Jump to content

Deputatul Pâslaru nu şi-a mai plătit chiria de aproape patru ani


Recommended Posts

Deputatul Pâslaru nu şi-a mai plătit chiria de aproape patru ani

Singurul parlamentar din Galaţi care deţine, în închiriere, spaţii ale primăriei pentru a-şi desfăşura activitatea în teritoriu are o datorie totală la bugetul local de 40.153 de lei (9.337 de euro). Este vorba despre deputatul PSD de Galaţi Florin Pâslaru. Potrivit Primăriei, el are închiriate, două spaţii, de la municipalitate, pe care ar trebui să le folosească drept cabinete parlamentare.

Din 15, numai unul e câştigător!

Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Fond Locativ a Primăriei Galaţi, din cei 13 (plus doi, aleşi la nivel naţional) parlamentari aleşi în circumscripţia electorală nr. 18 Galaţi, numai unul singur beneficiază de spaţii ale Primăriei municipiului Galaţi, pentru cabinet parlamentar: deputatul Florin Pâslaru. Primul spaţiu - şi probabil cel mai cunoscut - este cel situat în campusul universitar (strada Domnească nr.142, bl.B parter, suprafaţă - utilă 105,4 m.p., chirie lunară stabilită -730,42 lei), iar cel de-al doilea spaţiu se află într-un apartament (nr. 7) din blocul A 1 (str.Brăilei nr.169,bl.A1,ap.7, suprafaţă utilă - 24,27m.p, chirie lunară - 168,19 lei).

… câştigător, dar absent

În ciuda faptului că ambele cabinete parlamentare se află în zone centrale, nici unul nu este folosit. În campusul universitar, curioşii se pot uita degeaba pe geamurile cu sigle PSD, căci în afară de birouri goale, şi fotografiile de campanie nu se vede nici o mişcare. Pe uşa cabinetului parlamentar nu se află vreun program cu publicul, ci doar nişte anunţuri studenţeşti pentru închiriere de camere sau job-uri part-time. O ironie prea fină, totuşi… „Nu vine nimeni pe aici, nu a mai venit din campanie. Cine îl caută să se ducă la Romarta, la Nespălata”, ne-a explicat, amabilă, o doamnă din zonă. Tăcere şi la apartamentul 7 din blocul A1. Pe uşa închisă iremediabil nu scrie nici măcar că ne aflăm în faţa unui cabinet parlamentar. În schimb, după mai mult de două minute în faţa uşii, un tânăr necunoscut apare ca prin minune şi ne explică, amabil, că uşa e închisă şi nu e nimeni acolo.

De ce atâta mister?

Misterul cabinetelor parlamentare cu datorii se adânceşte dacă iei în calcul întârzierea cu care Primăria Galaţi a răspuns cererii Vieţii Libere (formulată pe legea liberului acces la informaţii de interes public). A trebuit să înaintăm două cereri – una la 1 martie şi a doua pe 21 martie – ca să ni se răspundă la simpla întrebare: câţi parlamentari au sedii închiriate de la primărie şi dacă au datorii la chirie? Mister este şi atunci când constaţi că cele două adrese nominalizate ca şi cabinete parlamentare de primărie nu se regăsesc pe site-ul Camerei Deputaţilor. Acolo se arată că Pâslaru are tot două cabinete parlamentare, cel din campusul universitar şi un al doilea, dar nu apartamentul din blocul A 1, ci o altă adresă, de la Romarta (sediul organizaţiei judeţene) – Domnească nr. 13, Bl. L, parter. Poate exista o explicaţie: ori primăria nu ştie ce sedii i-a dat, ca şi cabinete parlamentare lui Pâslaru, ori însuşi deputatul nu ştie de ambele, de vreme ce pe site-ul Camerei nu se află amândouă acolo!

Statul i-a dat pe anul trecut dublu cât datoria

Chiar şi cu această întârziere în comunicare, am aflat, totuşi, de la Direcţia de Fond Locativ, că datoria totală pentru cele două spaţii închiriate de Pâslaru se ridică la suma de 40153 ( pentru ambele spaţii). Raportat la cele două chirii datorate lunar – total de 898,61 de lei – ar însemna că debitul s-a adunat prin neplata a ultimelor 44 de luni, adică a trei ani şi vreo şapte luni. Cu alte cuvinte, de când a fost ales deputat şi până în prezent, Pâslaru a achitat chiria pentru cele două spaţii doar pe cinci luni! Valoarea chiriei neplătite de aproape patru ani reprezintă mai puţin de jumătate din banii pe care deputatul i-a primit în cursul anului trecut, de la bugetul Parlamentului, tocmai pentru achitarea de „bunuri şi servicii” la cabinetul parlamentar (chirii, lumină, apă, consumabile, dar nu şi pentru plata personalului angajat, pentru care se dau alţi bani). Conform informaţiilor de pe site-ul Camerei Deputaţilor, în 2011, suma totală alocată de la bugetul de stat pentru întreţinerea cabinetelor parlamentare ale deputatului Florin Pâslaru s-a ridicat la 85.024 de lei.

