Jump to content

Ciumacenco şi-a anunţat oficial candidatura la Primărie, ca independent


dcp100168

Recommended Posts

Ciumacenco şi-a anunţat oficial candidatura la Primărie, ca independent

Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco şi-a anunţat joi candidatura independentă la Primăria municipiului Galaţi devenind practic al doilea pretendent oficial la fotoliul de edil al urbei, după liberalul Marius Stan.

Nicuşor Ciumacenco şi-a dat demisia din PSD pe 19 martie şi se află în prezent în concediu de odihnă. „Candidez la Primărie şi o fac în postura de simplu gălăţean, ca independent. Cred că politicul şi-a arătat limitele în ultimii 22 de ani şi cred că este momentul în care gălăţenii trebuie să îşi reia oraşul din ghearele politicienilor. De ce candidez? Pentru că iubesc Galaţiul şi cred că pot să-i redau frumuseţea şi demnitatea. Şi pentru că vreau ca băiatul meu de 14 ani să trăiască într-un oraş de care să fie mândru. «Pe mine partidul mai mult mă încurcă», spunea cu aproape un secol în urmă Nicolae Iorga şi cred că avea dreptate. În 22 de ani de libertate politicienii şi-au arătat limitele, şi-au arătat tot ceea ce pot. E timpul ca Galaţiul să redevină al gălăţenilor şi nu al politicienilor”, a anunţat Nicuşor Ciumacenco la prima sa conferinţă de presă pe care a susţinut-o într-un spaţiu închiriat în Ţiglina II, spaţiu care va deveni sediul său de campanie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Auzi ma' la el: "Cred că politicul şi-a arătat limitele în ultimii 22 de ani şi cred că este momentul în care gălăţenii trebuie să îşi reia oraşul din ghearele politicienilor. " Da tu ce-ai fost atata amar de ani cat ai stat de-a dreapta "tatalui" spiritual?! Nu erai politician?! Erai dentist pierdut in administratie!? Te-a luat valul si te-a dus in Primarie! Dar cand te bucurai ca un idiot in bratele lui Paslaru ca a iesit Geoana presedinte erai politician sau doar clown ul de serviciu? Daca mai are cineva poza as dori sa o puna (din ziarul Viata libera - eu n-am gasit-o, nu merge cautarea in arhiva)! Este reprezentativa pentru bravul nostru vice care politica n-a mancat si gura nu-i miroase!

A meritat juma de ora de cautare! am gasit poza supremei bucurii de la alegerea lui Geoana ca presedinte!

Din suflet iti urez sa mai ai parte de asemenea bucurii politice!

http://imageshack.us/photo/my-images/580/n12119picture1.jpg/

Edited by gelu
Link to comment
Share on other sites

Reacţii printre politicieni

Faptul că viceprimarul până mai ieri social-democrat a vrut încă de anul trecut să candideze pentru funcţia de primar al Galaţiului nu este într-atât o noutate; curajul că acesta şi-a asumat, până la urmă, candidatura ca şi independent, da. Căci, după cum se ştie, soarta candidaţilor independenţi la primăria din Galaţi nu a fost niciodată una veselă şi nici nu a adus – cel puţin nu până acum – victoria respectivului în alegeri. Pe de altă parte, nu este neglijabilă susţinerea şi simpatia social-democraţilor de care se bucură Ciumacenco, voturi care ar putea, pe 10 iunie, să împartă scorul electoral al candidatului unic al USL la primărie, Marius Stan. Un astfel de scenariu nu ar însemna, până la urmă, decât crearea unui culoar favorabil pentru un al treilea candidat la Primărie…

Victor Paul Dobre: Ciumacenco nu este Oprescu

Reacţiile politicienilor – cel puţin a celor doi lideri ai PSD şi PNL – indică clar faptul că aceştia erau pregătiţi pentru un astfel de moment, dar şi că nici unul din ei nu a fost încântat de perspectiva contracandidatului Ciumacenco. „Nu este nici o surpriză, era previzibilă… asta e; când eşti tânăr, gândeşti repede… cândva cineva mi-a spus «întâi numără până la 10 şi apoi spui ceva în politică»”, a spus liderul PNL Victor Paul Dobre.

