Jump to content

Ionel Borş: "Nu vrem să aducem altă conducere la Oţelul"


dcp100168

Recommended Posts

Ionel Borş: "Nu vrem să aducem altă conducere la Oţelul"

Problemele prin care trece clubul Oţelul sînt departe de a fi rezolvate, echipa campioană fiind în pericol să nu primească licenţa pentru sezonul viitor din cauza faptului că luptele interne au dus la situaţia ca banii din Liga Campionilor să fie blocaţi.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Oţelului, Ionel Borş, a negat la Radio GSP varianta ca Adrian Porumboiu să preia clubul: "Nu vrem să aducem altă conducere. Nu vrem să îl aducem pe Porumboiu. O să fie totul public şi transparent. Nu sîntem în discuţii cu oameni care ar putea prelua clubul".

Întrebat dacă Marius Stan ar putea fi dat afară, Borş a răspuns: "Domn'e, încă o dată, dacă vreţi să mă întrebaţi despre asta, îmi trimiteţi întrebările în scris. Deocamdată nu avem nici o opinie, nici pro, nici contra...".

Marius Stan şi Ionel Borş se află într-un conflict care afectează luarea deciziilor la Oţelul, ambii avînd drept de semnătură.

gsp.ro

Declaraţiile lui Marius Stan

Jucătorii Oţelului protestează pentru că nu şi-au primit salariile

Link to comment
Share on other sites

Clubul Oţelul Galaţi, luat la bani mărunţi

Conducerea ArcelorMittal Galaţi a reafirmat, prin vocea purtătorului de cuvânt Dorian Dumitrescu, intenţia de a nu se mai implica în niciun fel în activitatea clubului de fotbal Oţelul Galaţi. Atitudinea conducerii Combinatului nu este una nouă, dar a fost din nou pusă pe tapet după ce directorul Clubului Oţelul Galaţi, Marius Stan, s-a arătat nemulţumit de faptul că jucătorii nu şi-ar fi primit anumite bonusuri prevăzute în contractele pe care le au încheiate, şi asta deoarece membrii Consiliului de Administraţie al clubului nu şi-ar pune semnăturile, ceea ce ar face imposibilă efectuarea plăţilor. Mai mult, Marius Stan, care a declarat că acesta ar fi motivul pentru care jucătorii echipei de fotbal ar fi jucat ultima partidă de acasă cu banderole la braţ, în semn de protest faţă de faptul că nu şi-au primit banii, susţine că situaţia ar fi una paradoxală, şi asta deoarece în conturile clubului există banii necesari.

Marius Stan, care va candida şi la fotoliul de primar din partea USL Galaţi, nu a dezvăluit nici până la ora actuală numele investitorilor pe care el susţine că i-ar fi convins să devină noii acţionari ai societăţii care ar putea administra echipa de fotbal. Lucru care s-ar putea întâmpla după ce apele vor fi limpezite în ceea ce priveşte situaţia economico-financiară a clubului, care face atât subiectul unui audit din partea ArcelorMittal Galaţi, cât şi al unuia comandat chiar de către Marius Stan, aşa cum ne declara acesta acum câteva săptămâni, înainte de începerea ultimei şedinţe de Consiliu Local.

„ArcelorMittal Galaţi îşi reafirmă intenţia de a se separa de Clubul de Fotbal Oţelul, decizie care este în interesul comunităţii locale şi al fanilor. Acest proces este în curs de derulare şi implică realizarea unui audit profesional, precum şi o evaluare a bunurilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi, Dorian Dumitrescu.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Gaură de 2,7 milioane euro?

Raportul preliminar al auditului comandat la Oţelul ar arăta că lipseşte o sumă importantă de bani ce nu poate fi justificată

Campioana României din sezonul precedent, Oţelul Galaţi, are în continuare un viitor incert. Clubul nu poate suferi modificări la nivelul acţionariatului pînă cînd nu se cunoaşte clar situaţia financiară. Iar aceasta nu pare deloc una bună pentru actuala conducere. Surse autorizate susţin că raportul preliminar al auditului comandat la club arată o sumă de 11 milioane de lei, aproximativ 2,7 milioane de euro, ce lipseşte nejustificat din conturi!

