Jump to content

O femeie din Pechea şi-a omorât soţul


dcp100168

Recommended Posts

O femeie din Pechea şi-a omorât soţul

O femeie de 37 de ani, din Pechea, şi-a înjunghiat soţul, marţi seară, după ce acesta a tras-o de păr. Bărbatul a reuşit să se târască, cu ultimele puteri, către casa părinţilor, aflată peste drum, unde a fost găsit de echipajul de la ambulanţă.

Se pare că la sosirea ambulanţei bărbatul era deja decedat. Din primele cercetări a reieşit faptul că femeia şi-a înjunghiat soţul de trei ori în zona toracică, cu un cuţit de bucătărie.

„Femeia a fost plecată de acasă în cursul zilei, iar seara, pe fondul consumului de alcool, cei doi soţi au început să se certe. Bărbatul, de 43 de ani, a tras-o de păr pe femeie, iar aceasta luat un cuţit şi l-a înjunghiat”, ne-a declarat Liliana Istrate, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Autoarea crimei, Florentina Gavrilă, şi-a recunoscut fapta şi a fost reţinută pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de miercuri să fie prezentată instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

„Se aşteaptă rezultatul necropsiei, după care femeia va fi dusă la Tribunal cu propunerea de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat”, a adăugat Liliana Istrate.

Florentina şi Petrică erau căsătoriţi de opt ani şi aveau un copil de şase ani. Din păcate micuţul a asistat la oribila scenă. „Vom sesiza Direcţia pentru Protecţia Copilului pentru ca micuţul să intre într-un program de protecţie. În acest moment, cel mic se află în grija bunicilor paterni, care locuiesc peste drum de casa în care s-a întâmplat crima”, a conchis Liliana Istrate.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

COMUNICAT

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului GAVRILĂ FLORENTINA (aflată în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

Magistraţii Tribunalului Galaţi au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat următoarea situaţie de fapt:

În seara zilei de 17.04.2012, în jurul orelor 2130, pe fondul consumului de alcool, între inculpata Gavrilă Florentina şi victima G.P. a izbucnit un conflict, context în care inculpata i-a aplicat victimei două sau trei lovituri cu un cuţit de bucătărie, în zona toracică dreapta, producându-i plăgi înţepate – penetrante, leziuni ce au condus la decesul acesteia.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale.

mpublic.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Obligată să plătească daune părinţilor după ce şi-a omorât soţul

Florentina Gavrilă este protagonista unui caz mai puţin obişnuit. Femeia a fost trimisă în judecată pentru omor calificat după ce s-a descoperit că îşi omorâse bărbatul, pe fondul consumului exagerat de alcool. Judecătorii au condamnat-o zilele trecute la 13 ani de închisoare, obligând-o totodată să le plătească părinţilor soţului său cheltuielile de înmormântare, în sumă de 10.000 de lei.

Interesante sunt daunele morale pe care Florentina Gavrilă trebuie să le achite părinţilor, valoarea acestora fiind stabilită la 100.000 de lei, o sumă deloc de neglijat. Asta în condiţiile în care femeia are un copil minor, ce ar fi fost la fel de îndreptăţit să primească daune, dar care, în final, nu s-a ales cu nimic şi este posibil să ajungă acum la o casă de copii după ce mama lui va fi decăzută din drepturile părinteşti.

Scenariul după care s-a desfăşurat crima este unul cât se poate de cunoscut. În seara zilei de 17.04.2012, după ce au băut până nu au mai ştiut de ei, între Florentina Gavrilă şi soţul său a izbucnit un conflict, iar femeia a simţit nevoia să îşi „argumenteze” spusele cu câteva lovituri de cuţit. După ce a primit trei lovituri de cuţit în zona toracică dreaptă, bărbatul a murit înainte de sosirea Ambulanţei, pe fondul sângerării masive.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

13 ani de puşcărie pentru că şi-a ucis soţul sub ochii fiului

Tribunalul Galaţi a condamnat-o pe Florentina Gavrilă la 13 ani de puşcărie. Tânăra a fost acuzată de omor calificat, după ce şi-a înjunghiat soţul sub ochii copilului lor.