Acesta nu a negat probabilitatea ca Ciumacenco să fie votat de simpatizanţi şi prieteni din PSD, dar nu crede în puterea unui candidat şi, ulterior, primar independent: „La Galaţi, USL e mult peste media pe ţară şi candidaţii sunt stabiliţi; există o solidaritate între partide care cred că se va respecta. Pe de altă parte, nu cred că această candidatură ar rupe voturile PNL sau PC. Este posibil ca membrii PSD apropiaţi să îi rămână aproape, dar linia politică a PSD e clară – sprijinirea candidatului comun USL la primărie. Pe de altă parte, Galaţiul are uriaşe probleme. Ce să facă un candidat independent, fără sprijin politic, în CL? Să asistăm la o continuă bălăcăreală? Sigur, Ciumacenco nu e Sorin Oprescu… deşi amândoi sunt doctori, dar nu ştiu cine şi-ar trata dinţii la Ciumacenco. Noi contăm pe voturile USL şi vom câştiga cu ele.”

Dan Nica: Atacul PSD-ului şi al primarului nu îl ajută

„Sunt dezamăgit, dar este opţiunea sa… Pe de altă parte, motivele invocate mi-au lăsat un gust amar. Faptul că a spus că partidul mai mult l-a încurcat, probabil că s-a referit la sprijinul pe care l-a avut pentru funcţia de viceprimar… din acest punct de vedere poate că a fost o greşeală… Că oraşul arată rău este un atac nedrept şi incorect la adresa primarului Dumitru Nicolae, un primar care conduce oraşul de 12 ani şi care a făcut tot ce a putut. Dar vorbim şi despre un primar care în ultimii patru ani l-a avut adjunct tocmai pe Ciumacenco. Din acest punct de vedere mi-e destul de neclar motivul pentru care îl atacă pe Nicolae. Faptul că atacă PSD şi pe primarul Dumitru Nicolae nu îl ajută prea mult.

Este chiar o palmă dată celor din partid care l-au susţinut în 2008”, a declarat, destul de supărat liderul PSD Dan Nica. Acesta consideră că Galaţiul nu beneficiază de multe investiţii – bazin de înot, drum de centură, asfaltări etc – din cauza Guvernului care nu a alocat bani. Întrebat dacă crede că voturile USL se vor împărţi între Marius Stan şi Ciumacenco, Nica spune că nu” toţi pesediştii vor vota cu candidatul USL. Nu cred că vor fi mulţi păcăliţi de acest joc de glezne, pentru că e destul de greu să accepţi ca un candidat să se declare independent cu două luni înainte de alegeri”.

Posibilii contracandidaţi şi părerile lor

„Este decizia sa politică, dar înainte de a candida ar trebui să răspundă la întrebări precum ce se întâmplă cu Apaterm, că spunea public că gestionează această problemă? Sau să răspundă cum de a costat deszăpezirea în oraş cât a costat cea din judeţ?”, spune senatorul PDL Marius Necula – posibil candidat la primărie.

Acesta crede cu tărie că apariţia lui Ciumacenco în cursa electorală va împărţi voturile: „Să vedem ce decizie va lua şi Eugen Durbacă. Dacă şi el va candida, atunci luaţi voturile USL, cât spun ei că au şi împărţiţi-le la trei… La fel, ne putem gândi şi la PP-DD, pentru că domnul Ene mi se pare o persoană OK, cu şanse la primărie, un om vertical”.

