Jump to content

Galaţiul, printre judeţele în care nu s-au creat locuri de muncă


Recommended Posts

Galaţiul, printre judeţele în care nu s-au creat locuri de muncă

Aproape jumătate din cele 9.300 de locuri de muncă create anul trecut în urma investiţiilor noi autohtone şi străine sunt consemnate în cinci judeţe din ţară, respectiv Timiş, Satu Mare, Prahova, Tulcea şi Caraş-Severin, cele mai "harnice" dintr-un clasament de 40 de judeţe, arată datele din raportul "România: Tabloul investiţional regional în anii 2011 şi 2012", realizat de Andreea Paul, consilier economic al primului-ministru. Datele au fost adunate de la prefecturi. Acesta este primul studiu realizat în România care identifică atât investiţiile noi străine, cât şi pe cele autohtone realizate, dar şi perspectivele de investiţii noi.

Tot judeţele care concentrea­ză cel mai mare interes pentru investiţii şi în care sunt cei mai puţini şomeri continuă să atragă investiţii noi străine sau autohtone. În Timiş s-au creat 1.052 de locuri de muncă anul trecut, fiind judeţul frun­taş la acest capitol. Rata şomajului era de 1,75% anul trecut, nivel la ju­mătate faţă de media naţională.

La polul opus, în judeţele Argeş, Bistriţa-Năsăud, Bu­zău, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Mehe­dinţi şi Neamţ nu s-a creat niciun loc de mun­că, arată aceeaşi sursă. În aceste judeţe fie au fost investiţii foarte mici (Galaţi), fie nu a fost realizată nicio inves­ti­ţie anul trecut şi nici nu se prefigurează a se de­ma­ra vreun proiect nou de in­ves­tiţii. Spre exemplu, în Galaţi rata şomajului era de 6,3% anul trecut.

zf.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.