Jump to content

Fostul primar din Suceveni, scos din cursa electorală de doi bătăuşi profesionişti


dcp100168

Recommended Posts

Fostul primar din Suceveni, scos din cursa electorală de doi bătăuşi profesionişti

Bărbatul a ajuns la spital cu oasele antebraţelor făcute bucăţi, cu capul spart şi fracturi la piciorul stâng. Medicul care l-a operat timp de peste patru ore spune că bătăuşii au făcut o treabă „urâtă" de „profesionişti". Soţia victimei a declarat că agresorii aveau feţele acoperite şi au acţionat ca in filme.

Medicul veterinar Ion Cucu, fost primar al comunei gălăţene Suceveni, se află internat în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţă după ce a fost bătut crunt, duminică noaptea, de doi necunoscuţi care i-au intrat în ogradă.

Soţia acestuia a povestit pentru Adevărul clipele de coşmar prin care a trecut întreaga familie.

„În jurul orei 11 noaptea (23.00 n.red.) s-a stins lumina în casă. Nelu, soţul meu, a văzut ca la vecini era lumină şi a ieşit să verifice siguranţele. În acel moment au tăbărât pe el doi bărbaţi solizi cu feţele acoperite şi au început să-l bată cu nişte bâte. Eu şi fetiţa noastră de opt ani am auzit cum striga la ei să nu-l mai lovească şi am ieşit în fugă din casă. Am ţipat să-l lase în pace că-l omoară şi unul s-a repezit şi la mine, dar nu m-a lovit. Nouă, mie şi fetei, nu ne-au făcut nimic, pentru el veniseră", ne-a declarat Ecaterina Cucu

Lovit cu bâtele sub ochii fiicei sale de opt ani

Femeia povesteşte că agresorii n-au ţinut cont de rugăminţile ei şi ale fetiţei sale, care a asistat la scenele de o violenţă extremă.

„Soţul meu se ghemuise într-un colţ al balconului (terasei din faţa casei) dar unul dintre bărbaţi îl trăgea de picioare şi cum Nelu se ţinea de două scânduri, celălalt îi dădea cu parul peste mâini şi în cap. S-au oprit numai când el n-a mai scos niciun sunet. Atunci au coborât fără grabă scările, au ieşit din curte şi au plecat liniştiţi pe drum", a mai povestit soţia victimei agresiunii.

Şocată, femeia a sunat la 112 şi apoi la un vecin pe care l-a rugat să vină să-i ajute.

„Abia vorbind, Nelu mi-a zis că n-a mai scos niciun sunet când îl băteau, ca să-i facă să creadă că l-au terminat. Când am vrut să-l ridic a ţipat de durere. Era plin de sânge, îi şiroia din cap. I-au rupt oasele mâinilor, nu le putea mişca şi avea un picior umflat. L-au ridicat cei de la Ambulanţă şi l-au adus aici la spitalul Judeţean".

„Omul ăsta a fost bătut de profesionişti"

Astăzi dimineaţă, la ora 10.00, soţia şi fiica lui Ion Cucu aşteptau cu lacrimi în ochi să se termine intervenţia chirurgicală la care acesta era supus.

„Am intrat cu el în sală la ora 9.10 şi am ieşit 13.30. Intervenţia a fost dificilă pentru că este un caz urât. Pacientul are fracturate ambele oase ale antebraţului şi la mâna stângă, şi la cea dreaptă. Mai are o luxaţie la braţul drept, are o fractură şi o luxaţie la piciorul stâng, un traumatism cranian şi contuzii abdominale. Am reconstruit oasele cu plăci şi şuruburi. Pot spune, ca medic, care a văzut multe, că omul ăsta a fost batut de profesionişti. Profesional!", ne-a declarat dr Sorin Ungurianu, medic primar ortopedie-traumatologie, şef de lucrări la Facultatea de Medicină şi Farmacie.

Scos din cursa electorală

Soţia lui Ion Cucu ne-a spus că bătaia încasată de soţul ei ar putea avea legătură cu faptul că acesta şi-a anunţat recent candidatura pentru încă un mandat de primar.

