Jump to content

Copil de două luni omorât în bătaie de bunică


dcp100168

Recommended Posts

Copil de două luni omorât în bătaie de bunică

O femeie în vârstă de 36 de ani din comuna vasluiană Băcani a fost arestată, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, victimă fiind nepoata sa în vârstă de două luni, relatează Agerpres. Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, fetiţa se afla în grija bunicilor, mama acesteia locuind în municipiul Galaţi.

"Observând faptul că fetiţa nu se mai opreşte din plâns, femeia, care era singură acasă, a lovit-o cu palmele în zona capului şi în zona dorsală. La revenirea soţului la domiciliu, acesta i-a solicitat femeii să verifice copilul, moment în care a constatat faptul că este decedat. Bărbatul a anunţat la poliţie faptul că nepoata sa a decedat în casă", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 3 Bârlad s-au deplasat la faţa locului şi au constatat faptul că fetiţa prezenta mai multe escoriaţii pe corp, fiind dispusă necropsia pentru stabilirea cauzei decesului.

Din concluziile preliminare ale medicului legist a rezultat faptul că moartea copilului a fost violentă şi a fost cauzată de un traumatism cranio-cerebral care a dus la comă cerebrală.

jurnalul.ro

Link to comment
Share on other sites

Si oare chiar nu intra la nimeni in cap faptul ca un copil care plange mult, mai ales daca are 2 luni, ii era foame? Avea 2 luni, la 2 luni sa dai copilul pe mana bunicilor? El plangea ca avea nevoie de lapte matern!!!

Nu intra la nimeni in cap ca daca lovesti un copil il faci sa planga mai tare? Nu sa taca? Un bebe il lfaci sa taca prin 2 moduri: fie ii dai lapte matern fie il legeni sa il adormi!

Edited by George
Link to comment
Share on other sites

Femeia acuzată că şi-a omorât în bătaie nepoata de două luni, arestată preventiv

Femeia în vârstă de 36 de ani, acuzată că şi-a omorât în bătaie nepoata de două luni pe motiv că nu se oprea din plâns, a fost arestată preventiv, miercuri seară, sub acuzaţia de omor calificat, de magistraţii Tribunalului Vaslui. La propunerea procurorului de caz, magistraţii Tribunalului Vaslui au emis, miercuri, mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele femeii din localitatea vasluiană Bălţăteni care, în urmă cu trei zile, şi-a omorât în bătaie nepoata. Potrivit anchetatorilor, într-o primă fază, bunica bebeluşului nu ar fi recunoscut că ea a fost cea care l-a lovit de mai multe ori cu palmele peste cap, spunând că vinovat este un copil de-al ei, în vârstă de 15 ani. "Iniţial, autoarea nu şi-a recunoscut fapta şi a dat vina pe un copil de-al ei care are probleme psihice, ştiind că acesta nu va răspunde penal pe motiv că nu are discernământ. Odată cu extinderea anchetei, femeia a recunoscut, inclusiv în faţa instanţei de judecată, că ea este cea care şi-a abuzat fizic nepoţica, deranjată că fetiţa nu se mai oprea din plâns", a declarat, miercuri, procurorul de caz Alice Ruja.

Un bebeluş de două luni din comuna vasluiană Băcani a fost omorât în bătaie de bunica sa, în vârstă de 36 de ani, copilul fiind lovit pe motiv că nu se oprea din plâns. Copilul, din satul Bălţăteni, a fost găsit mort duminică seară, la câteva ore după ce fusese lovit cu palmele peste faţă de către bunica sa, supărată că acesta nu se oprea din plâns. A doua zi, soţul femeii s-a prezentat la postul de poliţie din Băcani şi a anunţat decesul copilului. În urma necropsiei, s-a constatat că moartea fetiţei de două luni a fost violentă şi s-a produs din cauza unui traumatism cranio-cerebral. Iniţial, femeia a fost reţinută de procurorul de caz pentru 24 de ore.

Fetiţa de două luni se afla în grija bunicilor materni de aproximativ trei săptămâni, mama bebeluşului, o adolescentă în vârstă de 16 ani, fiind în municipiul Galaţi, unde urmează cursurile unei şcoli din localitate.

