Jump to content

Un copil din Galaţi s-a născut fără intestine


dcp100168

Recommended Posts

Un copil din Galaţi s-a născut fără intestine

Un bebelus de opt luni, din Galati, sfideaza moartea inca de la nastere. Copilul s-a nascut aproape fara niciun intestin. Desi medicii i-au dat doar cateva zile de viata el s-a incapatanat sa traiasca.

Acum micutul trebuie sa faca un transplant de intestine. Operatia extrem de costisitoare nu poate fi realizata la noi in tara sau in Europa. Numai medicii din Statele Unite pot sa-l salveze, dar interventia costa cateva sute de mii de dolari. O suma exorbitanta pentru parintii baiatului.

Din fericire specialistii de la Harvard si doctorii din Boston sunt pregatiti sa-i intinda o mana de ajutor lui Andrei. Inainte de a-l putea transfera peste ocean insa medicii de la Iasi trebuie sa completeze cateva acte.

Baiatul cantareste doar 3,8 kg in loc de 6-7kg, cat ar fi normal pentru varsta lui, iar intestinele sale masoara doar 10 centimetri, in loc de trei metri.

a1.ro

Link to comment
Share on other sites

Un bebeluş din Galaţi va fi operat în SUA

Un bebeluş născut în urmă cu circa opt luni şi ai cărui părinţi sunt gălăţeni (cel mai probabil din Tecuci) a ajuns în atenţia agenţiilor internaţionale de presă, din cauza condiţiei sale medicale. Medicii au constatat că principala cauză pentru care Andrei (care avea la naştere 2,8 kilograme) a câştigat în greutate doar 1.000 de grame în opt luni este că intestinul său are doar 10 centimetri şi nu 3 metri, cum ar fi normal. În mod normal, copilul ar fi trebuit să cântărească acum cel puţin şase kilograme.

În prezent, Andrei este internat la Spitalul de Pediatrie Marie Curie (Budimex) din Bucureşti şi urmează să fie transportat în Statele Unite, unde va fi supus unui transplant. Associated Press a publicat pe 30 martie un material care îl avea în prim plan pe dr. Cătălin Cîrstoveanu, şeful secţiei de nou-născuţi din cadrul spitalului Marie Curie, al cărui pacient este Andrei. În acest fel, specialişti din Europa, dar şi de la Harvard şi Boston au aflat despre cazul copilului şi s-au oferit să îl ajute. Informaţii neconfirmate indică faptul că părinţii copilului ar fi minori de etnie rromă.

Contactată telefonic ieri, în cursul după-amiezii, preşedinta Biroului Judeţean pentru romi din cadrul Prefecturii Galaţi, Viorica Gotu, ne-a declarat că nu are, momentan, suficiente informaţii pentru a confirma ipoteza.

Directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) a precizat că nicio maternitate din Galaţi nu a înregistrat naşterea copilului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Andrei s-a încăpăţânat să trăiască mai mult decât au spus medicii

Doi tineri rromi din Tecuci sunt părinţii copilului născut fără intestine acum 8 luni şi internat la Spitalul „Marie Curie”, în Bucureşti. Au devenit părinţi mult prea devreme - mama, Cristina Daniela, are doar 15 ani, iar tatăl, Narcis, are 19 ani - iar acum speră ca primul lor născut să supravieţuiască.

Diagnosticul a fost dat la Bucureşti şi li s-a spus atunci că mai are doar 3 luni de trăit. A trăit 8 luni deja iar părinţii speră într-o minune. Cei doi tineri stau cu părinţii tinerei mame. Nu l-au văzut de o lună pe Andrei, deoarece nu au bani să stea non-stop în Bucureşti.

„L-au operat acolo şi ne-au spus că nu are tot intestinul şi nu poate trăi aşa mai mult de trei luni. A trăit opt luni. Asta înseamnă că are zile. Merită să trăiască. Nu ştiam că ar avea şanse în America, la o operaţie, că noi... 100.000 de dolari, cât costă, nu avem de unde. Eu muncesc cu ziua, cât pot. Dar bani de operaţie nu avem”, spune Narcis Broască, tatăl copilului.

Nu au bani de operaţie şi l-ar lăsa pe copil să plece să fie operat, dar ar vrea să îl însoţească, de teamă să nu îl piardă.

„Nu am decât câteva poze cu el. Aş vrea să îl strâng în braţe. Dacă operaţia e singura lui şansă, l-aş lăsa să meargă în America, dar cu unul din familie, nu singur”, spunea Alina Mistreanu, bunica micuţului, care are şi ea doar 30 de ani.

Deşi nu sunt bogaţi, părinţii lui Andrei se pregătiseră cu pătuţ şi lucruri de copil înainte de naştere. Când au aflat că va mai trăi 3 luni, le-au dat. Acum au o altă speranţă.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Bebelusul nascut fara intestine a murit

Copilul din Galati care a uimit lumea medicala mondiala a murit astazi la spitalul Budimex din capitala. Baietelul s-a nascut fara intestine si era hranit artificial. Asta a dus, insa, la insuficienta hepatica. Medicii i-au dat initial doar cateva zile de viata, dar Andrei s-a incapatanat sa supravietuiasca 9 luni. Copilul trebuia sa faca un transplant de intestine in Statele Unite. Specialistii de la Harvard si doctorii din Boston erau pregatiti sa faca o astfel de interventie, una extrem de complicata si foarte costisitoare.

a1.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.