Directorul general Marius Stan neagă şi spune că totul e doar un joc murdar al contracandidaţilor săi la postul de primar al Galaţiului: "Astfel de zvonuri au apărut pe diverse site-uri controlate de alţi candidaţi. Nu e nimic adevărat! În prezent, în conturile noastre se află cîteva milioane bune de euro şi în curînd vor intra şi altele. E doar o campanie electorală în care se aruncă cu noroi!".

"Din ce cunosc eu, auditul nu s-a încheiat. Probabil că va mai dura cîteva săptămîni! Nu pot comenta informaţiile" - Ionel Borş, preşedinte CA Oţelul.

gsp.ro

Link to comment
Share on other sites

CA a votat demiterea lui Marius Stan!

Membrii Consiliului de Administraţie a clubului au votat înlocuirea actualului director general, Marius Stan, cu fostul preşedinte al clubului, Viorel Anghelinei.

Consiliul de Administraţie s-a reunit astăzi într-o şedinţă extraordinară pentru a vota excluderea din club a lui Marius Stan. Surse autorizate susţin că hotărîrea a fost validată în urma obţinerii a mai mult de jumătate din voturi. Primul nume propus pentru înlocuirea lui Stan este Viorel Anghelinei, în prezent acesta ocupînd funcţia de director de licenţiere în cadrul clubului. Acesta a mai fost preşedinte la Oţelul în perioada 2004-2005, el fiind înlocuit chiar de Marius Stan.

În cazul în care Anghelinei nu va accepta funcţia, următorul pe lista CA ar fi Anton Coman, preşedintele clubului de handbal Oţelul Galaţi.

gsp.ro

La AGA Oţelul "s-a discutat doar bilanţul financiar"

Membri Adunării Generale a Oţelului Galaţi s-au reunit astăzi într-o şedinţă în care s-a discutat bilanţul financiar al clubului pe anul trecut. Cei care au participat la această şedinţă au negat vehement supoziţiile făcute de către Gazeta Sporturilor, care a anunţat că Marius Stan, preşedintele clubului, ar fi fost deja demis şi înlocuit cu Viorel Anghelinei.

Adunarea Generală s-a încheiat în jurul orei 14.00. Radu Nicu, unul dintre acţionari a declarat că s-a discutat doar bilanţul financiar al clubului pe anul trecut şi nu s-a luat în discuţie schimbarea conducerii executive, au transmis corespondenţii noştri.

Radu Nicu a mai spus că speră ca până la sfârşitul anului activitatea să nu fie perturbată şi că aşteaptă de la Consiliul de Administraţie stabilirea de noi coordonate. De asemenea, el a negat că s-ar fi discutat subiectul cumpărării/vânzării de acţiuni către un investitor. "Nu ştiu nimic despre acest subiect", a spus acesta.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

UPDATE Surpriză! Demiterea lui Stan nu poate fi ratificată. Conducătorul gălăţean nu a fost prezent la şedinţa de astăzi a CA pe motiv că este în concediu şi cît timp un oficial este în concediu acesta nu poate fi demis din funcţie. Nici Ionel Borş nu a fost prezent astăzi la şedinţă, însă acesta i-a mandatat pe restul acţionarilor să discute aceste probleme.

"Îmi pare rău că Stan nu ne-a onorat cu prezenţa, ordinea de zi a fost publică, în mare am vorbit despre situaţia economică a clubului. Mai sînt multe lucruri de pus la punct. Aşteptăm ca în zilele viitoare CA să stabilească coordonatele şi sperăm ca activitatea clubului să nu fie afectată în acest an. Noi nu vrem să vindem acţiunile clubului! Nu există posibilitatea să aibe loc o privatizare a clubului. Au fost multe speculaţii nefondate", a precizat Radu Nica, membru în Consiliul de Administraţie.

