Jump to content

Urgenţa stomatologică - "Mecca" celor săraci

Recommended Posts

Posted

Urgenta stomatologica - "Mecca" celor mai saraci

Si de Pasti, dar si in minivacanta de 1 Mai, cabinetul de urgenta stomatologica din incinta Spitalului Judetean a avut pacienti din mai toate categoriile sociale. Asta si deoarece este singurul cabinet de acest fel care asigura asistenta medicala stomatologica pe timp de noapte atat pentru locuitorii judetului, cat si pentru cei din judetele limitrofe. De obicei cabinetul nu duce lipsa de pacienti deoarece este singurul loc unde oamenii pot beneficia de asistenta stomatologica gratuita.

"Din pacate pentru unii asistenta de specialitate poate fi un lux si atunci ajung la noi cu afectiuni cauzate mai ales de neglijarea suferintelor din pricini mai mult economice. Noi nu putem asigura tratamente stomatologice, ci doar asistenta de urgenta, dar si asa avem o adresabilitatre peste medie. Si asta se vede poate cel mai bine in zilele de sarbatoare. La noi vin si oameni din Tulcea, de peste Dunare, sau din alte judete limitrofe pentru ca, mai ales noaptea, nu au unde se duce", a precizat coordonatorul cabinetului, dr. Andi Leibovici.

La orice ora mergi la cabinetul dentar din Judetean se poate vedea ca printre pacienti domina cei pentru care singura solutie de a se intalni cu dentistul este cea acordata prin existenta acestui cabinet. "Am o pensie de 460 de lei. Cum as putea sa-mi permit sa merg regulat la dentist? Cand imi ajunge cutitul la os doar aici vin, altfel as muri cu zile, ca nimeni nu m-ar primi fara bani", a spus Stanel Ilasc, unul dintre pensionarii aflati in cabinetul de urgenta stomatologica.

"Infiintarea acestui cabinet a fost la inceput privita cu oarecare reticenta din pricina costurilor pe care le implica. Atunci Prefectura ne-a sprijinit, de fapt a intervenit decisiv, ajutandu-ne sa infiintam acest cabinet care are o foarte mare adresabilitate si, in timp, s-a dovedit ca infiintarea lui era mai mult decat necesara galatenilor", a declarat directorul adjunct al ASP Galati, dr. Costinela Georgescu.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=6

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.