„În ultimii patru ani a fost consilier local, din partea PNL şi s-a tot certat cu actualul primar de la PSD, pe la şedinţe. Nu era de acord cu unele chestii şi sigur că unora nu le convenea să candideze. Pentru ei Nelu era ca un spin în coaste", a declarat Ecaterina Cucu.

Am întrebat-o în faţă la Blocul Operator de ce avea două sacoşe burduşie cu scutece de unică folosinţă, pentru adulţi.

„Păi mi-a spus domnul doctor să cumpăr, că soţul meu nu-şi va mai folosi mâinile mai multă vreme", ne-a răspuns izbucnind în lacrimi soţia medicului veterinar aflat în sala de operaţii.

Contracandidat "înspăimântat"

Despre păţania celui care nu-i va mai fi contracandidat în alegeri, Neculai Hanţă, actualul primar ne-a spus că l-a „înspăimântat".

„Nu mai avem siguranţa zilei de mâine. La noi poliţia vine dacă sunăm la 112, după ora 16.00. Şi întâmplarea asta ar trebui să fie un semnal de alarmă", a spus Hanţă

Primarul în exerciţiu al comunei Suceveni ne-a confirmat că ar fi avut mai multe dispute în Consiliul Local, cu Ion Cucu.

„Nu numai cu mine a avut schimburi de cuvinte, dar de la aşa ceva şi până la dat în cap, e distanţă mare. Dumnealui îşi spunea punctul de vedere, aşa, puţin mai agresiv, şi mereu avea obiecţii. Domnule, dacă vrea să candideze, s-o facă, nu avem o problemă cu asta. Pentru mine, Primăria este o povară. M-aş bucura să iasă altcineva, că eu nu trăiesc din asta, am o societate. Sper să se lămurească şi să-i prindă pe făptaşi. Nu cred că e politic şi e înspăimântător ce s-a întâmplat!", a afirmat Neculai Hanţă

Primarul a mai spus că şi anul trecut Ion Cucu a mai avut o problemă, oarecum similară, când persoane cunoscute au intrat în curtea lui şi i-au incendiat maşina.

Cât despre ancheta poliţienească, demarată chiar în noaptea producerii agresiunii, comisar Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Galaţi, ne-a informat că:

„Se fac verificări pentru identificare autorilor agresiunii. În funcţie de concluziile medicului legist şi de numărul zilelor de îngrijiri medicale necesare, având în vedere gravitatea leziunilor povocate ancheta va fi preluată de Serviciul de Investigaţii Criminale".

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

„Au vrut să mă elimine din cursa electorală”

Fostul primar din Suceveni, medicul veterinar Ionel Cucu, bătut crunt duminică noaptea, şi-a revenit după operaţie şi a putut spune prin ce a trecut. Bărbatul susţine varianta oferită cu o zi înainte de rudele sale, cum că în spatele atacului căruia i-a căzut victimă ar fi oameni tocmiţi de actualul primar PSD al comunei.

„Caută să mă elimine din cursa electorală, că m-am înscris din nou. Eu nu am duşmani în sat şi nu avea cine să îmi taie lumina şi să intre peste mine să mă bată în halul ăsta, să îmi rupă şi mâini şi picioare. Cei doi care m-au bătut clar nu sunt din localitate. Părerea mea personală este că în spatele atacului stă Hanţă, actualul primar. Nu am fost ameninţat direct, dar acum două luni ne-am certat rău într-o şedinţă de CL. Anul trecut, în martie, a mai fost un atac îndreptat împotriva mea. Atunci s-a aruncat cu două cocktailuri Molotov în maşina mea, ca eu să ard şi să îmi arunce maşina în aer. Am avut noroc şi am scăpat. Poliţia locală din Suceveni nu i-a găsit pe aceia care mi-au dat foc nici până acum. Au făcut două poze şi au vorbit cu doi aşa zişi martori, o bătrână şi un bătrân care nu auziseră nimic, au zis ei, şi cu asta basta. Dacă nu se descoperă vinovaţii, cei care m-au atacat de data asta, nu mai candidez. Dacă sunt descoperiţi, atunci voi candida iar”, susţine Ionel Cucu, de pe patul de spital.