E posibil ca mîine acţionarii să organizeze o conferinţă de presă în care să clarifice toate cele discutate astăzi.

gsp.ro

Întors frumos din condei...

Link to comment
Share on other sites

Acţionarii de la Oţelul nu cedează clubul

Patru dintre cele cinci persoane fizice ce deţin câte 19,2 la sută din acţiunile FC Oţelul S.A. s-au întâlnit luni la prânz în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor (AGA). Au lipsit tocmai cei mai importanţi oameni pentru activitatea clubului care acum un an câştiga campionatul. Este vorba de cel mai influent dintre acţionari, Ionel Borş, preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii şi de Marius Stan, director general al FC Oţelul, acesta din urmă aflându-se în concediu de odihnă.

Zvonacii au lucrat intens de dimineaţă

Ziua de luni a început cu o informaţie „şoc” care s-a răspândit prin oraş cu viteza lui Antal de la contraatacul care a adus golul doi în finala pentru titlu, cu Timişoara: „Adunarea Generală a Acţionarilor îl dă afară de la club pe Marius Stan, îl vor pune pe Anghelinei în locul lui”. Zvonul părea credibil, conflictul dintre Stan şi acţionari este de notorietate, datează de peste nouă luni de zile. Însă, cât timp e în concediu, legal n-au cum să-l dea afară pe Stan. Teorie doar, că-n practică am văzut destui directori demişi chiar şi aşa. Concediaţii apelează la instanţă, câştigă procesele, dar durează până se dau sentinţele, destul ca anumite lucruri făcute între timp să nu mai poată fi reparate. Vestea părea să nu mai fie doar un simplu zvon, după ce una din publicaţiile naţionale cu profil sportiv titra în ediţia online: „Şoc la Galaţi! Membrii CA au votat demiterea lui Marius Stan”.

Fără Borş, fără Stan

AGA a avut loc la clubul Sidex şi a durat aproximativ două ore, partea executivă a conducerii clubului fiind reprezentată de Doina Stamate - director economic şi în anumite momente de Dragoş Ghiuţă - director marketing.

Trei dintre acţionari - Radu Nicu, Ioan Ungureanu şi Aurelian Mocanu - au ieşit împreună din clădire la finalul întrunirii, iar primul dintre cei menţionaţi a lămurit problema presupusei demiteri a lui Stan. „Nu s-a discutat asta, a fost vorba doar de bilanţul financiar al anului trecut, ne pare rău că domnul Stan nu ne-a onorat cu prezenţa. Mai sunt multe lucruri de pus la punct. Sperăm ca activitatea clubului să nu fie afectată cel puţin până la sfârşitul acestui an, aşteptăm ca în zilele viitoare Consiliul de Administraţie să stabilească noile coordonate”, a spus Radu Nicu.

Nu vor să renunţe la acţiuni

Cel mai aşteptat moment de către suporterii Oţelului, finalizarea procesului de preluare a clubului de către noi investitori de la actualii acţionari, pare irealizabil în acest moment. Acţionarii au fost destul de clari în declaraţiile făcute luni, spunând că nu au de gând să renunţe la club. „Nu ştiu nimic despre acest subiect, probabil sunt doar speculaţii nefondate”, a spus Radu Nicu. Întrebat dacă au de gând să-şi vândă acţiunile, Ioan Ungureanu a răspuns simplu şi tranşant: „Nu”!