Singurul care nu a comentat în nici un fel informaţia zilei a fost tocmai liderul PC Galaţi, Eugen Durbacă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Echipa lui Ciumacenco

Ciumacenco si-a prezentat echipa care îl va ajuta în campania electorală. Este vorba de Angel Trifan, coordonatorul SMURD Galați, Cătălin Fetecău, decanul Facultății de Mecanică, Florin Nini, patronul Clubului Phoenix, Radu Oprea, președinte Patronatul Tinerilor Intreprinzători din Regiunea SE. Cei patru vor candida la Consiliul Local ca independenți.

nepasadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Fostul coleg al lui Băsescu îl vrea primar pe Ciumacenco

Ion Ungureanu se alătură echipei de susţinători ai candidaturii ca independent a lui Nicuşor Ciumacenco la Primăria Galaţi, acesta urmând să candideze pentru un post de consilier local independent.

Ion Ungureanu a fost unul dintre persoanele cu greutate în conducerea Combinatului, ocupând funcţii de director la nivelul diferitelor sectoare de activitate ale fostului colos siderurgic sau coordonând diferite activităţi. Ion Ungureanu a spus adio Combinatului în cursul anul 2009, când a decis să se autodisponibilizeze.

Fostul coleg de liceu al preşedintelui Traian Băsescu (căruia i-a fost şef de clasă, lucru pe care ziarul nostru vi l-a relatat în premieră acum câţiva ani), Ion Ungureanu ne-a declarat că îl susţine pe Ciumacenco la Primărie deoarece consideră că a dovedit că ar fi cea mai potrivită persoană pentru acest lucru.

Cât despre decizia sa de a candida pentru un fotoliu de consilier local independent, Ion Ungureanu ne-a declarat că nu face acest lucru pentru a obţine vreun avantaj material, deoarece are o situaţie financiară bună: „Am decis să mă implic pentru binele cetăţii şi pentru a face tot ce îmi va sta în puteri pentru a ajuta Combinatul şi pe siderurgişti. Eu sunt un om cunoscut în rândul celor care au lucrat sau mai lucrează la Combinat şi nu pot rămâne indiferent atunci când este vorba de ei, aşa cum nu-mi este indiferent nici viitorul tuturor gălăţenilor”.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Echipa lui Ciumacenco se măreşte

Nicuşor Ciumacenco a susţinut ieri o conferinţă de presă în cadrul căreia a anunţat faptul că a început campania de strângere a semnăturilor necesare pentru a se putea înscrie în lupta electorală pentru câştigarea primăriei. Ciumacenco a anunţat că în acest scop au fost amplasate 20 de corturi în diferite locaţii din oraş, unde gălăţenii sunt aşteptaţi să dea semnătura atât pentru candidatura sa la Primărie cât şi pentru susţinerea echipei de 11 pesoane care îl susţin şi care doresc să candideze ca independenţi pentru ocuparea unui fotoliu de consilier local.

Nicuşor Ciumacenco a declarat că fosta arhitectă şefă a Primăriei Galaţi, Florentina Iugan, a anunţat că îi va susţine candidatura la Primărie şi i-a prezentat pe alţi 3 susţinători ai săi care vor candida pentru un mandat de consilier local independent. Mai exact, este vorba de Ion Ungureanu, care a lucrat până în mai 2009 în Combinat şi care timp de zece ani a fost director adjunct al Combinatului, Didel Bădărău, care timp de 8 ani a fost şeful Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi, şi Cornel Antoniu, care este preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Sud – Est. Toţi cei 3 ”aspiranţi” la fotoliul de consilier local au declarat că îl susţin pe Ciumacenco la Primărie şi au afirmat că timp de 22 de ani clasa politică şi-a dovedit ineficienţa, fiind deci vremea ca independenţii să facă ceva pentru ca oraşul să se dezvolte şi să aibă o nouă înfăţişare.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

astia care aspira la un scaunel de consilier au listele cu adeziuni complete? adica cel putin 1% din electorat a semnat adeziuni de sustinere pt ei? intrebarea ar fi valabila si pt vicele-sens-giratoriu doar ca se modifica procentajul adica lui i-ar mai trebui inca vreo 3000 de pagini cu semnaturi.

