Jump to content

Premieri şi cheltuieli de deplasare ilegale la Apaterm


Recommended Posts

Premieri şi cheltuieli de deplasare ilegale la Apaterm

Un control al Curţii de Conturi la societatea de distribuţie a agentului termic din Galaţi a scos la iveală numeroase nereguli, cea mai flagrantă fiind încasarea de către George Cubasa, fostul director general al Apaterm, a unui premiu anual de 76.329 de lei în 2009, deşi societatea mergea pe pierdere.

Societatea se află în plin proces de faliment, dar administratorul special al societăţii de distribuţie a agentului termic, Adriana Stratulat, încearcă totuşi să justifice achitarea unei sume importante de bani către fostul său şef, culmea, prin trimiteri la lege. Plata megapremiului, care a intrat în buzunarul lui Cubasa, ar fi cât se poate de legală, întrucât Legea 205/2009 nu ar mai condiţiona acordarea unor asemenea bonusuri în funcţie de pierderile societăţii. Cu alte cuvinte, nu mai contează că Apaterm este în situaţia de a da faliment, cum este cazul de faţă, pentru că şeful trebuie să îşi partea leului.

De fapt, lucrurile stau exact invers, în condiţiile în care OUG 79/2008 specifică clar că nu se pot acorda niciun fel de stimulente financiare, dacă societatea a încheiat anul pe pierdere.

Cursuri inutile pe bani publici

Conducerea Apaterm a fost prinsă în ofsaid de inspectorii financiari şi în legătură cu mai multe deplasări în străinătate decontate din banii societăţii. Angajaţii Apaterm au avut parte de un sejur la Barcelona, care a costat 12.797 de lei, o deplasare de 21.491 de lei în Ucraina, ca să nu mai vorbim de achitarea altor 13.087 de lei către cei care au urmat studii postuniversitare pe specializarea urbanism şi amenajarea teritoriului. Toate aceste cheltuieli pentru o aşa zisă formare profesională nu au niciun fel de bază legală. De pildă, salariaţii Apaterm ar fi urmat un curs în Ucraina, care nu este atestat de Ministerul Muncii şi nu are, astfel, niciun fel de valoare. Inspectorii financiari au sesizat Tribunalul, pentru a-i trage la răspundere pe cei vinovaţi, în condiţiile în care Apaterm închidea anul 2008 cu o pierdere de 31.828.921 de lei, pentru ca în 2009 „gaura” acoperită din bani publici să se mărească la 35.518.273 de lei.

nepasadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.