Marius Stan declara toamna trecută că, în urma retragerii susţinerii financiare de către ArcelorMittal, a fost mandatat de conducerea combinatului să găsească investitori care să preia acţiunile clubului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

COMUNICAT DE PRESĂ

Constat cu stupoare că un cotidian important de sport din România avansează într-un mod absolut neprofesionist, printr-un articol nesemnat, o ipoteză mincinoasă, aceea conform căreia Consiliul de Administraţie al FC Oţelul Galaţi ar fi votat demiterea mea din funcţia de director general. Ulterior, când bârfa nu s-a confirmat, dar destul de târziu pentru a intoxica şi alte canale media, sursa a revenit cu un update în care menţionează că decizia respectivă nu poate fi ratificată deoarece mă aflu în concediu de odihnă.

Este adevărat că beneficiez de câteva zile de concediu, dar prima informaţie, aceea referitoare la demiterea mea, este FALSĂ!

Din păcate, acelaşi cotidian, Gazeta Sporturilor, avansase zilele trecute o altă "bombă": minus de 2 milioane şi ceva de euro în gestiunea lui Marius Stan! Şocant, nu-i aşa? Oameni buni, trebuie să înţelegeţi o dată pentru totdeauna că, înainte ca banii de la UEFA să atingă conturile FC Oţelul Galaţi, a fost inventată necesitatea unei a treia semnături pentru ABSOLUT ORICE CHELTUIALĂ, semnătură care-i aparţine preşedintelui CA! Este păcat că un organ media atât de important, un formator de opinie în definitiv, face jocurile cuiva. Este regretabil că astfel se amestecă în campania electorală.

Vă mulţumesc!

Marius STAN

Director General FC Oţelul Galaţi

otelul-galati.ro

Link to comment
Share on other sites

Ioan Ungureanu, acţionar Oţelul: „Mâine discutăm eventuala demitere a lui Marius Stan”

Ioan Ungureanu, unul dintre cei cinci acţionari ai FC Oţelul SA, a susţinut marţi o conferinţă de presă în care şi-a exprimat nemulţumirea faţă de nivelul mare al cheltuielilor în 2011, spunând că „nu este normal ce se întâmplă, trebuie luate măsuri în zona executivă pentru ca societatea să fie viabilă”.

Acesta a precizat că miercuri este programată o sedinţă a Consiliului de Administraţie în care se va discuta dacă se impune măsura demiterii directorului general al clubului, Marius Stan.

„Nivelul cheltuielilor pe tot anul 2011 a ajuns la 11,75 milioane de euro, dublu faţă de un an înainte. Profitul, în condiţiile în care până la finalul anului trecut s-au încasat de la UEFA 6,5 milioane de euro (n.r. - suma exactă este de 6,8 milioane euro), a fost de doar 326.000 de euro, ceea ce reprezintă doar o picătură faţă de cât ar fi nevoie să acopere pierderile uriaşe din anii anteriori”, a spus Ungureanu.

Executivul explică cheltuielile

Marius Stan a răspuns acuzaţiilor aduse de acţionarul care a recunoscut că „nu mă pricep la fotbal”, spunând că obţinerea de performanţe superioare nu se poate face fără cheltuieli pe măsură. „Atunci când obţii performanţe la un nivel foarte înalt, nu poţi evita să nu ai şi cheltuieli pe măsură. Ca să câştige campionatul, echipa a avut un număr mult mai mare de victorii faţă de anul precedent, asta înseamnă mult mai multe prime de victorie, deci cheltuieli în plus. Un capitol important l-au reprezentat şi primele pentru câştigarea campionatului (n.r. - 100.000 de euro net pentru fiecare fotbalist care a jucat minim 24 de meciuri, etc), performanţa trebuia răsplătită. Numai cine nu ştie fotbal deloc nu poate înţelege asta. Au fost şi cheltuieli importante cu organizarea meciurilor din Liga Campionilor, dar şi venituri pe măsură. Toate aceste acuzaţii sunt doar aberaţii, nu sunt decât atacuri electorale, unii nu ştiu să-şi facă campanie altfel. O să intentez un proces pentru calomnie”, a declarat Marius Stan.

