Jump to content

Jucătorii Oţelului protestează pentru că nu şi-au primit salariile


dcp100168

Recommended Posts

Jucătorii Oţelului protestează pentru că nu şi-au primit salariile

Marius Stan, preşedintele celor de la Oţelul Galaţi, a vorbit despre protestul jucătorilor săi, care au purtat banderole albe la meciul cu Voinţa, scor 3-0. "Băieţii au ales să protesteze în faţa conducerii. Au purtat banderole albe azi. Bine, nici nu prea s-au văzut, a fost un protest firav. Ei nu şi-au luat bani, deşi aceştia există în contul clubului. Sperăm să se rezolve cît mai repede", spus Marius Stan la Fanatik Show, la DigiSport 1.

Liviu Antal a vorbit şi el despre protest: "Noi avem răbdare, altceva n-avem de făcut. Aşteptăm însă banii, sperăm cît mai repede". Acesta a fost completat de Marius Pena: "Sînt unele probleme financiare la club. Am trecut prin momente grele şi am avut răbdare, dar atunci erau probleme foarte mari, acum nu e o situaţie asemănătoare".

gsp.ro

Link to comment
Share on other sites

Oţelul, milionarul cu banii blocaţi

Oțelul a ajuns o pradă înainte de a apuca să investească banii veniți din Champions League. Asta în situația în care ar fi dorit s-o facă. Imposibil de lămurit acum. Pentru că echipa care a încasat deja peste 10 milioane de euro după calificarea în grupele UCL are finanțele înghețate de vreme ce nu și-a achitat dările față de stat. Acum cîteva zile, Fiscul le-a blocat conturile gălățenilor!

Se încalcă astfel un principiu neenunțat, dar vital în Liga Campionilor. UEFA dă bani pentru ca aceștia să fie sădiți mai departe în fotbal, după ce se acoperă cheltuielile, nu pentru ca un număr de 5 persoane fizice, numite de combinatul din Galați, să devină acționare cu numele și să blocheze toate deciziile executive.

Cazul concret n-o mai interesează pe UEFA, dar s-or fi plictisit și ei ca an după an echipele noastre să ia bani și să rămînă la fel de sărace în puncte și în civilizație sportivă.

Stan refuză să comenteze ceea ce se întîmplă la Oțelul, îl privește, are o loialitate netulburată față de echipa unde și-a petrecut toată viața de adult. Lui însuși i se pun bețe în roate de către cei 5 din Consiliul de Administrație. Stan este săpat copios. De ce se întîmplă asta? Pentru că e sărăcie la Oțelul, așa cum e la 90% dintre cluburile noastre? Nu, se întîmplă tocmai pentru că Oțelul a devenit o miză financiară. Cu cei peste 10 milioane de euro, scăzînd primele și costurile sportive, dar adăugînd milionul încasat constant din drepturile TV, Galațiul are bugetul asigurat pe cinci ani de acum înainte. Poate că mai sînt 10 companii în lume, google e una dintre ele, capabile să spună acelaşi lucru.

Auditul cerut de Consiliul de Administrație s-a încheiat și concluziile sînt OK. Banii sînt în cont. Dar contul e blocat pentru că oamenii din CA nu semnează plățile curente către stat.

În loc ca bunăstarea să se vadă în joc, numele echipei apare în jocurile de cuvinte ale ziarelor. Și, oricît de antipatici am fi noi, jurnaliștii, asta chiar e răspunderea celor de acolo.

tolo.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.