Jump to content

Marius Necula intră în cursa pentru Primărie


dcp100168

Recommended Posts

Marius Necula intră în cursa pentru Primărie

Perioada de "silentio stampa" în care s-a aflat, până acum, PDL Galaţi se pare că se apropie de sfârşit, o dată cu nominalizarea senatorului Marius Necula drept candidat pentru funcţia de primar al oraşului. În această seară, sunt şanse mari ca nominalizarea sa să fie bătută în cuie, la Bucureşti, unde discuţia este purtată la cel mai înalt nivel din partid, cu preşedintele Emil Boc.

Atuuri care îl recomandă

Nominalizarea lui Marius Necula ar pune, astfel, capăt, perioadei - şi aşa prelungită nejustificat de mult - în care democrat-liberalii au tot evitat să pronunţe numele candidatului PDL la funcţia de primar al Galaţiului. În afară de avantajul tinereţii - căci, cu Marius Necula (48 de ani), numărul candidaţilor tineri la primăria Galaţiului ar ajunge la trei, după lansarea lui Marius Stan (54 ani) şi a lui Nicuşor Ciumacenco (37 de ani) -, senatorul PDL are şi alte atuuri care l-ar putea recomanda pentru a intra în cursa electorală: a îndeplinit atât funcţia de subprefect al Galaţiului (2001-2004), cât şi pe cea de prefect (2004-2005). În plus, la ultimele alegeri, din 2008, când a candidat la şefia CJ Galaţi, Necula a reuşit să întrunească voturile a 46.629 de gălăţeni, obţinând, la alegerile pentru conducerea CJ Galaţi, un procentaj superior partidului. Astfel, Marius Necula a obţinut 21,17 la sută, în timp ce PDL a avut cam cu patru procente mai puţin, transformate într-un deficit de 6.000 de voturi. Cum şi candidatura pentru primărie este, ca şi cea pentru preşedinţia CJ, tot una "nominală" (căci, deşi există o listă de partid în spate, în general, cetăţenii votează omul, nu partidul), Marius Necula ar avea şanse să depăşească, pe 10 iunie, procentul unui partid şi aşa aflat în evident proces de eroziune - un fenomen inevitabil oricărei formaţiuni aflate la guvernare.

Imaginea unui partid fără candidat propriu

Pe de altă parte, faptul că PDL a încheiat, în plan local, parteneriatul cu UNPR (în cadrul Alianţei Pentru Progres - APP) înclină pentru nominalizarea unui democrat drept candidat la primărie, în condiţiile în care candidatul APP pentru CJ este cel susţinut de progresişti (actualul preşedinte al judeţului, Eugen Chebac). Stabilirea lui Necula drept candidat ar justifica, până la urmă, valoarea PDL, căci susţinerea unui alt candidat, eventual din afara politicii ar putea fi interpretată chiar şi ca o dovadă a inexistenţei oamenilor de valoare din interiorul organizaţiei. Şi nu în ultimul rând, nominalizarea lui Necula drept candidat ar fi dovada încrederii reciproce dintre el şi PDL, în contextul în care surse neoficiale încearcă să şubrezească o astfel de relaţie prin informaţii potrivit cărora senatorul s-ar putea reîntoarce în partidul în care a activat 14 ani: PSD.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Senatorul Marius Necula candidează din partea PDL la Primăria Galaţi

Senatorul Marius Necula a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că va candida din partea PDL pentru funcţia de primar al municipiului Galaţi. ”Intru oficial în cursa electorală pentru mandatul de primar al municipiului Galaţi. Am luat această decizie după ce am avut ultimele consultări la Bucureşti şi după ce m-am consultat şi cu foarte mulţi dintre gălăţeni”, a declarat Marius Necula.

Senatorul PDL a afirmat că deşi la nivelul judeţului Galaţi PDL şi UNPR au decis să meargă împreună la alegerile locale sub sigla Alianţei Pentru Progres(APP), pe buletinul de vot va apărea în dreptul numelui său PDL şi nu APP.

„În dreptul meu va scrie PDL. Nu fug de această siglă, eu vin din partea PDL şi în dreptul meu va scrie PDL”, a spus Marius Necula.

Senatorul a mai spus că şi-a negociat mult candidatura, el condiţionând intrarea în cursa electorală pentru Primăria Galaţi de sprijinul pe care i-l pot oferi partidul şi miniştrii lui în realizarea unor proiecte pe care le are în vedere.

Necula a declarat că în ultimul sondaj realizat de PDL are doar 4% din intenţiile de vot, în timp ce contracandidaţii săi, Marius Stan din partea USL şi independetul Nicuşor Ciumacenco au 31 şi respectiv 25% din sufragiile electoratului.

,,Norocul meu este că nu cred în astfel de sondaje. Voi face o campanie austeră bazându-mă pe principiul discuţiilor din uşă în uşă”, a menţionat Necula.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Te astept "om bun" cu usa deschisa! Dă te rog, in prealabil, o adresa de mail unde pot sa-ti trimit scrisoarea pe care familia mea o pregatise pentru Mos Craciun!

Da nu-mi veni cu povesti cu austeritatea ca nu te pot crede! Cum asa, cu o mama geniu in afaceri, vii la noi cu texte despre criza si austeritate? Eu cred ca o dai in mangleala.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.