Iubeşte Oţelul doar din faţa televizorului

Un moment aparte al conferinţei de presă a fost cel în care acţionarul Ioan Ungureanu a fost întrebat la câte meciuri ale Oţelului a fost pe stadion. „Eu privesc meciurile doar la televizor”, a spus Ungureanu, afirmaţie urmată de o replică pe măsură din partea unui dintre jurnalişti: „La fel ca mama”.

Ioan Ungureanu, fost director adjunct în combinat, a explicat cum a ajuns în această postură, de a fi acţionar la FC Oţelul SA, graţie celor din conducerea ArcelorMittal. „Mi s-a impus prin funcţia pe care o aveam, întrucât patronatul combinatului a vrut oameni de încredere, care să nu dorească dividende niciodată”, a spus acesta, care a devenit pensionar în urmă cu trei ani.

În societatea FC Oţelul acesta spune că a venit cu 18.600 de lei din fondurile personale. De fapt, aceasta este suma minimă impusă de legislaţie drept contribuţie la capitalul socialul. În momentul înfiinţării societăţii în urmă cu şapte ani, cei cinci acţionari persoane fizice au pus în total 5.000 de lei, iar după modificările legislative au trebuit să suplimenteze capitalul social până la echivalentul a 25.000 de euro. Minimul impus de lege, nimic în plus. De altfel, Ungureanu a mărturisit că nici nu intenţionează să mai aducă alţi bani personali în club. Întrebat ce a făcut ca acţionar în momentul în care FC Oţelul a fost pe punctul de a trece în insolvenţă, în 2010, atunci când fotbaliştii au stat nu mai puţin de şase luni fără să încaseze vreun ban, Ungureanu s-a lăudat doar cu faptul că a determinat sponsorul principal, combinatul, să susţină echipă.

Renunţă la acţiuni doar către Primărie

Fostul director din combinat a mai precizat că într-o singură variantă este dispus să renunţe la acţiunile pe care le deţine la Oţelul. „Oraşul are nevoie de echipă în primul eşalon. Dacă mâine municipalitate îmi va propune un parteneriat, eu cedez acţiunile gratuit”, a declarat Ungureanu. Acesta a mai adăugat că Marius Stan a lipsit nemotivat, luni, de la Adunarea Generală a Acţionarilor, afirmând că cererea acestuia de concediu de odihnă nu a fost aprobată de preşedintele Consiliului de Administraţie. Stan a spus că nici nu era nevoie de această aprobare. „Cererea este înregistrată în registrul companiei şi mi-am avizat-o singur, în calitate de director executiv, perfect legal. Timp de şase ani am făcut la fel şi nimeni nu a zis nimic”, a replicat directorul general al clubului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Situaţie explozivă la Oţelul Galaţi. Din cele 12 milioane euro de la UEFA, în vistieria campioanei a mai rămas un milion

După ce anul trecut a câştigat Liga I şi în conturile clubului au intrat de la UEFA 12,3 milioane euro, fosta campioană Oţelul Galaţi este din nou într-o situaţie financiară cu probleme. Practic, în conturile firmei SC Fotbal Club Oţelul SA Galaţi se mai află 127.000 lei şi 4,1 milioane euro, dar cum obligaţiile la zi ale Oţelului sunt cifrate la 3 milioane de euro, clubul mai are doar vreun milion de euro, la care s-ar adăuga alte 750.000 de euro, bani care ar trebui să mai vină de la UEFA.

Situaţia e acutizată de faptul că firma care a fost din 2002 principalul sponsor al Oţelului, combinatul ArcelorMittal, care sponsoriza Oţelul cu 3 milioa­ne de euro anual, a anunţat că se retrage din calitatea de sponsor. În aceste condiţii, clubul este în căutarea unui nou acţionar majoritar sau sponsor principal.

Tensiunile dintre directorul executiv al Oţelului, Marius Stan, şi membrii consiliului de administraţie au izbucnit în toamna trecută, când au venit primii bani de la UEFA, şi s-au acutizat zilele trecute, când a trebuit să fie discutat în AGA şi CA bilanţul ce trebuie depus la Finanţe.

