Jump to content

Circuit turistic muzeal în judeţul Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Galaţiul vrea să intre în lumea bună a turismului

Consiliul Judeţului Galaţi este la un pas de a contracta proiectul cu finanţare europeană „Circuit turistic muzeal în judeţul Galaţi”, care ar urma să revigoreze turismul din judeţul Galaţi prin promovarea la nivel naţional a potenţialului cultural şi antropic.

Produsul vizat în cadrul proiectului este reprezentat de circuitul turistic pentru vizitarea Muzeului de Artă Vizuală Galaţi, a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, a Muzeului Satului Galaţi şi a Muzeului de Istorie Galaţi, precum şi a mai multor ansambluri memoriale: Casa Memorială Costache Negri din Mânjina, Casa Hortensiei Papadat-Bengescu din Iveşti, Casa Rurală Ion Avram-Dunăreanu din Suhurlui, Muzeul „Casa Colecţiilor” şi Muzeul „Casa Cuza Vodă”.

Obiectivele, promovate intens

Proiectul „Circuit turistic muzeal în judeţul Galaţi” îşi propune să promoveze la nivel naţional potenţialul turistic cultural al judeţului Galaţi prin materiale promoţionale şi de informare (albume, broşuri, pliante, bannere) la care se va adăuga şi o campanie de promovare locală denumită „Luna muzeelor gălăţene”. În fine, vor mai fi organizate şi Tabăra de creaţie ecologică „ALTFEL”, dar şi o caravană de promovare la nivel naţional şi o participare la Târgul Naţional de Turism.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 890.000 de lei din care asistenţa financiară nerambursabilă este de aproximativ 700.000 de lei. Cofinanţarea Consiliului Judeţului Galaţi este de 14.263,84 lei, reprezentând 2 la sută din totalul cheltuielilor eligibile. Implementarea proiectului „Circuit turistic muzeal în judeţul Galaţi” va contribui la favorizarea accesului la cultură, factor principal de coeziune socială şi semn al consolidării identităţii culturale în procesul integrării europene de care beneficiază toate categoriile sociale, inclusiv cele defavorizate sau marginalizate.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Proiect pentru dezvoltarea turismului, lansat la Galaţi

Astăzi la sediul Consiliului Judeţului Galaţi a avut loc lansare proiectului „CIRCUIT TURISTIC MUZEAL ÎN JUDEŢUL GALAŢI”, contractul de finanţare fiind semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional, organismul intermediar pentru turism fiind Direcţia Gestionare Fonduri Comunitare pentru Turism.

Acest proiect este finanţat din Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa prioritară 5 - „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, Domeniul major de intervenţie 5.3 - „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”.

„Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea turismului în judeţul Galaţi prin promovarea la nivel naţional a potenţialului cultural şi antropic. Galaţiul are valori culturale care merită şi trebuie făcute cunoscute în România mai mult decât sunt ele recunoscute până acum. Atragerea turismului în această zonă va fi benefică pentru întreaga comunitate”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Cornel Hamza, prezent la lansarea proiectului.

Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni. Valoarea totală a proiectului este de 889.572,50 lei din care valoarea totală eligibilă este de 713.192,00 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 644.511,61 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional este de 54.416,55 lei ,iar co-finanţarea eligibilă a beneficiarului este de 14.263,84 lei.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

N-avem muzee, dar avem proiecte pentru promovarea lor

889.522 de lei este valoarea unui proiect european derulat prin intermediul Consiliului Judeţului şi intitulat „Circuit turistic muzeal în Galaţi”. Să nu vă gândiţi că această sumă frumuşică a fost alocată pentru modernizarea vreunui sediu de muzeu sau pentru dotarea sa. Din informaţiile primite de la managerul de proiect, Laura Angheluţă, banii vor fi folosiţi pentru organizarea mai multor evenimente menite să promoveze muzeele din judeţul Galaţi: „Vor fi participări la târguri de turism, vom face luna muzeelor, tabere de creaţie, panouri de promovare, caravane ale elevilor din sate la muzee, participări la conferinţe naţionale, publicare de materiale publicitare”, ne lămureşte managerul de proiect. Sumă prea mare pentru atâta lucru, dar având în vedere că e vorba de fonduri europene, sperăm că banii vor fi atent monitorizaţi.

În plus, nu putem să nu remarcăm ironia sorţii: în urmă cu o lună, două muzee dintre cele trei importante din Galaţi şi-au pierdut sediile, dar noi facem proiecte eligibile nu pentru construirea de sedii noi, ci pentru promovarea celor pe care nu le avem. Laura Angheluţă ne-a declarat că „muzeele respective există ca entităţi, chiar dacă nu mai au sedii. Şi oricum, Muzeul de Artă se va muta la blocul V3”.

Abia aştept să văd cum vor veni caravanele de elevi din judeţ şi un muzeograf le va explica „Aici ar trebui să fie muzeul de artă. De fapt, ceea ce vedeţi voi este 1 la sută din patrimoniul instituţiei. Cele mai interesante lucrări sunt pitite prin nu mai ştim ce subsoluri”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Patrimoniul muzeal al Galaţiului va fi promovat printr-o caravană naţională

Consiliul Judeţului (CJ) Galaţi a lansat procedurile pentru implementarea unui proiect care să contribuie la crearea condiţiilor de dezvoltare a turismului în judeţ. Proiectul „Circuit turistic muzeal în judeţul Galaţi” este cofinanţat de Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007 – 2013, Axa Prioritară 5: Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului. Perioada de implementare a proiectului este 23 noiembrie 2012 – 22 mai 2014. Valoarea totală a proiectului este de 889.522 lei, din care 698.928 lei reprezintă valoarea  nerambursabilă asigurată prin POR.

Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea turismului în judeţul Galaţi prin promovarea la nivel naţional a potenţialului cultural, prin creşterea gradului de atractivitate turistică a muzeelor, monumentelor de artă, ansamblurilor memoriale şi elementelor de folclor şi de artă populară din judeţul Galaţi. În cadrul acestui proiect vor fi organizate expoziţii tematice şi o caravană naţională. Proiectul include şi participarea la târgul naţional de turism, care va avea loc în luna noiembrie.

Circuitul turistic propus în judeţ va include următoarele obiective: Muzeul de Istorie „Paul Păltânea” (cu casele memoriale „Costachi Negri”, „Hortensia Papadat-Bengescu” de la Iveşti, casa rurală „Ion Avram Dunăreanu”, din Suhurlui, Casa Colecţiilor şi Casa „Cuza Vodă”), Muzeul de Arte Vizuale, Muzeul Satului din Pădurea Gârboavele şi Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” (cu Grădina Botanică, Acvariu, Observatorul Astronomic şi Parcul Zoo din Pădurea Gârboavele).

În perioada iunie – septembrie, vor fi organizate tabăra de creaţie ecologică „Altfel” şi caravana naţională de promovare a proiectului „Circuit turistic muzeal în judeţul Galaţi”, care va fi organizată  pe următoarele trasee: traseul 1: Galaţi – Brăila – Ploieşti – Bucureşti – Galaţi; traseul 2: Galaţi – Tulcea – Constanţa – Călăraşi – Galaţi; traseul 3: Galaţi – Bârlad – Bacău – Iaşi – Galaţi; traseul 4: Galaţi – Focşani – Braşov – Sibiu – Galaţi.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.