Jump to content

Bursa locurilor de muncă - aprilie 2012


Recommended Posts

Bursa locurilor de muncă la Galaţi

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi organizează vineri, 27 aprilie, o nouă ediţie a "Bursei Generale a Locurilor de Muncă". Acţiunea se va desfăşura simultan în muncipiile Galaţi şi Tecuci.

„Acest eveniment are menirea de a reuni angajatori şi persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în speranţa corelării cererii şi ofertei de forţă de muncă, pentru combaterea şomajului. Bursa locurilor de muncă, manifestare devenită tradiţională la nivel naţional se adresează atât agenţilor economici care pot oferi locuri de muncă vacante cât şi potenţialilor viitori angajaţi care prin experienţa şi abilităţile dobândite pot contribui la succesul activităţii economice”, a declarat directorul AJOFM Galaţi, Carmen Hanţaţuc.

Conducerea AJOFM îi aşteaptă pe toţi agenţii economici interesaţi să participe la "Bursa Generală a Locurilor de Muncă". Pentru rezervarea standurilor, agenţii economici interesaţi pot confirma participarea şi locurile de muncă vacante astfel: pentru Galaţi la sediul A.J.O.F.M. Galaţi din Str. Domnească nr. 191 sau fax -0236-415151, iar pentru Tecuci la sediul A.L.O.F.M. Tecuci din str. Mihail Kogălniceanu nr. 60, Bloc A2, sau fax - 0236-820398.

"Bursa Generală a Locurilor de Muncă ",se va desfăşura în Municipiul Galaţi în holul Universităţii " Dunărea de Jos " Galaţi, din Str. Domnească nr. 47, iar în Municipiul Tecuci la Colegiul Naţional de Agricultură şi Economie, str. 1 Decembrie, nr. 107.

impartial.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Peste 1.400 de angajatori din toată ţara s-au înscris, până luni, la Bursa generală a locurilor de muncă, care va fi organizată vineri, în 89 de localităţi, fiind anunţate peste 13.000 de locuri de muncă, informează, marţi, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Bursa se va desfăşura în 89 de agenţii pentru ocuparea forţei de muncă locale şi judeţene.

Din datele centralizate până luni, cele mai multe locuri de muncă sunt înregistrate în Bucureşti (2.026), Iaşi (1.533), Buzău (606), Bacău (503), Braşov (480), Arad (475), Mureş (454), Suceava (381), Giurgiu (379) şi Dâmboviţa (361).

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

320 de locuri de muncă la bursa din judeţul Galaţi

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Galati adreseaza o invitatie, tuturor persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, la “Bursa Generala a locurilor de munca”, care va avea loc vineri, 27 aprilie 2012.

“Bursa Generala a locurilor de munca ”, se va desfasura incepand cu ora 09.00, simultan in doua locatii:

  • Municipiul Galati - Holul Universitatii « Dunarea de Jos » Galati din Str. Domneasca Nr. 47, Galati
  • Municipiul Tecuci - Colegiul National de Agricultura si Economie – Tecuci din Bld.1 Decembrie 1918, Nr. 107, Tecuci.

La Galati si-au anuntat participarea, pana la data prezentului comunicat, 16 agenti economici, care ofera 241 locuri de munca in urmatoarele profesii si meserii: inginer (metalurgie, hidraulica, automatica, instalatii electrice, proiectare, constructii, mecanica), farmacist, contabil, consultant financiar, reprezentant vanzari, bucatar, ospatar, barman, patiser, modelator-cocator, covrigar modelator, cofetar, lucrator prin aschiere, vopsitor ind., transator, operator fabricare mezeluri, afumator carne, zugrav, zidar, instalator, rigipsar, electrician, mecanic auto, electromecanic, electrician auto, finisor constructii, lacatus, montator tamplarie AL/ PVC, masinist masini terasamente, consilier vanzari (call center), asistent manager, secretara, agent securitate, etc.

La Tecuci au confirmat participarea, pana in prezent, 19 angajatori cu o oferta de 79 locuri de munca in urmatoarele profesii si meserii: inginer (agronomie, industrie alimentara, mecanica) instalator, electrician, fierar betonist, zidar, faiantar, dulgher, finisor constructii, sudor, tractorist, coafor, manichiurist, cosmetician, frizer, casier, femeie serviciu, lucrator comercial, kinetoterapeut, asistent medical, fiziokinetoterapeut, gestionar, excavatorist, ospatar, bucatar, electromecanic, lacatus, stivuitorist, strungar, agent comercial, sofer, manipulant, fochist, mecanic ind. alimentara, vanzator, barman, bucatar, agent paza, dispecer, sudor, electronist.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Galati

Link to comment
Share on other sites

Angajatorii, luaţi cu asalt de şomeri

Bursa generală a locurilor de muncă, organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), a avut loc vineri, în holul Universităţii „Dunărea de Jos”. Simultan cu evenimentul de la Galaţi, o bursă a locurilor de muncă a avut loc şi la Tecuci.