Florin Pâslaru: "în două săptămâni, achit tot!"

„Am aflat şi eu de aceste datorii acum o lună. Eu nu acuz pe nimeni, dar primăria nu m-a atenţionat niciodată, măcar verbal că am aceste datorii. Deja nici nu cred că mai am aşa o sumă mare, căci am început să achit din ea. În două săptămâni, achit toată datoria!”, ne-a declarat deputatul Florin Pâslaru. Acesta a spus că datoriile s-au acumulat din cauză că „au fost alte cheltuieli de făcut, că nu puteam să-mi taie lumina” şi că absenţa sediului de la blocul A 1 de pe site-ul Camerei Deputaţilor este „probabil o neglijenţă pe care o voi corecta”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Câtă ipocrizie țigănească!

"Cum să am datorii?! EU?! Și tocmai unde?! La spațiile închiriate de la Prămrie?! Da' ce, dacă mi-a dat primarul nostru, trebuie să plătesc?! Da eu am crezut că toți țiganii care stau în centru, cu chirie la Primărie, nu plătesc ci doar votează sau decartează unde trebuie!

Mă jur pe carne de porc, să moară copilașii mei, ca n-am știut!"

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Deputatul Florin Pâslaru, dator vândut Primăriei!

* Conform datelor Primăriei Galaţi, Florin Pâslaru are de achitat suma de 47.993 de lei - chiria neplătită, de aproape patru ani, pentru două sedii * Parlamentarul PSD este citat în instanţă pentru rezilierea contractelor de închiriere * În primăvară, politicianul promitea că va achita debitele "în două săptămâni", iar acum spune că va plăti până în toamnă

Din cele trei partide şi un parlamentar care aveau, în primăvară, datorii la Primărie, reprezentând chirii neachitate pentru spaţiile publice pe care le deţineau, numai un singur partid s-a simţit şi a stins datoria, ba chiar a plătit şi în avans, aşa cum a şi promis: Partidul Conservator. În rest, deputatul Florin Pâslaru, PNŢCD şi Partidul Alianţa Populară nu s-au sinchisit să îşi achite datoriile către Primăria Galaţi pentru sediile date de administraţie.

Florin Pâslaru, dat în judecată pentru datorie

În primăvara acestui an, conform datelor Primăriei Galaţi, deputatul PSD Florin Pâslaru avea de achitat către Primăria Galaţi 40.153 de lei - chiria neplătită de aproape patru ani pentru două sedii: cel din campusul universitar (Domnească 142) şi cel din blocul A 1 (Brăilei 169). Atunci, deputatul promitea că va achita debitele "în două săptămâni". Potrivit biroului de comunicare al Primăriei, datoria chiriaşului a ajuns acum la 47.993 de lei, iar acesta este citat în instanţă pentru rezilierea contractelor de închiriere. Ciudat că dosarul de reziliere se află în instanţă încă de anul trecut, informaţie care nu a fost comunicată, înainte de 10 iunie, de către Primărie către "Viaţa liberă"! Florin Pâslaru spune că nu ştie că a fost dat în judecată, dar promite că până în toamnă va achita debitele restante.

Tot în martie, Partidul Alianţa Populară avea de achitat pentru sediul din Culturii nr. 1 suma de 2.798 lei. De atunci până acum nu doar că nu a stins datoria, ci ea a crescut la 3.365 de lei, motiv pentru care "chiriaşul a fost somat să achite debitul", informează Primăria.

PNŢCD plăteşte, dar cu o condiţie!

"Nu dau nici un leu pe chirie până când Primăria nu vine să repare clădirea. Imobilul este clădire de patrimoniu şi eu nu am voie să dau nicio mistrie. Din cauza găurilor prin acoperiş, ne plouă în sediu. Am făcut vreo două adrese până acum către Primărie, prin care anunţ că nu voi plăti nici un leu din datorie dacă nu vin să repare sediul. Ca şi chiriaş, eu fac reparaţii la interior, dar Primăria e obligată să repare exteriorul", spune liderul PNŢCD Galaţi, Marian Popa, arătând apa infiltrată în tavan, chiar deasupra portretului lui Corneliu Coposu.

Însă Biroul de comunicare al Primăriei informează că nu a primit nici o notificare în acest sens din partea chiriaşului de pe Gării 28. În primăvară, PNŢCD Galaţi avea de achitat 2.599 de lei, iar acum are în jur de 3.359 de lei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.