Unul dintre cei cinci acţio­nari, Ion Ungureanu, fost director adjunct al ArcelorMittal Galaţi, a ieşit într-o conferinţă de presă şi a încercat să clarifice toate speculaţiile din ultimele zile.

Se caută opt milioane de euro

Ion Ungureanu a precizat că în calitate de acţionar al clubului, deţinând 19,2% din acţiuni, dar şi în calitate de membru CA, solidar în faţa legii cu directorul Marius Stan în eventualitatea existenţei unor nereguli, a cerut înaintea AGA şi CA de luni mai multe date despre banii încasaţi de la UEFA şi cum au fost cheltuiţi aceşti bani, precum şi date despre situaţia financiară a societăţii. A primit doar o parte din aceste date. „Mi s-au spus ce bani au intrat de la UEFA, cât s-a cheltuit pe competiţia UEFA, iar la punctul celor mai importante achiziţii, «top ten» achiziţii importante, directorul executiv a dispus directorului financiar să nu-mi dea nici un fel de informaţii", spune Ungureanu.

El a tras unele concluzii pe datele ce i-au fost comunicate, în primul rând pe aceea că nu se ştie cum au fost cheltuite 8 milioane de euro: „Clubul a terminat 2011 cu un profit de 326.000 euro, care acoperă pierderile din anii anteriori. Toţi anii anteriori au avut pierderi uriaşe, deci societatea e pe pierdere masiv. Clubul a primit de la UEFA, 12,3 milioane euro, din care mai sunt în conturi 4,1 milioane euro. Sunt scadente plăţi urgente de 3 milioane euro, astfel încât, la zi, din cele 12,3 milioane euro de la UEFA, mai e disponibil 1 milion de euro. Pentru organizarea celor 6 meciuri Champions League, clubul a cheltuit 4,2 milioane euro. Pentru restul cheltuielilor (de 8 milioane euro - n red), care sunt duble faţă de 2010, am cerut explicaţii, dar nu mi-au fost date", a spus Ion Ungureanu. O clarificare a situaţiei de la Oţelul ar putea avea loc astăzi, când este programată o şedinţă a CA.

Directorul executiv respinge acuzaţiile

Marius Stan a respins acuzaţiile susţinând că obiectul de activitate al clubului este obţinerea de performanţe şi în condiţiile în care în 2011 au fost obţinute performanţe mai bune, era firesc ca şi cheltuielile clubului să fie mai mari, numai primele pentru obţinerea locului 1 fiind de 2,3 milioane euro. El a mai precizat că îl va da în judecată pe Ion Ungureanu, pentru calomnie.

romanialibera.ro

Link to comment
Share on other sites

Marius Stan contraatacă în meciul cu acţionarii: „Luaţi labele de pe Oţelul”

* Directorul general al FC Oţelul a transmis un mesaj dur acţionarilor clubului, ca răspuns la afirmaţiile unuia dintre ei în care era acuzat de management defectuos: „Îi anunţ că au dat de naiba cu mine, neobrăzarea lor a depăşit orice limită”

Marius Stan a făcut ieri o declaraţie de presă, motivată de „repetatele acuze pe care unii nu prididesc să le facă zi de zi prin lansarea de tot felul de zvonuri nefondate”. Practic, acesta a reacţionat în primul rând la afirmaţiile unuia dintre acţionari, Ioan Ungureanu, făcute marţi într-o conferinţă de presă. „Sunt aici şi dornic de bătaie cu cei pe care i-am tolerat până acum, pentru că în acest moment neobrăzarea lor nu are limită. Stan şi cu familia lui şi-a pus gaj casele pentru un credit, în momentul în care riscam să nu primim licenţa din cauza datoriilor la Fisc. Unde erau acţionarii atunci? Le-am cerut doar să-şi pună semnăturile pe contract şi au refuzat, ca să nu răspundă în solidar. Asta conta pentru ei, nu că noi ne puneam gaj casele. Unde au fost când aveam nevoie de bani ca echipa să trăiască? Să le fie ruşine, de la astfel de oameni nu accept sfaturi! Îi anunţ că au dat de naiba cu mine. De regulă îmi câştig meciurile, mă voi bate cu ei în procese”, a declarat directorul general al FC Oţelul.

