Jump to content

Galaţiul, printre judeţele cu cele mai puţine terenuri degradate


dcp100168

Recommended Posts

Galaţiul, printre judeţele cu cele mai puţine terenuri degradate

Potrivit unei analize realizate de Econtext, la nivelul intregii tari, din total suprafata arabila, care este de 9,4 milioane de hectare, circa 1 milion de hectare raman necultivate. Separat de acesta, Romania are aproape jumatate de milion de hectare de pamant care este degradat, mai exact, pamant pe care nu se afla nici o constructie, dar pe care nu s-a cultivat si nici nu se cultiva nimic. Acest teren degradat reprezinta circa 2% din suprafata totala a tarii.

Potrivit sursei citate, la nivel national, judetul Alba este pe primul loc la capitolul “teren degradat”, cu o suprafata de 43.376 de hectare. Pe a doua pozitie se situeaza Clujul, cu 33.452 de hectare, iar la polul opus, cu cel mai putin teren de acest gen, este Capitala, cu numai 93 de hectare de pamant degradat.

Dintre judetele apropiate, Constanta se afla pe locul 6, cu peste 23.000 ha teren degradat, urmata de Tulcea, cu peste 22.000 ha, Braila este pe locul 25, cu circa 8.500 ha, Buzaul, pe locul 27, cu 8200 ha, iar Galatiul este pe locul 35, cu 3.400 ha teren degradat.

infobraila.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.