Bărbatul a fost mutat din secţia Reanimare a Spitalului de Urgenţă la secţia Ortopedie a aceluiaşi spital.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Un primar PSD a plătit doi ciobani care l-au bătut crunt pe contracandidat şi l-au forţat să renunţe la cursa electorală. „Na, să-ţi mai trebuiască să candidezi!“

Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi l-a trimis în judecată pe Neculai Hanţă, fost primar ar comunei gălăţene Suceveni, pentru instigare la vătămare corporală. Alături de acesta au fost puse sub inculpare alte patru persoane pentru tentativă la omor şi instigare la vătămare corporală din culpă.

Tribunalul Galaţi a stabilit legalitatea rechizitoriului, urmând să înceapă audierea martorilor în procesul fostului edil din comuna Suceveni, Neculai Hanţă, care a creat în 2012 un scandal atipic în comunitatea locală.

Neculai Hanţă, primar din partea PSD la acea dată, a primit rezultatele unui sondaj de opinie, care arăta că nivelul de încredere al electoratului în el scăzuse de la 50% la 21,3%, în timp ce contracandidatul său la primărie, din partea PNL, Ionel Cucu, crescuse în opţiunile sătenilor de la 24% la 40,7%. Procurorii susţin că Neculai Hanţă era determinat să nu piardă fotoliul de primar, motiv pentru care a decis să-l forţeze pe consăteanul său să abandoneze cursa electorală. Anchetatorii au stabilit că Hanţă a tocmit cu doi ciobani din comună, Aristide Felea şi Ionuţ Ţocu, puşi sub acuzare acum pentru tentativă la omor, prin doi interpuşi - Sorin Pascal şi Marian Felea, trimişi în judecată pentru instigare la vătămare corporală şi complicitate la comiterea aceeaşi infracţiuni, să-l bată pe Ionel Cucu.

În noaptea zilei de 8 aprilie 2012, Felea şi Ţocu au pătruns în curtea lui Ionel Cucu. În prima fază, au deşurubat becurile din curte, pentru a nu fi recunoscuţi. Când proprietarul a ieşit din casă, l-au lovit cu brutalitate, cu pumnii şi bâtele. ”Inculpaţii Aristide Felea şi Ionuţ Ţocu au pătruns în curtea persoanei vătămate prin spatele casei şi ajungând în dreptul autoturismului victimei, Ionuţ Ţocu i-a înţepat roţile, iar Aristide Felea a deşurubat becurile pentru a nu putea fi văzuţi. După aceasta, cei doi au luat două bâte, au mers pe prisma casei, au oprit curentul de la tabloul electric, iar în momentul în care Ionel Cucu a ieşit din casă pentru a vedea ce s-a întâmplat, au început să îl lovească atât în zona capului, cât şi pe restul corpului”, a detaliat procurorul de caz în rechizitoriu modul cum s-au petrecut lucrurile.

Testaţi cu detectorul de minciuni

În timp ce îl băteau pe candidatul PNL, agresorii i-au strigat: ”Na, să-ţi mai trebuiască să candidezi la primărie!”. Doar intervenţia şi ţipetele surorii lui Ionel Cucu, a făcut ca acesta să scape cu viaţă.

Poliţiştii i-au identificat pe agresori după urmele papilare pe care le lăsaseră pe becurile pe care le-au deşurubat la locuinţa victimei. Cei doi ciobani au recunoscut că l-au agresat pe Ionel Cucu, dar au declarat că au făcut-o la iniţiativa fostului primar, Neculai Hanţă, fiind testaţi cu detectorul de minciuni pentru a se verifica dacă spun adevărul, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul unuia dintre intermediari, Sorin Pascal.

Victima a avut nevoie de 80 de zile de îngrijiri medicale pentru a-şi reveni şi a renunţat la candidatura pentru conducerea primăriei Suceveni. Neculai Hanţă a câştigat un nou mandat de primar şi i-a recompensat cu 2.500 de lei pe bătăuşii care l-au băgat în spital pe contracandidatul său.

