Jump to content

Împuşcat în Italia, tratat la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Împuşcat în Italia, tratat la Galaţi

Un bărbat în vârstă de 39 de ani a ajuns ieri la Spitalul de Urgenţă Galaţi având o plagă împuşcată la nivelul braţului drept. Bărbatul a spus că a fost împuşcat în Italia, unde stă de peste 10 ani, dar fără a munci cu forme legale. A fost rănit în timp ce era la un picnic, unde a fost împuşcat accidental de nişte tineri care trăgeau în vrăbii. Bărbatul ar fi venit la Galaţi acasă deoarece nu îşi permitea serviciile medicale din Italia. La o primă examinare a medicilor, rana pare a fi mai veche de 24 de ore şi se pare că ar fi făcută de un pistol cu bile.

„Pacientul este internat pe secţia Chirurgie Plastică, are o rană prin împuşcare, o rană veche, mai veche de 24 de ore, care a interesat vase şi nervi”, a precizat dr. Lucica Grigorică de la Spitalul de Urgenţă. Poliţiştii l-au audiat pe bărbat pentru a se stabili circumstanţele agresiunii.

„A declarat că a fost împuşcat în Italia accidental dar poliţiştii fac verificări pentru a se confirma sau infirma declaraţia”, a precizat cms. Cristina Tatulici de la IPJ Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Împuşcat în Italia, un gălăţean s-a întors în ţară pentru a solicita asistenţă medicală

Cel puţin asta susţine bărbatul care s-a prezentat la Spitalul de Urgenţă din Galaţi cu braţul drept bandajat. El a spus că a bătut atâta drum pentru că în Italia nu avea asigurare medicală şi nu şi-ar fi permis să plătească pentru tratarea rănii. „Pacientul, în vârstă de 38 de ani, a venit la Unitatea de primiri Urgenţe în jurul orei 10.30, cu o plagă la braţul drept. Din spusele lui, rana a fost provocată accidental prin împuşcare ieri (10 aprilie), dar nu a oferit alte amănunte. A spus că tot astăzi a intrat în ţară şi că a venit direct la spital pentru că, în Italia, neavând asigurare medicală, ar fi fost obligat să plătească chiar şi pentru serviciile de urgenţă. Plaga, fără retenţie de proiectil, nu ridică probleme", a precizat dr Angel Trifan, medicul coordonator al UPU-SMURD. Având în vedere că rana fusese provocată prin împuşcare, conform procedurilor legale, doctorul Trifan a anunţat cazul la Ispectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Galaţi.

„Audiat de poliţişti, Apostu O., din satul Buceşti (comuna Iveşti), a declarat că locuia fără forme legale în Italia de aproape 10 ani. Acesta susţine că rana i-a fost provocată acolo, accidental, de un cetăţean italian, dar n-a putut oferi informaţii despre armă. Bărbatul a motivat că a cerut asistenţă medicală în România pentru că, neavând drept de rezidenţă în Italia şi deci nici asigurare de sănătate, ar fi trebuit să plătească pentru îngrijirile medicale necesare. A fost demarată o anchetă pentru se verifica spusele rănitului", ne-a informat comisar Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al IPJ.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.