Jump to content

Şi-a abandonat maşina distrusă în faţa firmei de asigurări


dcp100168

Recommended Posts

Şi-a abandonat maşina distrusă în faţa firmei de asigurări

După ce a plătit mai multe mii de lei către firma de asigurări auto Allianz Ţiriac, pentru o asigurare Casco, un gălăţean se chinuie de peste patru luni să obţină un aviz favorabil de reparare a maşinii, din partea acestei societăţi. Deşi a apelat la toate măsurile posibile, proprietarul maşinii a hotărât să abandoneze epava automobilului chiar în faţa sediului societăţii de asigurări auto.

Nevinovat şi nedespăgubit

În luna noiembrie 2011, Costy-Petruţ Stamatescu se afla la volanul maşinii sale, pe bulevardul Coşbuc. Bărbatul conducea dinspre Ţiglina către strada Traian, pe a doua bandă de circulaţie. În dreptul cimitirului Eternitatea, Petruţ Stamatescu a fost nevoit să evite o maşină Dacia 1310, care a încercat să vireze la stânga de pe strada Eternităţii, fără ca şoferul să se asigure. Deşi circula cu viteză regulamentară şi a făcut tot posibilul pentru a evita această maşină, Petruţ Stamatescu nu a mai avut ce face. A acroşat automobilul Dacia 1310, proiectându-l pe celălalt sens de circulaţie, într-o maşină parcată. La faţa locului a venit un echipaj al Poliţiei Rutiere, care a constatat condiţiile producerii accidentului şi a stabilit că Petruţ Stamatescu a fost nevinovat.

„La momentul respectiv am sunat şi la societatea de asigurări, i-am informat despre accident şi i-am chemat la faţa locului, pentru a face propria constatare. Mi-au spus că acest lucru nu este necesar şi că vor face o evaluare a pagubelor după ce maşina va fi depozitată”, ne spune Petruţ Stamatescu.

Platforma chemată a dus maşina avariată la Brăila, la sediul dealerului Apan Motors. După ce a fost întocmită o listă a daunelor, gălăţeanul a aşteptat livrarea despăgubirii, în valoare de aproximativ 55.000 lei, conform poliţei Casco încheiate.

Peste trei luni de bâlbâieli

După trei luni de tergiversări, în care a dat nenumărate telefoane pentru a vedea când vor demara lucrările de reparaţii ale maşinii, Petruţ Stamatescu a primit următorul răspuns din partea Allianz Ţiriac: „Vă facem cunoscut că nu putem achita despăgubirea solicitată, din expertiza tehnică extrajudiciară efectuată de expert autorizat rezultând că avariile autoturismului nu s-au produs în condiţiile declarate”.

Exasperat de răspunsul sec şi de faptul că nu poate circula cu maşina de mai bine de patru luni, Petruţ Stamatescu a ales o formă inedită şi paşnică de protest: şi-a lăsat maşina avariată în faţa societăţii de asigurări. Proprietarul a inscripţionat pe maşină condiţiile exacte prin care s-a ajuns în această situaţie.

„În momentul de faţă suntem încă în faza de conciliere. Luni voi mai face o ultimă încercare de a rezolva în mod amiabil această situaţie, mai ales că este vorba despre un drept al meu. Dacă nici după această solicitare nu-mi va fi reparată maşina, îi voi da în judecată pe cei de la Allianz Ţiriac, încercând să-mi obţin drepturile în instanţă”, concluzionează Petruţ Stamatescu.

Contactaţi pentru a-şi exprima punctul de vedere cu privire la această situaţie, reprezentanţii societăţii Allianz Ţiriac nu au dorit să facă nicio declaraţie, pe motiv că rezultatele expertizelor efectuate de ei au fost deja înmânate proprietarului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Toate firmele de asigurari sunt pline de sacali, care sug sangele cetateanului sub atenta obladuire a legislatiei de cacao (includem aici si obligativitatea politei RCA). Asadar, acestia trebuiesc tratati ca atare.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.