Neculai Hanţă a refuzat testarea cu detectorul de minciuni şi a declarat că victima, Ionel Cucu, i-ar purta pică pentru că a deschis un proces împotriva lui în numele primăriei pentru recuperarea unor sume de bani. Ionel Cucu, candidatul PNL la primăria Suceveni din 2012, a declarat că s-a constituit parte civilă în procesul penal şi îi cere acum 160.000 de euro daune morale fostului primar.

După ce şi-a încheiat mandatul de primar în 2016, Neculai Hanţă s-a pensionat.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Primar PSD condamnat după ce ar fi angajat un cioban să-l bată pe contracandidatul său

Neculai Hanţă nu şi-a recunoscut fapta, dar a refuzat testarea cu detectorul de minciuni şi a declarat că victima, Ionel Cucu, i-ar purta pică pentru că a deschis un proces împotriva sa în numele primăriei pentru recuperarea unor sume de bani.

Tribunalul Galaţi l-a condamnat, pe 28 iunie, pe fostul primar al comunei gălăţene Suceveni, Neculai Hanţă, la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru instigare la lovire şi alte violenţe, Sorin Pascal şi Marian Felea, alţi doi participanţi la comiterea faptei, au primit 2 ani şi 6 luni, respectiv o amendă penală de 1.800 de lei pentru aceeaşi faptă. Cea mai mare pedeapsă o are de executat Aristide Felea, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru tentativă la omor. Instanţa i-a obligat pe cei patru să îi plătească victimei, Ionel Cucu, daune materiale de 32.823 de lei şi daune morale de 350.000 de lei. Decizia judecătorilor nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la instanţa superioară. 

Scandalul electoral a pornit în 2012, când Neculai Hanţă, primar din partea PSD la acea dată, a primit rezultatele unui sondaj de opinie, care arăta că nivelul de încredere al electoratului în el scăzuse de la 50% la 21,3%, în timp ce contracandidatul său la primărie, din partea PNL, Ionel Cucu, crescuse în opţiunile sătenilor de la 24% la 40,7%.

Procurorii susţin că Neculai Hanţă era determinat să nu piardă fotoliul de primar, motiv pentru care a decis să-l forţeze pe consăteanul său să abandoneze cursa electorală. Anchetatorii au stabilit că Hanţă a tocmit un cioban din comună, Aristide Felea, prin doi interpuşi - Sorin Pascal şi Marian Felea, să-l bată pe Ionel Cucu. În noaptea zilei de 8 aprilie 2012, Felea a pătruns în curtea lui Ionel Cucu. În prima fază, a deşurubat becurile din curte, pentru a nu fi recunoscut. Când proprietarul a ieşit din casă, l-a lovit cu brutalitate, cu pumnii şi o bâtă.

”Inculpatul Aristide Felea a pătruns în curtea persoanei vătămate prin spatele casei şi ajungând în dreptul autoturismului victimei, i-a înţepat roţile şi a deşurubat becurile pentru a nu putea fi văzut. După aceasta, a luat o bâtă, a mers pe prisma casei, a oprit curentul de la tabloul electric, iar în momentul în care Ionel Cucu a ieşit din casă pentru a vedea ce s-a întâmplat, a început să îl lovească atât în zona capului, cât şi pe restul corpului”, a detaliat procurorul de caz în rechizitoriu modul cum s-au petrecut lucrurile. 

În timp ce îl bătea pe candidatul PNL, agresorul a strigat: ”Na, să-ţi mai trebuiască să candidezi la primărie!”. Doar intervenţia şi ţipetele surorii lui Ionel Cucu, a făcut ca acesta să scape cu viaţă. Poliţiştii l-au identificat pe agresor după urmele papilare pe care le lăsase pe becurile pe care le-a deşurubat la locuinţa victimei. Ciobanul a recunoscut că l-a agresat pe Ionel Cucu, dar a declarat că a făcut-o la iniţiativa fostului primar, Neculai Hanţă, fiind testat cu detectorul de minciuni pentru a se verifica dacă spune adevărul, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul unuia dintre intermediari, Sorin Pascal.