La Galaţi, peste 200 de şomeri, cu CV-urile în mână, au venit la Universitate în ideea că îşi vor găsi un loc de muncă. Atât tineri absolvenţi, cât şi persoane cu zeci de ani de experienţă într-un anumit domeniu, şi-au lăsat datele angajatorilor, sperând că vor fi sunaţi. Cele mai căutate locuri de muncă au fost cele de patiseri, lucrător în construcţii sau ingineri, standurile reprezentanţilor fiind luate cu asalt de cei interesaţi. Şomerii cu care am vorbit spuneau că ar accepta şi o specializare diferită de cea pe care o au, dar ar vrea ca salariul să fie peste 1.000 de lei. Coadă era şi la standurile celor care oferă cursuri de calificare. În Galaţi, 23 de angajatori au fost prezenţi la acţiune, iar din Tecuci 25, acestea oferind, în total, 430 de locuri de muncă.

Mai puţine oferte decât în anii trecuţi

„Bursa se ţine în fiecare an în lunile aprilie şi septembrie. Comparativ cu ediţiile trecute, anul acesta sunt mai puţine locuri de muncă. Cele mai multe oferte sunt din domeniile producţie şi servicii”, a explicat Carmen Hanţaţuc, directorul AJOFM. Tot aceasta a mai adăugat că, la sfârşitul lunii martie, rata şomajului la Galaţi era de 7,44 la sută, situându-ne pe locul 8 în clasamentul pe ţară, dar fenomenul este în scădere.

„Calificarea este principala cerinţă”

„De dimineaţă am avut foarte multe cereri din partea şomerilor. Doritorii sunt, în mare parte, cei care au terminat cursurile de patiserie organizate de AJOFM şi au lucrat doar în perioada de practică. Este importantă şi această practică, putem găsi locuri de muncă şi pentru aceştia. Calificarea este principala cerinţă pe care o avem de la şomeri”, explică Laurenţiu Mardare, reprezentantul firmei Sarabia SRL, care a oferit 13 posturi de cofetar, patiser, bucătar sau barman-ospătar. „Am făcut un curs de patiser care a durat trei luni. Am găsit aici două oferte de muncă. Am lăsat datele mele şi acum aştept să fiu sunată. Nu am foarte multă experienţă, dar am mai lucrat în diferite fabrici”, ne-a spus Nicoleta Grosu.

„Multe cursuri, puţine posturi”

„Eu am o calificare de electrician. Dar am mai făcut trei cursuri şi degeaba. Tot nu mi-am găsit un loc de muncă. De aici, foarte multe mese la care m-am uitat, au cursuri de calificare şi foarte puţine posturi. Oferta este foarte slabă. Am găsit două firme. Sper să mă angajeze pentru că este foarte greu. Am o experienţă în domeniu de 30 de ani”, ne spune Petru Neagu, de 54 de ani. Oferte de cursuri de calificare a oferit şi Alianţa Romilor. Reprezentanţii acesteia spun că oricine poate să beneficieze de cursuri, nu doar cetăţenii de etnie romă: „Avem peste 15 cursuri de calificare în domenii precum barman, lucrător în construcţii, instalator şi aşa mai departe. Astăzi au venit mulţi doritori care s-au înscris şi care vor fi sunaţi de la centru. Aceste cursuri sunt gratuite. Cei care aplică trebuie să aibă studii - în funcţie de curs şi să nu depăşească vârsta de 65 de ani”, ne-a explicat Claudia Constantin, reprezentantul Alianţei Romilor.

Nicio angajare pe loc

Raportul emis de AJOFM arată că, în urma acţiunii din acest an, niciunul dintre şomeri nu a fost angajat pe loc, iar 144 au fost selectaţi pentru a le fi analizate datele, în vederea unei posibile angajări.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

101 posturi la bursa de la Tecuci

Bursa generală a locurilor de muncă a avut loc vineri, între orele 8.30-11.00 la sala de mese a cantinei Colegiului Naţional de Agricultură şi Economie. Consilierul superior al instituţiei organizatoare – ALOFM Tecuci, Irina Paţa, ne-a declarat că la această acţiune au participat 25 de agenţi economici care au oferit 101 locuri de muncă. Din cele 480 de persoane care au venit în speranţa găsirii unui loc de muncă, 160 au fost selectate pentru încadrare, urmând ca în perioada următoare să aibă loc interviurile.

tecuci.eu

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.