Link to comment
Share on other sites

Trei oameni noi în echipa lui Ciumacenco

Nicuşor Ciumacenco, candidatul independent la Primăria Galaţi, a continuat în cadrul conferinţei de presă susţinute ieri să prezinte noi membri ai echipei sale, cu ajutorul cărora doreşte să schimbe faţa oraşului în cazul în care va fi ales primar. Este vorba de alte trei persoane care vor candida ca independenţi pentru un fotoliu de consilier local şi care s-au alăturat proiectului său.

Unul dintre aceştia este generalul Viorel Zaharia, care timp de 10 ani a condus Grupul de Pompieri şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, până în anul 2010, când a fost trecut în rezervă, odată cu împlinirea vârstei de pensionare. În prezent Viorel Zaharia este director executiv pentru zona Moldova la o societate bucureşteană care are acelaşi profil în care a acţionat până la pensie şi susţine că doreşte, dacă va fi ales consilier local, să îşi realizeze un vis al său legat de amplasarea în anumite locaţii din oraş a maşinilor de pompieri, ceea ce ar face mai eficientă acţiunea de intervenţie.

O altă persoană care doreşte să devină candidat independent este Antoaneta Gafiţuc, prim-vicepreşedintele Federaţiei Judeţene a Asociaţiilor de Proprietari din Galaţi, care s-a făcut remarcată prin lupta care a dus-o în ultima vreme atât cu Apaterm şi Apă Canal cât şi pentru demolarea pizzeriei ilegale din centrul oraşului, demers care a avut succes şi unde a fost sprijinită de Nicuşor Ciumacenco.

Al treilea nou membru al echipei prezentat de Ciumacenco este Eugen Dan Drăgoi, cel care conduce Catedra de Arte din Cadrul Seminarului Teologic „Sf. Ap. Andrei“ din Galaţi şi care e director şi dirijor al Corului Catedralei Arhiepiscopale din Galaţi şi coordonează şi Secţia Cor a Teatrului Muzical „Nae Leonard“ din Galaţi. Drăgoi susţine că a decis să candieze ca independent deoarece nu crede în partidele politice, afirmând că, în cazul în care va fi ales, speră să poată contribui la dezvoltarea oraşului.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Nume cu greutate în echipa lui Ciumacenco

Nicuşor Ciumacenco a prezentat în cadrul conferinţei de presă susţinute ieri doi noi susţinători ai săi, dintre care unul va candida pentru un mandat de consilier local independent: generalul de brigadă în rezervă Tache Bocănială, fostul şef al poliţiştilor gălăţeni şi adjunct al şefului Poliţiei Române. Acesta a prezentat pe scurt cartea sa de vizită profesională, precizând că a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi în anul 1988, profilul Ştiinţe juridice, în anul 2008 obţinând titlul ştiinţific de doctor în drept, după parcurgerea studiilor doctorale în cadrul Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, iar în anul 2009 a absolvit cursurile Colegiului Naţional de Afaceri Interne. Bocănială a declarat că trebuie lăsate faptele să vorbească şi că după 30 de ani de activitate într-un domeniu unde legea trebuie respectată poate face ca acest lucru să fie aplicat şi la nivelul administraţiei locale.

Un alt susţinător al lui Ciumacenco prezent la conferinţa de presă a fost doctorul stomatolog Carol Reveş, care a spus că îl susţine pe Ciumacenco deoarece crede în puterea sa de a face ceva bun pentru Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Zeci de tineri PSD-isti au demisionat din partid

Vineri, 27 aprilie, de la ora 14.30, zeci de tineri membri ai organizaţiei TSD s-au reunit pentru a-şi depune demisiile din partid. Ruptura a survenit după ce conducerea organizaţiei a fost înlocuită printr-o simplă numire, fără să fi avut loc alegeri statutare. Demisionarii susţin că nu îl cunoşteau pe noul lor preşedinte, şi după respectiva modificare seniorii partidului le-au refuzat pur şi simplu accesul în sediul partidului.

