Jump to content

Farul Constanţa - Oţelul Galaţi 0-2


dcp100168

Recommended Posts

Farul Constanţa - Oţelul Galaţi 0-2

Formaţia Oţelul Galaţi a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), echipa Farul Constanţa, într-un meci din etapa a XXXIII-a a Ligii I.

Golurile au fost marcate de E. Jula '26 şi Jelev '70. Emil Jula a deschis scorul în minutul 26, când a înscris cu capul de la 11 metri, după o centrare de pe stânga a lui Sălăgean. Jivko Jelev a ridicat scorul la 2-0 în minutul 70, când a marcat cu un şut de la 10 metri, după ce defensiva gazdelor a respins balonul greşit la un corner executat de Ciprian Deac. În minutul 89, argentinianul Gabriel Viglianti a trecut pe lângă golul de 3-0, când a trimis mingea în transversală.

Au evoluat formaţile:

Farul Constanţa: 1. Curcă - 2. Farmache, 3. Barbu, 5. Şchiopu, 27. Maxim - 21. Băcilă, 25. M. Nae (26. Chico '60), 19. Ben Teekloh, 7. Todoran - 10. Gerlem, 28. Gosici (24. Fatai '74). Antrenor: Ion Marin.

Oţelul Galaţi: 12. Kolev - 2. Cojoc (16. Sârghi '90), 3. Nogo, 31. Jelev, 15. Sălăgean (14. S. Ilie '87) - 19. D. Stan, 10. G. Paraschiv, 9. Viglianti, 18. Sg. Costin - 27. E. Jula (7. Elek '90+2), 23. Deac. Antrenor: Petre Grigoraş.

Cartonaşe galbene: Gerlem '75 / E. Jula '55, Kolev '80.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă formată din Marius Avram (central), Nicolae Marodin, Bogdan Velicu (asistenţi) şi Mihai Ianovschi (rezervă). Observatorii întâlnirii au fost Valentin Alexandru şi Valeriu Ioniţă.

La partidă au asistat aproximativ 2.000 de spectatori, dintre care 50 de gălăţeni.

La un pas de un nou sezon european

* Antrenorul formaţiei oaspete, Petre Grigoraş, a urmărit meciul din tribună deoarece a fost suspendat două etape, pentru că l-a jignit pe fundaşul stelist Dorin Goian. Fanii Farului nu au uitat că Grigoraş a pregătit echipa lor favorită şi i-au strigat numele în mai multe rânduri.

* La finalul primei reprize, ultraşii gălăţeni au fost la un pas de bătaie cu fanii Farului, după ce aceştia din urmă au încercat să ajungă în sectorul rezervat oaspeţilor, însă forţele de ordine au intervenit prompt şi au calmat spiritele.

* Emil Jula a ajuns la cota 17 în clasamentul golgeterilor Ligii I, ocupând poziţia secundă, cu un gol în urma lui Ionel Dănciulescu de la Dinamo.

* Oţelul a obţinut victoria cu numărul 270 în Liga I, dintre care 65 au fost în deplasare.

* După această victorie, Oţelul a urcat pe locul 7 în clasamentul Ligii I, cu 46 de puncte acumulate, cu unul mai mult decât FC Vaslui, echipă clasată în acest moment pe poziţia a opta. În cazul în care această situaţia se va menţine şi după etapa viitoare, ultima a campionatului, formaţia gălăţeană se va califica în Cupa UEFA Intertoto.

Marius Stan: Depinde numai de noi să jucăm în Intertoto

Directorul general al clubului Oţelul, Marius Stan, a declarat că formaţia gălăţeană s-a apropiat de îndeplinirea obiectivului privind calificarea în Cupa UEFA Intertoto. "Acum depinde numai de noi să jucăm în Intertoto. A fost o victorie reconfortantă, care ne readuce clar în lupta pentru Intertoto, şi este o ocazie de a salva sezonul. Aştept să treacă şi meciul cu Poli Iaşi, pentru că niciun meci nu este câştigat dinainte", a spus Stan. Marius Stan a exclus posibilitatea ca antrenorul Oţelului, Petre Grigoraş, să revină la Farul Constanţa. "Nu-l voi lăsa pe Grigoraş să revină la Farul, mai ales că şi-a prelungit contractul cu Oţelul deja", a explicat Stan.

Secundul lui Grigoraş, Marian Dinu, a precizat că nu s-a putut bucura pe deplin de victoria de duminică, având în vedere că a făcut parte mai mulţi ani din staff-ul tehnic al grupării constănţene. "Un ochi plânge, unul râde, după ce am activat atâţia ani la Constanţa. Felicit echipa, mai ales că nu am avut 5-6 oameni de bază. A fost un rezultat meritat. Grigoraş şi-a prelungit contractul cu încă doi ani şi sper să mă accepte şi pe mine în continuare, să continuăm munca la Galaţi", a punctat Dinu.

Ion Marin, dezamăgit de jocul Farului

Antrenorul echipei Farul Constanţa, Ion Marin, s-a declarat "dezamăgit" de evoluţia jucătorilor săi în meciul cu Oţelul Galaţi. "Jocul de astăzi m-a dezamăgit mult. Nu este bine că a apărut această relaxare. Încheierea campionatului pe un loc bun înseamnă confirmarea valorii. Jucătorii trebuie să rămână concentraţi până la final. Este prima oară când spun că sunt dezamăgit, chiar dacă au mai existat înfrângeri. Am fost depăşiţi clar. Jula a făcut ce a vrut cu apărarea noastră, la fel şi Deac. Jocul de astăzi este un mare semn de întrebare. Este nevoie să aducem şi alţi jucători", a spus Ion Marin. Tehnicianul a comentat şi un dialog mai aprins între jucătorii Farului produs în prima repriză a întâlnirii cu Oţelul: "Dacă nu înţeleg că este nevoie de modestie şi unitate, se alege praful. Eu le-am tot spus acest lucru, dar văd că nu vor să înţeleagă". După ce la finalul partidei galeria Farului a scandat "Ruşine să vă fie" şi "Lăsaţi blaturile", Ion Marin a reacţionat: "Este OK ca galeria să strige «să vă fie ruşine», dar nu are legătură cu blaturile. Dacă şi noi, care abia ne-am salvat, am ajuns să facem blaturi...".

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.