Jump to content

Programul magazinelor şi instituţiilor în zilele de Paşte


dcp100168

Recommended Posts

Programul magazinelor şi instituţiilor în zilele de Paşte

* Sâmbătă şi luni, cele mai multe dintre marile magazine au program redus, iar duminică sunt închise toate

Vineri este ultima zi dinaintea Paştelui în care supermarketurile sunt deschise până aproape de miezul nopţii. Sâmbătă, unităţile comerciale îşi închid porţile cu câteva ore mai devreme decât de obicei, iar duminică sunt închise.

Magazinul METRO primeşte clienţi până la 23.00 în Vinerea Mare, iar sâmbătă până la ora 16.00, urmând să se redeschidă luni, pentru opt ore, de la 8.00 la 16.00.

SELGROS este deschis vineri până la 22.00, iar sâmbătă doar până la 16.00. Luni, însă, în a doua zi de Paşti, Selgros are un program relaxat de cumpărături: 7.00-22.00.

La Billa şi la Penny Market e deschis vineri seară până la ora 22.00, iar la Kaufland până la 22.30. Sâmbătă, unităţile celor trei retaileri îşi închid porţile la 18.00 (Kaufland), la 20.00 şi la 21.00 (Billa) şi la 22.00 (Penny). Luni, Billa şi Penny deschid magazinele la primele ore ale dimineţii şi le închid seara, la 20.00 (Penny) şi la 22.00 (Billa), în timp ce Kaufland are program scurt: 9.00-16.00.

Hipermarketul Real, care funcţionează non stop de miercuri, primeşte clienţi şi la noapte, urmând să-şi închidă porţile sâmbătă, la ora 20.00. Unitatea va fi redeschisă luni, la 8.00 dimineaţa. (Rodica Mişcalencu)

Echipele de intervenţie sunt la datorie

Furnizorii de apă potabilă, apă caldă, electricitate şi gaze naturale nu au program cu publicul luni, însă echipele de teren vor fi gata oricând să intervină la eventualele avarii. Gunoierii nu lucrează duminică

Apă Canal

În Vinerea Mare, Apă Canal are program normal de lucru cu publicul, dar luni, în a doua zi de Paşti, birourile societăţii sunt închise. „Vineri avem program cu publicul până la ora 14.00, în timp ce casieriile au program până la ora 19.00 (casieria centrală) şi până la ora 18.00 (casieriile de teren). Luni nu se va lucra, însă pentru orice problemă consumatorii pot apela numărul dispeceratului: 0236463294”, a declarat şefa Biroului de relaţii cu publicul al societăţii, Cornelia Arnăutu.

Apaterm

Potrivit directorului de producţie al Apaterm, Mircea Ispas, angajaţii societăţii lucrează vineri după programul normal, care în această zi se încheie la ora 13.30. Luni, în a doua zi de Paşti, şi pentru salariaţii Apaterm va fi o zi liberă, iar marţi se va relua programul obişnuit de lucru. În cazul în care, în această perioadă, veţi avea probleme sau avarii legate de distribuţia apei calde, directorul Ispas ne-a asigurat că echipele de intervenţie ale Apaterm vor fi la datorie 24 de ore din 24 şi că la dispecerat vi se va răspunde. Iată şi numerele de care aţi putea aveţi nevoie: 0236311018, 0725257730 şi 0725257824.

Electrica

Casieriile Electrica au program normal vineri şi marţi, fiind închise doar luni, în a doua zi de Paşti. La dispecerat (0236929) va răspunde, însă, cineva la orice oră din zi şi din noapte şi va trimite echipele de intervenţie la deranjamentele semnalate pe reţeaua de alimentare cu energie electrică.

GDF Suez

Şi lucrătorii furnizorului de gaze naturale GDF Suez Energy România asigură permanenţa în perioada sărbătorilor pascale. Dacă simţiţi un miros suspect de gaze sau aveţi probleme în alimentarea cu gaze, puteţi solicita intervenţia echipelor companiei prin dispecerat, apelând 0236928.

Ecosal

Angajaţii serviciului de salubritate Ecosal vor lucra şi vineri, şi sâmbătă, şi luni. Doar duminică nu se vor ridica tomberoanele şi pubelele din oraş. „Vineri, programul cu publicul îl asigurăm până la 15.30, iar luni nu vom avea program cu publicul”, ne-a declarat reprezentanta biroului de informaţii publice de la Ecosal. Pentru cazuri deosebite, gălăţenii pot suna la telefoanele dispeceratului: 0236322727 sau 0236411197.

Autobuzele Transurb circulă în regim de weekend

Sâmbătă, duminică şi luni, mijloacele de transport în comun ale societăţii edilitare Transurb vor circula respectând graficul de weekend. În noaptea de Înviere, autobuzele se vor retrage în autobază la ora 23.30, iar duminică vor ieşi pe trasee la ora 5.00.

Trafic restricţionat în municipiu, în noaptea de Înviere

Conducătorii auto trebuie să ştie că în noaptea de Înviere, în intervalul orar 22.00-2.00, vor fi închise circulaţiei rutiere strada Domnească, de la intersecţia cu strada Basarabiei până la intersecţia cu strada Ep. Melchisedec Ştefănescu şi strada Anghel Saligny, de la intersecţia cu strada Gheorghe Doja şi până la intersecţia cu strada Gheorghe Asachi, precum şi intrarea aferentă Liceului Auto din strada Frunzei.

Poliţiştii şi jandarmii, în stradă

Sute de jandarmi şi poliţişti îşi vor petrece sărbătorile în stradă pentru ca gălăţenii să aibă un Paşte liniştit. Peste 100 de jandarmi vor veghea la liniştea publică la catedrale şi mănăstiri, în zonele de agrement şi în cele cu risc infracţional ridicat. Jandarmilor li se vor alătura poliţiştii, care vor fi prezenţi pe drumurile publice, şi în zonele aglomerate. Orice faptă antisocială poate fi sesizată la numărul unic de urgenţă 112.

Servicii medicale şi farmacii

Personalul de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi şi SMURD va fi pregătit şi în perioada sărbătorilor pascale să le vină în ajutor gălăţenilor care au probleme grave de sănătate. În spitale se va lucra după program de sărbătoare legală, cu asigurarea urgenţelor şi gărzilor pe secţii.

Două farmacii vor fi deschise non stop, în perioada sărbătorilor pascale. „Cele mai multe dintre farmacii vor fi închise duminică, în prima zi de Paşti. Sâmbătă şi luni, unele vor avea program normal sau program redus. Vor fi deschise însă, în permanenţă, farmaciile Hygea din Micro 19, vizavi de Spitalul Judeţean, şi farmacia Dona, de pe strada Siderurgiştilor, nr. 38”, a precizat preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Galaţi, farm. Florina Bonifate.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.