Jump to content

I-a aruncat nevestei în ochi acid de baterie


dcp100168

Recommended Posts

I-a aruncat nevestei în ochi acid de baterie

O gălăţeancă angajată a Spitalului de Urgenţă trece acum prin clipe de coşmar, după ce soţul pe care l-a părăsit acum un an a încercat să se răzbune. Deşi incidentul nu a avut un deznodământ la fel de dramatic precum cel de la coaforul Perla din Bucureşti, femeia scăpând cu viaţă şi doar cu un ochi afectat de acid, trebuie remarcate câteva similitudini: vorbim de o despărţire, de un soţ violent, ameninţări şi un atac violent petrecut chiar la locul de muncă al victimei.

Femeia a fost atacată acum câteva zile de soţul ei, angajat în aceeaşi unitate medicală, care i-a aruncat acid de la bateria maşinii în faţă. A reuşit să îi afecteze un ochi dar medicii speră că femeii îi va reveni vederea, de aceea o ţin sub tratament. Femeia este îngrozită pentru că, după ce a raportat acest incident, soţul ei este încă liber, ba, mai mult, o ameninţă continuu că o atacă şi o va arunca de la etajul secţiei în care este internată.

„Eu munceam, sunt îngrijitoare, când el a venit şi mi-a aruncat acidul. A fost îngrozitor, m-am gândit că nu o să mai văd deloc. M-au luat şi m-au dus la medici, care spun că deocamdată este mult prea devreme să îmi spună dacă îmi vor salva, ori nu, ochiul. Îmi este teamă, că el a ameninţat că intră aici peste mine în secţie şi mă aruncă de la etaj. În plus, eu l-am reclamat la poliţie şi l-au lăsat liber. Suntem despărţiţi de un an în fapt, eu am plecat şi el a rămas în casă, dar el nu vrea sub nicio formă să accepte să divorţăm”, a spus Cornelia Blănaru, femeia atacată de propriul soţ. Ea se află acum sub tratament, în grija medicilor, care fac eforturi să îi salveze ochiul afectat. Femeia spune că s-au luat măsuri pentru ca soţul să nu aibă voie să mai intre la ea, în secţie, şi speră că nu i se va întâmpla aşa ceva.

Poliţiştii i-au întocmit bărbatului dosar penal, în care este cercetat pentru vătămare corporală. Deocamdată primul diagnostic dat femeii ar fi arsură corneo-conjunctivală. „Urmează ca în baza expertizei medico-legale să se ia măsurile impuse de lege. Femeia este în atenţia poliţiştilor secţiei unde a fost reclamată fapta. Este monitorizată deoarece se doreşte evitarea unei alte întâlniri cu soţul ei”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, cms. Cristina Tatulici.

Femeia este deocamdată sub tratament şi speră să se poată întrema cât să poată părăsi spitalul, deşi nici ea nu ştie unde ar putea să meargă apoi pentru a fi în siguranţă.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Femeia atacată de soţ a fost păzită toată noaptea în spital de fiul ei

Cornelia Blănaru, femeia care arată că violenţa fizică nu se rezolvă doar cu o simplă lege, a părăsit ieri Spitalul de Urgenţă. Toată noaptea femeia a fost păzită de agenţi şi de fiul ei, ca nu cumva soţul violent să intre peste ea în salon şi să îi facă rău, aşa cum a promis. Acum Cornelia are de înfruntat altă teamă: ce va face odată întoarsă la locuinţa unde stă cu chirie de când a plecat de acasă de teamă soţului. „Şi-a luat şi perucă şi ochelari, să mă urmărească. Mi-e tare teamă. Mă pot întâlni oricând cu el în spital”, spunea femeia.

Între timp, fiul ei, un tânăr de 23 de ani, asistă şi el, terorizat, la chinul mamei. „L-am rugat pe tata de atâtea ori să nu îi mai facă rău... dar degeaba. Una zice, altă face. Am stat cu ea, că îi era teamă. Am stat toată noapte. Nu ştiu ce are cu ea, dar şi faţă de mine a zis că nu se lssă până nu o distruge”, a spus fiul femeii.

Violenţa domestică, o plagă greu de eradicat

În evidenţă Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi din tot judeţul au fost raportate 231 de cazuri de violenţa domestică în cursul anului 2011. „Din acestea era vorba de 95 de copii şi 136 de persoane adulte, acestea din urmă fiind victime ale partenerului. Majoritatea provin din mediul rural. Probabil că în realitate cifrele sunt mult mai mari, pentru că nu toate cazurile sunt raportate”, a precizat Tania Calcan, purtător de cuvânt al DGASPC Galaţi. 50% dintre victime erau fără locuinţă. Predomină agresiunea fizică asupra adultului agresat, copilul foarte rar este agresat fizic, în schimb întâlnim abuz emoţional asupra copilului. În centrul maternal au fost rezidente, în cursul anului 2011, opt mame şi 13 copii, plecate din pricina abuzurilor partenerilor sau respingerii familiei.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.