Tinerii, reprezentaţi de Geanina Culiţă şi George Noghe, cu o vechime de 4 ani în PSD au fost desemnaţi de colegii lor să prezinte situaţia plecărilor masive din organizaţia de tineret. Tinerii se simt dezamăgiţi de partidul în care au activat timp de 4 ani de zile, iar acum pur şi simplu li se interzice să mai vină la sediu. Geanina Culiţă ne-a relatat întâmplarea unuia dintre colegi pasionat de origami care lucra la o pasăre, confecţionată origami, de circa 2 metri. Tânărului a dorit să îşi recupereze lucrarea, dar i-a fost refuzat acest lucru de seniori ai partidului.

Demisionarii au precizat că nu vor pleca la un alt partid, motivând că au crezut în acest partid atunci când au aderat la el, iar parte dintre ei, cu vechime de mai mult de patru ani în partid. Aceştia au precizat că ar fi preferat să lucreze cu persoane pe care le ştiau (şi au menţionat numele lui Nicuşor Ciumacenco), cu care lucraseră şi la campanii anterioare, şi nu cu persoane "numite" pe care ei nu le cunosc.

De această dată, în prezenţa presei, tinerii au intrat în sediu şi au depus demisiile pe care le aveau scrise.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Claudiu Brânzan, avea telefonul închis, şi nu a putut fi contactat după acţiunea tinerilor pentru a oferi un punct de vedere din partea partidului.

monitoruldegalati.ro

Purtatorul de cuvant al PSD Galati, Claudiu Branzan, sustine ca plecarea lui Ciumacenco i-a determinat pe tineri sa demisioneze. "Tinerii fac parte din organizatia de cartier condusa de fostul nostru consilier Lupu Stelian, sustinator al lui Ciumacenco. Ei doresc sigur sa-l urmeze pe fostul lor lider de la tineret si este evident ca nu mai puteau sa fie membri PSD, intrucat incalcau protocolul USL", a declarat Branzan.

ziare.com

Link to comment
Share on other sites

Culmea tupeului nesimtit se regaseste in totalitate in acest personaj. El vorbeste si critica politicienii de parca abia acum a intrat in politica si e Sfantul Nicusor de la Galati (spre deosebire de al' de la Braila :)) )

O fraza in care tupeul si ingamfarea isi regasesc locul in acest Ciumacenco: "E timpul ca Galaţiul să redevină al gălăţenilor şi nu al politicienilor" :)) Fraza asta e fix frectie la piciorul de lemn si nimic altceva.

Pana acum a frecat-o la rece, acum si-a amintit ca vrea ca Galatiul sa devina al galatenilor, nu al politicienilor.... Intrebarea care se pune: de ce nu ti-ai dorit asta si pana acum ?? Ca totusi din 2008 esti viceprimar.

Ca viceprimar ai fost fix un zero barat. Ti-ai facut adresa de email crezand ca astfel castigi lupta "online-ului". Lumea s-a prins de caracterul tau, stai linistit ca mai mult de 15% nu iei.

Gropile sunt la ele acasa in orasul asta, totul a ramas ca si-n 2004 si ca si-n 2008.

Din pacate va lua acei 15% deoarece galatenii sunt usor de pacalit cu "consultatii gratuite" la cabinetul stomatologic de 3 parale.

Din urma ta nu ramane absolut nimic. Iar chestiile astea le gandesc de mult timp, nu de cand s-a inscris in cursa pentru primarie.

De cand esti la "conducerea" acestui oras ai practicat cu brio prefacatoria. La asa ceva esti geniu, nu-ti trebuie o diploma speciala.

Sunt absolut convins ca voi primi raspunsuri de genul: ai fost platit sa scrii, esti activist stanist... s.a. :) Dar nu e nimic, eu tot parerea asta o voi avea indiferent ce s-ar intampla.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.