Jump to content

Câţi bani au spitalele gălăţene în 2012


dcp100168

Recommended Posts

Câţi bani au spitalele gălăţene în 2012

Din sumele contractate în urma negocierilor cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, fiecare spital din oraş şi judeţ va trebui să îşi trateze pacienţii cât mai bine. Fondurile s-au alocat, prin negociere, în funcţie de numărul de cazuri medicale pe care un spital le poate rezolva într-un an. Judecând după mecanismul de finanţare din anii trecuţi, pentru a susţine funcţionarea sistemului în ultimele trei luni ale anului se va apela la o rectificare bugetară.

Unde au mers cei mai mulţi bani

Cea mai mare sumă a contractat-o Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi, căruia i-au revenit 60.811.291 lei, potrivit preşedintei CJAS, farm. Olimpia Buzia. Spitalul Clinic de Urgenţă are contract, în 2012, pentru 2.954 de cazuri pe lună. Banii vor fi folosiţi pentru medicamente şi materiale sanitare şi pentru a plăti salariile. Cheltuielile legate de infrastructură şi utilităţi vor fi suportate de Consiliul Judeţului.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii a contractat 12.296.140 lei, în condiţiile în care gradul de ocupare este unul ridicat, în spital fiind internaţi frecvent aproape 300 de copii.

Suma de 8.655.221 lei i-a revenit Spitalului de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” pentru a-şi trata bolnavii şi pentru a plăti salariile în acest an, în vreme ce Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Cuvioasa Parascheva” i-au revenit 7.368.022 lei. Spitalul de Pneumoftiziologie a primit 13.193.114 lei.

Cea mai mică finanţare dintre spitalele din oraş a obţinut-o Spitalul de Obstetrică-Ginecologie „Buna Vestire”, care s-a ales, în urma negocierilor cu CJAS, cu doar 2.877.787 lei.

Spitalul Municipal „Anton Cincu” din Tecuci are contract cu CJAS pentru 7.500.371 de lei, iar Spitalul din Târgu Bujor pentru doar 1.857.740 lei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.