Jump to content

Baletul Giselle, la Galaţi, pe 2 mai


Recommended Posts

Turneul din România prezentat de Great Russian Ballets face parte din turneul mondial 2012 pe care baletul l-a debutat în Statele Unite și Canada.

Giselle este una dintre cele mai cunoscute capodopere romantice, prezentată în două acte pe muzica lui Adolphe Adam și sub coregrafia lui Marius Petipa. Giselle a fost prezentată pentru prima dată de către Baletul Rus în 1910 la Palatul Garnier.

Roulul lui Giselle este unul dintre cele mai căutate în balet, cerând atât perfecțiune tehnică cât și grație și sensibilitate.

În primul act, Giselle transmite inocența și dragostea unei fete de la țară și decepția trădării în dragoste.

În al doilea act, Giselle pare din altă lume, fiind îndrăgostită.

Roulul lui Giselle este interpretat de către Tatiana Bolotova, solistă a Baletului de stat rus din Moscova sub conducerea lui Veceslav Gordeev. Frumusețea și abilitățile sale fizice excepționale au ajutat-o să ajungă la un nivel foarte înalt de profesionalism în dans. În afara rolului de Giselle, ea a interpretat un alt rol extrem de dificil, cel al lui Odette-Odile din Lacul Lebedelor. A interpretat de asemenea roluri principale în: Spărgătorul de nuci (Maria), Frumoasa adormită (prințesa Aurora), Don Quijote (Kitri) și multe altele.

Prim-solistul operei Giselle, va fi câștigătorul premiului Petipa, Dimitry Kotermin. Renumita vedetă internațională are, în afara unei carisme extraordinare, calități fizice și tehnice deosebite. El a interpretat roluri de mare anvergură ale baletului classic în ”Pas de trios”, Lacul Lebedelor (prințul Siegfried), Frumoasa adormită (prințul Desire), Spărgătorul de nuci (prințul), ”Chopiniana” (poetul) și multe altele.

”Great Russian Ballets” are și un invitat special în turneul din România, Alexander Smoliyaninov, solist al teatrului Bolșoi din Moscova din anul 2006.

Aceste trei vedete vor fi acompaniate de un grup de 40 de balerini antrenați după metoda Vaganova , într-un decor extraordinar cu o costumație care va încânta privirea publicului.

Acest spectacol este o bijuterie artistică destinată tuturor vârstelor.

Programul reprezentațiilor este:

1 mai – Cluj, Teatrul Național

2 mai - Galati, Teatrul Muzical

3 mai - Ploiesti, Casa Sindicatelor

5 mai - Sibiu, Casa Sindicatelor

6 mai - Timisoara, Filarmonica Banatul

7 mai - Pitesti, Casa Sindicatelor

8 mai - Oradea, Casa de cultură

11 mai - Bucuresti, Sala Palatului

13 mai - Iasi, Casa Studentilor

14 mai - Targu Mures, Filarmonica de Stat

Pentru informații suplimentare:

Cristian Bucur

Tel: 0733.438.623

Email: balet@spectacole.ca

Biletele sunt disponibile pe eventim.ro sau la agențiile de bilete locale.

post-7388-0-95856800-1333533622_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.