Acesta le-a mai transmis celor cinci acţionari că a sosit momentul să renunţe la poziţiile lor în cadrul clubului. „Să-şi ia labele de pe echipa aceasta, nu este a lor, este un bun al oraşului. Eu sunt mândru de munca mea, i-am făcut pe toţi gălăţenii să se mândrească cu această echipă chiar dacă nu toţi sunt microbişti. Iar ei au făcut doar nenorociri, nici un bine acestui oraş”, a mai spus Stan.

Auditul n-ar fi descoperit nereguli

Acesta a adăugat că la club nu sunt nereguli financiare, argumentând cu rezultatele uneia dintre misiunile de audit care a verificat în detaliu contabilitatea grupării. „FC Oţelul este o societate privată şi nu am de dat explicaţii nimănui. Cu atât mai puţin acum, după ce clubul tocmai a fost supus unui control mai riguros decât o pot face Poliţia, Fiscul şi DNA la un loc, este vorba de auditul făcut de Delloitte (n.r. - una dintre cele mai renumite firme de profil din lume)”, a precizat Marius Stan.

Anunţata şedinţă CA n-a mai avut loc

Întrunirea Consiliului de Administraţie al FC Oţelul SA, anunţată pentru ieri şi unde urma să se discute dacă se impune demiterea lui Marius Stan, nu a mai avut loc, conform unuia dintre acţionari, Ioan Ungureanu. Acesta îl acuzase cu o zi mai devreme pe Stan că a dublat în 2011 cheltuielile clubului faţă de un an înainte.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Dorinel Munteanu confirmă problemele financiare ale clubului: «Fotbaliştii trebuie să încaseze 100.000 €»

Anul trecut, cu Dorinel Munteanu (43 de ani) pe bancă, Oţelul Galaţi devenea în premieră campioană a României. Acum, “Neamţului” nu-i vine să creadă că moldovenii au mari probleme financiare, deşi clubul a încasat circa 10.000.000 de euro numai din participarea în grupele Ligii Campionilor!

Libertatea: Cum comentaţi situaţia financiară a Oţelului?

Dorinel Munteanu: Supărătoare. Numai în România se poate întâmpla ca o echipă să aibă mai multe probleme cu banii după ce a câştigat campionatul decât înainte! Deşi clubul a primit o sumă mare pentru prezenţa în Ligă, există încă jucători neplătiţi.

Care este totalul datoriilor către fotbalişti?

Între 100.000 şi 200.000 de euro, nu ştiu exact. Cert e că jucătorii au de luat peste 100.000 de euro. E păcat că suferă tocmai cei datorită cărora cea mai mare performanţă din istoria clubului nu ar fi fost posibilă.

Cine este vinovat pentru această situaţie?

Eu în nici un caz! Tot ce ştiu este că persoanele din conducerea clubului nu ne-au permis să facem investiţii în jucători, măcar cu o parte a banilor obţinuţi pentru câştigarea campionatului şi pentru participarea în grupele Ligii.

În aceste condiţii, mai rămâneţi la Galaţi sau mergeţi la Rapid?

Contractul meu cu Oţelul expiră în 2013, dar la cum se prezintă situaţia clubului acum, e greu să rămân. Despre Rapid prefer să nu comentez deocamdată. Ideea este că nu sunt sigur unde voi fi la începutul sezonului viitor. Momentan sunt în concediu în Spania şi vreau să mă relaxez.

libertatea.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.