Jump to content

Taximetriştii gălăţeni vor să mărească tarifele


dcp100168

Recommended Posts

Taximetriştii gălăţeni vor să mărească tarifele

Taximetriştii gălăţeni au decis să mărească plafonul maxim de tarifare de la 2 la 3,5 lei pe kilometru după ce majoritatea firmelor de profil din Galaţi a ajuns în pragul falimentului din cauza tarifelor de „ruinare” practicate de anumiţi colegi de breaslă. Un proiect în acest sens va fi supus aprobării Consiliului Local în următoarea lună, după ce Camera Taximetriştilor va realiza fundamentarea acestei propuneri.

„Un preţ care ar permite menţinerea pe linia de plutire ar fi 2,5 lei, dar sunt multe firme de taximetrie care au investit sume serioase în achiziţia de maşini şi acestea ar practica tarife de 3 lei pe kilometru, ca să îşi poate amortiza într-un termen rezonabil investiţiile”, ne-a declarat Silviu Cârlan, preşedintele Camerei Taximetriştilor din Galaţi.

Pe de altă parte, nu pot fi trecute cu vederea taxiurile care circulă „la negru”, pirateria fiind departe de a fi eliminată. La aceasta se adaugă şi taxiurile care se folosesc de siglele unor dispecerate inexistente pentru a atrage clienţii, proprietarii acestora practicând evaziunea fiscală la vedere.

În momentul de faţă, o bună parte din taximetriştii gălăţeni sunt nevoiţi să meargă cu 1,3 sau 1,4 lei pe kilometru, în ciuda faptului că nu reuşesc să îşi acopere nici măcar cheltuielile, pentru că nu îşi pot permite să îşi piardă clienţii. Acest lucru face ca Galaţiul să aibă cele mai mici tarife din România la capitolul taximetrie, media naţională situându-se în jurul a 3 lei pe kilometru.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Sa scumpeasca oricat. Isi vor pierde si mai multi clienti. Nu stiu daca o fi iesit Romania din cria sau nu, dar pentru romanul de rand inca e criza. Oamenii prefera mai bine de 14 lei 10 drumuri cu mijloacele de transport in comun decat 1 drum cu taxiul pe acea distanta de 10 km. Acum ca se vor scumpi taxiul daca ai sa zicem de mers 10 km, pana la servici, 50 lei iti va ajunge 16 zile lucratoare. Fata de doar 2-3 zile cat ti-ar ajunge daca i-ai da la taxi.

Eu de asta nu circul cu taxiul. pretul prea piperat si unii soferi joaca maimuta.

Edited by George
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.