Jump to content

Focuri de pistol la marginea Galaţiului


dcp100168

Recommended Posts

Focuri de pistol la marginea Galaţiului

Mai mulţi tineri au fost somaţi să plece din apropierea unei hale în care se află utilaje păzite doar de nişte câini. Între tinerii goniţi şi proprietarul halei s-a iscat o altercaţie. Ameninţat, ginerele acestuia a tras cu un pistol cu bile.

Aseară, în jurul orei 20.00, echipajul SMURD Galaţi a fost solicitat să acorde primul ajutor unui bărbat, Duminică Gheorghe, în vârstă de 30 de ani, care fusese împuşcat.

Rănitul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe.

„Ne-am deplasat la ieşirea din Galaţi, undeva în apropierea tunelului CFR. Acolo un bărbat însoţit de poliţişti s-a apropiat de de ambulanţă şi ne-a spus că este rănit. I-am pansat rana în ambulanţă şi l-am transportat la UPU unde acum (ora 22.00 n.red.) i se face o radiografie. Se pare că proiectilul, tras cu un pistol cu bile, este încă în picior şi dacă se va confirma imagistic îl vom extrage. Starea pacientului este bună".

Mătuşa celui rănit a spus că nepotul ei şi alţi tineri stăteau pe iarbă şi beau bere când proprietarul unei hale din apropiere le-a cerut să plece şi a ameninţat tinerii ca va chema poliţia după care ginerele acestuia, în vârstă de 25 de ani, a tras cu pistolul.

„Acolo unde stăteau ei nu scrie nicăieri că ar fi proprietate privată. Cu ce drept i-a gonit şi de ce atras?" întreba aseară la Urgenţe mătuşa celui împuşcat.

Poliţia i-a audiat pe proprietarul halei şi pe ginerele acestuia, precum şi pe ceilalţi tineri care au asistat sau au participat la conflict.

„În timpul audierilor, bărbatul care a făcut uz de arma neletală, pe care o deţine legal, a declarat că a folosit-o în legitimă apărare fiind ameninţat de cei patru cărora le-a cerut să plece din zonă. Se fac cercetări pentru a se determina dacă uzul de armă a fost legal", a declarat comisar Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţului Galaţi.

adevarul.ro

Un tânăr acuzat de furt a ajuns la spital împuşcat în picior

Incidentul s-a petrecut aseară, în jurul orei 20.00, la ieşirea din Galaţi, în apropiere de tunelul CFR. Victima, un bărbat de 27 de ani, susţinea că ginerele proprietarului unei hale din apropiere l-ar fi împuşcat în timp ce se afla la iarbă verde cu câţiva prieteni. Cu o plagă împuşcată, George D. a fost dus la spitalul de Urgenţă cu ambulanţa. El a fost supus mai multor investigaţii deoarece bila de cauciuc îi perforase gamba, fără a-i pune însă în pericol viaţa. După ce a primit îngrijiri medicale, tânărul a părăsit unitatea medicală, nerămânând internat. Concomitent, poliţiştii Serviciului Arme, Explozibili şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Galaţi au demarat o anchetă pentru a stabili dacă cel care a folosit arma o deţinea în mod legal, dacă victima bea paşnic o bere cu amicii şi nu l-au atacat pe proprietarul halei.

„Bărbatul care a făcut uz de arma neletală, pe care o deţine legal, a declarat că a folosit-o în legitimă apărare fiind ameninţat de cei patru cărora le-a cerut să plece din zonă”, a precizat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Din câte se pare, concluziile anchetatorilor confirmă declaraţia proprietarului halei şi a ginerelui acestuia, în sensul că George şi prietenii lui au pătruns ilegal pe proprietate, la furat, şi au reacţionat violent când au fost somaţi să plece. În cauză a fost deschis dosar penal pentru a stabili faptele de care se fac vinovaţi cei implicaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Lasand la o parte ca daca omul ti-a cerut sa pleci de la el din "casa" si tu nu vrei miroase a penal, exprimarea celor de la Adevarul e fabuloasa:

"Mai mulţi tineri au fost somaţi să plece din apropierea unei hale în care se află utilaje păzite doar de nişte câini".

Ramane de aflat daca somatia s-a facut cu translator canino-roman, daca javrele detineau legal coltii din dotare etc.

Mai sunt cateva aberatii si in VL, dar palesc in fata prostiei celor de la Adevarul.

Link to comment
Share on other sites

Iar daca te mai uiti (eventual te si interesezi de cei 4 tineri), ai sa-ti dai usor seama de bunavointa cu care au plecat ei la picnic, seara, fara cosulete cu sandwichuri si intr-o zona mirifica a orasului cum e cea a tunelelor CFR, unde te paleste instant foamea.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.