a numara cateva mii de monezi. Acesta nu este un caz singular. Angajatele municipalitatii din Galati s-au mai intalnit si in trecut cu astfel de situatii.

Femeile au fost nevoite sa stea peste program pentru a termina de numarat cele cateva mii de monede. Barbatul nu a dorit sa ne explice de ce recurs la aceasta metoda de protest.

a1galatibraila.ro

Link to comment
Share on other sites

Plata unui impozit poate dura mai bine de două ore!

Supărat pe casierele Direcţiei de Impozite, taxe şi alte venituri, care nu au vrut să-i încaseze impozitul aferent unei locuinţe pe motiv că ar avea de achitat mai întâi o amendă, un gălăţean s-a decis să le umple funcţionarelor atât timpul de lucru, cât şi partea din vistierie dedicată monedelor. Lucian s-a hotărât ieri să pună capăt disputelor cu casierele şi a mers să-şi plătească amenda, în valoare de 360 de lei. Dar nu oricum, ci înarmat cu cinci săculeţi plini cu monede de 1 şi 5 bani!

"Când am vrut să plătesc impozitul pentru o locuinţă proaspăt achiziţionată, mi s-a spus că figurez cu o datorie neplătită de la altă adresă. Le-am spus că nu are nicio legătură, este adresa părinţilor mei, acum era vorba despre o altă adresă. N-au înţeles! Atunci le-am cerut să înscrie apartamentul pe numele soţiei, nici aşa nu au vrut, spunând că trebuie trecuţi ambii soţi. Nu ştiu ce să mai înţeleg. Legile astea ale statului sunt făcute aiurea", spune, supărat, Lucian.

Deşi îi înţelege supărarea, şefa Direcţiei de Impozite şi Taxe Galaţi, Adriana Enache, spune că subalternii ei au respectat întocmai legea. "Domnul trebuie să înţeleagă că în contract trebuie trecuţi ambii soţi, nu se poate doar unul, aşa prevede legea, şi mai trebuie să înţeleagă că legislaţia în vigoare precede ordinea stingerii datoriilor persoanelor fizice. Nu eu am făcut legea, au fost nenumărate supărări pe aceeaşi cauză, n-am ce să fac", spune Adriana Enache. Deşi nu a lăsat să se vadă, casiera a ieşit cea mai "şifonată" din această poveste. A numărat banii preţ de mai bine de două ceasuri, asistată, evident, de Lucian. "N-am de ce să fiu supărată, vom sta împreună aici până diseară, dacă este nevoie", ne-a declarat casiera cu un zâmbet care nu prea era al ei.

Deşi spun că îi înţeleg pe oamenii nemulţumiţi, autorităţile locale sunt mai degrabă mulţumite de aceste constrângeri prevăzute de legislaţia în vigoare. În felul acesta, nu-i aşa?, încasările cresc.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Legea e de cacao, in cazul asta. Omul a procedat cum a crezut el de cuviinta si daca am face la fel macar un sfert dintre noi, poate ca cineva s-ar gandi sa mai gandeasca si in interesul cetateanului vreodata.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.