Cei doi soţi din Bălţăteni, sat în care locuiesc fără forme legale de aproximativ trei ani, mai au alţi trei copii, în vârstă de trei, nouă şi 15 ani. Cei mai mici dintre ei au fost preluaţi, miercuri, de Direcţie pentru Protecţia Copilului Vaslui şi daţi în îngrijire bunicilor paterni, adolescentul de 15 ani rămânând în îngrijirea tatălui pe motiv că prezintă garanţii morale.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

Monstrul care şi-a ucis nepoţica pentru că plângea

Constanţa Lupu, o femeie de 36 de ani din localitatea vasluiană Băcani, şi-a omorât fără milă nepoţica de doar două luni. Apoi, ca să scape basma curată a încercat să dea vina pe unul dintre fiii ei, bolnav psihic. Nu a ţinut şi femeia a fost arestată pentru crimă.

Micuţa de două luni a rămas în grija bunicii după ce, mama ei, de 16 ani, a spus că nu şi-o doreşte şi a plecat la Galaţi.

Nefericita întâmplare s-a petrecut duminică, atunci când bebeluşul plângea fără întrerupere. Constanţa Lupu nu s-a mai putut abţine şi, profitând de faptul că era acasă doar cu ceilalţi doi copii ai ei, unul de 3 ani şi celălalt de 15 ani, a început să o lovească pe fetiţă. A lovit-o cu furie până când a lăsat-o fără suflare. A doua zi, concubinul femeii a observat că micuţa nu mai respiră şi a anunţat poliţia. Oamenii legii au plecat, iniţial, pe pista unei morţi suspecte, deşi cadavrul bebeluşului prezenta urme vizibile de violenţă.

Medicii legişti au concluzionat, însă, că fetiţa a avut parte de o moarte violentă. Iniţial, bunicii au încercat să paseze vina pe băiatul lor de 15 ani, care suferă de un handicap psihic, în speranţa că poliţiştii nu-l vor acuza pentru crimă.

„Femeia ne-a povestit apoi că nu mai suporta bocetele bebeluşui şi, într-un exces de furie, i-a băgat unghiile în carne şi l-a lovit de mai multe ori în zona capului. Ea a mai spus că nepoata era un copil nedorit al fetei sale şi că nu o iubea deloc", ne-a spus Alice Ruja, procurorul de caz.

Constanţa Lupu a fost arestată pentru 29 de zile.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Femeia care şi-a ucis nepoţica, condamnată la 16 ani de închisoare

Femeia de 37 de ani, din localitatea vasluiană Bălţăteni, care în primăvara acestui an şi-a ucis nepoţica, în vârstă de două luni, cu mai multe lovituri de ciocan din lemn în cap, a fost condamnată de Tribunalul Vaslui la 16 ani de închisoare, transmite corespondentul MEDIAFAX. La mai puţin de o lună de când a fost trimisă în judecată de către procurori, Constanţa Lupu, cea care, în urmă cu patru luni, a omorât copilul fiicei sale pe motiv că nu se oprea din plâns, a fost condamnată de către magistraţii Tribunalului Vaslui la 16 ani de închisoare pentru omor calificat.

Potrivit rechizitoriului prezentat în instanţă de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, fetiţa de două luni a fost lovită de bunica ei de mai multe ori în cap cu un obiect contondent, cel mai probabil fiind vorba de un ciocan din lemn sau chiar un toc de pantof. Mai mult, susţin anchetatorii, cu câteva zile înainte de a o ucide pe fetiţă, femeia de 37 de ani şi-a lovit nepoata cu palmele peste corp, şi-a înfipt unghiile în picioarele ei şi a bătut-o peste faţă cu o tulpină uscată de porumb.

Iniţial, Constanţa Lupu a afirmat în faţa procurorilor că şi-a lovit nepoata doar cu palmele peste cap în ziua în care fetiţa a decedat. În momentul în care i-au fost prezentate concluziile medico-legale de la autopsie, femeia a recunoscut că şi-ar fi lovit nepoata cu o bucată de lemn, în formă dreptunghiulară, pe care a găsit-o în curtea locuinţei.

În prezent, femeia de 37 de ani se află în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, urmând a fi transferată în penitenciar în momentul în care sentinţa dată de Tribunalul Vaslui va rămâne definitivă şi irevocabilă, în condiţiile în care hotărârea magistraţilor vasluieni poate fi atacată cu recurs.

Fetiţa de două luni se afla în îngrijirea bunicilor materni din luna februarie 2012, la scurt după ce a fost adusă pe lume de fiica lor, o tânără de 16 ani, aflată la studii în municipiul Galaţi. Femeia de 37 de ani şi-a luat angajamentul să-şi crească nepoata încă din decembrie 2011, atunci când a aflat că fiica ei este însărcinată în şapte luni.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.