Dosarul a atras atenţia prin faptul că în ziua în care procurorul i-a prezentat materialul de urmărire penală, femeia şi-a schimbat toate declaraţiile de până atunci, aruncând vina asupra băieţelului în vârstă de cinci ani, care a asistat la toată grozăvia. Florentina a susţinut că micuţul ar fi fost cel care l-a înjunghiat pe bărbat, pentru ca s-o apere pe ea. La primul termen de judecată, însă, femeia şi-a schimbat opinia şi a mers pe recunoaşterea faptei, lucru care ar fi trebuit să-i aducă o pedeapsă de până în zece ani. Judecătorul care a avut pe masa de lucru dosarul său i-a dat 13 ani, motivând că inculpata nu a avut o atitudine sinceră. Magistratul a obligat-o pe condamnată să achite către cei rămaşi în urma soţului ei despăgubiri materiale în valoare de 10.000 de lei şi daune morale de 100.000 de lei. În schimb a respins cererea prin care cei care se îngrijesc acum de copil au dorit ca inculpata să fie obligată să plătească pentru întreţinerea acestuia.

Florentina Gavrilă a atacat decizia Tribunalului la Curtea de Apel, care, de curând, i-a respins calea de atac, menţinând soluţia primei instanţe. Condamnata mai are o singură şansă de a mai schimba ceva, la Înalta Curte.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Femeia care şi-a ucis soţul sub ochii copilului, la mâna Curţii Supreme

Înalta Curte va judeca pe 29 martie dosarul Florentinei Gavrilă, cea care şi-a ucis soţul sub ochii copilului lor, în vârstă de cinci ani. Femeia a fost condamnată de Tribunalul Galaţi la 13 ani de închisoare, după ce a ales să-şi recunoască fapta, aşa cum au descris-o procurorii în rechizitoriu. Curtea de Apel a menţinut condamnarea, iar acum Curtea Supremă judecă ultima cale de atac la care Gavrilă a recurs. Dosarul a rămas în atenţia presei şi prin felul în care femeia a oscilat între a-şi recunoaşte vina şi a arunca totul asupra propriului copil. Când procurorii i-au prezentat materialul de urmărire penală, Florentina şi-a schimbat declaraţiile, spunând că băieţelul şi-ar fi înjunghiat tatăl ca să o apere pe ea. În faţa judecătorilor a mers pe recunoaşterea faptei, lucru care ar fi trebuit să-i aducă scăderea cu o treime a pedepsei ce i s-ar fi cuvenit. Magistratul Tribunalului a taxat atitudinea ei oscilantă, iar cei de la Curte i-au păstrat decizia. Acum doar Curtea Supremă mai poate schimba ceva în acest dosar.

viata-libera.ro


 

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

13 ani de închisoare după ce şi-a ucis soţul şi a dat vina pe copilul de 6 ani

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să o condamne la 13 ani de închisoare pe o femeie din Galaţi, care într-un moment de rătăcire, amplificat şi de consumul de băuturi alcoolice, şi-a ucis partenerul de viaţă. Florentina Gavrilă fusese trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi pentru omor calificat şi se află în arest preventiv din luna aprilie 2012.
Scenariul după care s-a desfăşurat această dramă este unul cât se poate de cunoscut. În seara zilei de 17.04.2012, după ce au băut până nu au mai ştiut de ei, între Florentina Gavrilă şi soţul său a izbucnit un conflict, iar femeia a simţit nevoia să îşi „argumenteze” spusele cu câteva lovituri de cuţit. După ce a primit trei lovituri de cuţit în zona toracică dreapta, bărbatul a murit înainte de sosirea Ambulanţei, pe fondul sângerării masive. Ce e atipic în acest caz e faptul că femeia a declarat în primă fază că este nevinovată şi că soţul ei a fost ucis de copilul de numai 6 ani al acestora.
Judecătorii au redus substanţial pedeapsa în acest caz, ţinând cont că în cazuri similare condamnările mergeau şi până la 25 de ani de închisoare.
monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.