Victima a avut nevoie de 80 de zile de îngrijiri medicale pentru a-şi reveni şi a renunţat la candidatura pentru conducerea primăriei Suceveni. Neculai Hanţă a câştigat un nou mandat de primar şi l-a recompensat cu 2.500 de lei pe bătăuşul care l-a băgat în spital pe contracandidatul său. Neculai Hanţă a refuzat testarea cu detectorul de minciuni şi a declarat că victima, Ionel Cucu, i-ar purta pică pentru că a deschis un proces împotriva sa în numele primăriei pentru recuperarea unor sume de bani. După ce şi-a încheiat mandatul de primar în 2016, Neculai Hanţă s-a pensionat.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Fostul primar PSD din Suceveni, condamnat la 3 ani pentru ciomăgirea contracandidatului de la PNL

Curtea de Apel Galați a judecat recursul în procesul în care fostul primar PSD din comuna Suceveni, Neculai Hanță și trei complici ai acestuia au fost judecați pentru că în 2012 l-au snopit în bătaie pe Ionel Cucu (PNL) contracandidatului lui Hanță la candidatura de primar din partea USL. Magistrații de la Curtea de Apel au menținut pedepsele dispuse în vara trecută de Tribunalul Galați, dar a operat câteva schimbări în privința daunelor plătite lui Ionel Cucu de agresori. Curtea de Apel a redus de la 32.823 lei la 150 lei cuantumul daunelor materiale şi de la 350.000 la 50.000 lei cuantumul daunelor morale, la plata cărora au fost obligați în solidar inculpații Hanţă Neculai, Felea Aristide, Pascal Sorin şi Felea Marian.

Tribunalul l-a condamnat pe fostul primar PSD la 3 ani de închisoare cu suspendare

În vara trecută, prin sentința nr 332/28.06.2018, pronunțată în dosarul 3175/121/2017, instanța de la Tribunalul Galați l-a condamnat pe Neculai Hanță la 3 ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la lovire sau alte violenţe.

Cei doi intermediari, prin intermediul cărora Hanță a angajat doi ciobani care să îl bată pe Ionel Cucu au primit pedepse diferite. Pascal Sorin a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la lovire sau alte violenţe, iar Felea Marian a fost condamnat la plata unei amenzi penale în valoare de 1.800 lei pentru complicitate la instigare la infracţiunea de lovire sau alte violenţe. Cea mai grea pedeapsă a primit-o unul dintre ciobanii exterminatori, Aristide Felea, care a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu eecutare pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor, faptă comisă la 8.04.2012.

Război PSD-PNL pentru candidatura USL la Primăria Suceveni

Răfuiala electorală a avut loc în primăvara lui 2012 pe fondul campaniei electorale pentru alegerile locale la care PSD și PNL candidau împreună, pe listele USL. În comuna Suceveni, județul Galați, principalii pretendenți la candidatura USL pentru mandatul de primar erau Ionel Cucu (PNL), care fusese primar până în 2008 și Neculai Hanță (PSD) care era primarul în funcție. Liderii USL luaseră decizia ca desemnarea candidaților comuni pentru mandatele de primari să se facă în baza unor sondaje de opinie. La începutul lui aprilie 2012, la Suceveni stătea mai bine în sondaje candidatul PNL, cu un procent de 41%, în timp de candidatul PSD avea doar 24% din încrederea consătenilor. Așadar, Ionel Cucu (PNL) era ca și desemnat candidat al USL la Primăria Suceveni.

În noaptea de 8 spre 9 aprilie a avut loc atacul dur, care l-a scos din cursă pe candidatul PNL. Brusc, locuința familiei Cucu a rămas în beznă, pentru că agresorii au decuplat siguranța din tabloul din curte. Ionel Cucu a ieşit în curte să vadă dacă vecinii săi au energie electrică şi atunci doi indivizi mascaţi l-au tocat cu bâtele. Candidatul PNL a ajuns la Reanimare, cu ambele antebraţe rupte şi traumatisme cranio-cerebrale. El a dat vina pe aliatul de la PSD, pe care îl acuza că ar fi şi în spatele unor coctailuri „Molotov” ce i-au incendiat maşina în 2011.

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Galați au finalizat ancheta în dosarul 275/P/2012 în cursul anului 2017, trimițând dosarul în instanță pentru infracțiunile de omor pentru Aristide Felea și instigare la omor pentru Neculai Hanță, Pascal Sorin și Felea Marian.

stiridegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.